Şimdi Ara

Canon 600D mi Nikon D5100 mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
3.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Al 600d kafan rahat etsin ayrıca 600d'nin plastik kalitesi alt kalitedeki makinelerine göre çok daha iyi kararını ver sonra zaten dönüşü kolay kolay olmuyor genelde nikoncular nikon der canoncular canon aralarında pek bir fark göremezsin hangisi kafana yatıyorsa onu al.
  • 1 haftadır bende araştırıp duruyordum.
    ikisi arasında 10 kez karar değiştirdim ve az önce 600 d aldım.
    600 deyi tercih etmemdeki etkenler.
    bodysi elime daha iyi oturuyor çünkü ellerim büyük
    videoda bariz olarak d600 daha iyi
    incelediğim fotoğraflardada renk doygunluğu olarak bence canon önde yani çoğu kimse bir tık nikonun daha iyi olduğunu söylüyor ama bence o tık canondan yana.
    nikonun daha iyi olduğu noktalar ise foto ve videodaki efektler (hdr yapma renk seçme çizgi filme çevirme gibi)
    kasasının kalitesi bence canondan iyi
    daha küçük hafif ve pil ömrü uzun.

yani kısacası ikisi arasında karar vermek gerçekten çok zor ama hangisi seçilirse seçilsin karar yanlış olmaz. ve kararı kolaylaştıracak en önemli etken makinaları elinize alıp incelemek hangisi daha hoşunuza giderse onu alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: che970

1 haftadır bende araştırıp duruyordum.
    ikisi arasında 10 kez karar değiştirdim ve az önce 600 d aldım.
    600 deyi tercih etmemdeki etkenler.
    bodysi elime daha iyi oturuyor çünkü ellerim büyük
    videoda bariz olarak d600 daha iyi
    incelediğim fotoğraflardada renk doygunluğu olarak bence canon önde yani çoğu kimse bir tık nikonun daha iyi olduğunu söylüyor ama bence o tık canondan yana.
    nikonun daha iyi olduğu noktalar ise foto ve videodaki efektler (hdr yapma renk seçme çizgi filme çevirme gibi)
    kasasının kalitesi bence canondan iyi
    daha küçük hafif ve pil ömrü uzun.

yani kısacası ikisi arasında karar vermek gerçekten çok zor ama hangisi seçilirse seçilsin karar yanlış olmaz. ve kararı kolaylaştıracak en önemli etken makinaları elinize alıp incelemek hangisi daha hoşunuza giderse onu alın.

renk doygunlugu kimisi sever kimisi sevmez 2side güzel makine amatör veya yarı prof. makine olarak nikon profesyönel olarak canon bana göre ilerde bu işten para kazanmaya basladıgınızda yanına birde canon mark III alırsınız çift makine güzel işler görür :)

• quote:

Orijinalden alıntı: opxah93

amatör veya yarı prof. makine olarak nikon profesyönel olarak canon bana göre ilerde

Tekrar merhaba,
    Canon ve Nikon gibi sektörün lokomotifi olmuş markaları bu şekilde değerlendirmek bence çok yanlış, her iki markanın da birbirine denk sayılabilecek modelleri mevcut..

@fthz

Bu iki markanın açık veya kapalı alan çekimleri arasında çok belirgin farklar yok, dolayısıyla dış alan çekimlerinde Canon'un Nikon'a göre daha avantajlı veya dezavantajlı olduğunu pek söyleyemeyiz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 5 Kasım 2012; 4:55:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

amatör veya yarı prof. makine olarak nikon profesyönel olarak canon bana göre ilerde

Tekrar merhaba,
    Canon ve Nikon gibi sektörün lokomotifi olmuş markaları bu şekilde değerlendirmek bence çok yanlış, her iki markanın da birbirine denk sayılabilecek modelleri mevcut..

@fthz

Bu iki markanın açık veya kapalı alan çekimleri arasında çok belirgin farklar yok, dolayısıyla dış alan çekimlerinde Canon'un Nikon'a göre daha avantajlı veya dezavantajlı olduğunu pek söyleyemeyiz..

bana göre dedim zaten :D nikonunda vardır profesyönel makineleri ama +5000tl vericek olsam tercihim canondan yana olurdu heralde (suan nikon d5100 kullanıcısıyım) aslında belli bi nedeni yok profesyönelde canon secmemin içime öylesi siniyor :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

Tekrar merhaba,

@fthz

bana göre dedim zaten :D nikonunda vardır profesyönel makineleri ama +5000tl vericek olsam tercihim canondan yana olurdu heralde (suan nikon d5100 kullanıcısıyım) aslında belli bi nedeni yok profesyönelde canon secmemin içime öylesi siniyor :)

Diğer yorumunuzda "Bana göre" dediğinizin farkındayım, ben sadece bu iki lokomotif markayla ilgili bu tarz sınıflandırmaların veya genellemelerin yanlış olduğunu belirtmek istedim..

• Ben her iki makineye de sahibim birisini eşime diğerini kendime aldım. Çok uzun değerlendirme yapmam da mümkün olmasına karşın kısaca özetlemek gerekirse salt fotoğraf kalitesi için tartışmasız D5100 derim. Daha oturaklı gövde daha ayrıntılı video seçenekleri, daha kolay kullanım şekli ve daha basit kullanıcı arayüzü için ise 600D. Fotoğraf kaliteleri arasında dikkate değer bir fark sözkonusu, ancak İSO başarımı anlamında 1600 e kadar çok fark olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bundan yukarıdaki iso değerleri ile de bu segmentteki makinelerde ancak anı fotoğrafı çekilebilir zaten. Ama yine de D5100 ile 3200 iso ya kadar tatminkar sonuçlar almak mümkün, ancak Canon her ne kadar biraz daha fazla noise üretiyor olsa da iki makinede detayları korumayı başarıyor.

Ürettikleri renkler itibariyle D5100 ün inanılmaz bir başarımı olduğunu söylemek haksızlık olmaz, sonuçta çok başarılı bir sensör kullanıyor. Ancak 600d alan birisi de fotoğraf kalitesinden şikayetçi olmaz. her iki 18-55 kit lens de iş görüyor, kendilerinden beklediğimden çok daha keskinler, Canon yavaş, Nikon daha hızlı ve Silent Wave Motor olduğu için çok daha sessiz. Nikon livewiew de çok hızlı Canon görece yavaş (odaklama anlamında) ekran kullanım stilleri çok benzer. Canon un tüm tuş yerleşim tercihleri, hemen her fonksiyon için atanmış tuşları olması (iso tuşu gibi) diyafram ayarı için basılacak tuşun makinenin üzerinde değil de arka yüzünde olması gibi önemli artılarına karşın, video seçeneğini mod ayar tekerine koymuş olmasını doğru bulmadım. Buna mukabil Nikon da makine canlı ön izlemede iken üst tarafta yer alan kırmızı tuşa basarak hangi modda olursanız olun video çekmeye başlayabiliyorsunuz. Video çekebilmek için mod tekerini çevirmeniz gerekmiyor diğer bir deyişle. Canon canlı ön izlemede canlı histogram olması da bence güzel bir artı, Ancak nikon da bulunan canlı ön izleme ızgara görünümü de Canon da yok. Liste uzayıp gider. Nikon çok az daha ucuz 50 TL gibi. Ancak Nikon D5100 için alacağınız 50mm lens 450 TL iken Canon 50mm lens 250 TL. Zaten bu lens dışında da gövdede motor olayını ilgilendiren başka bir lens yok gibi. Nikon lensleri her daim biraz daha pahalı, ancak iddia odur ki optik kaliteleri canon muadillerinden iyi imiş. Bu arada Canon 18-135 lensi de kullanmış biri olarak canon 18-55 ıs2 lensin çok çok daha keskin olduğunu söyleyebilirim. Bu iki makine hakkında merak ettikleri olanlar bana dönebilirler.

• Öncelikle iyi forumlar .

Şu sıralar ne çok duyar oldum D3200 ün D5100 den daha iyi bir gövde olduğunu . MP değerlerine bakarakmı ulaşıyoruz bu sonuca bilemiyorum lakin ; D5100 ile aralarında neredeyse pek fark yok mp dışında . Biraz daha iyi resim kalitesi var D5100 ün iki makinayı elinize alıp bilgisayarda raw ve jpeg çıktıları ile kıyaslarsanız anlayabilirsiniz bunu .

600D D5100 ile hemen hemen aynı gövdeler . Video konusunda Canon daha başarılı . Biraz daha ele avuca gelir bir gövde . Tabi daha küçük olsun isterseniz D5100 de çok iyi bir gövde .
  • 600D Almanı öneririm ileride lens vs . Alırken daha uyguna bulma şansın olacaktır.Video kalitesi de gerçekten tatminkar.
  • Detay ve ıso performansı olarak 600D daha iyi görünüyor.

Canon 600D mi Nikon D5100 mü?

%100 crop

• forumlarda bir çok inceleme kıyaslama sitesinde Nikon D5100 ün 600D ye göre bir üstünlüğü gibi belirtilen bir konuya da açıklık getirmek isterim o da pil performansı. pil performansı CIPA standardı denen her iki kareden birinin flaş ile diğerinin flaşsız çekildiği bir deneme metodu ile ölçülüyor. Ancak pratik kullanım ve makine ayarları ciddi şekilde değiştiriyor bunu. D5100 ün test değerleri 660 kare iken 600D nin 440 karedir. Ancak her iki makinede default ayarlarında olmak kaydı ile benim pratikte aldığım performans bunun tam tersidir. Nikon D5100 ile ortalama 500 kare çekerken 600D ile ilk şarj sonrası yaklaşık 500 kareye gelmeme rağmen henüz pil göstergesi eksilmedi full duruyor. yani 700-800 kareyi öldürmez zannımca. Kısacası çok rahatlıkla 600D nin pil performansı daha iyi diyebilirim.

Ama ısrarla belirtmek istiyorum teste internet kıyaslamasına vs konuşmuyorum, bizzat iki makineyi de kullandığım için hatta deneme amaçlı aynı kareleri her iki makineyle de çektiğim için D5100 ün fotoğraf kalitesi itibariyle ciddi şekilde ileride olduğunu söylemek yanlış olmaz. Her iki makineyle de standart noise azaltma seçenekleri ile çektiğim 1600 iso üzerindeki karelerde D5100 ün daha az gürültü ürettiğini de söyleyebilirim. Ancak muhtemelen jpeg algoritmasında yapılan iyileştirmeler sayesinde (raw kıyaslamasını yapmadım) 600D nin 7D den bile daha iyi bir iso performansı olduğunu söyleyebilirim. Zaten bir önceki mesajımda da belirtmiştim, 1600 üzeri iso larda bu segmentteki cihazlarda çekeceğimiz fotoğrafları ancak anı amaçlı kullanabiliriz. Gerçek iso başarımı için bir FF makineye bakıyor olmak lazım.

Tekrar özetleyeyim, fotoğraf kalitesi için D5100 derim, diğer herşey için 600D derim (canlı önizleme odaklama hızı hariç)

• arada mevzusu geçtiği için D3200 ile kıyaslama konusuna da değinirsek "doğru bilinen yanlışlar" klişesi söz konusu. her iki sensörün boyutları aynı olmak üzere daha fazla çözünürlüğü olan sensörün daha iyi fotoğraf çekeceğini düşünmek aslında yanılgıdır. d5100 ün 16mp sensörü ile D3200 ün 24 mp sensörü aynı boyutlarda ise D3200 de sensör üzerine düşen nokta sayısı çok daha fazla olacağı için pixellerin çok daha küçük olacağı anlamına gelir. Küçük pixellerin ışık algılama yeteneği azalır, önlerine konulan camın (lensin optik kalitesi) kalitesi çok daha önemli hale gelir. Lens bu kadar çok noktaya ayrı ayrı detayları yansıtamıyor ise muhtemelen alacağınız sonuçlar detay zenginliği açısından daha az pixel barındıran bir makineden daha olumsuz olur. 24 MP lik küçük sensörlü bir makine ile çok kaliteli bir lens kullanma olasılığının zayıflığı da dikkate alınarak D3200 ün D5100 den daha iyi fotoğraf çekmesi asla beklenemez. ve çekilen fotoğrafların daha fazla nokta ve MB barındırsalar da daha detaylı olacakları anlamı taşımaz. En azından 18-55 kit lensi ile bu son derece normal bir sonuçtur. Üreticiler de zaten tüketicilerin MP takıntılarına istinaden anlamsız derecede yüksek PM sayılarında sensörler üretiyorlar ama pratikte hiç bir artısını göremezsiniz. Söylediklerimi desteklemesi açısından 12,3 MP lik Nikon D700 ile çekilmiş fotoğraflara bakılmasını öneririm. full frame boyda bir sensör üzerinde bulunan 12.3 milyon pixel demek D700 ün her pixelinin D3200 ün her pixelinden yaklaşık 4 kat daha büyük olduğu anlamına gelir ki hem ışığı hemde hemde pixel başına düşen görüntü detayını daha iyi algılaması anlamına gelir.

Lütfen makineleri özellikle konumuz segmentteki APS-C sensörlü makineleri MP değerlerine göre kıyaslamayınız, hatta mümkünse görece az ama daha büyük pixelli olan modelleri tercih ediniz derim. illa çok MP bir makine alınacaksa da onun önüne iyi bir optik koymak gerektiğini unutmayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muzocan76

Ben her iki makineye de sahibim birisini eşime diğerini kendime aldım. Çok uzun değerlendirme yapmam da mümkün olmasına karşın kısaca özetlemek gerekirse salt fotoğraf kalitesi için tartışmasız D5100 derim. Daha oturaklı gövde daha ayrıntılı video seçenekleri, daha kolay kullanım şekli ve daha basit kullanıcı arayüzü için ise 600D. Fotoğraf kaliteleri arasında dikkate değer bir fark sözkonusu, ancak İSO başarımı anlamında 1600 e kadar çok fark olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bundan yukarıdaki iso değerleri ile de bu segmentteki makinelerde ancak anı fotoğrafı çekilebilir zaten. Ama yine de D5100 ile 3200 iso ya kadar tatminkar sonuçlar almak mümkün, ancak Canon her ne kadar biraz daha fazla noise üretiyor olsa da iki makinede detayları korumayı başarıyor.

Ürettikleri renkler itibariyle D5100 ün inanılmaz bir başarımı olduğunu söylemek haksızlık olmaz, sonuçta çok başarılı bir sensör kullanıyor. Ancak 600d alan birisi de fotoğraf kalitesinden şikayetçi olmaz. her iki 18-55 kit lens de iş görüyor, kendilerinden beklediğimden çok daha keskinler, Canon yavaş, Nikon daha hızlı ve Silent Wave Motor olduğu için çok daha sessiz. Nikon livewiew de çok hızlı Canon görece yavaş (odaklama anlamında) ekran kullanım stilleri çok benzer. Canon un tüm tuş yerleşim tercihleri, hemen her fonksiyon için atanmış tuşları olması (iso tuşu gibi) diyafram ayarı için basılacak tuşun makinenin üzerinde değil de arka yüzünde olması gibi önemli artılarına karşın, video seçeneğini mod ayar tekerine koymuş olmasını doğru bulmadım. Buna mukabil Nikon da makine canlı ön izlemede iken üst tarafta yer alan kırmızı tuşa basarak hangi modda olursanız olun video çekmeye başlayabiliyorsunuz. Video çekebilmek için mod tekerini çevirmeniz gerekmiyor diğer bir deyişle. Canon canlı ön izlemede canlı histogram olması da bence güzel bir artı, Ancak nikon da bulunan canlı ön izleme ızgara görünümü de Canon da yok. Liste uzayıp gider. Nikon çok az daha ucuz 50 TL gibi. Ancak Nikon D5100 için alacağınız 50mm lens 450 TL iken Canon 50mm lens 250 TL. Zaten bu lens dışında da gövdede motor olayını ilgilendiren başka bir lens yok gibi. Nikon lensleri her daim biraz daha pahalı, ancak iddia odur ki optik kaliteleri canon muadillerinden iyi imiş. Bu arada Canon 18-135 lensi de kullanmış biri olarak canon 18-55 ıs2 lensin çok çok daha keskin olduğunu söyleyebilirim. Bu iki makine hakkında merak ettikleri olanlar bana dönebilirler.

Merhabalar. Yazınızın üzerinden çok geçmiş,ama muhtemelen iki makine arasında daha iyi izlenimler elde etmişsinizdir.Ve bu iki makineyi de kullanıyor olmanız benim için çok önemli. Bende bu iki makine arasında kaldım. Benim için öncelik gece ve gündüz çekimlerinde fotoğraf kalitesi(video çok önemli değil) ve çok acemi olduğum için alırsam da,uzun bir süre Otomatik mod ile kullanacağım ve yanında verilen AF S VR veya IS II (18 55 mm) lensleri de uzun süre değiştirmeyi düşünmüyorum. Bu verilen lensler ile Otomatik mod da gece ve gündüz fotoğraf çekimleri sizce hangisinde daha iyi olur?
    Diğer bir sorum biraz saçma ve mantıksız olabilir,ama yine de sormak istiyorum. Piyasa da bazı kompakt makineler var ve diğer kompakt makinelere oranla çok daha iyi performans vaad ediyorlar. Mesela Samsung un EX2F modeli dikkatimi çekiyor. Bu makinede f 1.4 diyafram değeri ve 1.7" sensor büyüklüğü bulunuyor.(DSLR makinelere kıyasla sensorunun kat kat küçük olduğunun farkındayım.)Mesela boyutlarından ötürü ve fiyatı itibariyle bu makineyi tercih etmiş olsam;D5100 ve 600D gibi makineler arasında bahsettiğim koşullarda(Otomatik mod ve bahsettiğim lensler ile) gece ve gündüz fotoğraf çekimlerinde kalite açısından sizce çok fark oluşur mu? Son sorduğum soruya bilginiz veya tahmininiz yoksa cevap yazmayabilirsiniz. Diğer sorum için cevabınızı bekliyorum. Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre889 -- 1 Nisan 2013; 20:40:22 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.