Şimdi Ara

Canon EOS 40D - Sanal alemden dedikodular (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • eğer pentax gibi 9 noktadan çapraz AF yapabiliyorsa spot metering ile birlikde güzel bir makine olabilir ama bahsi geçen fiyat yurtdışı için bile bence yüksek. demekki TR de 2000 usd civarına falan satılacakki bence K10D daha cazip durur.
  • Yok hocam....
    takılacak insan Nikon E8800 kullanmaz herhalde..yani ben...
  • 40d modelinde Cmos measuring 22.5 x 15 mm sensör ve 5 fps hızda ve de magnezyum alaşımlı bir body olacak sanırım. Ancak eğer nikon d200 ile yarışmak niyetindeyse DİGİC III görüntü işlemcisi kullanmaları AF odak noktalarını 9'dan belki de 11'e çıkarmaları gerekebilir. Ayrıca full-frame makina isteği tüm canon fanları tarafından yeni modellerde beklenen bir özellik. eğer makina XXD serilerinin az farklı bir varisi olacaksa insanlar aynı sınıf nikon modellerine veya canon'dan vazgeçemeyenler ise muhtemelen 5D modeline döneceklerdir.
  • bunlardan daha az gerçekçi internet dedikodularına geçersek nikon D300 modeline de bir göz atabiliriz.

D300 modelinin 12,8 mp CCD (FF?) sensör, belki de beklenen bir özellik olan "auto-compose" da olması beklenebilir. Ancak nikon'un d100'den d200'e geçmesinin yaklaşık 3 yıl sürdüğünü farz edersek D300 gibi bir modelin 2008'in ikinci çeyreğinde veya daha sonra görmek bile mümkün olabilir.
  • FULL Frame isteği canon değil tüm fotoğrafçıların isteği FF ler bu 40D ye inerse, Kimsenin gözü marka lens görmez bence. Böyle bişey de olmazdı.
    Acaba Canon L lens sahipleri kesin canon un af sisteminden mutludur. Ben de olmadığı için yorum yapamıyorum :D. Ama şöyle bişey var Eski nikon kullanıcısı nikondan eski canon kullanıcısı canon dan ayrılmıyor kolay, adam almış 3 tane L lensler var herbiri 1500$, sadece marka değiştiricem diye seti bozmaz. Çünkü seti bozmanın maliyetine deyecek bir fark yok arada. Yeni başlayan için zor bir seçim olur sadece. Alışkanlıklar da önemli zaten, benim kadar amatör bile eline farklı bir marka aldımı sanki eline hiç makine alamış gibi oluyor. Durum böyle olunca şirket saattığı makineyi 1-2 sene kullandırtırsa kullanıyıca en az okadar kaliteli yaparsa zaten kemikleşmiş bir müşterisi olu veriyo. Bunun yüzünden de şirketler çatır çatır kompakt satıp yeni model çıkarrıken SLR da böyle şeyler olmuyo. Yan gelip yatıyolar.
    40D artık topluma mal olmuş bir makine 1 senedir nerdeyse ha çıktı ha çıkacak deniyor. Gerçi çıkacakta okadar heyecan kalmadı herhalde insanlarda.
    Asıl bomba Sony nin Pentaprismalı, Full frame veya 1,5 çarpandan daha küçük çarpanlı boyutlarıyla çıaracağı makine olabilir.
    Gerçi Sony Alfa en hızlı değer kaybeden makine olacak piyasada herhalde ama görecez (Alfa yı kötülemiyorum sadee fiyatı)

Ah bi 5d m olsa diyenlerden değilim :P

• full frame tabii ki de tüm meraklıların isteği, ancak 40D modeli profesyonel değil büyük ihtimalle orta karar kullanıcılara hitap edecek bir sınıfta olduğu için böyle bir makinaya FF konması satışlarda ve canon sevenleri de sevindirecek bir özellik olacaktır. dediğim gibi, 40D stüdyo fotoğrafçılarına veya profesyonel anlamda fotoğrafçılık yapan kullanıcılara yönelik bir model olamayacak bence.
  • ELHEC Canoncuların prestij ürünü 40D olacak

ELHEC= Entry Level High End Consumer Ben icat ettim
  • Full frame sensör artık üreten bir Canon kaldı ki zaten tek avantajı crop faktör olmamasıydı. Buna rağmen 10mm lik sigma lens takamıyorsunuz yani şuanda bir 1.5x faktörlü makinaya Sigma 10mm veya 8mm fisheye takılabiliyor. Ayrıca bir lensin en kaliteli kısmı ortasıdır yani ff sensör ile çekilen fotoların çevreleri hep karanlık çıkacaktır + çok da kaliteli değilse kenarlarında vignetting ve detay azalması da olacaktır. Sektör daha kaliteli 1.5-1.6 faktörlü sensör üretimine tamamen kanalize olmuş durumda. Yabancı forumların genel kanısı 2010 da FF li 1 tane bile makine üretilmeyeceği.
  • Biraz da lens teknolojisiyle alakalı, piyasanın hala en kaliteli lensleri 35mm için üretilmiş lensler. Canon L serisi lenslerin hepsi EF çıkara çıkara 4 veya 5 çeşit EFS lens ürettiler. Günümüzde MP teknoloji ilerledikçe artıyorsa bir yerden sonra küçük sensöre pixel sıkıştırmaktansa büyük sensör üretmek daha ucuza gelecektir bence. Zaten canon yetkilileri de sensör boyutu ile mp orantısında, sıkıntılarınıdan bahsetmişlerdi.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.