Şimdi Ara

Canon EOS 60D & 70D (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
5.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Geronymo51

Teknik detayları burdan inceleyebilirsiniz.
    http://kiyas.la/tr/fotograf-makinesi/karsilastir/Canon-EOS-60D-vs-Nikon-D5100

Kulanıcı yorumlarını dikkate alırsanız mutlaka birçok insan nikon diyecektir. Kendimi 60d almak için zorluyorum ama nedense her tarafta 60d nin olumsuz özellikleri karşıma çıkıyor. Neler mesela;

- 550d ile aynı sensörü kullanıyor, küçük farklar dışında ( body büyüklüğü, seri çekim hızı, üst ekran, pil ömrü gibi) neredeyse birebir aynı makina olduğunu söylüyor. Bunlardan hiçbiri çekilen fotoğraf kalitesine etki eden şeyler değil bence.
    - Videoda otomatik odaklanma yok,
    - Ön tarafındaki plastik tutma bölgesi zamanla gevşiyor ve sökülmeler meydana geliyor vs. vs.

Bende inceledim 600D ile başladım nereye baksam nikon daha iyi cikiyo bende D5100 de karar kıldım HDR de varmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 70D yerine biraz daha para koyup full frame bir şeyler alınabilir 6D gibi ben 60D sahibiyim 18-135 lens ile kullanıyorum keşke full frame alsaymışım dediğim anlar oldu ki bütçem rahatladığında ilk iş full frame'e geçmek onuda 18mm den büyük olmayacak bir L serisi lens ile kombine etmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deagles48

70D yerine biraz daha para koyup full frame bir şeyler alınabilir 6D gibi ben 60D sahibiyim 18-135 lens ile kullanıyorum keşke full frame alsaymışım dediğim anlar oldu ki bütçem rahatladığında ilk iş full frame'e geçmek onuda 18mm den büyük olmayacak bir L serisi lens ile kombine etmek

Fotoğraf çekme işini profesyonel olarak yapmayacağım. Aile, anı, tatil, gezi fotoğrafları için düşünüyorum. Compact makina kullanmaktan sıkıldım biraz daha heyecan katmak istiyorum hayatıma. Şu ana FF bir makina çokda lazım değil gibime geliyor. 6d nerden baksan düzgün bir lensle birlikte en kötü 5000 tl ye mal olur gerek varmı tartışılır. Uzun yıllar idare edecek beni üzmayecek birşeyler olsun bana yeter.
  • D5100 un bilindik bi eksiği falan var mı arkadaşlar bide hayyamdan alsam mi nerden alsam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Deagles48

70D yerine biraz daha para koyup full frame bir şeyler alınabilir 6D gibi ben 60D sahibiyim 18-135 lens ile kullanıyorum keşke full frame alsaymışım dediğim anlar oldu ki bütçem rahatladığında ilk iş full frame'e geçmek onuda 18mm den büyük olmayacak bir L serisi lens ile kombine etmek

Fotoğraf çekme işini profesyonel olarak yapmayacağım. Aile, anı, tatil, gezi fotoğrafları için düşünüyorum. Compact makina kullanmaktan sıkıldım biraz daha heyecan katmak istiyorum hayatıma. Şu ana FF bir makina çokda lazım değil gibime geliyor. 6d nerden baksan düzgün bir lensle birlikte en kötü 5000 tl ye mal olur gerek varmı tartışılır. Uzun yıllar idare edecek beni üzmayecek birşeyler olsun bana yeter.

O zaman 500-600D serisi bile işinizi görecektir aslında DSLR kameraya bile gerek yok sizin amacınız için yeni Wİ-Fİ'lı lensi değiştirilebilen kompak dslr arası ilginç makineler var onlara'da bakabilirsiniz

• Yeni yeni çoğalmaya başlayan aynasız makinalardan bahsediyorsunuz galiba. Onlarda bi ara aklımdan geçmedi değil ama her zaman içimde DLSR isteği vardı en azından bunu söndürmek istiyorum. Şu andaki hedefim fiyat performans ve özellik olarak en mantıklı dslr yi belirlemek ve uzun yıllar .eşitli lenslerle destekleyip kullanmak. En azından zamana karşı durabilecek nispeten daha yeni bir body düşünüyorum. 500-600 serisi birşey alıp daha sonra satıp yükseltme işide olabilir ama bir şeyler satmak hem çok zor hemde çok üzücü geliyor bana. Şimdiye kadar bir tane sony compact sattım psikolojim bozuldu.
  • hocam okadar kafaya takmaya gerekyok bende 1 sene arastrdim takdim kafayi yicekdim nerdeyde burayada yazdim zaten en sonunda gittim aldim 60d mi kullaniyorum canon tr garantili aldim kafamda rahat okadar zaman bosuna dusunmusum amac zaten fotograf burda gerisi fasa fiso 70d yide beklesen yine ayni ayni renkleri ayni goruntu kalitesini vericek sana emin ol oakadarda para vermeye degmez zaten alinca biri dedigimi gayet iyi anlicaksin:)

• Eğer video çekecekseniz 70d derim dual pixel teknolojisi mükemmel.. ama yok ben fotoğrafçıyım gerek yok videoya derseniz 60d harika makina direk 60d derim :)
  • Body 70d almaya karar verdim gibi. Hazır yurtdışındayken halledeyim diyorum bi çıksaydı hayırlısıyla. Yanınada tamron 17-50 bide canon 55-250 çaktımmı baya baya götürür beni.
  • 60D+Tamron 17-50 kullanıyorum. Gayet memnunum.
  • quote:

Teknik detayları burdan inceleyebilirsiniz.
    http://kiyas.la/tr/fotograf-makinesi/karsilastir/Canon-EOS-60D-vs-Nikon-D5100

Kulanıcı yorumlarını dikkate alırsanız mutlaka birçok insan nikon diyecektir. Kendimi 60d almak için zorluyorum ama nedense her tarafta 60d nin olumsuz özellikleri karşıma çıkıyor. Neler mesela;

- 550d ile aynı sensörü kullanıyor, küçük farklar dışında ( body büyüklüğü, seri çekim hızı, üst ekran, pil ömrü gibi) neredeyse birebir aynı makina olduğunu söylüyor. Bunlardan hiçbiri çekilen fotoğraf kalitesine etki eden şeyler değil bence.
    - Videoda otomatik odaklanma yok,
    - Ön tarafındaki plastik tutma bölgesi zamanla gevşiyor ve sökülmeler meydana geliyor vs. vs.

Hocam bu durumda 650 d alsak daha iyi olmaz mı ? 60 d yerine. İmajda pek bir şey farkeder mi o da tartışılır.

Ha ne var sonuçta orta seviye bir dslr o biraz insanı almaya itiyo

• Canon 60D ile Canon 70D Arasinda Kaliyorsaniz.
    Size Canon 70D Onerebilirim. Bircok Ozellik Bakimindan Yenilendi Bu Sinif.
  • Arada kalınacak herhangi birşey yok . Birisi eski , diğeri güncel cihaz .

-Canon 70d 20 megapixel , 60d 18 mp
    -60d' de Hdr çekim yok , 70d ' de var
    -70d ' de 19 adet cross-type nokta var , 60d ' de 9
    -70d 'de hava koşullarına dayanıklılık, su geçirmezlik var .
    -70d'de videoda netleme var. Çift otofokus sistemi ile inanılmaz netleme sağlıyor. 60d'de otomatik netleme yok .
    -Iso 12.800 ' e kadar yükseliyor . Max. iso ise 25.600 . 60d 'de bunlar daha düşük
    -Sensör çok çok azda olsa daha büyütülmüş.
    -Vizörü %98 ' lik bir alanı gösteriyo . 60d ise %96
    -60d ' de dokunmatik ekran yok . Özellikle video çekerken dokunmatik ekranın nimetlerinden faydalanamıyorsun.
    -70d ' de wifi var , 60d ' de yok ( Direk akıllı telefon , televizyon , tablet gibi cihazlarda gösterim yapabiliyorsunuz yada pc ' ye dosya aktarımı yapabiliyorsunuz)
    -60d 'de digic 4 işlemci var , 70d ' de digic 5+
    -3.5 kat daha hızlı resim çekiyor. birinin shutter lag'ı 75 ms , diğeri 253 ms .
    -Yüksek isolardaki başarısı 70d'nin çok daha iyi
    -Gece çekimleri daha başarılı
    -70d saniyede 7 , 60d ise 5 civarı resim çekebiliyor .

-70d ' yi kit lensle alırsanız yeni nesil 18 - 135 Stm gibi müthiş bir lense sahip olabiliyorsunuz ve bu size 700 tl civarı bir paraya geliyor . Sıfırı 1200 Tl civarı .

Başka ne olacaktı . 8.000 liralık full frame ' e geçince bile sadece sensör büyüyor. Bunların yarısı kadar extra gelmiyor .Bu özellikler 60d ' yi sattırıp , 70d aldırır . Üst seri makineyi alma deyip 60d al diyenler , aralarında fark yok diyenler olmuş. Kendi malını övebilmek için , üst serideki cihazı tavsiye etmeyenleri hayretle izliyorum Gerçe samsung forumunda sırf s3 kullandığı için , s4 çok kötü s3 süper onu al diyenleride gördüğüm için yadırgamıyorum .

Canon'un kendi içinde 70d ' nin rakibi yok . Nikon tarafında d7100 var buna alternatif. Ama d7100 ' ün imaj kalitesi iyi olsada , 70d'nin üzerinde bulundurduğu teknolojiler çok daha çağımıza uygun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 7 Ekim 2013; 5:59:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

Arada kalınacak herhangi birşey yok . Birisi eski , diğeri güncel cihaz .

-Canon 70d 20 megapixel , 60d 18 mp
    -60d' de Hdr çekim yok , 70d ' de var
    -70d ' de 19 adet cross-type nokta var , 60d ' de 9
    -70d 'de hava koşullarına dayanıklılık, su geçirmezlik var .
    -70d'de videoda netleme var. Çift otofokus sistemi ile inanılmaz netleme sağlıyor. 60d'de otomatik netleme yok .
    -Iso 12.800 ' e kadar yükseliyor . Max. iso ise 25.600 . 60d 'de bunlar daha düşük
    -Sensör çok çok azda olsa daha büyütülmüş.
    -Vizörü %98 ' lik bir alanı gösteriyo . 60d ise %96
    -60d ' de dokunmatik ekran yok . Özellikle video çekerken dokunmatik ekranın nimetlerinden faydalanamıyorsun.
    -70d ' de wifi var , 60d ' de yok ( Direk akıllı telefon , televizyon , tablet gibi cihazlarda gösterim yapabiliyorsunuz yada pc ' ye dosya aktarımı yapabiliyorsunuz)
    -60d 'de digic 4 işlemci var , 70d ' de digic 5+
    -3.5 kat daha hızlı resim çekiyor. birinin shutter lag'ı 75 ms , diğeri 253 ms .
    -Yüksek isolardaki başarısı 70d'nin çok daha iyi
    -Gece çekimleri daha başarılı
    -70d saniyede 7 , 60d ise 5 civarı resim çekebiliyor .

-70d ' yi kit lensle alırsanız yeni nesil 18 - 135 Stm gibi müthiş bir lense sahip olabiliyorsunuz ve bu size 700 tl civarı bir paraya geliyor . Sıfırı 1200 Tl civarı .

Başka ne olacaktı . 8.000 liralık full frame ' e geçince bile sadece sensör büyüyor. Bunların yarısı kadar extra gelmiyor .Bu özellikler 60d ' yi sattırıp , 70d aldırır . Üst seri makineyi alma deyip 60d al diyenler , aralarında fark yok diyenler olmuş. Kendi malını övebilmek için , üst serideki cihazı tavsiye etmeyenleri hayretle izliyorum Gerçe samsung forumunda sırf s3 kullandığı için , s4 çok kötü s3 süper onu al diyenleride gördüğüm için yadırgamıyorum .

Canon'un kendi içinde 70d ' nin rakibi yok . Nikon tarafında d7100 var buna alternatif. Ama d7100 ' ün imaj kalitesi iyi olsada , 70d'nin üzerinde bulundurduğu teknolojiler çok daha çağımıza uygun .

Hocam biraz abartmissin kimse kendi malini ovmemis burda. Ben 70d duyurulmusken sirf beklememek icin gittim orj tr garantili 60d 18-135 kit aldim. Amac burda fotograf cekmek body olarak ayni tasarimda yapmislar zaten. 70d ile cekip 60d ile cekemeyecegim bi kare varmi ? Sen teknik ozellik ozelliklerini paylasmissin burda:) makineyi aldim daha bir kez denemek icin video cekdim cekenede saygi duyarim bukadar abartmayalim lutfen

• landscapee kullanıcısına yanıt
    Gene aynı şeyi yapıyorsun .

Bu makineleri kullanmak sadece resim çekmek demek değil . Kullanılan cihaz keyif vermeli .

Senin dediğin mantıkla 60d ile çektiğin her kareyi , elimdeki 150 liralık compact makine ilede yakalarım . Kullandığın cihaz , keyif verecek herşeyden önce . Yukarda saydıklarımın hepside ektradan öte , keyfi ve sonucu arttırıcı unsurlar . Alan herkes bunu hobi olarak benimsemiş ve bu cihazdan keyif almak istiyor. Maksat kare yakalamaksa , o kare birşekilde cepteki telefonlada yakalanıyor

Sizin makineniz 2010 ' da kalmış . 70d ise 2013 e adım atmış . Olay bundan ibaret arkadaşım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 8 Ekim 2013; 0:58:18 >
  • hocam asıl siz gereksiz buyutme yapıyorsunuz cep telefonu farklı unsur. ıkı makıneylede resım cekelım bu 60d ıle cekılmıs yada bu 70d ıle cekılmıs dıyebılırmısınız tabıkıde bırıne yenı ozellıkler koymak zorundalar fotograf makınesı bu sanucda ne kadar yenı bırsey koyabılırlerkı mp wifi dokunmatık bunlar fotograf cekmek ıcın cok onemlı bır umsurmu bence hayır degıl helekı dokunmatık ekran... burda makınelerı cıkıs tarıhlerı bakımından eskıtmıssınız buda ayrı bı muamma bknz. nikon d90 2008 model 5d mark 2 2008 model... anlatmak ıstedıgım bu ısde okadar abartılacak buyutulecek hıc bır sey yok bunda .
  • üst model ya da yeni modellere bakınca otomatik netleme ya da video çekimlerinde daha fazla ilerleme olduğu görülüyor. eğilimlere göre bunlar önemli avantajlar.

esasında sınıf atladıkça sensörün de büyümesi gibi bir durum olsa önemli bir fayda sağlanacak.
  • Kafayı yemek üzereyim başladık canon60d mi canon650d mi,sonra canon650d mi 700d mi,sonra canon 650d mi canon70d mi,şimdi de canon 60d mi 70d mi bu gidişle alamayacağız sizce ne yapayım lütfen yardım...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli olan sizin bu işe ne kadar para yatırabileceğiniz. Elbette yeni olan modelin fiyatı daha pahalı olacak. Sorun, sizin bu farkı vermek isteyip istememenizde. Ben bu kadar tereddüt yaşamaktansa, gittim 70D aldım geçtim. Memnunum. Kafam rahat.

Bu beni aşar üç yüz beş yüz daha ucuz olsun aradaki farka başka bir aksesuar lens falan alırım diyorsanız 60D alın. 650D ile 60D derseniz 60D derim.700D ile 60D derseniz yine 60d derim. 650D ile 700D derseniz fiyata göre karar verin fazla vermeye değecek bir şey yok. 650D alabilirsiniz derdim. Ama 650D, 700D, 60D arasında tereddüt varsa tavsiyem 70D olur. Pahalı ise 60D den aşağı inmeyin artık derim.

Bu makinelerin tümünün çektiği fotoğraflar arasında (exif bilgisine bakmadan) fark görebilen çok az sayıda insan olabilir. Fark ayrıntılarda yatar. Bu kadar eziyet çekmektense gidin 70D alın madem. Alınmış alınmıştır. Para cepten çıkarken insanın yüreği sızlıyor, bir süre pişmanlık yaşanıyor ama geçmesi çok sürmüyor. Alınan ürünü kullanmanın keyfi galip geliyor. (işte tüketim toplumu...)

• quote:

Orijinalden alıntı: LokmanHekim

Önemli olan sizin bu işe ne kadar para yatırabileceğiniz. Elbette yeni olan modelin fiyatı daha pahalı olacak. Sorun, sizin bu farkı vermek isteyip istememenizde. Ben bu kadar tereddüt yaşamaktansa, gittim 70D aldım geçtim. Memnunum. Kafam rahat.

Bu beni aşar üç yüz beş yüz daha ucuz olsun aradaki farka başka bir aksesuar lens falan alırım diyorsanız 60D alın. 650D ile 60D derseniz 60D derim.700D ile 60D derseniz yine 60d derim. 650D ile 700D derseniz fiyata göre karar verin fazla vermeye değecek bir şey yok. 650D alabilirsiniz derdim. Ama 650D, 700D, 60D arasında tereddüt varsa tavsiyem 70D olur. Pahalı ise 60D den aşağı inmeyin artık derim.

Bu makinelerin tümünün çektiği fotoğraflar arasında (exif bilgisine bakmadan) fark görebilen çok az sayıda insan olabilir. Fark ayrıntılarda yatar. Bu kadar eziyet çekmektense gidin 70D alın madem. Alınmış alınmıştır. Para cepten çıkarken insanın yüreği sızlıyor, bir süre pişmanlık yaşanıyor ama geçmesi çok sürmüyor. Alınan ürünü kullanmanın keyfi galip geliyor. (işte tüketim toplumu...)

Çok teşekkürler tabi insan bir defa alayım tam olsun diyor ,sizce hangi siteden almalıyım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.