Şimdi Ara

CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.983
Cevap
29
Favori
117.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: abdkadir

Merhaba arkadaşlar ;

70 D makine, 18-135 STM ve 50mm 1,8 lenslerimle artık aranızdayım...

video çekiminde sıkıştırmasız formatta çektiğimiz zaman 30mb/sn uhs-1 kartlar yeterli oluyor mu acaba? yani çekmekte sıkıntı görünmüyo gibi ama kalite farkı oluyor mu ?

şimdiden teşekkürler..

Öncelikle aramıza hoş geldin güle güle kullan..

evet 30mb/sn sorun oluyor.. daha doğrusu bende oldu.. ilk başlarda sorunsuzdu ama sonradan 1dk çekip durmaya başladı.

Sandisk 32 GB Extreme 60MB/sn U3 UHS-I Class 10 SDHC Bu kartı tavsiye ederim fiyat performans süper..

U3 oldugu için özellikle videoda daha da iyi.. ;)
  • Merhabalar
    Bugün sabah saatlerinde bir arkadaşla balat a gittik ve bol bol fotoğraf çektik buda ilklerden biri devamı gelecek......

[simage][
     CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ
    Haliç by Basri Koçyiğit, on Flickr/image]

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: eyozgurluk

Hocam sizce 650d'den 70d'ye geçmek mantıklı mı?

Bence hiç mantıklı değil. Bu kadar yakın zaman aralığında üretilmiş modeller arası geçiş yapmanıza hiç gerek yok. Zaten 650D'yi dahi sınırlarında kullanabiliyor musunuz ? Size önerim flickr.com , 500px, pixoto.com vb. gibi sitelerde 650D'yi aratıp çekilmiş fotoğrafları incelemeniz. Eminim göreceksiniz ki birçoğumuz gibi donanıma döktüğümüz alın terimiz kadar kendimizi geliştirmek için çaba göstermiyoruz ve sürekli teknolojinin bizi avlayıp cebimize elini sokmasına izin verdiğimizi siz de göreceksiniz. Bugün Canon 40D ile dahi harika fotoğraflar çekebilenler var. 7 senelik makina, 10 mp. Ayrıca 650D ile 70D'nin sensör olarak iso başarımı bakımından hiç farkı yok. Hani daha keskin, temiz fotolar veremeyecek.

süper abes bir cevap

makinayı sınırlarında kullanmak nedir? sanki pc ye işemci satın alıyoruz.

burada ihtiyaç önemlidir. örneğin fotoğraf çeken arkadas manzara çekiyorsa 70d ye gereksinim duymaz ama hızlı enstantene çekiyorsa 650nin burst kare cekimi ile 70d arasında 3.5 kat falan fark var.

once ihtiyacın belirlenmesi onemli

• quote:

Orijinalden alıntı: indigo_blue

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Hocam sizce 650d'den 70d'ye geçmek mantıklı mı?

Bence hiç mantıklı değil. Bu kadar yakın zaman aralığında üretilmiş modeller arası geçiş yapmanıza hiç gerek yok. Zaten 650D'yi dahi sınırlarında kullanabiliyor musunuz ? Size önerim flickr.com , 500px, pixoto.com vb. gibi sitelerde 650D'yi aratıp çekilmiş fotoğrafları incelemeniz. Eminim göreceksiniz ki birçoğumuz gibi donanıma döktüğümüz alın terimiz kadar kendimizi geliştirmek için çaba göstermiyoruz ve sürekli teknolojinin bizi avlayıp cebimize elini sokmasına izin verdiğimizi siz de göreceksiniz. Bugün Canon 40D ile dahi harika fotoğraflar çekebilenler var. 7 senelik makina, 10 mp. Ayrıca 650D ile 70D'nin sensör olarak iso başarımı bakımından hiç farkı yok. Hani daha keskin, temiz fotolar veremeyecek.

süper abes bir cevap

makinayı sınırlarında kullanmak nedir? sanki pc ye işemci satın alıyoruz.

burada ihtiyaç önemlidir. örneğin fotoğraf çeken arkadas manzara çekiyorsa 70d ye gereksinim duymaz ama hızlı enstantene çekiyorsa 650nin burst kare cekimi ile 70d arasında 3.5 kat falan fark var.

once ihtiyacın belirlenmesi onemli

"Süper abes" sizin tavrınız ve cevabınız. O ise siz farklı ben farklı yönlerden arkadaşa bilgiler vermişiz. Burada "süper abes" diye bir şey olması mümkün değil amma işte "süper abes" olmanız sebebi ile siz bunu yapabilmişsiniz. "Makinayı sınırlarında kullanmak" nedir bilmiyosanız ötmeyin madem !

İşte tam da verdiğiniz örnek makinayı sınırlarında kullanmaya dair ! "Hızlı enstantane" çekimi mi o ? Ne dediğini bil önce. Enstantane sensörün önünde bulunan, sensöre gelen ışığın süresini ayarlayan perdenin fotoğrafçılık terimi olarak bir tanımı sadece ve buna "perde hızı" da denebilir. Hızlı enstantane çekiminde ihtiyaç olacak şey "Burst kare çekim hızı" değildir ! Perde hızıdır ! 650D'de 1/4000 , 70D'de 1/8000. Sizin demeyi beceremediğiniz şey "ardarda" yada "seri" çekim hızıdır. 650D ile 70D'nin seri çekim hızları farkı da 3.5 kat değildir ! Yalan bilgiler verip insanları aldatmayın !
    -
    Canon 650D seri çekim hızı 5 kare/saniye (5 çarpı 3.5 = 17.5 kare) Hani nerede buna kanıtınız ? Sallamaya, yalana, yanlış bilgiye gelince hiiiç abes değilsiniz bakıyorum ki !
    Canon 70D seri çekim hızı 7 kare/saniye ( 7 bölü 3.5 = 2 kare Canon 650 2 kare mi çekiyor yani ) - 7 bölü 1.4 = 5 kare eder. Demek ki 70D'nin seri çekim hızı Canon 650D'den 1.4 kat daha hızlı ! 2 katı bile değil !

Süper abes tavrınız ile yalancılığınız ile cehaletiniz ile rezil oluşunuz için teşekkürler. Yok "sınırlarında kullanmak" diye bir tabir de o yüzden işte tam da demeyi bile becerecek bilgi ve beceriye sahip olmadığınız şey ile benim dediğimi açıkladığınızın farkında bile değilsiniz. Yoksa vatandaş neden seri çekim hızı 5 olan bir makinayı yetersiz bulup da 7 olanı almak isteyecek ? Yahu ne rahatsızlar var ! Hem yalan bilgi konuşuyor, hem zerre utanma yok hakaret ediyor, hem cahil, hem de çok bilmiş !!! "Burst" ne "kare" ne özenti ergen tipleme ! Türkçesi yok mu bunların ? Yarısı Türkçe yarısı ingilizce ! Burst kare ! Yazdığın saçma sapan ve yanlış bilgileri ya sil ya düzelt. Tabi zerre vicdanın, utanman var ise !.. İnsanlara yanlış bilgi vermekten çekinirdin, bu tavrı sergilemezdin !

-
    Oku , öğren !..
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Enstantane
    -
    http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_eos650d&products=canon_eos70d
    -
    İki modelin sürekli çekim hızları.
    http://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-70d/11
    http://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-650d-rebel-t4i/14

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 14 Aralık 2014; 20:43:18 >

• Tekrar merhabalar

[simage]
    Kedi by Basri Koçyiğit, on Flickr[/simage]

• jiddi kullanıcısına yanıt
    sorununuz nedir bilmiyorum ama üslübunuz ve kulllandığınız kelimeler benim insanlara hitab edişimle örtüşmüyor. hatta bütün "yalancı, utanmaz, cahil, çok bilmiş, vicdansız" kelimelerini ilk kez mesaj yazdığınız birine aynı cümle içinde kullanacak kadar da cömert görüyorsunuz kendinizi.

konu farklı seviyeye gelirse seve seve cevap veririm ama bu üslubunuza cevap vermem zaten imkansız.
  • Bana cevap vermeyeceksiniz zaten. Burada yazdığınız yalan-yanlış bilgileri birşeyler öğrenmek isteyenler de okuyacak. Yanlış yazdığınız her şeyi düzelteceksiniz. Bu benim ile alakası olan bir durum değil. Tarz bana geldiğinde cömert oluyor amma ne iştir ki kişi kendisini aynada "kör"emiyor.

"Süer abes bir cevap" vermiş olabilirim fakat ne yazık ki içeriğindeki doğru bilgiler sizin "süper abes cevap" tanımını kullandığınız üslubunuz ile örtüşüyor ! İçerdiği yanlış bilgileri de çürütüyor. Görüldüğü üzere de bilgiye verilecek cevabınız olamamış. E yanlışınızı da düzeltmemişsiniz. Böylece tanımladığım her durumun bünyenizde tüm olgunluğu ile var olduğunu tekrar ispat etmişsiniz.

Tavrınıza cevabım ayrıdır, yalan bilgilerinize cevabım ayrı. Ne iş, gerçekleri bilmediğinizden mi yoksa işinize gelmediğinden mi yalanlarınızı kabul etmeyişiniz veya hiç olmaz ise düzeltmeyişiniz ?! Seviyeyi belirleyen sizin mesajınız olmuş ve tam da dediğiniz gibi "İlk kez mesaj yazdığınız birisine" böyle yazabilerek siz yerinizi göstermişsiniz. Cevap size uygun geldiğinde mi bozuldunuz ! İspat edemeyeceğin bir bilgi yazıyor isen ya kasten yalan bilgi yazıyorsundur yada bilmeden bilmiş bilmiş konuşuyorsunuzdur bu da cehaleti gösterir. Durum tanımı ile şahsa hakaret başka başka konulardır. Hakareti ilk mesajnızda siz yapmışsınız. Benimkisi haraket şeklinizin dilimizdeki tanımlanmış isimlerini yazmak oldu.

• Nazir Rİza kullanıcısına yanıt
    İlk kullanımdan önce bataryanın temas noktalarını bir bezle iyice silin daha önceden başıma geldi. Fabrika çıkışlarında balmumu gibi bir şey sürüyorlar sanırım şarj almıyor o yüzden.
    hocam dpreiew sitesinde canon 650d'nin video puanı 550d'den oldukça düşük ama benim bildiğim 650d de video konusunda oldukça iyi stm lens ile sizce neden böyle bir sonuç var.

ikinci olarak da dxomark sitesinde 650d'nin puanı oldukça düşük 62 falandı. Bu onun performas ve foto kalitesi baıkmından kötü olduğunu mu gösterir?
  • quote:

hocam dpreiew sitesinde canon 650d'nin video puanı 550d'den oldukça düşük ama benim bildiğim 650d de video konusunda oldukça iyi stm lens ile sizce neden böyle bir sonuç var.

ikinci olarak da dxomark sitesinde 650d'nin puanı oldukça düşük 62 falandı. Bu onun performas ve foto kalitesi baıkmından kötü olduğunu mu gösterir?

550D'nin videosunun 650D'den iyi olmasının bir nedeni "sanıyorum ki" çıktığı dönem için 2010'da dengi makinalar içerisinde aldığı video puanı sebebi ile 550D yüksek bir değere ulaşmış olabilir. 650D 2 sene sonra çıkmış. Öte yandan gerçekten de detayda bu farkı yaratacak bir durum var mı bilmiyorum. Araştırmak lazım youtube videolarından falan karşılaştırılabilir belki. Video konusunda da benim ilgim çok az. Hani video çekiyor mu, tamam benim için :) O yüzden video konusunda araştırmam, incelemem ve bilgim azdır.

Canon'un giriş seviyesi modelleri DxO Mark'tan hep zayıf puan alıyor ! E Dünya'nın en çok kullanıcısı olan bir seri için de böyle bir sonuç yazmak "Deli misin sen DxO Mark?" demek bence ! Öyle ya, azıcık popülist olsan ölür müsün DxO Mark ? Bak dijital fotoğraf dünyası'nın yarısı seni beğenmeyip türlü dedikodunu yapıyor. Ben elimdeki monitörün (TN panel ve Led dahi değil) fotoğraf makinamın sensörünün bana verdiği renk paletinin, kontrastın ve dolayısı ile bütünü ile fotoğrafın tam gerçeğini göstermediğinden eminim. DxO Mark'ın test sistemine sahip değilim. Bilemiyorum, DxO Mark'ı beğenmeyip laf edenlerin onlardan daha iyi test sistemleri mi var ? Hiç değil ise DxO Mark karşılaştırmalı ve detaylı test sonuçlarını "delil" olarak halka açık paylaşıyor ama eleştirenlerden ben hiç 2-3-5 makinayı böyle eşit koşullarda karşılaştırana denk gelmedim. Dolayısı ile ben bana iddiasını kanıtları ile sunana inanırım. Kolayına mı geldiği içindir dpreview de bazı diğer siteler de DxO Mark test sonuçlarını kaynak olarak kullanırlar mesela ?! 62-65 puan ne ise, bu ürünleri kullanarak çok güzel fotoğraflar çekildiğini görüyor musunuz ? Ben hayli gördüm. Bu nedenle bana göre "kötü" denemez. Zaten "fotoğraf" donanım ve kullanıcı tarafı ile bir bütün. Kullanıcı tarafının daha ağır bastığı da bir gerçek. Güzel laflar da edilmiş, 200 liralık kompakt alıp 5.000 liralık d-slr'ı alt edebileceğiniz umudunu veren böyle . İşte "Bana daktilo verin size fotoğraf çekeyim", fotoğrafı makina değil insan(kullanan) çeker vb. Fakat bu sözlerin söylemek istediği açıkça kelimelerden görülen değil. Yoksa yani daktilo ile foto mu çekilebilir ? Makina olmasa insanın yapacağı şeye fotoğraf çekmek değil resim yapmak denir !.. Ama bu cümlelerin demek istediği en pahalı, en iyi donanımı alıp en iyi fotoğrafları çekebileceğinizi sanmayın, en önemli donanım sizin kendinizsiniz. Yoksa bizim pek uyanık geçinenlerimiz gibi 1.000-1.500 TL'ye pimaşa mercek takılmış aletleri alıp d-slr alanlar enayi deyip peşi sıra şu ünlü sözleri demek değil herşey. Bilmem buralarda mıydınız, gördünüz mü hiç. Bir zamanlar bu forumda "d-slr like" curcunası kopardı. Sürekli planlı bir sistem ile d-slr like konularına molotof kokteyli atılır idi. Şimdi bakıyorum, o kadar ilginç ki bütüüün o konular, o ürünler hakkında d-slr'lar alan enayi kendisi uyanıkmış gibi laflar edenler, marka-marka, model-model bu ürünleri övenler sanki yer yarıldı da içine girdiler ! Ne ise uzatmayayım, bana göre biz bütçemize göre ve tercihlerimizin önem sırasına göre bize en uygunun almaya çalışmalıyız elbette. Yani şu laflara bakarak "E madem makina değil benmişim fotoğrafı çeken almıyorum lan makina falan, ben böyle elimle kadraj yapar, deklanşör sesi de iyi taklit ederim zaten, çatır çatır çekerim foto. Ne lens, ne taşıma, ne şarjı bitti vb. derdim de yok OH !" diyebiliriz.

• Millet evinde studyo kurar , nasıl daha iyi foto cekerim diye didinir, siz tartısıonuz. Bırakalımda nasıl iyi foto cekilir..

Burda profesyonel arkadaslar vardır ama ben deilim. Oncelikle tetikleyici flash ve semsye yada bi softbox ve arka fon yaparak işe başlamam gerektiğini anladim....

Bi tanıdığım en onemli listesine sunu koydu

1. Sıradada kullandıgın dolgu flash ısık softbox
    2. Lens
    3. Makine

Farkettiyseniz tamam makine onemli ama daha onemli olan seyler var... Ucuz ve guzel yonlu hangi flashı ayaklıgı be semsiye yada softboxı onerirsinizzz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imiyousa kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba hayırlı olsun makina , bende amerikadayim los angelesta , malesef black friday, cyber monday gibi fantastik günleri maddi ve manevi olaylardan dolayı değerlendiremedik . Bende kısa film ve fotoğraf çekeceğim bir orta üst klasman makine arıyordum araştırarak 70d yi buldum gece boyu okudum sanırım alacağım siz nereden almistiniz. Ebayda 2lens bilimum aksesuarlar dahil 1150 $ gibi bir rakama newyork tan satıyor üstelik yüzde elli indirimli yazıyor ben inglizcem o kadar iyi değil gün be gün gelişiyor ama zaten bu internetten alışveriş islerin dede inglizcemden kotuyum nereden aliyim nasıl güvenilir olduğuna kanaat edeyim yardımcı olursanız sevinirim hem siz hemde diğer forum üyeleri ne yapayım nasıl temin edeyim. e bay saticisinin linki:http://m.ebay.com/itm/171170233443?nav=SEARCH Turkiyeye selamlar :)

Birde bu satıcı var mail attım bütün parcaLar dahil diyor ama sizce ne yapmalıyım garanti konusu ayrı bir problem iade işi güvenilirlik aslında bütün ekipmanları tek bir pakette almak işime gelir ama bilemedim yardımcı olursanız sevinirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kualabebe -- 18 Aralık 2014; 13:24:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar arkadaşlar, 70d ve 24-105 lens kullanıyorum. Fakat istediğim netliği yakalayamadım bir türlü, acaba ön veya arka odaklanma problemimi var, bu ekipmanı kullanan arkadaşlar varsa cevaplayabilir mi? Teşekkürler.
    Hocam olympus serileri içinde epl 5 güzel görünüyor video çekimi hakkında bilginiz var mı kalitesi nasıl, bir de bu epl 5 serisinde gövdede titreşim önleyici özellik var mı şu 5 katmanlı olan. Aynasız olarak kafama yattı ama araştırıyorum bakalım.
  • Merhabalar

İstanbul / Fatih / Balat

[simage]
    Balat Evleri1 by Basri Koçyiğit, on Flickr[/simage]

• 70D için Manfrotto Compact Action tripod kullansam sıkıntı çıkar mı_? lens olarak da 18-135mm ıs stm 50 mm 1.8 olacak. 18-135 ile toplam ağırlık 1210 gr. Tripod max 1,5 kg taşıma kapasiteli diye satılıyor. Kompakt makinalar için üretilmiş, ben bunu DSLR da kullansam ne gibi sorunlar yaşarım?

tripod linki: http://fotografium.com/manfrotto-compact-action-tripod
  • quote:

Hocam olympus serileri içinde epl 5 güzel görünüyor video çekimi hakkında bilginiz var mı kalitesi nasıl, bir de bu epl 5 serisinde gövdede titreşim önleyici özellik var mı şu 5 katmanlı olan. Aynasız olarak kafama yattı ama araştırıyorum bakalım.

Size önerim youtube'dan PL5 videolarını izlemeniz. Bildiğim kadarı ile video konusunda öyle "alınır" denecek kadar video konusunda öne çıkan bir seri değil. Fakat benim için gayet yeterli. Sanırım video konusunda Panasonic G3 daha iyidir. Fiyat olarak da daha iyi,http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=4115 - Elektronik vizörü de mevcut !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 18 Aralık 2014; 17:55:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GHOS_T

Arkadaşlar sizlere bir sorum olacak, Uzun zamandır 70D kullanıcısıyım daha sıklıkla videodan ziyade fotoğraf çekimleri yapıyorum. Ancak geçenlerde full HD 7 dakikalık bir kayıt yaptım kaydı sonlandırdığımda ekranda bir uyarı yazısı çıkarak videonun 2 ye bölünecek olduğunu bana bildirdi. Sonrasında kontrol ettiğimde 6 dk lık ve 1 dk lık bölünmüş iki video kaydı yapmış olduğunu gördüm. Bu sorunun karttan kaynaklanması pek mümkün görünmüyor zira piyasadaki en hızlı ve yüksek kapasiteli bir kart kullanıyorum. Bu konuda benim gibi sorun yaşamış olan arkadaşlar var mı? yada bu problemin çözümüne yönelik görüş bildirecek olan arkadaşlar var mı? herkese şimdiden teşekkürler..

Dosya sistemi nedeniyle karta 4gb dan büyük tek parça dosya yazmak sorun oluştruyor. Kartın sanırım FAT32 olarak formatlanmıştır. NTFS olmadan herhangi bir birime 4 gb dan büyük tek dosya kaydedemiyoruz. Makine de sanırım bunun için bölüyordur vidyoyu. Dün benim de başıma geldi. Vidyo çekimi başarılı af'si yüz takibi çok iyi ama bu tür problemleri nasıl aşıcaz bende araştırıyorum. Kartı kendim pcde NTFS olarak formatlayıp makinaya taktığım zaman kart desteklenmiyor formatlamanız gerek gibi bir uyarı verdi. Makinanın kendi menüsünden formatladığımda ise FAT32 olarak biçimlendirdi. Ayırma birimi de 32 Kb idi sanırım. Diğer arkadaşlardan başka deneyen başına gelen çözüm aklına gelen varsa mutlu oluruz.
    Siz rahat olun bu durum kartta veya makinanızda olan bir sorundan değil tamamen sistem işleyişinden dolayı başınıza gelen bir istenmeyen durumdur.

• Nazir Rİza kullanıcısına yanıt
    7. soru icin cevap gelmediyse eger:
    Menu -> En sondaki ayar kutusu -> Battery Info secerseniz "Shutter Count" olarak gosteriyor
  • Ben mesajınızı yeni görüyorum kusura bakmayın. Ben bestbuy.com dan aldırdım abime. bhphotovideo.com u da inceleyebilirsiniz. newegg.com var. Yani çok fazla alışveriş sitesi bilgim de yok. Bir de bu sitelerdeki fiyatlara vergi de biniyor sanırım alırken biraz. ebay hiç düşünmedim o nedenle nasıl işliyor işleri bilmiyorum. Alacaksanız şimdiden hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.