Şimdi Ara

Canon EOS-M Aynasız, Deneyimler, Testler, PAYLAŞIM Konusu; sizde katılın. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
6
Favori
8.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BİRKAÇ ÖRNEK DE BENDEN. TAMAMEN AMATÖR VE OTOMATİK MODDA ÇEKİLMİŞTİR.

Canon EOS-M Aynasız, Deneyimler, Testler, PAYLAŞIM Konusu; sizde katılın. Canon EOS-M Aynasız, Deneyimler, Testler, PAYLAŞIM Konusu; sizde katılın. Canon EOS-M Aynasız, Deneyimler, Testler, PAYLAŞIM Konusu; sizde katılın. Canon EOS-M Aynasız, Deneyimler, Testler, PAYLAŞIM Konusu; sizde katılın. Canon EOS-M Aynasız, Deneyimler, Testler, PAYLAŞIM Konusu; sizde katılın. Canon EOS-M Aynasız, Deneyimler, Testler, PAYLAŞIM Konusu; sizde katılın. Canon EOS-M Aynasız, Deneyimler, Testler, PAYLAŞIM Konusu; sizde katılın. Canon EOS-M Aynasız, Deneyimler, Testler, PAYLAŞIM Konusu; sizde katılın. Canon EOS-M Aynasız, Deneyimler, Testler, PAYLAŞIM Konusu; sizde katılın.

•  Canon EOS-M Aynasız, Deneyimler, Testler, PAYLAŞIM Konusu; sizde katılın.
    Çok uzun pozlama süresi ile sarı ve kırmızı hareketli ışık kullandım ancak ışıklar çok dağıldığı için istediğim sonucu alamadım lazer tarzı dağılmayan bir ışık bulup onunla deneyeceğim istediğim sonuç bu tarz bir şey.
     Canon EOS-M Aynasız, Deneyimler, Testler, PAYLAŞIM Konusu; sizde katılın.
    Ufak ufak noktaların neden olduğunu bilen var mı bu arada ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım ölü pixele benzeyen bir şey uzun pozlamadan mı kaynaklanıyor sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Jimador -- 8 Aralık 2014; 17:39:32 >

• f22 oldugu icin sensorun uzerındekı tozlar cıkmıs fotografa.

Birde fotolari ufak koyun arkadaslar hicbirsey gorunmuyor.
  • Amatör birkaç resimde benden.

• resimleri 1024x682 yüklemediğime eminim, link vermek yasak galiba anlam veremedim. yukarıdaki resimler simage link şeklindeydi, link vermemdeki amaç gerçek boyutlarında detaylar daha belirgin olmasıdır. saygılar.
    Flower 2 by Gurol Ozel, on Flickr

Raw cekildi photoshopta duzenlendi.

• Arkadaşlar makinenin ekranına film takmaya gerek var mı? Malum dokunmatik ekranlar çabuk çiziliyor
  • Bence gereksiz.. Ben tabletime bile film takmiyorum sadece telefonuma taktim oda surekli cebe girip ciktigi icin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JakX -- 11 Aralık 2014; 15:35:10 >
  • evet var. büyük pişmanlığımdır. çok önemli çizik yok ama küçük can sıkıyo. olsa güzel olur diye düşünüyorum. uyguladığınızda bizimle de paylaşırsanız memnun olurum.
    Caterpillar by Gurol Ozel, on Flickr

• Telefonumda kullanmıyordum gorilla 3 ekranı vardı ama bu bana her an çizilecekmiş gibi geliyor, normalde çiziği pek önemsemem ama ileride satarken değer kaybettiriyor o yüzden takacağım. Uygun fiyatlı bir telefon filmi alıp ekrana göre keserim yada 3" ekran filmi varsa ondan alırım. Uyguladıktan sonrada paylaşırım sizinle
  • evet aynen çizilme ihtimali var. makine için olanları vardı sanırım. haberlerinizi bekliyoruz.
  • Bizim makinede netlemeyi daha iyi yapabilmek için MF yaparken dijital zoom yapma özelliği var mı?
  • ekranın sağ alt köşesinde bir büyüteç simgesi var oradan yapabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Maşallah Allah heyecanını azaltmasın da arada yanlış şeyler de söylemişsin:
    quote:

"bildiğiniz odak mesafesi kısaldıkça lensin görüş açısı genişler, ancak, 18mm nin açısı 24mm den küçük, çünkü 24mm nin mercek yapısı farklı onun için "geniş açı" deniyor ve 18mm den çok daha geniş bir açıya sahip"

24mm nasıl 18'den geniş anlamadım? O nasıl bir mercek yapısı öyle :)

Bir de 8mm geniş açı değil de balık gözü lens.

Bilgi olmadan fikir olmazmış....

sanırım bana bir özür borcun var....

ayrıca , mesajınıda düzeltmen gerekecek...
    okuyanlar bilgisizliğini görmesin....

işte canon resmi sayfasından alıntılar

bak bakalım hangi odak mesafesi hangi açıya sahip.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: adanalivlkn1234

Arkadaşlar makinenin ekranına film takmaya gerek var mı? Malum dokunmatik ekranlar çabuk çiziliyor

Haklısınız, kullanmakta fayda var.

Ben şunun siparişini verdim, yolda, gelince deneyimleri ğaylaşırım.

• Forumdan uzaktım, bir kaç foto paylaşayım.

IMG_0804 by onbes, on Flickr

IMG_0805 by onbes, on Flickr

IMG_0801 by onbes, on Flickr

IMG_0762 by onbes,

IMG_0753 by onbes, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 12 Aralık 2014; 22:21:16 >

• blue_key kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Olympus aynasız kullanmıştım onda mf halkasını çevirirken direkt zooma geçiyordu, bunda o özellik yok sanırım
  • mimleon kullanıcısına yanıt
    Nereden sipariş verdiniz, link paylaşabilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Maşallah Allah heyecanını azaltmasın da arada yanlış şeyler de söylemişsin:
    quote:

"bildiğiniz odak mesafesi kısaldıkça lensin görüş açısı genişler, ancak, 18mm nin açısı 24mm den küçük, çünkü 24mm nin mercek yapısı farklı onun için "geniş açı" deniyor ve 18mm den çok daha geniş bir açıya sahip"

24mm nasıl 18'den geniş anlamadım? O nasıl bir mercek yapısı öyle :)

Bir de 8mm geniş açı değil de balık gözü lens.

Bilgi olmadan fikir olmazmış....

sanırım bana bir özür borcun var....

ayrıca , mesajınıda düzeltmen gerekecek...
    okuyanlar bilgisizliğini görmesin....

işte canon resmi sayfasından alıntılar

bak bakalım hangi odak mesafesi hangi açıya sahip.
     Canon EOS-M Aynasız, Deneyimler, Testler, PAYLAŞIM Konusu; sizde katılın. Canon EOS-M Aynasız, Deneyimler, Testler, PAYLAŞIM Konusu; sizde katılın.

Paylaştığınız 18-55mm. lens ile , 24 mm lens açılarında görebileceğiniz gibi 24mm. lens sabit açılı olduğundan yatayda 74 derecelik açı ile manzarayı görüyor imiş. 18-55mm. lensin 6 farklı açısı var, zum lens olması sebebi ile doğal olarak. Sizin yukarıda örnek fotoğraf koyup altında yazdığınız şu şekli ile

"bildiğiniz odak mesafesi kısaldıkça lensin görüş açısı genişler, ancak, 18mm nin açısı 24mm den küçük, çünkü 24mm nin mercek yapısı farklı onun için "geniş açı" deniyor ve 18mm den çok daha geniş bir açıya sahip

Tanımlamanızın yanlış olduğunu deliliniz ile de ispatlamış oluyorsunuz !.. Bakınız, 18-55mm. lense ait 18mm'de görüş açısının 27 derece olduğu, 24mm'de görüş açısının 74 derece olduğu(ki dikkat ediniz 24mm'de aynı açıdalar!!!) görebilir herkes. Dolayısı ile 18-55 mm. lens 18mm'de 27 derece görüş açısı ile 24mm lensin 74 derecelik görüş açısına oranla "çok daha fazla geniş açılı bir lenstir" !.. Sizin işaret parmağı ile gösterdiğiniz değer 18-55mm lensin 55mm'deki görüş açısıdır !!!

Bu kadar çok bildiğiniz için ayrı başlık açarak insanları yanlış bilgilendirmeye azim ile devam etmeniz gün geçtikçe daha net görülüyor ! Üstelik "Acaba bir yerde hatam mı oldu?" diye kendinizden şüphe dahi etmeyerek ısrar ile hatanızı ispatlayan kanıtlar sunmanıza rağmen yanlışı göstermekten çekinmiyorsunuz !!!

Sizin diğer EOS-M başlığındaki kasıtlı yanlış paylaşımınız ve buradaki ısrarlı yanlış paylaşımlarınız nedeni ile bu başlıkta paylaşımda bulunanlar öncelikli olmak üzere paylaştığınız ve düzeltmediğiniz bu yanlış bilgiler sebebi ile haylice insana özür borcunuz var !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 13 Aralık 2014; 0:55:48 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.