Şimdi Ara

Canon EOS M5 duyuruldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Das Boot

quote:

Orijinalden alıntı: aspirin_00

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aspirin_00

quote:

980 dolara nereden alıyorsunuz FF makine?

lensiyle beraber 1479$ dolara türkiye fiyatıylamı satılacağını zannediyorsun bu haliyle 4400 tl ederken türkiye fiyatıyla 5400 tl FF makina satılıyor. Türkiye fiyatı vergisi kdv vss 5000 tl bulur.

Canon Türkiye'de ürünleri kendi ithal ediyor. Distribütör kârı olmadığı için fiyat farkı o kadar oluşmuyor.

Canon 80D body Amazon fiyatı $1.199 Türkiye satış fiyatı ₺4299

Canon Eos M5 body, 80D'den $200 daha ucuz olduğunu düşününce d ₺3.500 civarı bir fiyatla satışa çıkacağı belli. Bahsedilen kit lensi ile birlikte en fazla 4.500 civarı olacaktır.

Ayrıca 5400 liraya alacağı FF (Muhtemelen 6D yada D610, A7ii) bu makinelere alınacak lens ile birlikte fiyatı topladığımızda 7-8 bin liradan aşağı FF makine gelmiyor.

5400tl lensiyle satılıyor A7 di sanırım..

6D 2012, D610 2013, A7 2013 yılında çıkan modeller. Ayrıca a7'nin lensli satışını ben görmedim. Tabi ki benim içinde çıkış tarihinin bir önemi yok fakat 3-4 yıl öncenin kuruyla çıkıp stokta kalan ürünlerle, yeni bir cihazı karşılaştırmak pek mantıklı değil. Yine her halükarda m5 daha uyguna geliyor. Ayrıca full-frame e geçecek adamın kit lens tercih edeceğini zannetmem.

Konuyu fiyat karşılaştırmasından çıkarırsak, herkesin amacı FF'ye geçmek değil. Nikon d500 croplu gövde fiyatı ₺7900, 7D mark ii ₺6000. Fujifim xt2 ₺4799. Hepsi croplu gövde. Hepsini tercih eden insanların kullanım amaçları çok farklı. Herkes ben bu paraya bunu alacağıma FF alırım demiyor. Bilinçli olarak ihtiyaçlarını croplu gövdenin karşıladığını bilerek bu makineleri tercih ediyor.

Eos M5 içinde durum aynı. Bunu tercih edecek kitleninde isteklerini karşılayacak özellikleri olacaktır elbet. Örneğin APS-C sensörlü aynasız olupta dokunmatik ve tilt paneli olan model M5 dışında yok. Ya da ne biliyim, Canon DSLR'ı vardır ve aynasıza geçmek istiyordur, aynı lensleri adaptör ile kullanabileceği en uygun makine yine M5 olacaktır. Bu tip örnekler sonsuza kadar çoğaltılabilir. Demek istediğim herkes FF tercih etmek zorunda değil.

FF fiyatı sony a6000 fiyata düştüğünde ben görürüm crop lu sensörlerin satışını. FF mantığını bilipbilmediğinden değil fiyatından ötürü alınmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenon

quote:

Orijinalden alıntı: aozgec

quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

Bundan çok emin olamadım. Sözlük anlamına göre Analog kelimesinin anlamı, uzay konumu, voltaj gibi sürekli fiziksel değişkenlerle ilişkili olma durumu yada bu değişkenlerin kullanılması anlamına geliyor. buna göre anagol sadece elektirik ile ilgilidir diyemeyiz.

Buna göre savınız doğru görünmüyor. Çünkü ışıkta dalga boyu olan sürekli bir değişkendir. Yani kimyasal fotoğrafçılık ta sürekli değişken ışığın kimyasal olarak dönüştürülmesi. Bu açıdan baktığımda analog mantıklı geliyor.

Analog kelimesinin ingilizce tanımı:
    https://en.oxforddictionaries.com/definition/analogue

Analog Fotoğrafçılık
    https://en.wikipedia.org/wiki/Analog_photography

Işık Tanımı
    https://en.wikipedia.org/wiki/Light

Fakir faturafçıyı ben de takip ediyorum, bu konuda haklı. Analog fotoğrafçılık tamamen yanlış bir tabir. Analog veri adı istünde verilerin bir şekilde iletilmesini gerektirir. Misal eskiden uydu yayınları analogdu şimdi ise dijital.
    Bize analog sanki teknolojik olmayan şeyler için kullanılır gibi geliyor ama öyle değil.
    Dijital'in karşıtı analog değil mekaniktir. Işığı burada veri olarak görmek yanlış bence. Çünkü ışık sadece kimyasal değişime neden oluyor. Eğer ışığı veri olarak düşünerek analog diyorsak o zaman dijital makineler de analog. Çünkü dijital makineler de aynı ışığı kullanıyor.

her şeyin kökü aslında atomların bile çekirdek içinde + - ve N olmak üzere elektronlar bulunmakta
    bu açıdan bakılırsa zaten herşey enerji olduğu için analog demek bile bir noktada doğal radyasyonla foto çekimi demektir !

o zaman bende şunu söyleyeyim ! analog çekim yok doğal radyasyon fotoğrafçılığı var dersem bu doğru bir ifade olur !
    en azında bilim arkamda :) kimyasal foto ne yaw !? görende sulu boya veya ebru sanatının bir yan dalı falan sanacak !

• Haklı olsanız bile,

Niye her konuya bu videoyu koyup spamlıyorsunuz?
  • Hocam ff makine fiyatı nasıl a6000 fiyatına düşecek ki :) ben kesinlikle öyle bişey olacağına ihtimal vermiyorum. Piyasada olan markalar belli. Onlar da kesinlikle fiyatı düşürmezler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.