Şimdi Ara

Canon G2400 veya 3400 kullanan var mı aranızda ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
11.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Q0o

canonun nasıl içindeo luyor bu ne avantaj sağlar anlamadım

Canonun mürekkep doldurulan tankları canonun içine monte edilmiş. Epson bitmeyen kartuşlarda yapıldığı gibi tankı yan tarafa koymuş. Tabii kalitesi tartışılmaz ama içine bir yerlere yerleştirilirse daha iyi olabilirdi. Canonun hoşuma gitmeyen tarafı kartuş kullanması. Tanklar kartuşları besliyor. Kartuşların ömrünün çok uzun gideceğini düşünmüyorum. Epson'da klasik kartuş yok daha farklı bir sistem var.
  • Merhabalar..

Epson da, kartuş (baskı kafası da denebilir) kullanıyor cihaz içerisinde. Canon'da kullanıcının değiştirme imkanı varken, Epson da servis üzerinden bunu yapabiliyorsunuz. Epson da kartuş kısmı vidalı olduğundan belli olmamaktadır..

Bilginize..

Not: Canon 2 PL. (damlacık boyutu) Epson 3 PL. dir.
    Yani; Canon, standart boyutlardaki fotoğraf baskılarında kendi sınıfındaki Espon modellerine (L365, L220) göre daha başarılıdır..

Selamlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zerdeve -- 7 Haziran 2016; 17:26:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zerdeve

Merhabalar..

Epson da, kartuş (baskı kafası da denebilir) kullanıyor cihaz içerisinde. Canon'da kullanıcının değiştirme imkanı varken, Epson da servis üzerinden bunu yapabiliyorsunuz. Epson da kartuş kısmı vidalı olduğundan belli olmamaktadır..

Bilginize..

Not: Canon 2 PL. (damlacık boyutu) Epson 3 PL. dir.
    Yani; Canon, standart boyutlardaki fotoğraf baskılarında kendi sınıfındaki Espon modellerine (L365, L220) göre daha başarılıdır..

Selamlar..

Önceden iki tane bitmeyen kartuşlu canonum olduğu için canondan uzak durdum bu sefer. Çok çektim çünkü. Şimdilik Epson'dan memnunum inşallah bir aksilik çıkmaz.
  • Ben Sınıfıma öğrencilerin kullanması için hangi yazıcıyı alsam derken Müdür yardımcımız Mayıs ayında G2400 aldı okul işleri için. Satan firmanın garanti biziz geri alırız kuruma yapmaz vs demesi üzerine haftada 1 tam sayfa renkli çıktılar alır vs bugün baktık Sarı mürekkep çıktılarda yok kafa temizleme yaptırdık paintle sarı resim çıkarmaya çalıştık sarı sizlere ömür mürekke daha % 70 lerde ... Bakalım garnti için gelenler ne yapacak burdan gelişmeleri yazarım. Komik olan dün ben de g3400 siparişi vermiştim bugün sabah siparişi iptal ettim bu olaydan sonra. Zira bende mürekkep beslemeli sistemlerden çok çekenlerdenim. Şimdi beklemedeyim. Bakalım ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebleksin

Ben Sınıfıma öğrencilerin kullanması için hangi yazıcıyı alsam derken Müdür yardımcımız Mayıs ayında G2400 aldı okul işleri için. Satan firmanın garanti biziz geri alırız kuruma yapmaz vs demesi üzerine haftada 1 tam sayfa renkli çıktılar alır vs bugün baktık Sarı mürekkep çıktılarda yok kafa temizleme yaptırdık paintle sarı resim çıkarmaya çalıştık sarı sizlere ömür mürekke daha % 70 lerde ... Bakalım garnti için gelenler ne yapacak burdan gelişmeleri yazarım. Komik olan dün ben de g3400 siparişi vermiştim bugün sabah siparişi iptal ettim bu olaydan sonra. Zira bende mürekkep beslemeli sistemlerden çok çekenlerdenim. Şimdi beklemedeyim. Bakalım ne olacak.

Hocam Epsonu alalı baya oldu. Eşim sınıf öğretmeni. Binlerce sayfa çıkarttık ama bir sorun yaşamadık.Daha da mürekkep var baya. Bence bir araştırın epson l365'i...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ebleksin E kullanıcısına yanıt
    İyi günler gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim.
  • Arkadaşlar dün servis geldi. Sorun olarak hortumlardaki mürekkepler geri gitmiş,makine mürekkep çekmemiş gibi açıklamalar getirdi sebep olarak yazıcıyı az kullandığımızı bundan dolayı oladuğunu söyledi kendi yazılımı üzerinden temizleme komutu vs yaptırdı. bu arada bu işlemler yapılırken tanklardaki mürekkep % 20 oranında azaldı. şimdi bu kadar temizlik yakında pedin değişmesini gerektirmesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erbaa82

Hocam Epsonu alalı baya oldu. Eşim sınıf öğretmeni. Binlerce sayfa çıkarttık ama bir sorun yaşamadık.Daha da mürekkep var baya. Bence bir araştırın epson l365'i...

Hocam şubat tatili, yaz tatili dönüşünde donma kuruma vs oldumu benim tek sıkıntım bu durum. Benim amacım Çocuklar kullansın doyasıya çıktı alsın. Evdeki lazer yazıcıyı bile aynı amaçla okula götürdüm. 1 kg toner 3 senede anca bitti bereketliydi baya renkli arayışı ödev kapağı foto vs için.
  • quote:

quote:

Hocam şubat tatili, yaz tatili dönüşünde donma kuruma vs oldumu benim tek sıkıntım bu durum. Benim amacım Çocuklar kullansın doyasıya çıktı alsın. Evdeki lazer yazıcıyı bile aynı amaçla okula götürdüm. 1 kg toner 3 senede anca bitti bereketliydi baya renkli arayışı ödev kapağı foto vs için.

Hocam 55 gün kullanmadık bir donma filan yaşamadık

• quote:

quote:

quote:

Hocam 55 gün kullanmadık bir donma filan yaşamadık

Yazıcıya bir şey yolluyorum ve yazdırmadan önce 2-3 dakika hazırlık yapıyor. Sizde de var mı böyle bir problem?

• Tridz T kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de 3-5 saniye oluyor. 1-2 dakika çok fazla...

• Tridz T kullanıcısına yanıt
    yazıcılar ilk açılısta bunu yapar.
  • Merhabalar arkadaşlar dün canonun g2400 modelini aldım fakat siyah boya hortumdan emilmiyor diger renklerde ise sorun yok ne yapabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: dexter342

Merhabalar arkadaşlar dün canonun g2400 modelini aldım fakat siyah boya hortumdan emilmiyor diger renklerde ise sorun yok ne yapabilirim

çözebildinizmi sorunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanlevent

quote:

Merhabalar arkadaşlar dün canonun g2400 modelini aldım fakat siyah boya hortumdan emilmiyor diger renklerde ise sorun yok ne yapabilirim

çözebildinizmi sorunu

Yok hocam çözemedin herşeyi denedim kartuşları çıkarıp tekrar baktım olmadi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hakanlevent

quote:

çözebildinizmi sorunu

Yok hocam çözemedin herşeyi denedim kartuşları çıkarıp tekrar baktım olmadi

almayi dusundugumden soruyorum bende insallah cozeblrsiniz

• Hemen hepimiz sorunsuz bir yazıcı ararız ancak araştırmalarım sonucu bu durum pek mümkün değil. Gerçi bu durum biraz da kullanım amacı ile alakalı.

Canon pixma G2400 ile Epson L220 (yada bu modelin yerine yeni olarak çıkardığı L382) modeli, G3400 ile L365 modeli eşleşim açısından aynı sayılabilir. Bu iki cihazı tam olarak kıyaslayan youtube videoları var rusların yaptıkları bazı kıyaslamalar var, oradan da fikir edinilebilir.

Ben uzun zamandır sorunsuz bir yazıcı arıyordum ve uzun araştırmalarım sonucu bu iki yazıcı için olumlu şeyler söyleyebilirim. Ancak kullanım şekli oldukça önemli çünkü eğer sık çıktı alan bir kullanıcı değilseniz bu yazıcılar ile sorun yaşamanız çok doğal. Bu yazıcıların içeriği ve çalışma fonksiyonu ile ilgili herkesin malumatı vardır, buna çok girmiyorum ama çalışma şeklinden kaynaklanan bir sorun var ki kesinlikle göz ardı edilmemeli; eğer çıktı almaya ara verirseniz baskı kafası kuruyor ve değişim gerekiyor. Bu değişimin ücreti de Epson için 260-290 lira civarında. Canon için bunun bilgisini veremiyorum çünkü canon da bu sorun ile karşılaşan birisine rastlamadım fakat yazıcının özelliği gereği çıktı vermeye ara verilmesi durumunda kuruması normal.

Bu iki marka arasında genel olarak net bir ayrım yok, ikiside hemen hemen aynı kalitede. Canon biraz daha güzel görünüyor ama biraz daha ağır, ancak fotoğraf baskı hızı kesinlikle Epson'dan çok daha yüksek (test sonucu: canon 45 sn, Epson 2.46 dk). Bununla birlikte iki yazıcı arasında bariz bir baskı kalitesi yok. Yani hemen hemen aynı verimi alabilirsiniz. Kişisel tercihim Canon olur, ancak bahsettiğim kullanım arızası kesinlikle göz ardı edilmemeli. Neticede inkjet yazıcıların hemen hepsinde, eğer sık çıktı almıyorsanız, kuruma sorunu yaşanır.

Ben evimde kullanmak için lazer bir yazıcı tercih ediyorum, her ne kadar daha pahalı olsa ve verimi bu yazıcılar kadar olmasa da kuruma gibi bir sorunu yok. Maliyet için de hemen hemen yakın miktarlarda diyebilirim; bu yazıcılar ile lazer yazıcılar arasındaki fiyat farkı pek farklı değil zira her ikiside yalnızca makine maliyeti olarak 500 - 650 TL arası bir fiyata sahip. Lazer yazıcıların tonerleri pahalı, bu yazıcılarında her ne kadar mürekkepleri uygun fiyatlı olsada olası bir arıza durumunda baskı kafaları pahalı.

Neticede kullanım açısından kıyaslama yapıldığında, ve bu fiyatlara çıkılacaksa benim gibi home user kullanıcılar için lazer yazıcı derim ama sık kullanım için kesinlike bu yazıcılardan birisini almak daha mantıklı ki iki markaya kıyasla Canon biraz daha öne çıkıyor.

• İsyerime 3 sene icerisinde 2 adetdisrdan besleme canon aldim Sinir hastasi oldum dunyayi yeniden kesfetmeye gerek yok. Epson kendini ispatlamis canon kullanan kim varsa hep problem yasiyor ya kagit sikistirir ya hava kacar ya hortum sıkısır sarı renk cıkar bakarsın sadece kırmızı basar Epson kullananlar hep memnun fazlası ile. Dvd ci arkadas var resimli cikti aliyor 23000 adet basmis. Bu hafta epson siparisi verisem bir daha ayni hataya dusmem.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu hortladı ama g3400 yazıcımın renkli kartuş kafasındaki kırmızı rengi alan ince dişi kırıldı. Garantiye girer mi?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.