Şimdi Ara

Canon Kullanıcıları için Türkçe CHDK [20.07.2010] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
233
Cevap
15
Favori
45.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8gb lik kartı chdk ile kullanan arkadaşlar..
    yapamadım yaa...:((
    cevap bekliyorumm çaresizce...
  • Chdk yi Canon sx 200 is ye başarıyla yükledim. Ancak ekran menüsü rahat durmuyor anında kayboluyor. Menü ekrana yapışmamakla direniyor. Sinir etti. İşin kötüsü de menünün kaybolma süresi keyfi.
    Bunu tecrübe eden arkadaş var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: birmezun

8gb lik kartı chdk ile kullanan arkadaşlar..
    yapamadım yaa...:((
    cevap bekliyorumm çaresizce...

bir sitede resimli anlatımı vardı. ben yapacaktım ama win 7 yüklüydü. xp lazımmış onu yapmak için. şimdi de xp yükledim yapmaya üşeniyorum. eğer yarına kadar cevap gelmezse, yarın bir dener buraya yazarım.
  • http://www.scubaboard.com/forums/canon-corner/292626-using-chdk-8-gb-sd-card.html

burada anlatılanları yaptım ve işe yaradı. 8gb lik flash kartıma chdk yi yüklemeyi başardım.

işlemleri adım adım anlatamayacağım ama özetleyelim.
    Carttricks programını artık unutun. İşlem SDM installer ile yapılacak.

Önce sd kartı iki partition halibe getiriyor. Ama sadece bir partitionu aktif görüyor. Swap partition dediğinizde aktif partition değişiyor.

Paritionların birisi 2 mb ,diğeri 7,8 gb. 2 mb olanı formatlayıp "make bootable" dedikten sonra indirdiğiniz zip dosyasının içeriğini 2 mb lik bölüme atıyorsunuz. Sonra "swap partitions" deyince karşınıza 7,8 gb lik bölüm çıkıyor . Ona da format atınca chdk li 8 gb flashınız hazır.

16 GB ye de muhtemelen aynısını yapacaktır.

Edit:Faydalananlardan teşekkür mesajı istiyorum.
    Edit2: 2 MB lik partitiona attığınız dosyaların aynısını diğer partitiona da atın, yoksa chdk eksik çalışıyor.
    edit3: Kartı pc ye bağladığınızda mutlaka 2 mb lik bölümün görünmesine dikkat edin.
    edit4: Flashları çok fazla arka arkaya smküp takmanız kartın yanmasına neden olabilir. Böyle bir durumda sorumluluk kabul edilmez.
    edit5: Çok partitionlu sistem tek partitionluya göre daha yavaş açılıyor. Çalışmasında bir yavaşlık yok ama bir anı yakaladığınızda çekimi çin gecikmenize neden olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrettinkart -- 4 Temmuz 2010; 23:18:40 >

• Canon sx 20 ye nasıl yükleme yapabiliriz arkadaşlar verilen linkte sx20 yok
  • hafıza kartına CHDK yapmak için kart okuyucu mu lazım. Direk fotoğraf makinası ile PC ye bağlayıp yapamıyormuyuz....
  • eğer dosyayı manuel olarak internetten indirdiyseniz adımların çoğunu daha basit yapabilirsiniz.
    1- hafıza kartını okuyucuya taktıktan sonra bilgisayarıma girip FAT formatında biçimlendirin kartı.
    2- card trciks ile 5. adım olan boot işlemini ve daha sonra 9. adım olan CHDK from disk işlemini yapınız.
    3- dos sayfası açılıyor işlem biraz yavaş görünüyor. ilerleme bittiği zaman işlem duruyor fakat kapanmıyor. hem dos sayfasını hemde card tricks sayfasını X ile kapatalım. program yanıt vermiyor derse de kapat diyelim sorun olmuyor.
    4- beklemeden kartı çıkarıp LOCK kısmını aktif yapıyoruz fot. makinamıza PLAY tuşunda iken takıyoruz açıyoruz makinayı bekliyoruz ekrana kırmızı CHDK logosu çıkıp kayboluyor sonra çekim moduna alarak sorunsuza kullanıyoruz.
    İnceleme yapma şansım olmadı 5 dakikada halledip akşam Şebnem ferah konserine gideceğim.
    Video çekiminde zoom olayı çok güzel odaklanması bile var ama izlerken zoom sesi fazla çıkıyor :) sinema filmlerindekiler gibi.....

• chdk ile video modunda çok yavaş ilerleyerek zoom yapan bir basic scripti olmalı ,gerekli, ilğinç bir şey olurdu.
  • Uzuuuuun bir aradan sonra ilk mesaj tarafımca güncellendi.

Güle güle kullanın yeni versiyonları...
  • ben chdk yükledim ama play modunda açınca firm update çıkmadı, ama chdk her açılışta çalışıyor sorunsuz. ayrıca türkçesinde bazı karakterler çıkmıyor sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: conqierors
    ben chdk yükledim ama play modunda açınca firm update çıkmadı, ama chdk her açılışta çalışıyor sorunsuz. ayrıca türkçesinde bazı karakterler çıkmıyor sanırım.

Her açılışta sorunsuz çalışıyorsa, sorun yok demektir

• İndirdim Türkçe değil ne yapmalıyım?
    CHDK Main Menu > Visual Settings > Language > Turkish.lng yapmalısınız.

• Türkçe karakterler çıkmıyor ne yapmalıyım?
    CHDK Ana Menü > Görsel Ayarlar > Göstergeler Kod Sayfası bölümünü [Win1254] yapmalısınız.

Kolay gelsin...

• merhaba sx20 me yüklemeyi yaptım açılışta chdk yazısı çıkıyor ama dilinide türkçe yaptım ama uygulamayı beceremiyorum. CHDK içerisindeyken fotoğraf veya video çekemiyorum. ABiryerde bir yanlışmı yaptım yoksa arkadaşlar ne dersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpkaya -- 26 Temmuz 2010; 1:26:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarpkaya
    merhaba sx20 me yüklemeyi yaptım açılışta chdk yazısı çıkıyor ama dilinide türkçe yaptım ama uygulamayı beceremiyorum. CHDK içerisindeyken fotoğraf veya video çekemiyorum. ABiryerde bir yanlışmı yaptım yoksa arkadaşlar ne dersiniz.

Sorununu daha spesifik tanımlayabilirsen daha kolay yardımcı olabiliriz. Ne yapmak istiyorsun da olmuyor? Sx20 için CHDK desteği yeni gelmiş baktım da, çeşitli Bug'lar var, onlardan birine de takılıyor olabilirsin belki o açıdan soruyorum.
  • Programı yeniden yükledim. pil ömrü takvim vs görüntüleri çıktı. Ancak pozlama değerleri ve çekim süreleri eskisinden daha düşük. Bunların ayarlarını nasıl yapmam gerekiyor. Bildiğiniz CHDK temel kullanım kılavuzu varmıdır acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpkaya -- 26 Temmuz 2010; 23:13:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: edenizli100

Uzuuuuun bir aradan sonra ilk mesaj tarafımca güncellendi.

Güle güle kullanın yeni versiyonları...

elinize sağlık
    "USB uzaktan kumanda: Ev yapımı basit uzaktan kumandalar ile kameranızla uzaktan kontrol "
    bunu nerede yaptırabilirim.birde gün ağarmasını time lapse'leyeceğim.makinanın sabaha doğru 5.00 'de çekime başlamasını
    istiyorum.sabah 5.00 te kalkamam.gece 12 de makinanın düğmesine basayım , 5.00 de çekmeye başlasın.bunun için
    ult_intrvl.bas dosyasındaki
    @param a Delay 1st Shot (Mins)
    @default a 0
    a 0 değerini a 300 yapsam mı?dikkatli kullanın deniyor.makinanın güç koruma modu kapalı mı olacak?

• Kullanmak istediğim birkaç temel özellik var bu konuda ayarları nasıl yapacağımı söylerseniz sevinirm.
    1. profesyonel makinalar gibi seri çekim yapmak istiyorum örneğin dakikada 15-20 kare
    2. pozlama süresi makinamda 15 sanilye ile 1/2500 aralığında bunları yarım dakikaya veya 1/5000 ie nasıl çıkarabilirim
    3. ISO değerini değiştirmek 1600 den yükseğe çıkarmak istiyorum
    4. hareketli resim çekmek istiyorum.

Umarım çok zahmet vermemişimdir ama bunları bir arkadaş yazarsa çok sevinirm. teşekkürler.
  • quote:

Kullanmak istediğim birkaç temel özellik var bu konuda ayarları nasıl yapacağımı söylerseniz sevinirm.
    1. profesyonel makinalar gibi seri çekim yapmak istiyorum örneğin dakikada 15-20 kare
    2. pozlama süresi makinamda 15 sanilye ile 1/2500 aralığında bunları yarım dakikaya veya 1/5000 ie nasıl çıkarabilirim
    3. ISO değerini değiştirmek 1600 den yükseğe çıkarmak istiyorum
    4. hareketli resim çekmek istiyorum.

Umarım çok zahmet vermemişimdir ama bunları bir arkadaş yazarsa çok sevinirm. teşekkürler.

öncelikle chdk scripti icra edilirken pil biterse yada makina kendini kapatırsa ne olur?iyice araştırın.
    dakikada 10 resim çekecekseniz ,bu 6 saniyede 1 resim eder.makimanızın sd kartı yeterince hızlı ise şunu yapın:
    makinayı M modunda açın.menüden makınanın güç korumasını kapalıya alın.menüden çıkın.
    alt tuşuna basın.func.set tuşuna basın.Load script from file...seçili iken func.set'e basın.
    alt oku kullanarak EXAMPLES ı seçin ,en aşağılarda ult_intrvl.bas var onu seçin.gelen menüden number of shot için
    için 10 rakamı girin.Inteval (seconds) için 6 değerini girin.Menu tuşuna basın ve çıkın.pozu ayarlayıp shutter'a basın.
    bu kadar.makina 1 dakika boyunca her 6 sn de bir resim çekecektir.
    1.ve 2. maddelerin aynı anda olmasını istiyorsanız ben denemedim ama şöyle olabilir.yukardakileri yaptıktan sonra
    fakat çekime başlamadan önce Menü ye basın Extra Photo Operations altında Override Shutter Speed i 5000 yapın.
    (ama bence iyice araştırmadan 30 sn yi denemeyin derim ccd bu süre için yapılmadığından ccd yanabilir.Iso içinde
    aynı durum söz konusu ."your own risk" diyorlar).bitmedi.Disable Overides ın On olması lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: edenizli100
  • Türkçe karakterler çıkmıyor ne yapmalıyım?
    CHDK Ana Menü > Görsel Ayarlar > Göstergeler Kod Sayfası bölümünü [Win1254] yapmalısınız.

Kolay gelsin...

• 1254 yapınca oldu teşekkürler...
  • Bu yazdığınız sanırım oldukça önemli. Bunu biraz açıklar mısınz?
    quote:

Orijinalden alıntı: maxy

quote:

öncelikle chdk scripti icra edilirken pil biterse yada makina kendini kapatırsa ne olur?iyice araştırın.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.