Şimdi Ara

Canon MG6350 için Tavsiyelere ihtiyacım var. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
4
Favori
4.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazdığım ifade alengirli değil mürekkebin ismidir. Muadil olduğu belirlensin diye uyumlu yazıyoruz. Bayiileriniz ve satıcılarınız Haziran'dan daha önce bu tür mürekkeplerin satışını uyumlu ve orijinali aynı iddiası ile satmaktaydı. Bu saatten sonra deneme, test baskısı istemeyeceğim. O zamanlar çok istememe rağmen Canon'un 550-551 mürekkepleri ile alınan bir deneme baskısını foruma koydurtamadık. Uyumsuz mürekkep satmak veya uyumlu mürekkep olduğunu iddia etmek nedir peki? Bunun cevabını da size bırakıyorum...
  • dolankartus.com.tr kullanıcısına yanıt
    OCP'nin üretmiş olduğu 550-551 serisi kartuş mürekkeplerinin 10 numara olduğu gerçeğini değiştirmez bu polemikleriniz.
  • Burada hiç bir zaman mürekkep kalitesini tartışmadık ki? Tartıştığımız konu uyumlu mürekkep olup olmama konusu zaten. Şu anda uyumlu mürekkepler piyasada yerini aldı. Ocp'nin kalitesi de 10 numara olabilir, kullanmadığım için olumlu olumsuz birşey söyleyemem, daha önce de söylemedim. Polemik çıkartan, diğer mürekkepleri kötüleyen egemen bilisim ile sizsiniz. Benim burada karşı çıktığım uyumlu mürekkep çıkmadan eski seri Canon mürekkepleri yeni seri diye satmaya çalışanlardı. Konuyu sürekli başka yere çekmeye gerek yok. Her zaman dediğim gibi mürekkebi övecek ne sizsiniz ne biz. Mürekkebin kalitesinin kaç numara olacağını kullanıcı belirler o konuda tartışma yok.
    Egemen bilişim 6350 OCP mürekkepleri için olumlu düşüncelerini beyan ettiği her mesajına zıplayıp kişiselleştiriyorsunuz. Hesabınız belli, yakışmıyor size.
  • Burada sadece egemen bilişim ile değil insanları yanlış yönlendiren herkese karşı cevabımızı veriyoruz. Hesabımız ve ismimiz belli sizinde dediğiniz gibi. Ocp ile bir derdim yok, aynı şeyi x bir firma altında başka biri de yaparsa onada karşı çıkarım. Ben burada mürekkep kalitesi veya firmalar ile ilgili olumlu veya olumsuz bir yorum yapmadım yapmamda. Bunun kararını verecek taraflar olarak biz değil kullanıcılardır. Ama yanlış yönlendirmeler olursa onu söylemek zorunda hissederim kendimi. Bunun sebebi de firma karşıtlığı veya muhalefeti değil, kullanıcıyı yanlış yönlendirmemek adınadır. Hiç bir firma ile olumlu veya olumsuz düşüncemi paylaşmam burada. Soran olsa bile yorum yapmamaya dikkat ederim. Daha önceki konularda da görülmüştür bu.
    Parmak ayı gösterirken parmağa değil aya bakmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dolankartus.com.tr

ocp'nin mürekkep çeşidi çok olabilir. Ama siz önce Canon 550-551 kartuşlar ilk çıktığında yeni mürekkepler üretilmeden sattığınız ChromaLife100+2 mürekkeplerini siz mi icat ettiniz? Burada tüm mürekkepleri Canon yazıcıda denediğinizi ve diğer mürekkeplerin kafa tıkadığını söyleyen sizsiniz. Canon mürekkeplerden konu Epson UltraChrome K3 mürekkeplere geçti birden. ocp'de 150 çeşit mürekkep olmasının bu konuda önemi yok ki? Siz bu 150 çeşit mürekkep arasından daha üretilmeyeni bile sattığınızı iddia ediyordunuz zamanında. Burada Cescesor'un avukatlığını yapmaya kalkmıyorum. Ama sizin gibi de yalanla dolanla insanların aklının da karıştırılmasına karşıyım. Bende size OCP'ye lanet okuyan bir sürü insanın bilgisini verebilirim isterseniz. Şunu anlayın bahsettiğiniz piyasanın önde gelen mürekkep üreticileri. Merdiven altı üreticiler değil. Arıza nedeni çok çeşitli sebeplere bağlanabilen bir sektörde yapacağınız en son şey; eğer ki kullanıcı marka olan mürekkep kullanıyor ise mürekkep üreticilerini suçlamaktır. Ama size göre ocp dünya markası diğerleri beş para etmez. Yanılıyorsunuz dostum, hemde çok yanılıyorsunuz. Kendisinizi ocp'nin gerçekten dünyanın en iyi mürekkebi olduğuna inanmayın. İyidir, kalitelidir ama sizin dediğiniz gibi dünyanın en iyisi değildir.

Bahsettiğiniz Cescsesor'un Epson UltraChrome K3 mürekkeplerini de 3 yıldır, gerek 3880 gibi masaüstü geniş format yazıcılar gerek de Epson 7600 gibi geniş format yazıcılar dahil bir çok kullanıcıya veriyoruz. O konuda da mürekkepte bir sıkıntı yok merak etmeyin. Ama emin olun ki bu mürekkepte de sorun yaşarsam sizin gibi yapmaz bu forumda yaşanan sıkıntıları söyler kullanıcılara doğruyu söylerdim. Körü körüne marka savunuculuğu yapıpta diğer firmaları gerçek olmayan argümanlarla, konuları değiştirerek suçlamazdım...

bu mürekkepler piyasaya çıkmadan önce almanyadan gelen numunelerle çıktı aldım daha önce cescesor photoink denedim ama ocp nin kalitesini veremedi asla ben ocp nin savuculuğunu yapmıyorum sadece kullandığım tüm mürekkepler arasında farkı belirttim bu mürekkep piyasaya çıkmadan satışa başladığımı söylemişsiniz doğru çünkü piyasaya sunulmadan önce getirilen numune murekkeplerle kurulup yapıp satışa sundum bırde 525-526 serisi ocp mürekkepleri ilede resim baskıları mükemmel çıktı fakat cescesorla kurduğum 6550 yazıcıda fazla baskı almadan kafalarda tıkanma yaptı ben ocp nin savunucusu değil kaliteli murekkebin savunucusuyum

• Netice itibarı ile , son tahlilde , canon mg 6350 için en iyi mürekkep hangisi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • egemen bilişim E kullanıcısına yanıt
    gri dahil 6 renk mürekkepli ve 100 gr yada 150 gramlık dolum seti ile beraber fiyat nedir acaba ? @egemen bilişim
  • ik1971 İ kullanıcısına yanıt
    Kolay dolan kartuslar 6 renk ve dolu olarak 125 tl uyumlu murekkepte 100 ml 20 tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 550-551 serisinin kartuş ve mürekkep fiyatları çok yüksek , çıkalı da bayağa oldu halbuki . var mı bir sebebi bu fiyatların ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bur8k

550-551 serisinin kartuş ve mürekkep fiyatları çok yüksek , çıkalı da bayağa oldu halbuki . var mı bir sebebi bu fiyatların ?

biraz beklerseniz 1 seneye kadar dolan kartus fiyatları 40-60 tl civarına iner.

acaba çok mu mürekkep tüketeceksiniz? ayda 6 litre kadar mürekkep tüketiminiz olursa mürekkepleri litrelik almak daha ekonomik olabilir.

11 ml si 44 tl olan orijinal mürekkebe(kartuşa) göre, 10 ml muadil mürekkebin 2 tl olması çok pahalı gibi gözükmüyor, ne dersiniz?
  • ticari maksatlı kullanmayacağım bu yüzden baskı sayım çok olmayacak. Ayrıca fiyatın pahalılığı ne ile kıyasladığınıza bağlı olarak da değişir. Epsonun da 70ml'lik mürekkepleri 17 lira o zaman hem de orjinal : ), ama bence;
    burada zaten muadil mürekkepten bahsediyoruz, yine muadil mürekkepler arasında değerlendirmemiz daha doğru olacaktır ya da aynı markanın 525-526 serisiyle örneğin.
  • quote:

ticari maksatlı kullanmayacağım bu yüzden baskı sayım çok olmayacak. Ayrıca fiyatın pahalılığı ne ile kıyasladığınıza bağlı olarak da değişir. Epsonun da 70ml'lik mürekkepleri 17 lira o zaman hem de orjinal : ), ama bence;
    burada zaten muadil mürekkepten bahsediyoruz, yine muadil mürekkepler arasında değerlendirmemiz daha doğru olacaktır ya da aynı markanın 525-526 serisiyle örneğin.

Bende sizinle aynı fikirdeyim, aynı markanın benzer dolan kartışları yada başka dolan kartuşlar ile kıyaslayınca 550-551 serisi çok pahalı , 150 gramını 10 tl ye veren de var gerçi ama yinede kartuşların 125 tl olması fazla bence.
  • ik1971 İ kullanıcısına yanıt
    Galiba yine ebay den 20 dolara getirtmek durumunda kalıcaz ?
  • quote:

Epsonun da 70ml'lik mürekkepleri 17 lira

siz hiç bu orijinal mürekkeple fotograf çıktısı aldınız mı? :)

quote:

yine muadil mürekkepler arasında değerlendirmemiz daha doğru olacaktır ya da aynı markanın 525-526 serisiyle örneğin.

bunu ocptürkiye ye sormak lazım :)
  • quote:

ticari maksatlı kullanmayacağım bu yüzden baskı sayım çok olmayacak. Ayrıca fiyatın pahalılığı ne ile kıyasladığınıza bağlı olarak da değişir. Epsonun da 70ml'lik mürekkepleri 17 lira o zaman hem de orjinal : ), ama bence;

Bu urun daha yeni oldugu icin fiyati yuksek murekkebede gelirseniz soylediginiz orjinal epson murekkeple bu murekkeplerin resimde kiyaslanmayacak kadar arada fark var dort renklide olsa orjinal murekkeplerden asla 6350 den alacaginiz resim ciktilarini yakalayamazsiniz fiyatlarda normal cunku bunlar ozel olarak uretiln 1 pl lik murekkeplerdir bi yaziclardaki en iyi kaliteyi vermektedir ve hatta cok iyi ayarlada orjinalden bile daha kaliteli cikti alabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: ik1971

Peki Ebaydan aldiginiz urun bozuk cikarsa yada kisa surede bozulursa degisimini nasil yapmayi planliyorsunuz fakat bizm gibi firmalar 1 gun iconde degisim yapmaktadir bu belirttiginiz karguslarda bir yil firmamiz tarafindan garantilidir peki ebaydan aldiginiz urunun garantisini nasil sagliyacaksiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: egemen bilişim

quote:

Orijinalden alıntı: ik1971

Peki Ebaydan aldiginiz urun bozuk cikarsa yada kisa surede bozulursa degisimini nasil yapmayi planliyorsunuz fakat bizm gibi firmalar 1 gun iconde degisim yapmaktadir bu belirttiginiz karguslarda bir yil firmamiz tarafindan garantilidir peki ebaydan aldiginiz urunun garantisini nasil sagliyacaksiniz

Elbette ebayden alırsam garanti konusunda sıkıntılar yaşayabilirim ancak burda 70-80 arası bir fiyat olsa zaten ebay den alma düşüncesine hiç girmezdim. Fark 3 katından fazla olunca insan bi şansını denemek istiyor. Temel mantık ta aldığım ilk set bozuk çıkarsa aradaki farkla 2 set daha alabilme imkanı,alınacak 3 set te bozuk çıkarsa o zaman geçmiş olsun. Aslında bozuk çıkma riskinden çok kargo süresinin uzunluğu ve kaybolma ihtimalinin çok yüksek olması can sıkıcı. Burda satılan çok benzer nitelikli (canon 525-550) iki kartuş seti arasında (50 / 125 tl ) olan fark çok mantıklı değil sanki, siz ne dersiniz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: civalı sokak lambası

quote:

Epsonun da 70ml'lik mürekkepleri 17 lira

siz hiç bu orijinal mürekkeple fotograf çıktısı aldınız mı? :)

şuana kadar hiçbir makinayla fotoğraf çıktısı almadım, bilgim internette okuduğum ve videolardan gördüğüm kadar. Eğer siz çıktı aldıysanız tecrübenizi paylaşabilir misiniz ? l110-l300 'ü kastediyorsunuz heralde . baskı hangi makineye göre daha iyi ya da daha kötü ? ya da aynı makinayı hem orjinal hem de muadil mürekkeple kulanma arasındaki farkı mı söylüyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bur8k -- 23 Kasım 2013; 10:58:49 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.