Şimdi Ara

Canon mu ? Nikon mu ? Savaşında Son Perde :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
4.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yanilmiyorsam saturndeydim. Bi eleman makine bakiniyor. D90 falan. Gorevli geldi d3000 miydi d3100 muydu yalan olmasin bu makineyi ovuyor. D90 eski makine. D3000 cok daha hizli. Yaziyor da yaziyor. Dayanamadim dahil oldum konusmaya. Tabi sonra yavas yavas yola geldi ama kendisi icin gec oldu :D
    Uv filtre sordum polarize verdi falan. Ayni isi gorur diyor bi de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dijital çılgınlık ve tüketimin verdiği yalancı mutluluk insanları teknoloji mağazalarına yönlendiriyor.
    Bu tür marketlerde düşük ücretlerle ekmek parası kazananlar ne yapsın. Onlara söylenenleri tekrarlıyorlar. Hoş insanın mesleğine saygı duyup araştırması kendini geliştirmesi lazım. Gerçi hor görmek lazım, hepimizin bu konularda yanlış bilgileri vardı bir zamanlar.
  • Hepimizin yanlış bilgileri elbette vardı/var da; fakat bu yanlış bilgiyi kesinlikle doğruymuşcasına körü körüne diretmek bambaşka bişey İnsan yaptığı iş hakkında bilgi sahibi olmadan yapıyorsa kusura bakmasın ama yapmasın daha iyi. "Ben fotoğraf bölümü sorumlusuyum, sen benden daha mı iyi bileceksin bre müşteri!" tarzı yaklaşanlar ezbere konuşmaktan öte malesef. Abartarak ballandırmak bir noktaya kadar satış politikasıdır; yanlış şeyleri öyle olduğunu kabul ettirene kadar diretmek boş laf.
  • Canon mu daha iyi Nikon mu daha iyi? Anneni mi daha çok seviyorsun yoksa babanı mı daha çok seviyorsun?

Bunun gibi bir şey işte

• O reyon görevlileri o firmanın (Vatan, electro world, satürn, teknosa vb) değil, ürün görevlisi. Yani o fotoğraf bölümündeki adamlar genelde Canon'un Nikonun elemanları oluyor ve size buna göre ürün tavsiye ediyorlar.

Benim arkadaş da daha önce Soy Ericsson un görevlisiydi, gelene geçene kaktırıyordu ürünü
  • NİKON CANDIR.
  • ben bu kıyaslamayı çok yaptım çokda fazla inceledim. 1 yıldır bu işle uğraşıyorum. bu dönemde öğrendiğim.

1. makine ve objektif biz ne kadar fotoğrafçı isek o kadar önem arz eder. cep telefonuyla bile harika kareler komposizyonlar yakalanabilir. Zaten Footğrafçı bunun peşindedir.

Bu kıyaslamada varılacak sonuç eninde sonunda şudur. (

paran varsa alman arabası al derler yoksa japon arabası al derlerya buda onun gibi

paran varsa (en az bir 10 bin tl ayırabilceksen nikon al. nikon candır.) eğer paranız yoksa öğrenciyseniz memursanız 1000 2000 tl ancak ayırabilcekseniz o zaman canon alın. Canon da iyidir elbette nikondan aşağı kalır yanı yoktur.

şimdi ben 1 yıldır uğraşıyorum fotoğrafçılıkla artık lens ihtiyacı duyuyorum. lens alacağım lensler aşırı pahalı nikonun. Eğer body nizde af motoru yoksa neredeyse 2 katına varan lens fiyatlarıyla karşılaşırsınızki apışıp kalırsınız. muadili canon lensi 300 ken nikon af titreşim önleyici bir nikkor lens 900 tl dolaylarındadır.

vardığımız sonuç

paran varsa nikon
    yoksa canon.

• Nikon tiki marka diyorsun yani
    10.000 TL'ye alacagin Canon dandik mi olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Nikon tiki marka diyorsun yani

yanlış anladınız sanırım.

10bin tl ye canonda alacağın ekipmanla 10bin tl ye nikonda alacağın ekipman eşitmidir ?

bir fx nikon fx 3 tane lens alsan 10 bini bulursun hemen hemen ( fiyatlar misaldir. değişiklik gösterebilir:d)

ama canonda bunu 5 bine halledersin. yani lensler daha uygun. canonun lensleri daha uygun olduğu içinde

parası olan nikon olmayan canon alması mantıklı.

dier türlü işin içinden çıkamayız. + ları yada - leri tartışılabilir ancak öyle canonu kötü klan yada nikonu kötü klan çok fazla şey bulamassınız. elinizdeki ter ergüman fiyat-performansa bakmaktır. canon da f-p için idealdir.

ayrıca ben 1 yıldır bu işlerle uğraşıyorum teknoloji tutkunuyum ve fiyatları takip ediyorum.

nihayetinde şu üstündür dememiz mümkün değilse en mantıklığı fiyatlara bakmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RAPTOR_ -- 26 Kasım 2012; 16:00:25 >

• SONY yide dahil edelim bu savaşa... PENTAX pes etmiş zaten , belli bi fanatik hayranı dışında bu savaşta yer alamaz.

CANON ---- anne
    NIKON ---- baba
    SONY ----- sevgili
    PENTAX ---- kaynana

Birisine sormak lazım , annenden mi vazgecersin babandan mı , yoksa sevgilinden mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: effsane_61

quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Nikon tiki marka diyorsun yani

yanlış anladınız sanırım.

10bin tl ye canonda alacağın ekipmanla 10bin tl ye nikonda alacağın ekipman eşitmidir ?

bir fx nikon fx 3 tane lens alsan 10 bini bulursun hemen hemen ( fiyatlar misaldir. değişiklik gösterebilir:d)

ama canonda bunu 5 bine halledersin. yani lensler daha uygun. canonun lensleri daha uygun olduğu içinde

parası olan nikon olmayan canon alması mantıklı.

dier türlü işin içinden çıkamayız. + ları yada - leri tartışılabilir ancak öyle canonu kötü klan yada nikonu kötü klan çok fazla şey bulamassınız. elinizdeki ter ergüman fiyat-performansa bakmaktır. canon da f-p için idealdir.

ayrıca ben 1 yıldır bu işlerle uğraşıyorum teknoloji tutkunuyum ve fiyatları takip ediyorum.

nihayetinde şu üstündür dememiz mümkün değilse en mantıklığı fiyatlara bakmaktır.

Canon ve Nikon'un baba objektifleri hemen hemen ayni paraya denk geliyor aslinda, cok farklari yok. Ayrica Canon daha ucuz ve kaliteleri ayniysa, 10000 TL'ye daha fazla Canon objektif alirdim, Nikon yerine
    Giris seviyesi Nikon govdelerde otomatik odak motoru olmamasi dolayisiyla mecburen G objektiflere yoneliyorsun, onlar da D objektiflere gore biraz daha pahaliya geliyor ama 10.000 TL civarlarinda geziyorsan iki sistemin maliyetleri birbirine cok benzer.

• Canon candır:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CabalRider

Bana Göre Canon Cok iyi istiyorum professional istiyorum diyorsan Nikon :)

kafana kafana yüklem fırlatmak istiyorum güzel kardeşim
  • Çok iyi bir konu. Sony video konusunda hepsinden üstün gibi
  • Zaten nikon diyen insanda beyin olduğundan ciddi anlamda kuskulanirim

• Sende boş muhabbeti buraya taşımışsın , adam sana kendine göre olan düşüncesini söylemiş , benim düşüncemde işin içine video kullanımı giriyorsa canon alacaksın şayet tek resim isterim dersen nikon tercih etmelisin , ayrıca işin içine maddiyat girerse canon alacaksın yok bende para çok bir lense 1k veririm dersen nikon alacaksın .

Başlık ve içerik çok anlamsız bom boş bir konu .
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.