Şimdi Ara

Canon MX925 ve Dolan Kartuş Sistemi Tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Açıkçası yazıcı tavsiyesi sayfasına yazdım ama yanıt alamadım yeni konu açayım yarına kadar karar vermem gerekiyor o yüzden kusura bakmayın.

Vatanbilgisayar'dan 450TL den satılıyor şu an oradan yazcııyı alıp dolankartus.com dan da oto resetli dolan kartuş setini almayı düşünüyorum. Düşünceleriniz nedir?
    http://dolankartus.com.tr/canon-pixma-mx925-kolay-dolan-kartus

1-fiyat üst limit)............................................................................: 600
    2-aylık ortalama çıktı sayısı............................................................:50
    3-çok fonksiyonlu mu (sadece yazıcı veya yazıcı tarayıcı fotokopili)....:yazıcı+tarayıcı+çift taraflı kopya
    4-özellikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz.........................:renkli olacağı için inkjet şart sanırım
    5-Renkli çıktı gerekli mi?................................................................:kesinlikle renkli olmalı
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız?.............:dolum veya bitmeyen kartuş
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı?...................:farketmez
    8-Fax özelliği isteniyor mu? ............................................................:önemsiz
    9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi) ......................................: usb+wifi

Öğretmenim ve sadece çıktılarımı burda alacağım okulda fotokopi çekeceğim. Ayda 50-100 çıktı anca alacağım. Genelde siyah beyaz olur ama renkli çıktı da alacağım. En önemli sorunum mesela 1-2 hafta hiç çıktı almadığımda veya yazın falan evde olmadığımda kartuşu tıkanıp sıkıntı çıkarmayacak bir yazıcı olmalı.

Yalnız öyle zırt bırt dolum isteyen bir sistem de istemiyorum. Bana mümkünse 500 sayfa bassın en azından.

Bir arkadaş Canon MX925 ve dolan kartuş sistemini tavsiye etti. Aradığım özelliklerin hepsi var aslında ama burada da fikirlerinizi alayım. Bu MX925 in XL sistemini bulabilsem aslında güzel olacak uygun bir fiyata :)

• MGES38 kullanıcısına yanıt
    bence mx925'ten ziyade canon mg6450 modeli sizin çok daha ideal olacaktır

http://www.canon.com.tr/Printers/Inkjet/PIXMA/PIXMA_MG6450/

zira mx925 hem faxlı hemde yüksek kalite fotoğraf baskısıyla öne çıkan bir ürün dolayısıyla pahalı ve pahalı olmasının nedeni; sizin ihtiyacınız olmayan özellikler. mx925 ile aynı kartuşları kullanan mg6450 çok fonksiyonlu, wifili, otomatik çift taraflı baskı yapabilen bir cihaz. aynı dolan kartuşlar bu makine içinde kullanılabilir ve doğru bir tercih olur. bitmeyen kartuşun muhtemel sıkıntılarından arınmış gayet sorunsuz stabil çalışır bu dolan kartuşlar.

aşağıda mx925 ve mg6450 ile uyumlu kolay dolan kartuşlar + 5x100 ml mürekkepli set linki mevcut incelersiniz.

http://www.sanalpazar.com/Canon-Pgi-550-Cli-551-Dolan-Kartus-Murekkepli-Set-5renk__isp29656907

• erdem baskı malzeme kullanıcısına yanıt
    İyi günler;

Bu kartuşları doldurduğumuz zaman ortalama siyah çıktı sayımız ne olur...Yani bir dolumda bize kaç çıktı verir.... Renkli çıktı sayısı önemli değil. Ağırlıklı olarak siyah çıktı lazım....

Birde zahmet olmazsa bu dolum setlerini kullanabileceğim uyumlu canon yazıcıları yazarsanız çok makbule geçer...Yazıcıdaki istediğim özellikleride belirteyim;

++Canon Renkli
    ++Yazıcı
    ++Fotokopi (en az 1-30 baskıyı yazıcı üzerinde tuşlayabileceğimiz basit dısplayli)
    ++Tarayıcı ( kitab sayfalarını taratabileceğimiz bir model)
    ++ WIFI özellikli (özellikle ihtiyacımız olan bir özellik)
    ++ Çift taraflı baskı özelliği ( çok önemli değil)

Ayda maxımum 400 sayfa çıktı alınabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 8 Kasım 2014; 14:04:01 >
    Teşekkürler efendim. Peki iki sorum oalcak, MG6450 modelinde de çift taraflı fotokopi veya tarama (pdf ye vs) var mı? Bir diğeri ise ben fotoğraf çıktısı da almak istiyorum, özellikle 10*15 boyutunda, MG6450 çıktıları yeterli midir? Yoksa foto çıktısı kötü müdür?
  • janjarre kullanıcısına yanıt
    kaç sayfa basacağınız sayfa yoğunluğuylada alakalı bir durum tabi ama klasik metin tarzı baskılarda bir dolumda 3 aşağı 5 yukarı. tahmini 350 -400 aralığında siyah baskı alabilirsiniz.

kastettiğiniz 550-551 kartuşları kullanan cihazlar ise :

canon mg5450-mg5550-mg6450-mg5650-mg6650-mx925-ip7250-ix6850(A3) <<<--- (5 renk)

mg7150-mg6350-mg7550 <--- (6 renk)

++Fotokopi (en az 1-30 baskıyı yazıcı üzerinde tuşlayabileceğimiz basit dısplayli)"

derken kastettiğiniz bir kerede 30 belgeyi birden fotokopiye gönderebileceğiniz adf özelliği ise bu özellik sadece mx925 modelinde var. diğer şekil tek sayfayı tarayıcı tepsisine yerleştirip 1-99 arası kopya oluşturmak ise ip7250 ve ix6850 dışındaki tüm modellerde bu şekil kopyalama yapabilirsiniz. bütün modellerde wifi mevcut. ip7250 ve ix6850 sadece baskı sadece baskı yapan cihazlardır.
    Çok teşekkür ederim bilgilendirme için...

1-99 arası kopya oluşturmak demek istemiştim gayet açıklayıcı anlatmışsınız.... Baskılarda sayfa yoğunluğu çok olmayacak bu yüzden 350Yi tereddütsüz yakalaım diye düşünüyorum. Ki buda benim için çok iyi bir rakam....

Verdiğiniz listedeki yazıcıları inceleyip bir tane edindikten sonra kartuş setlerini sizden temin etmek isterim...

Tekrardan teşekkür ederim ilginize...
    rica ederim
    hayır mg6450 de otomatik çift taraflı fotokopi veya tarama yok sadece baskı var . mx925'te varmı bilmiyorum. 3 işlevide otomatik çift taraflı yapabildiğine emin olduğum epson wf3520 var gayet güzel cihazdır. ama sanıyorum mx925tede mevcut 3 işlevide otomatik çift taraflı yapabilme özelliği incelemek lazım yada rica edelim kullanan biri bizi bilgilendirsin bu konuda

fotoğraf çıktısı konusunda mg6450 nin fotoğraf baskıları gayet tatminkar olacaktır kuşkusuz. Zaten canon kategorize ederken 6450'yi fotoğraf yazıcısı kategorisinde ilan ediyor ancak tabi 1pl damlacık boyutlu 2 katı baskı çözünürlüklü mx925 yada ip7250 fotoğraf baskısında daha kaliteli sonuçlar vereceği şüphesiz. hatta 6 renk (+gri) kullanan mg7150 veya mg6350 modellerinin en iyi foto baskısına sahip canon yazıcılar (bu sınıfta) olacakları aşikar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem baskı malzeme -- 8 Kasım 2014; 18:20:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    MX925 de çift taraflı alıp çift taraflı kopya, tarama özelliği mevcut. Benim arkadaşımda var o cihazdan oradan biliyorum. Sanırım Canon'da saece MX925 de var o özellik. ADF diye geçiyor zaten bu özellik, Canon un kendi sayfasında da mevcut bilgi:
    http://www.canon.com.tr/Printers/Inkjet/PIXMA/PIXMA_MX925/

Bu MG6450 de var mı diye size bir sorayım dedim. MX925 in artı olarak fax, ADF ve yüksek baskı çözünürlüğü var (MX925 En fazla 9600¹ x 2400 dpi ve MG6450 En fazla 4800¹ x 1200 dpi)

Fiyat farkına gelince MG6450 300TL şu an en uygun, MX925 ise 450TL, açıkçası 150TL farka değer mi değmez mi kafamı karıştırdı bu konu...

ADF birden fazla belgeyi bir kerede tarayabildiğimiz aksamı yazıcının ancak ADF'li olması otomatik çift taraflı tarama ve dolayısıyla otomatik öif taraflı kopyalama yapacağı manasına gelmez. ama bende mx925'te otomaik çif taraflı tarama ve kpyalama var diye hatırlıyorum. 6450de bu özellik olmadığı kesin. dediğiniz gibi mx925 te artı olarak fax, yüksek çözünürlük (dolayısıyla daha iyi fotoğraf baskısı), 1 pl damlacık boyutu (dolayısıyla daha iyi fotoğraf baskısı) , ADF ve uygun cd/dvd'lere direk baskı yapabilme özellileri mevcut eğer bu özellikler 150 lira fazla vermeye değer derseniz mx925 değmez derseniz mg6450 en iyi alternatifler olarak görünüyor.
    Teşekkürler her türlü bilgilendirme için. MX925 aldım az önce 400TL ye :) Sizden de kartuş sistemini alırsam tadından yenmez olacak :) Yanında 100er ml (Toplam 500ml) mürekkep var değil mi sizin vermiş olduğunuz linkteki üründe? Bir de fotoğraf kağıtlarında 240gr nasıldır amatör baskılar için.
    hayırlı olsun 400 tl çok iyi fiyat. bu fiyata en iyi tercih oldu bencede. siz 6450 için 300 tl dediniz ama doğrusu ben 350 tl den aşağı görmedim hiçbir yerde 50 tl farkla çok daha nitelikli bir cihaz almış oldunuz güle güle kullanın.
    evet linkteki ürün 5 adet oto reset dolan kartuş + 5x100 ml mürekkepli settir.
    açıkçası 280 gr kağıtların altına düşmeyin derim. hem uzun vadede solma direnci açısından hemde 240 ile 280 gr kağıtlar arasında baskı kalitesi ve kağıdın ele gelişi açısından çok fark var. 240 gr'ın baskı yapılan parlak yüzeyinden ziyade arka yüzeyinin kartonumsu oluşu. can sıkıcı bir durum.
    HAYIRLI OLSUN...

Yazıcıyı aldığınız yerin linkin vermeniz mümkünmüdür...Bende şu an alma aşamasındayım fiyatlar konusunda araştırma yapıyorum..
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/canon-pixma-mg6450-bronz-murekkep-puskurtmeli-renkli-fotograf-fiyati,138635.html

Bronz renk İstanbul Bilişim'de 300TL nedense :) Sİyah renk dediğiniz gibi pahalı. Neden anlmadım ama renk önemli değil az daha onu alacaktım.
  • janjarre kullanıcısına yanıt
    http://www.hepsiburada.com/liste/canon-pixma-mx925-faks-fotokopi-tarayici-wi-fi-yazici/productDetails.aspx?productId=bd500322&categoryId=4

Ben Hepsiburada üzerinden dün aldım ama özel indrimli üründü ve son 1 det kaldı demişti tam burada "erdem" arkadaşımızdan bilgi alışverişinde bulunurken baktım en ucuz fiyat ve 1 tane kalmış hemen aldım :) Şu an en ucuz 460TL ye falan var. anlık bir indirimle 400TL idi ;)
  • hocam alanlar veya bilenler biraz baskı kalitesinden bahsederse sevinirim. özellikle fotoğraf baskısını merak ediyorum.
    +mx925 ile epson L800 arasında fotoğraf baskısında kalite farkı olur mu?
    +son olarak dolan kartuş sistemleri mx925 açısından ne kadar randımanlı olur? (fotoğraf çıkarmayı düşünüyorum)
    Çok teşekkür ederim bilgi için... Gerçekten son ürünü çok iyi fiyata almışsınız... Şu an stokta kalmamış....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.