çok çok teşekkür ederim hepinize ayrı ayrı. evet benimde korkduğum nokta o işte mainenin büyük olması.sonra bıkmayim zaten yanımda notbook var devamlı taşıdığım.küçük olması tabi benim için avantaj ama yarın bu işe iyice sardırdığımda makine yetersizse tekrar alacaz demektir. dslr olarak en küçük ebat hangisinde acaba? yalçınlarla da konuştum g7 çarşanba geliyormuş. birde ordan alırız sonra başka biryerde daha ucuzu çıkarsa kötü tabiki yalçınların da yok mu rakibi hiç acaba. kararsız kaldım şimdi.selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: cepagent
basta birsey soyleyecegim,kimse kusura bakmasin ama yalcinlardan bu fiyatlara foto makinesi alinmaz, ya 350d yurtdisinda artik 600 dolara bulunabilen bir kameradan bahsediyoruz. 2 kat fiyat farki ayip artik,yalcinlar bunu hep yapiyor. Simdi baska yerden alirsak garanti olmaz diyeceksiniz, ama aradaki fiyat farkina makineyi komple degistirseniz yinede karda kaliyorsunuz (ve hicbir kameranin o kadar buyuk bir ariza cikardigini gormedim) Artik 10mp dslr lar yurtdisinda 990dolar, burda hala ne kaziklasak kardir mantigi.
diger konuda arkadaslarin soyledigine katiliyorum,elinde gecmisten gelen malzeme yoksa ve cokta zaman ayirmakta zorlaniyorsan dslr pek mantikli secim degil,cunku cok fazla masraf cikiyor,lensti filtreydi derken. ben o yuzden sony r1 onermistim,incelemeleri okursan gorursun ki slr like olmasina ragmen dslr makinelerin giris versiyonlariyla ayni,tek kotulugu lens degismemesi ki aslinda cokta problem degil cunku dslr makinelerde lens degismekte oyle ucuz degil.
yine tekrar ediyorum,spot piyasada taksitle 1300e rahatlikla r1 bulursun,garantili fiyati da 1600 civarinda zaten.
Arkadaşım ben Türkiye'deki en ucuz garantili fiyatı verdim linkte. Yoksa Yalçınlar, Aydınlar vs bilmem. Normal olarak insanlar öncelikle garantili ürünlere bakıyor, Yalçınlar yurtdışının iki katı satıyor, diğer siteleri incelersen bu iki ürünü Yalçınlardan en az 200 YTL daha pahalıya satıyorlar. En ucuzu bunlar olduğu için bu linkleri verdim.
Spot mal tabii ki alınır, ben İstanbul'da olmadığım için spot piyasadan haberim yok. Yoksa yurtdışındaki fiyatların iki misli para ödediğimiz bir gerçek. Bütün elektronik ürünlerde olduğu gibi.
PANASONİC İN LEİCA NIN YÜZDE 40 INA ORTAK OLDUĞUNU BİLİYORMUYDUZUZ. SADECE LENS PARASI ÖDEMEMEK İÇİN ALMIŞ.