Şimdi Ara

Canon PowerShot S3 IS için görüş istiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

S2'den daha iyi ve oldukça da ucuzladı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fred78

quote:

Orjinalden alıntı: global_playboys

@fred78

bi kaç günde olsa senden daha eskiyim ayrıca bu bölümde senden baya bi eskiyim seni ilk defa gördümde

FORUMDA VE BU BÖLÜMDE BENDEN ESKİ OLMAN SENİ YÜCELTMEZ.ÖNCE SAYGILI OLMAYI ÖĞREN ONDAN SONRA BİLGİNİ PAYLAŞ.

üslubuna dikkat et senin yasın kaç bakayım bana saygıyı ögreticen
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: fred78

quote:

@fred78

bi kaç günde olsa senden daha eskiyim ayrıca bu bölümde senden baya bi eskiyim seni ilk defa gördümde

FORUMDA VE BU BÖLÜMDE BENDEN ESKİ OLMAN SENİ YÜCELTMEZ.ÖNCE SAYGILI OLMAYI ÖĞREN ONDAN SONRA BİLGİNİ PAYLAŞ.

üslubuna dikkat et senin yasın kaç bakayım bana saygıyı ögreticen

BANA BU SORUYU SORDUĞUNA GÖRE SENİN YAŞIN KEMALE ERMİŞ GALİBA.BU DURUMDA ÖĞRETECEK Bİ ŞEYDE KALMAMIŞ.(AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR HESABI)

• hadi canım hadi abicim hadi güzelim hadi işine bak hadi saat 01:30 olmus yat dinlen
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fennezs

Canon S3'e BAL GİBİ EVET

Arkadaşım S3 sahibiysen sana birşey söylemiyeceğim ama almak için heveslenenlere ben şahsen üzülüyorum. Birde sana sorarım S3 ün neyi üstün mantıklı açıklamasını yaparmısın ben fotoğraf kalitesini arttıracak bir yenilik göremiyorum. Artı Mpixel değerinin arttrılmasının bu küçücük sensörde S2 den daha kötü sonuçlar doğurabileceği hakkında teknik bilgin varmı? Ve S3 ucuzladıysa buna paralel olarak S2 de daha uygun fiyata düşmüştür paranıza yazık diyorum.

S3 alanlara sadece üzülürüm okadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selolims -- 13 Ekim 2006; 12:22:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: selolims

quote:

Canon S3'e BAL GİBİ EVET

Arkadaşım S3 sahibiysen sana birşey söylemiyeceğim ama almak için heveslenenlere ben şahsen üzülüyorum. Birde sana sorarım S3 ün neyi üstün mantıklı açıklamasını yaparmısın ben fotoğraf kalitesini arttıracak bir yenilik göremiyorum. Artı Mpixel değerinin arttrılmasının bu küçücük sensörde S2 den daha kötü sonuçlar doğurabileceği hakkında teknik bilgin varmı? Ve S3 ucuzladıysa buna paralel olarak S2 de daha uygun fiyata düşmüştür paranıza yazık diyorum.

S3 sahibi değilim ama düşünüyorum. mpixel değeri 7 yani çok da fazlalardan değil, etrafta 8 - 10 mpixeller uçuşuyor. S2'den daha kötü sonuç verdiğini hiçbir yerde okumadım. Olabilir ama. Bir de videosu süper , S2 de video nasıl? Ayrıca şu var ABD'de USD 250-300'e satan yer var, oradan getirtmeyi düşünüyordum. 3-5 kuruş için eskisini almayayım diyorum. (Kaldı ki D80 alacam galiba). Samimiyetine teşekkürler, açıkçası dana gibi puntolarla yazınca biraz uyuz olup yazmıştım öyle. Affetmişsindir artık yazınca bu kadar. :)

• 250-300$ S3 bundan eminmisin yani 350-400ytl ortalama banada getirtme sansın varmı acaba toplu alıcam 10tane felan burada çünkü gözüm kapalı 2-3 katına rahatlıkla satabilirim yada yerini söyleyebilirmisin ben getirtirim
  • Bu saatten sonra s3 falan boş.. yeni aletler geliyor. paranızı altına yatırın aralık ayında altın artacak. sizde gider g7 falan alırsınız..
  • quote:

250-300$ S3 bundan eminmisin yani 350-400ytl ortalama banada getirtme sansın varmı acaba toplu alıcam 10tane felan burada çünkü gözüm kapalı 2-3 katına rahatlıkla satabilirim yada yerini söyleyebilirmisin ben getirtirim

250-300 olmamış henüz ama yakındır :
    Amazon'da
    S3 IS : $348,54
    S2 IS: $299,95

Dışardan alıp, gümrük ödemeden getirip burada satmak öyle 10 tane filan kaçakçılıktır. Vazgeç.
  • hiç bişi olmaz herzaman yaptıgım sey sadece fotograf makinelerinde degildi

Edit: amazon bildigim kadarı ile turkiyeye gönderim yapmıyor ama yanıltmayım yinede yalnıs hatırlıyo olabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prusias_ -- 14 Ekim 2006; 16:36:04 >
  • quote:

hiç bişi olmaz herzaman yaptıgım sey sadece fotograf makinelerinde degildi

Edit: amazon bildigim kadarı ile turkiyeye gönderim yapmıyor ama yanıltmayım yinede yalnıs hatırlıyo olabilirim

Hiç birşey olmaz, her zaman da yapabilirsin, ama yapmamalısın.
    Kendi kullanımın için alsan neyse. (Burada 2 misline satanlarınki iş mi diyeceksin, iş değil evet)

Amazon göndermiyor, bir yerlerde $250'ye filan görmüştüm ama hatırlayamadım Amazon'dan baktım çabucak.

Bir de bu ara 300 euro muafiyeti sebebiyle kuryeyle alan alıyor bu ara.
  • valla arkadasım bence satan kişi içinde alan kişi içince çok avantajlı bana çok arkadasım onu bunu getirirmisin diyordu ne kadar kazandıgımıda biliyorlardı ve seve seve veriyolarlardı konumuz fotograf makinesi en basit örnek d200 trdeki fiyatı fayiş 4000ytl ama ben onu almanyada 2000ytlye alıyorum satmaya kalksam 3000ytl yede alacak coookkkk müsteri var bu durumdan alanmı sikayetçi olur satanmı tabiki hiç biri kendi adımada aynı sekilde düşünüyorum gidipte birseye bile bile 1000ytl verecek param yoktur olsa bile gidipte bunu kendilerine gebe bırakan magzalara kazandırmak istemem acıkcası ama herkesin düşüncesi farklıdır tabi ben böyle düşünürüm sen öyle saygı duyarım

Edit : bu kacakcılık degildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prusias_ -- 14 Ekim 2006; 17:48:43 >

• Moderatörler bu kısmı görmüyor sanırım

Selimois s3 alanlara nası üzülebilirsin Ki? Ben S3 sahibiyim ama sana üzülüyorum bi s3 ün yok diye.
  • quote:

quote:

quote:

Canon S3'e BAL GİBİ EVET

S3 sahibi değilim ama düşünüyorum. mpixel değeri 7 yani çok da fazlalardan değil, etrafta 8 - 10 mpixeller uçuşuyor. S2'den daha kötü sonuç verdiğini hiçbir yerde okumadım. Olabilir ama. Bir de videosu süper , S2 de video nasıl? Ayrıca şu var ABD'de USD 250-300'e satan yer var, oradan getirtmeyi düşünüyordum. 3-5 kuruş için eskisini almayayım diyorum. (Kaldı ki D80 alacam galiba). Samimiyetine teşekkürler, açıkçası dana gibi puntolarla yazınca biraz uyuz olup yazmıştım öyle. Affetmişsindir artık yazınca bu kadar. :)

S3 ile S2 arasında 3 yada 5 kuruş gibi küçük fark olabiliriamam ben nedemiştim "Mpixel değerinin arttrılmasının bu küçücük sensörde S2 den daha kötü sonuçlar doğurabileceği hakkında teknik bilgin varmı?" Ona göre ayağınızı denk alın derim.

• quote:

Orjinalden alıntı: SerCys

Moderatörler bu kısmı görmüyor sanırım

Selimois s3 alanlara nası üzülebilirsin Ki? Ben S3 sahibiyim ama sana üzülüyorum bi s3 ün yok diye.

S3 alanlara üzülmem artık almıştırlardır ve güle güle kullansınlar. Ben diyorumki S2ninde S3 ünde Sensorleri CCD 2.5" değilmi Megapixel değerleri S2 5 Mp ve S3 7Mb değilmi? Okadar küçük sensörün içinden siz okadar fazla pixeli sıkıştırırsanız o sensör deliğinden geçirirseniz fotoğraflardaki ayrıntı, keskinli , büyütükçe meydana gelen renklerdeki karmaşa daha çok ortaya çıkacaktır. Hele İSO da 5 para etmez ben hiç kullanmıyorum bile , herzaman uzun pozlamalarla çekerim fotoğrafları , 200 İSO bile kullanınca berbat oluyor fotoğraf siz 800 ISO luk makinede neler olabileceğini düşünebiliyormusnuz.. Birde S3 e 800 ISO mu koymuşlar nediyeyim hiç bir faydası yok yani Mpixel değerinin artması bu ISO değerlerindeki grenin daha çok oluşmasına neden olur onuda söyleyeyim.

Teknik olarak bu bilgiler sizi tatmin etmiyorsa araştırmanızı tavsiye ederim. Ama satıcı iseniz ozaman durum başka tabi millete kakalamak için uğraşıp durursunuz böyle , şöyle iyi böyle iyi diye... Ama ben bir S2 kullanıcısı olarak S3 kesinlikle almam. Giderim Global_Playboy un aldığı Sony H5 ini alırım daha iyi.

• quote:

S3 ile S2 arasında 3 yada 5 kuruş gibi küçük fark olabiliriamam ben nedemiştim "Mpixel değerinin arttrılmasının bu küçücük sensörde S2 den daha kötü sonuçlar doğurabileceği hakkında teknik bilgin varmı?" Ona göre ayağınızı denk alın derim.

Evet teknik bilgim fazlasıyla var. Ancak en fazla A4 kadar baskı yapacak birisi için oluşacalk kayıp o kadar önemli değil. Yoksa zaten 1/1.8 sensorlü A610 filan düşünürdüm. Hatta DSLR düşünürdüm.

Hatta ve hatta aslında hiç de sevmediğim Canon'un yumuşaklığına hiç bulaşmamaya çalışırdı. O kadar da iyi olmayan lenslerini kullanmak istemezdim. Dlayısıyla baştan zaten resim kalitesinden büyük fedakarlık yaparak bu makinayı seçmişiz. Neden? DSLR'ye yaklaşamazsa da ona yakın, ama taşınabilir ve bir çok seyi iyi kötü yapabilecek bir makina istediğimizden. Şimdi Nikon D80 alacağıma Canon S3 alarak dev gibi bir kalite kaybını kabulenmişken S2 ile S3 arasında kalite farkı varsa dahi ve profesyonellerin dahi baskılardaki farkı görmesinin imkansız olduğu, bu makinadan daha pahalı bir printer'ınız yoksa zaten baskıların da ahım şahım olamayacağı durumun hiiiiç mi hiç önemi yok.

Ayrıca S3'te 1-2 daha iyi özellik var ve rengi de siyah hiç olmazsa çirkin bir makinayı bir nebze düzeltiyor bu renk de o sayede çekim yaparken biraz daha zavkle yapılabilir.

İşin tekniğine girersek söyleyecek 1000 tane şeyim var.
    Kaldı ki 2 megapixel kamera ile senin benim çekemeyeceğim, soluk kesici fotolar çekebilenler var.
    O yüzden önemsiz farklar önemsiz bırak kalsın. Parası yetmeyen S2 alsın eyvallah ama yeten S3 almalı.

Selamlar.

• S3 7 değil 6 MP

Ayrıca,hakikaten şaşkınlıktan kendimi alamıyorum,kahretsin ki foto upload etmeye vaktim yok,çektiğim birkaç fotoyu daha koymak isterdim,şu an da hastaneye gidiyorum vs...Ama ciddi anlamda makineme aşığım,markası ve modeli de "CANON POWERSHOT S3 IS"

Hoşçakalın,saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affan -- 14 Ekim 2006; 18:07:12 >
  • quote:

quote:

Evet teknik bilgim fazlasıyla var. Ancak en fazla A4 kadar baskı yapacak birisi için oluşacalk kayıp o kadar önemli değil. Yoksa zaten 1/1.8 sensorlü A610 filan düşünürdüm. Hatta DSLR düşünürdüm.

Hatta ve hatta aslında hiç de sevmediğim Canon'un yumuşaklığına hiç bulaşmamaya çalışırdı. O kadar da iyi olmayan lenslerini kullanmak istemezdim. Dlayısıyla baştan zaten resim kalitesinden büyük fedakarlık yaparak bu makinayı seçmişiz. [b]Arkadaşım Sen 200<ISO da hiç S3 ile foto çektinmi ve A4 bastınmı , hiçmi kalitedeki bozukluğu görmedinmi , birkere bu başarısızlığı benim S3 tavsiye etmememin nedenlerden biridir ve en önemlisidir. H5 i incelmeni tavsiye ederim !!! Neden? DSLR'ye yaklaşamazsa da ona yakın, ama taşınabilir ve bir çok seyi iyi kötü yapabilecek bir makina istediğimizden. Şimdi Nikon D80 alacağıma Canon S3 alarak dev gibi bir kalite kaybını kabulenmişken S2 ile S3 arasında kalite farkı varsa dahi ve profesyonellerin dahi baskılardaki farkı görmesinin imkansız olduğu (Sokaktan geçen adama sorsam nedakar kalitesiz olduğunu anlayacaktır.), bu makinadan daha pahalı bir printer'ınız yoksa zaten baskıların da ahım şahım olamayacağı durumun hiiiiç mi hiç önemi yok.

Ayrıca S3'te 1-2 daha iyi özellik var ve rengi de siyah hiç olmazsa çirkin bir makinayı bir nebze düzeltiyor bu renk de o sayede çekim yaparken biraz daha zavkle yapılabilir.

İşin tekniğine girersek söyleyecek 1000 tane şeyim var.
    Kaldı ki 2 megapixel kamera ile senin benim çekemeyeceğim, soluk kesici fotolar çekebilenler var.
    O yüzden önemsiz farklar önemsiz bırak kalsın. Parası yetmeyen S2 alsın eyvallah ama yeten S3 almalı.

Selamlar.

Ya ben derimki fotoğraf makinesi gecede gündüzde iyi çekmeli. Yani ISO değerlerini arttırdığımda beni rahatsız etmemeli .karanlık flash isteyen ortamlarda beni zorda bırakmamalı .Bu sebeplerden Ben size S3 ü önermiyorum. Birgün sirke gittiğini düşün yada tiyatroya yada en basidinden ve herzaman lazım olacak ışığı az ortamlarda hareket eden insanların fotoğraflarında ... ozaman yaptığın hatayı anlayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selolims -- 15 Ekim 2006; 1:30:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Affan

S3 7 değil 6 MP

Ayrıca,hakikaten şaşkınlıktan kendimi alamıyorum,kahretsin ki foto upload etmeye vaktim yok,çektiğim birkaç fotoyu daha koymak isterdim,şu an da hastaneye gidiyorum vs...Ama ciddi anlamda makineme aşığım,markası ve modeli de "CANON POWERSHOT S3 IS"

Hoşçakalın,saygılar...

Üzgünüm ama aşkınız fazla sürmeyecek . Aşık olduğunuz makina size zor günlerinizde yardımcı olamayınca afedersiniz ama aşkınıza küfür edecek hale geleceksiniz. Ben size şimdi yalanmı atayım , gerçekler neyse dile getiriyoruz işte . Ve istersen ben sana aşkını test etmek için bazı çekim türlerini sorayımda sende çek bakalım aşkınız nekadar sürecek.

• @selolims sana bu konuda katılıyorum kabul edilmesi gereken bir gercek var h5 gece cekimlerinde s3 ten oldukca üstün bir makine ama buna ragmen ben bile sinir oluyorum özelliklede gece hareketli cisimleri cekmek bu makineler ile imkansızdır yani kimse gidipte bu konularda makineleri çok üstün sanmasın buna h5 te s3 te fz30-50 hepsi dahildir. Makineler kötü demiyorum güzel makineler ama belli bir yere geldikten sonra yetmiyor insan daha fazlasını istiyor ve malesef bu makinelerde isteklere o noktadan sonra cevap veremiyor @selolims senin bu görüşlerine katılanlarda olur katılmayanlarda kimlerin katılıp kimlerin katılmadıgını cok iyi anlayabileceginden eminim o yüzden kimseye birsey anlatmaya gerek yoktur görüşündeyim - ler + lar söylenir gerisi alacak kişiye kalır ama arkadaslar kabul edilmesi gereken birsey vardır yukarıdada dedigim gibi slr-like lar bir süre sonra ihtiyaclara cevap veremiyor ama yinede bu beklenti meselesidir neyse saygılar

edit : harf hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prusias_ -- 15 Ekim 2006; 16:01:18 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.