Şimdi Ara

Canon’un aynasız taraftaki yeni temsilcisi EOS M3 resmen duyuruldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiyat performans değerlendirmesi yapınca hala eos m1 aynasızlar içinde daha mantıklı geliyor. Bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum arkadaşlar. Tabi paraya kıyacak olsam Sony a6000 düşünürdüm galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet2888 -- 8 Şubat 2015; 15:13:22 >
  • bir alet hakkında yorum yapabilmek için,
    1- önce bilgin olacak
    2- sonra sahip olmasan bile en azından ucundan tutmuş olman lazım
    3- bahsedilen konuya yorum yazanların fikrine saygı duyman lazım.

bu M3, eos serisinin yeni modeli 750-760D ile aynı özelliklere sahip,
    önce gidip bu özelliklere bakın.

her ne kadar canon kullanıcısı olsamda,
    bugüne kadar diğer eş değer makinalarla ilgili negatif tek bir yorumum olmadı,
    ne nikon nede diğerleri.

ama nedense
    cep telefonu ile foto çekenler bu forumda profesör kesiliyor.
    buna üzülüyorum.

canon.com.tr da bu M3 ün özellikleri var,
    youtube da da kısıtlı video var, nisan gibi testler artar, ilgilenenler takipte olsun, benim gibi.

ek;
    arkadaşımız sony A6000 örneği vermiş,
    gittim baktım fiyatına, (teknoloji mağazaları.)
    2400 TL
    yuh............
    verdiği örnek eos-M in tam 3 katı.
    M3 de bu fiyata gelecek sanırım,
    ogün geldiğinde A6000 ile kıyaslarız.

samsungda ise nx mini var, M den pahalı 1000 tl,
    özellikleri tam bir aile babası için,
    al, otomatikde çocuğunun resimlerini çek yeter misali
    :)
    diğer modeller M nin 2-3 katı, yani 650D eşit.
    örneklemeniz ve tavsiyeleriniz yerlerde..........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 8 Şubat 2015; 15:56:47 >

• mimleon kullanıcısına yanıt
    Benim bahsetdigim m3. Bu konuda m3 olduguna gore. M3 fiyati ne olur sizce?

http://www.dpreview.com/articles/8268602136/canon-eos-m3-to-see-european-and-asian-release-with-no-plans-for-a-north-american-launch

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

bir alet hakkında yorum yapabilmek için,
    1- önce bilgin olacak
    2- sonra sahip olmasan bile en azından ucundan tutmuş olman lazım
    3- bahsedilen konuya yorum yazanların fikrine saygı duyman lazım.

bu M3, eos serisinin yeni modeli 750-760D ile aynı özelliklere sahip,
    önce gidip bu özelliklere bakın.

her ne kadar canon kullanıcısı olsamda,
    bugüne kadar diğer eş değer makinalarla ilgili negatif tek bir yorumum olmadı,
    ne nikon nede diğerleri.

ama nedense
    cep telefonu ile foto çekenler bu forumda profesör kesiliyor.
    buna üzülüyorum.

canon.com.tr da bu M3 ün özellikleri var,
    youtube da da kısıtlı video var, nisan gibi testler artar, ilgilenenler takipte olsun, benim gibi.

ek;
    arkadaşımız sony A6000 örneği vermiş,
    gittim baktım fiyatına, (teknoloji mağazaları.)
    2400 TL
    yuh............
    verdiği örnek eos-M in tam 3 katı.
    M3 de bu fiyata gelecek sanırım,
    ogün geldiğinde A6000 ile kıyaslarız.

samsungda ise nx mini var, M den pahalı 1000 tl,
    özellikleri tam bir aile babası için,
    al, otomatikde çocuğunun resimlerini çek yeter misali
    :)
    diğer modeller M nin 2-3 katı, yani 650D eşit.
    örneklemeniz ve tavsiyeleriniz yerlerde..........

m3 deki sensör 650d ile aynı değil mi bende 650d var m3 deki sensörünkiyle aynı bu 750-760 sensörüde 650d gibi mi ?

• Arkadaşlar şöyle bir bakın şimdi, lütfen... Birileri bir ürün hakkında konuşuyor. Konuşanlar ne sıfatla konuşuyor ? Vatandaş, tüketici, meraklı, ilgili, alıcı vb.
    Birisi de bu konuşanlar hakkında konuşuyor !.. Konuştuklarından kendine ne gerekçe ile haklı sebep buluyor ise, fırsatını bulmuş gibi bir de bu insanlara "Hakaret" de ediyor ! ?

Her kim olur ise olsun birisi bir tüketicinin karşısına çıkıp da "şu şu şu kurallar çerçevesinde, şu şu şu sebepler ile şu şekilde düşünmeli, araştırmalı ve de hareket etmelisin" gibi bir dizi kurallar koyuyor ise bunda akıl dışı bir durum vardır diye düşünürüm ben. Hangi çılgın cebime koyup 1.500 TL. ile bir foto makinası almayı düşündüğümde bana sözgelimi "APS-C ile 1 inç sensörü kıyaslayamazsın !" diye bir kural koyabilmeyi akıl-mantık ile bağdaştırabilir ? Ancak, eğer yeni ürünü alacak kişi bu konuda bir bilgiye sahip ve kendine göre sensör ebatı önemli veya lens masrafı olmasın gibi gerekçelerini ortaya koyuyor ise kişiye hedefine yönelik bilgiler verilebilir. İnceleme sitelerinin, üreticilerin ürünleri sınıflandırmasındaki amaç bunların birbirleri ile kıyaslanamaz kanunları olması gibi bir saçmalığı beraberinde getirmez. Bu sınıflar bilenler için hedefe daha kolay ulaşmak içindir. Aynı zamanda bilenler de böyle o sınıfla bu sınıf karşılaştıralamaz gibi bir kural varmışcasına düşünmez, araştırmaz zaten. Halen ve eminim ileriki aylarda da şöyle yazanları göreceğiz "Biri APS-C biri bilmem ne, onun ile o kıyaslanamaz. Elma ile Armut vs. vb." :) Kıyasladık ve İnterpol bizi kırmızı bülten ile Dünya çapında arıyor arkadaşlar ! Öyle bir kanun çiğnedik ki yani, bunlardan iki tanesini sallandıracaksın bir meydanda bak bir daha yapılıyor mu !

• canon aps-c sensörler 22.3x14.9 mm miş, 750d ve 760d de de aynıymış.
    buradaki fark M 18mp iken M3 ve 7xx serisi 24mp, ayrıca yeni digit6 işlemci varmış.
    eski seriler 5 veya 5+ işlemci varmış.

750 ve M3 aynı sistem özelliklerine sahip, bir kaç ufak fark var ama nedir tam belli değil,
    şimdilik yazılanlar bunlar, ürünler satışa çıkınca tarafsız testler yapılır öğreniriz.

ama görünen o ki,
    huseyin bold koşusu veya uçan ile kaçanları çekecek,
    sağdaki bombe ile kasası "gerçek dslr" görüntüsü arayanlara,
    hitap eden makina olmuş deniyor.

çıksın konuşalım.

ek
    fiyatı eu ve asyada 780euro olarak yazmışlar ama canon her ülke için ayrı fiyat uygulaması yapıyor, piyasaya sürdüğü ürünleri alım standrtlarına göre belirliyor.
    bence 2400 tl civarında tutacaktır ki, bu fiyat bile Canon marka imajı ile çok methedilen diğer aynasızları biraz öldürür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 8 Şubat 2015; 22:16:47 >

• quote:

çok para diyen arkadaşlar almaz olur biter,
    onlar için samsung compactlar var, 300 tl verirler,
    veya iyi bir cep telefonunu kullanabilirler.

ama,
    aynasız makinanın kullanım rahatlığını ve şaşırtıcı özelliklerini bilenler,
    (benim gibi) M2 düşünürken, bu muhteşem özellikleri ile M3 üzerine balıklama atlayacaktır.

yenilenen özelliklerini diğer makinalarla karşılaştırmadan ezbere yorum yapmak çok kolay ama çok yanlıştır.

Örneğin ben,
    650 alabilecekken M tercih ettim, şimdi ise amatör bir meraklı olarak 6D yerine bunu tercih edeceğim sanırım.
    yarı fiyatıyla 6D yi geçen bazı özellikleri var, araştırın göreceksiniz.

iyi forumlar

Daha kolay bir yol var hocam, cok pahali diyen adama yorum yazmazsin olur biter. Sana mi sormasi gerekiyor kisisel fikrini, forum kulturunu bir ogrenin lutfen.

• Coca-Cola kullanıcısına yanıt
    sana bir vazife düşmezken, 3. kişi olarak,
    neden bana yazıyorsun?
    "forum kültürünü" seninde alman gerekmiyormu?

ayrıca,
    fotoğraf makinası yorumu yapılıyorsa ve iki makina kıyaslanıyorsa,
    en azından fiyatı yazılmalı ki,
    okuyanlara faydası olsun.

yoksa gider tenault sayfasında 60K lık otoyu 180K lık BMW ile kıyaslarım,
    sonrada renault için yavaş ( zayıf focus) gidiyor, koltukları deri değil (dslr bombesi yok), zenon farları yok (karanlıkta kötü iso), vizörü eksik (sun roof yok) gibi eleştiriler yaparım,
    okuyan ne der benim yazdıklarım için?

anlayan anlamıştır sanırım........

• yetersiz ışıkta tutarlı bir biçimde odaklayabiliyor mu bu makina ona bakmak lazım, artık incelediğim ya da baktığım her makinada bu özelliği önemsiyorum, bazı arkadaşlar için önemsiz olabilir ama benim için önemli bir de iso başarısı. Gerçi artık bütün apsc ya da 4/3 sistemler iso 1600'de temiz foto'lar veriyor.
    Kısaca bu alet;
    Işığın yeterisz olduğu durumlarda tutarlı bir biçimde odaklayabiliyor mu?
    24 MP sensör için lens seçenekleri neler?
    İso başarımı nedir?
    Ergonomi nasıl?
  • Tahminim Canon'un belki de "Bakın ister isem ne de güzel yaparım" diye gösterebileceği bir ürün olabilir bu. Tabi rakip aynasızlar karşısındaki fiyat/lens durumundan geride kalması sebebi ile isminin satacak olmasına güvenir ise ( ki inşallah öyle olur ) 2 yıl sonra fiyatı 900-800 liralara indiğinde alabileceğimiz güzel bir makina olur diye umalım ! Canon'un fotoğraf makinalarını çoğunlukla beğenirim. Fakat tüketici olarak her daim kendimin ve buradaki bir çok tüketici arkadaşımızın en uygun ücret ile en iyi ürüne ulaşabildiği bir durumu herşeyden daha çok severim. Levent Kırca'nın eski bir skecinde dediği gibi "Memur bey, bi bırakın da Türk rontçuluğu ilerlesin"

EOS-M dahi zaten bir çok konuda "kötü" değildi M2'yi göremedik M3'ün daha da ileri taşındığını düşünür isek beklentiler doğrultusunda ISO başarımı, AF hızı ve ürün fotoğraflarından de görüleceği gibi ergonomi konularında iddialı olacağına dair güçlü sinyaller veriyor bana göre.

• arkadaşlar 3 günlük dünya bir makina ya da farklı bir şey için kalp kırmaya gerek yok ben alırsam bu makinadan alırım misal diğer kaba görnüşlü dslr makinalar hiç hoşuma gitmiyor. herkesin gönlüne ihtiyacına göre bi makina vardır fiyat mı EURO bu ülkede 1 tl nin 3 katı kadar değerli oldugu süre fiyat uçuk olur en basitinde almanyada yaşayan bir insan 1 aylık askari ücretinin yarısıyla iphone 5s alırken türkiyede 3 aylık asgari ücerityle o telefonu alıyor.

makina birilerinin gözünde güzeldir başkalarının gözünde işine yaramayandır. Saygıyla eğiliyorum... forumda tartışılır ama karşı tarafın kırmak değil bilgi vermeyle tartışılır eksik bilgisi varsa o tamamlanır....
  • Fiyatıyla biraz düşündürse de alınabilir bir makine olmuş bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 4 aydır eos-m kullanıyorum,
    bu işi sevdim ve bir üst modele geçeyim arzusuna yenildim.
    dün eos 6D fiyatı aldım, body 3500tl...............
    sonra internetteki tüm 6D videolarını izledim ve yazılarını okudum,
    sonuçta M3 bekleme kararı aldım.

çünkü,
    24.2mp,
    wifi,
    magic Lantern (gelecektir)
    49 AF noktası,
    digic6 işlemci,
    eldeki lensleri değerlendirmek, yeniden pahalı EF lens almamak
    önemli kriterler.

Canon, web sayfasında M3 ü orta seviyeye (meraklısı) sokmuş ki,
    yanında 6D, 7D, 70D var.
    sanırım fiyatı 3000tl civarında olur (paralel ithalat)
    "biraz bekleyelim 800tl alırız" diyen arkadaşlar çok bekler sanırım.

Canon TR mail attım, M3 satış tarihi hakkında, beklemedeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 11 Şubat 2015; 14:25:29 >

• Biraz değil. EOS-M'i de çıktığı fiyattan almadı burada gördüğüm bir çok kimse. Ne zaman ki indi fiyatı 1.100 TL çift lensli, 900 TL. tek lensli olarak o zaman EOS-M zaaflarına rağmen aynasız sınıfında fiyat/performans ürünleri arasında konuşulur oldu. Tabi ki M3'ün bu durumda olmaması için en azından beklentiler var. Fakat biraz beklemek değil, en az 1 yıl geçmesi durumundan söz edildi ve ayrıca biraz da espirili olarak bu hoş hayal konuşuldu. Her sınıf içinde nice markanın ürettiği kimi modellerde zaaflar var. O ürünleri de bilerek alıyorlar. Bunu aşıp zaaflarını konuşmamızın "forum" kullanan biz "tüketici" ler için en doğal bir durum olması gerekir iken hala marka ve model savunucusu olmanın bize ne faydası var olabilir ? Bir bilen var ise şu tüketici(lere) anlatabilir mi ? Mümkün mü ?

@aspirin_00 ,
    Gittikçe artan sayıda kullanıcı ilk alacağı ürün ise d-slr değil de aynasızlara bakmak yönünde eğilimleniyor. Ayrıca bir kısım d-slr kullanıcısı da yeni sisteme geçişte aynasız düşünüyor ve bunu uyguluyor. Tüketici kafasını kuma sokup da "Profesyonel makina = d-slr" ezberinden kurtulduğu an, bunu kırdığı an aynasızların giriş seviyesi d-slrlardan imaj kalitesi olarak farkı olmadığını görecek. Arz-Talep meselesi. 5 yıl önce ilk aynasız makinayı aldığımda forumda bu ürün hakkında konuşabilecek kişi bir elin parmakları kadardı. Şimdi yüzlerce kişi farklı markaların aynasız modelleri hakkında konuşuyorlar, kullanıyorlar. Piyasaya hakmi büyük üreticilerin aynasız konusunda çok ağırdan hareket etmeleri de tüketicinin uyutulması taktiği gibi bir bakıma. Mesela şunu da söylemek lazım. EOS-M Canon'un ilk aynasızı diye biliyorum. 5 yıl önce Olympus pen e-PL1'i aldığımda bu da türünün ilk sınıfının bir üyesi olarak otofokus hızı çok yavaş bir makina idi. Ancak tam da şimdi Canon EOS-M3'te göreceğimiz gibi Olympus da serinin 3'üncü neslinde artık otofokus hızı sorunun aşmıştı ! Fakat ben, biz bunları konuşurken hatta günü geldi "Param olsa da PL3 alsam bugün şu makinayı(PL1) yere çakıveririm" dediğim oldu ! Başlıkta günlerce bu sorunu yazdım, konuştuk, almayı düşünenlere bu tecrübemi yazdım. Ne oldu ? Kim kaybetti, kim kazandı ? Tüketici kazandı, üretici kazandı. Bunları konuşmak için forum(lar) var. Forumlarda üyeler(kullanıcılar, tüketiciler) birbirlerine türlü şekillerde baskı ve sansür uygulamaya benzer hareketler ederler ise, ediyor ise bunun şahıs olarak hanginize ne faydası olacak ? Olabilir mi ? Sadece "otofokus hızı yavaş" dendiği için "Marka düşmanı", "Markayı kötülüyorsun" falan gibi saçma sapan iftiralar eden acayipler çıkabiliyor ! Her ürün her detayda temel unsur "fiyat" olmak üzere sınıf vb. farketmeksizin tüketici açısından benzer işi yapan bütün ürüler ile de kıyaslanabilir.

• hayatımda elektronik namına yaptığım en büyük hata, ve yediğim en okkalı kazıklardan biri EOS M in ilkini almak olmuştur. Sony NEX 7 gibi daha iyi performanslı bir alet alabilecekken (biraz daha üstüne koyup tabi :D) gidip 2400 TL ye EOS M in ilk versiyonunu almıştım. 2 hafta sonra 1700TL ve hemen akabinde 1300 TL ye indirdiler. şimdi ise sanırım 700 - 800 TL civarı bişey... LEnsler sınırlı, pahalı ve makinayı satan kimsenin elinde lens mens yok...anca özel yerlere gidip ya da yurtdışından alıcaksın.... çekimi güzelmi? bence ilk başlayanlar için yeter de artar bile ama şimdiki aklım olsa sony alırdım. Canon diye kanıp araştırmadan gidip aldım...

Yazmayayım dedim ama maşallah bu M3 ne makineymiş 3000 tl'ye gözü kapalı alacaksınız yani :) size tavsiyem mümkünse Canon'un M3 yanına koyduğu 6D'yi yine mümkünse prime bir lensle (50 mm 1.8 bile olabilir) alıp bir denemenizdir. Şöyle bir kullanın biraz portre çekin, biraz manzara vs ondan sonra M3'ün 6D ile ne kadar kıyaslanabilceğini kendi gözlerinizle görmüş olursunuz

Vizörü bile olmayan makineye 3000 tl vermeyi göze almadan önce yine mümkünse bir A6000 bulun sağlam İQ ve hızı görün olmadı bir Fuji XT-1 bulun oda mı olmadı Omd Em5 bulun inceleyin hiçbirine ulaşma şansınız yoksa bu makineleri kullanan insanlara sorun kararınızı ondan sonra verin
  • bence M3 eleştirisi yapanlar ,
    önce,
    en azından teknik özelliklerini bir okuyacaklar....
    6D ile kıyaslayacaklar,
    sonra deneme çekimleri yapacaklar,
    en son gelip buraya yazacaklar.

çok kısaca,
    digit5-digit6 işlemci
    11 AF NOKTASI-49AF noktası
    çift flaş-tek flaş
    vizör var-var
    24mp-20.9mp
    daha küçük sensör pixel boyutu 41-13.8 mikron kare
    fiyat 1/2 gibi

bunlar henüz kesinleşen özellikler
    makina satışa çıkınca detaylar kesinleşir,

en azından ben getirtince detaylı yazarım.

bir düzeltme;
    bu yazdıklarım "miniviper" arkadaşa değil,
    çünkü o bir makina almış,
    memnun kalmamış,
    sonuna kadar haklı olarak eleştirisini yapıyor.
    ne denir ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 17 Şubat 2015; 19:42:56 >
  • quote:

bence M3 eleştirisi yapanlar ,
    önce,
    en azından teknik özelliklerini bir okuyacaklar....
    6D ile kıyaslayacaklar,
    sonra deneme çekimleri yapacaklar,
    en son gelip buraya yazacaklar.

çok kısaca,
    digit5-digit6 işlemci
    11 AF NOKTASI-49AF noktası
    çift flaş-tek flaş
    vizör var-var
    24mp-20.9mp
    daha küçük sensör pixel boyutu 41-13.8 mikron kare
    fiyat 1/2 gibi

bunlar henüz kesinleşen özellikler
    makina satışa çıkınca detaylar kesinleşir,

en azından ben getirtince detaylı yazarım.

bir düzeltme;
    bu yazdıklarım "miniviper" arkadaşa değil,
    çünkü o bir makina almış,
    memnun kalmamış,
    sonuna kadar haklı olarak eleştirisini yapıyor.
    ne denir ki?

Siz daha snapport ve benzeri sitelerden bakıp makine alıyorsanız biz size ne desek boş O muazzam 49 Af noktası! ile bakalım nasıl bir netleme performansı gösterecek :) Neyse fazla uzatmıcam sadece son olarak şunu yazayım sizin makineyle aynı sensöre sahip (Canon yıllardır aynı sensörü kullanıyor bir türlü adam gibi değişiklik yapmadı) 550D'yi zamanında bolca kullandım İQ olayını da çok iyi bilirim

Hadi hayırlı uğurlu olsun

• sen makinanı nasıl alıyorsun?
    anlat da biz de öğrenelim...

özellikle yeni çıkanları.....

550 kullanmış,
    peh,
    2010 yılının 9 noktalı (phase) makinasını kullanmış,
    gelmiş 2015 yılında yeni çıkacak 49 noktalı (phase) makinası eleştiriyor,
    okumafan incelemeden...

Bak işte bu olmadı zorla yazdıracaksın güzel kardeşim.

Bak ciddi manada söylüyorum amacım bilmişlik taslamak da değil ama bu konuda birşey bilmiyorsun. Mesele Af noktasının fazla olması değil Af olayının nasıl işlediği. Senin mantığınla 7D'de de 19 Af noktası var(hepsi çapraz tip) ve o makine de 2009 model Sen şimdi bir spor muhabirine Eos M3 çıktı 49 Af noktası var at şu 7D'yi al şu Eos M3'ü de bakalım cevabı ne olacak (gerçi büyük ihtimal 7D II almıştır :) )

Aps-c aynasızlar içerisinde A6000 çıkana kadar Dslr hızında netleyebilen bir makine yoktu Nex6'da 99 tane Af noktası vardı ve senin M3'teki gibi Hybrid af sistemi vardı hiçbir zaman 550D kadar hızlı netleyemedi.

Daha tam olarak görmedik ama M3'teki af hızı her koşulda bir Dslr kadar olsun (bak daha hızlı olsun demiyorum) Canon'a aferin

Peki niye, şimdi burada anlatacak olsam yaz babam yaz en iyisi biraz araştır faz bazlı odaklama, kontrast bazlı odaklama neymiş aynanın odaklamaya olan faydasını veya ayna olmamasının odaklamaya olan yan etkisini (herhalde en sade böyle yazılır) bir araştır

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.