Şimdi Ara

Canon ve Epson Tüm soruları Yanıtlıyorum. ! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
637
Cevap
27
Favori
65.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar tavsiyenize ihtiyacım var. mP610 vardı ama uzun süre kullanmayınca doldurma kartuşlar kafa kurumuş bir türlü açamadım. Yılda 200 civarı foto basıyordum.
    Yeni bir yazıcı almayı düşünüyorum.
    İnkjet doldurmalı yazcılardan
    canon g serisi veya epson l6 serisinden birşey almak istiyorum.
    Fotokopisi olması iyi olur, wifi de ise kararsızım ne kadar kullanırım wifi özelliğini bilemiyorum he arasında fiyat farkı da çok gelmiyor.
    Amacım foto basmak hangisini önerirsiniz.
  • Epson L serisini kullanıyorum çok memnunum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-fiyat aralığı (ve üst limit) 500 TL.

2-aylık ortalama çıktı sayısı 60 sayfa

3-çok fonksiyonlu mu (yazıcı, tarayıcı, fotokopi, fax) evet

4-özellikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz? Farketmez

5-renkli çıktı gereklimi? Olsa olur olmasada

6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız? doldurma

7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka varmı? yok

Mutlaka wi-fi olmalı telefon tabletten çocuğa ödev bulup wi-fi ile çıktı almak için lazım ayda belki 20 sayfa fazla degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enorton

Evet orjinal kartuş kullanıyorum ama %90 siyah çıktı alıyorum. Anladığım kadarıyla kullanmasam bile kırmızı kartuşu almam lazım. ya da dediğiniz cihazı almam lazım. Yazıcıyı sadece siyah kartuşla kullanmanın yönetmi yok sanırım. Cevabınız için çok teşekkürler

Kirmiziyi almazsanız kırmızı basan baskı kısmı bozulur çizgi atar.

Muadil ürünlere bakmayın mutlaka bozuyor yazıcıyı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek seferde 4000 sayfa çıktı almam gerekiyor. Hatta 5000. Renkli'de gerekli. 600-700Tl'ye kadar çıkarsam bana hangi yazıcıyı önerirsiniz.

Bazen 1 ay 2 ay çıktı almadığım oluyor. Bu sebeple bir sürü mürekkepli yazıcı bozdum. Bu sebeple lazer önerebilirseniz sevinirim.
  • Merhaba ben lazer renkli yazıcı istiyorum

Evde kullanıcam okul işleri için öğretmenim. Birde boyutunun küçük olması tercihim

Tavsiyeniz ne olur?

Birde MacBook kullanıyorum uyar değilmi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar
    epson l810 yazıcı aldım. 2 gün oldu. yaklaşık 40 kadar 10x15 foto bastım. çok güzel ve kaliteli çıkarttı. çıktıları direk fotoğraf makinesinin kartından(bilgisayarda herhangi bir işlem yapmadan)almıştım.
    bu gün biraz önce photoshop programında iki fotoğrafa ayarlar yaptım ve a4 boyutu üzerine iki fotoğrafı yerleştirip jpeg kaydettim. a4 e yazdırdım. rekler bozuk, uçuk, çok açık pembe ve açık mavilerle.... yani doğru-dürüs yazmadı. bilgisayar üzerinde fotoğrafta sorun yok. yazıcının ekranında düzgün görünüyor sorun yok. "heralde yazıcı arıza yaptı" diye düşündüm. fotoğraf makinesinin kartından, bilgisayarda işlem görmemiş bir fotoğrafı yazdırdım. mükemmel hiç bir sorun yok. photoshopta ayar yaptığım fotoyu tekrar yazdırdım, gene berbat facia..
    sorun ne....?? delirecem yav
  • tamuel kullanıcısına yanıt
    Hangi makineyle çekiyosun resimleri
    Biliyosun bazen normal resmi büyütüp basınca görüntüler bozuk
    Çıkabiliyor bilhassada telefon çekimlerinde

• Kafkaslı57 kullanıcısına yanıt
    canon 6d
    Şöyle bir açıklama buldum belki işine yarar iyi baskı alma konusunda ışık tutar sorununa arkadaşım

5. İyi Baskılar Alabilmek
    Cevabını en kolay verebileceğimiz sebeplerden birisi iyi baskılar alabilmek olacaktır. Baskı almak için bir fotoğraf düzenleyecekseniz, bu bir kırpma, renkleri düzeltme veya keskinlik verme işlemi olabilir, işlediğiniz fotoğraf JPG ise RAW fotoğrafa göre daha fazla piksel kaybıuna uğrarsınız. İyi baskılar alabilmek için RAW fotoğraflar üzerinden çalışmalarınızı gerçekleştirin.

Özetlemek gerekirse JPG dosya formatı fotoğrafınız için son aşama olmalıdır. Eğer bir fotoğrafı düzenlemek ve işlemek istiyorsanız JPG ile değil RAW ile çekimler yapın ve RAW dosya formatını tercih edin.

• Kafkaslı57 kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim kafkaslı57.
    ben raw formatında çalışıp JPG ye baskı alacağım zaman çeviriyorum. anladığım kadarıyla sorunum başka.
    şöyle bir açıklama yapayım; benim yazıcının kağıt boyutu formatları 10x15, 18x13, 16x9 ve a4. benim elimde şu an için a4 ve 10x15 boyutunda kağıtlar var. ben a5(a4 ün yarısı) boyutunda baskı almak istiyorum. yazıcı zaten bu formatı yazmıyor. çözüm basit; potosopta a4 üzerine iki fotoğrafı alt alta yerleştirmek, JPG kaydetmek ve a4 baskısı alıp(iki fotoğrafın beraber olduğu) çıktıyı ortadan kesmek.
    sorunu buldum; fotoğrafları a4 üzerine yerleştirince, çıktı "negatif" çıkıyor.(yazılımsal bir hata gibi geldi bana) yani negatif derken; her rengin(beyaz hariç) karşıt rengi çıktıya yansıyor. eskiden analog(filmli) makinelerin film şeritlerindeki görüntü gibi. sorunun kaynağını buldum, ancak çözümü bulamadım. bir kaç çözüm denemesinden tam sonuç çıkaramadım. mesela görseli negatife çevirip baskı alıyorum, renkler çıktıda düzeliyor, ama siyah ve beyaz yer değiştiriyor. neticede çözülür ama bu kadar uğraşmak saçma. yazılımın hatasını biz düzeltmeye çalışıyoruz.

En azından sorunu bulmuşsunuz
    Mutlaka dediğiniz gibi yazılımsal bir hatada olabilir çözüm için
    Belki ilerde bir Güncellemeyle düzelebilir
    İyi günler

• merhabalar bir sorunum var epson L386 yazıcı ile ilgili.
    şirketimizde 2 adet aynı model yazıcı mevcut
    biri eski yazıcı birinide yeni aldım ama ağ'a bağlamaya çalıştığım zaman eski yazıcıyı ağ üzerinden buluyor kablolu bağlamak zorunda kalıyorum 2 pc ye bağlanması lazım yazıcının usb çoklandırıcı alsam olayı çözebilirmiyim acaba ?tek giriş çift çıkış tarzı yada nasıl yapmamı önerirsiniz.
  • Tako07 kullanıcısına yanıt
    Eski yazıcıyı kabloyla bağlayıp yeni yazıcıyı wifi yle bağlayın

Yeni yazıcıyı kurarken eskisini kapat, yeni yazıcıya farklı bir isim vererek kurulabilir diye tahmin ediyorum. Bu model bende olmadığı için kesin yolunu söyleyemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kafkaslı57

Eski yazıcıyı kabloyla bağlayıp yeni yazıcıyı wifi yle bağlayın

eski yazıcıyı 5 kişi kullanıyor bu aldığımı 2 kişi kullanacak 2 side masa üstü pc kullanıyor kurulum yaparken diğer yazıcıyı kapattım wifi açtım kurulum yapacağım bilgisayar bulamıyor ağ dan. 2 sini kablo çoğaltıcı ile bağlama şansım olur mu acaba ?
    Masaüstlerinde wifi yoktur belki yada frekansı güçsüzdür
    tp linkin usb girişli wifi sinden alsaydınız takviye olarak
    Masa üstlerine

• Merhabalar,
    6 sene önce aldığım Epson SX 215 bu zamana kadar bana sorun çıkarmadı.
    Yeniden doldurulabilir kartuş ile memnun kaldık hep.
    Lakin biraz önce E01 hata kodu verdi ve ne yaptıysam internette neler dendi ise yaptım bir türlü olmadı.
    Bu konuda bilginiz var mı? Yoksa bende yeni bir printer almalıyım.
    Benim renkli tarayıcı ve fotokopili olmalı. wifi filan olmasına gerek yok.
    Yeniden doldurulabilir veya tanklı da olmalı tabi.
    Eve alıyorum çok ucuz olmasa da pahalı da olmasa iyi olur yani :)
    Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
  • Epson l130 kullanıyorum.

Kağıdı ikişer üçer çekmeye başladı.
    Ne yapabiliriz acaba?
  • irish kullanıcısına yanıt
    Kagıt rulosunu temizlemek lazım kagıdı çeken ruloda problem olabilir
    Bence biraz servis kokuyor

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.