Şimdi Ara

çapraza kalmak yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
4.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler istanbul üniversitesinde okuyorum.İlk sene ilk iki dönem 1.8 ortalamayı geçemedim.Bu dönem tekrar ilk dönemi aldım ve agno mu 1.8 e yükselttim.Şimdi 2.yılın 2.döneminden dersleri de veriyorlar.Soracağım nokta şu:eğer ben bu dersleri seneye almak istesem ve bu sene seçmesem olur mu?Böyle bi hakkım var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çapraza Kalmak: Bilmen Gereken Her Şey

Çapraza Kalmak Nedir?

"Çapraza kalmak", bir öğrencinin akademik yükümlülüklerini belirlenen sürede yerine getirememesi ve öğrenimini bir sonraki döneme ertelemek zorunda kalması durumudur. Başka bir deyişle, bir öğrenci "çapraza kaldığında", derslerini tamamlayamadığı için mezuniyeti gecikir.

Üniversitede Çapraza Kalmak

Üniversitede çapraza kalmak, birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Örneğin, öğrenciler ders yüklerini kaldıramayabilir, zorlu derslerde başarısız olabilir veya kişisel veya finansal zorluklarla karşılaşabilirler.

Çapraza Kalmak Ne Demek?

Çapraza kalmak, öğrenciler için ciddi sonuçlar doğurabilir. Akademik ilerlemeyi yavaşlatabilir, ek maliyetlere yol açabilir ve öğrencilerin gelecekteki kariyer hedeflerini etkileyebilir.

Üniversite Çapraza Kalmak

Üniversitede çapraza kalmak, öğrencilerin zamanında mezun olmalarını engeller. Bu, kariyer planlarını geciktirebilir, ek finansal külfete neden olabilir ve öğrencilerin motivasyonunu azaltabilir.

Çapraza Nasıl Kalınır?

Çapraza kalmaktan kaçınmak için öğrencilerin aşağıdaki ipuçlarını dikkate almaları önerilir:

• Ders yükünü dikkatli bir şekilde yönet.
    • Zorlu derslerde yardım iste.
    • Zaman yönetimi teknikleri uygula.
    • Kişisel ve finansal zorlukları erken tespit et ve çözüm bul.
    • Kampüs kaynaklarından yararlan.

Çapraza kalma ciddi bir konudur ve öğrenciler bu durumdan kaçınmak için gerekli adımları atmalıdır. Öğrenciler ders çalışma alışkanlıklarını iyileştirerek, zamanlarını etkili bir şekilde yöneterek ve tıkanıklıklar karşısında destek arayarak akademik başarılarını sağlayabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam iki dönem 1.8 in altında kaldıysan nasıl 2.sinif 2.dönemden ders verebiliyorlar?

Şimdi ben 2.sinifim.
    1.sinif 1.donem ano 2.05
    2.donem ano 1.0
    Iki dönemin ortalaması yani agno 1.54

2.sinif 1.donem ano 1.56

Bugün ders seçme işlemi başladı. 2.donem 2.siniftan ders alamıyorum. Geçen sene alttan kalan dersleri ve bu sene 2.donemki seçmeli dersleri alabiliyorum. Şimdi okul uzadı mi benim de.

Yoksa senin gibi eğer agnoyu 1.8e yükseltebilirsem bana da seneye 3.sınıf 2.donemden ders verecekler mi?

Birisi yardımcı olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet okulun uzadı. Baska merak ettiğin sorular varsa pmden cevaplarım

• hocam okulunuz uzadı mı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.