Şimdi Ara

CARRIER IQ BÜTÜN KİŞİSEL VERİLERİ KAYDEDİYOR!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, biraz önce ekşisözlükte bir şey gördüm. Çok ilgimi çekti ve paylaşmak istedim, carrier iq başlığı altına yazılan yazı aynen şöyle:

"merakli bir android gelistiricisinin -trevor eckhart- elindeki htc'lerde sistemin derinlerine inerek kesfettigi 2 supheli programlardan birinin keylogger gorevi gordugunu, sms tarifigini takip ettigini ve wifi uzerinden yapilan https islemlerini kayit altina aldigini su uzerine cikartmasiyla adindan haberimiz olmus bir rootkit ureticisi. asil isi telefonlarin performans analizlerini yapmak icin ureticiler adina data toplayacak yazilimlar gelistirmek olan bu firma, son gelismelerden sonra "spy rootkit ureticisi pislik mahlukat" olarak anilmaya baslanmistir. durumu farkeden yazilimci eleman, bu iddialarina carrier iq'dan "iddialariniz yaniltici olabilir" seklinde cevap gelince uzerine bir de ispat video cekmistir.

tabii eckhart'in detayli aciklamalarla sundugu ispatlardan once carrier iq'nun eckhart'i susturmak icin dava acmasi, eff'in eckhart'in yaninda saf alip "ellesemezsiniz bu adama" diyerek karsi cikmasi carrier iq'nun geri adim atmasina sebep olmustur.

isbu videoda anlatilanlar kisinin icine kurt dusurmektedir. (android telefon kullanmiyor olsam bile)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T17XQI_AYNo#!

konuyla ilgili diger kaynaklar soyledir:
    1 -http://androidsecuritytest.com/features/logs-and-services/loggers/carrieriq/carrieriq-part2/
    2 -http://news.cnet.com/8301-13506_3-57333652-17/android-handsets-secretly-logging-keystrokes-sms-messages/?ttag=fbw

kisisel not: hayret, o kadar acik secik; super opensource(o kadar super ki java'dan arak kodlar barindirdigi suclamalariyla milyar dolarlik davalara konu olur), her halti takip edilen android sultanliginda boyle seyler nasil kacmis dunya capindaki "milyonlarca" gelistiricinin gozunden acaba ?"

yazı böyle. iphone kullanıcısıyım, hayatımda android cihaz kullanmadım. saçma sapan fanboy kafasıyla bir şeyler söylemek için yazmıyorum bunları. önceden belitreyim ki niyetimi ters anlamayın. cebimizde taşıdığımız akıllı telefonların içinde böyle şeylerin olabileceğini bilelim, farkında olalım diye yazıyorum. amacım "apple ne kadar cici, bak onda hiç böyle şeyler olmuyor" demek de değil, aksine apple da konum bilgilerini cihazın içine kaydettiği için güney kore'de mahkum olmuştu.

youtube linkindeki video dehşet verici, adam sms yazıyor ve yazılan her harf komut satırlarının arasında karşımızda. resmen keylogger yani... artı program arkada açık programlar arasında görülmüyor ve kapatamıyorsunuz, inanılmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertigo86 -- 14 Aralık 2011; 17:40:13 >

• hiç şaşırmadım desem inanır mısınız böyle bir şey olabileceğini her zaman düşünmüşümdür ispatlanması iyi olmuş yeni çıkan teknolojiler hep insanları gözleme üzerine ne yazık ki örneğin facebook un tarihin en büyük sosyal mühendislik projesi olması ve istihbarat örgütlerinin istedikleri bütün bilgilere ulaşabilmesi hesabınızı silseniz bile benim facebook hesabım yok ama görünüyor ki kaçış yok birinden kurtulsanız diğerine yakalanıyorsunuz benim gizleyecek bir şeyim yok demeyin kimsenin özel hayatı takip etmeye hakkı yok .
  • htc aldığıma pişman olmuştum, pişmanlığım daha da arttı.

HTC öyle bir program yerleştirmiş ki telefona, yazdığınız mesajlar girdiğiniz internet siteleri, bastığınız tuşlara kadar takip edilebiliyor.

Artık rom vs ile bu sorunu giderme yoluna bakacağız eldeki telefonlar için. Bakalım başka hangi firmalarda çıkacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersint79

htc aldığıma pişman olmuştum, pişmanlığım daha da arttı.

HTC öyle bir program yerleştirmiş ki telefona, yazdığınız mesajlar girdiğiniz internet siteleri, bastığınız tuşlara kadar takip edilebiliyor.

Artık rom vs ile bu sorunu giderme yoluna bakacağız eldeki telefonlar için. Bakalım başka hangi firmalarda çıkacak.

+1 hem bu hemde diğer aptal hataları, en basit müzik çaları bile mp3 göremiyor. lanet girsin !
  • malesef ama malesef yabancı kaynaklı hiç bir internet teknolojisi güvenli değil.
    apple bu programcığın kendi sistemlerinde varlığını kabul etmiş, daha basit bir versiyonu demiş.
    android cephesinden daha cevap gelmemişti okuduğumda haber sitelerinde.
    olay yurt dışı basınında baya yankı bulmuş, bir çok üretici blgilendirme geçmiş.

official romların güvenirliği olmadığı gibi, custom romların da güvenirliği yok aslında.
    ama ne ios'un ne de rim'in de garantisi var diyebiliriz.

en azından android gibi açık kaynak sistemlerde bir noktaya kadar sistemin derinlerine inip kurcalayıp emin olma şansı var.
    en tipik örneği windows'tur bu işlerin. herkes kullanıyor, arka planda neler yaptığı hakkında bilgimiz yok.

özetle işletim sistemleri, mobil işletim sistemleri, msndi facebooktu hepsinde belli bir risk var.

ama bu gelişmenin yaşanması iyi olmuş. büyük bir olay, bazı taşları yerinden oynatabilir.

biri de yazmış, lanet olsun zaten telefondaki mp3leri de görmüyordu
    yuh diyorum, alakaya turşu suyu.

• exper kullanıyorum ve gayet memnunum
  • bu program sanırım sadece amerikada satılan kontratlı telefonlarda varmış. sebebi ise amerikada yürürlükte olan patriot act (yasası). bu yasa 11 eylülden hemen sonra yürürlüğe girmiş bir yasa, öyle bir yasa ki bu, eğer terörist bir aktiviteden şüpheli konumundaysanız, yaptığınız her google araması, her sms mesajınız, her telefon görüşmeniz, aleyhinize delil olarak kullanılabiliyor. devlet de herkesi izleyip terörist şüphelisi olarak gördüğü kişileri bu şekilde ayıklıyor. yabancı forumlarda falan konuşulanlar bu şekilde. ancak yine de "oh be, amerika'da değilim ki ben" demeye gerek yok, çünkü böyle bir şeyin teknik olarak mümkünlüğü, ve gizlenebilirliği apaçık karşımızda. yıllardır bu akıllı telefonlar var, ve bugüne kadar kimse böyle bir şeyi farketmedi. eğer manyak bir hacker işe burnunu sokmasaydı daha da ortaya çıkmayacaktı. bu bile yeterince dehşet verici değil mi sizce?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hemen b.ku andoride atın zaten. apple da ios4'e kadar bu programı kullandığını kabul etti donanımhaberde çıktı hatta haberi. o bir yana her androidde bu yok ve marketteki ufak bi uygulamayla test edebiliyorsunuz telefonunuzda olup olmadığını.
  • arkadasin iyiniyetine inaniyorum ama baslik degismeli, zira yanlis bir yonlendirme olmus. rim ve nokia haric tum diger mobil isletim sistemlerinin bazi versiyonlarinda mevcut bu durum... ve bu isletim sistemlerinden cok operatorlerin zorlamasi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lapya

arkadasin iyiniyetine inaniyorum ama baslik degismeli, zira yanlis bir yonlendirme olmus. rim ve nokia haric tum diger mobil isletim sistemlerinin bazi versiyonlarinda mevcut bu durum... ve bu isletim sistemlerinden cok operatorlerin zorlamasi...

operatöreler zorlasaydı neden samsung a apple a yükleniyorlardı o zaman?
    operatör zaten konum bilgisini istemez. mesaj ve arama kayıtlarını kendisi daha kolay bir şekilde izleyebilir. aynı şekilde konum bilgisini de. telefon üreticileri topu operatörlere atmış sadece.

android i google yarattı.carrier iq olayını geçtim, google ın artık gizlilik bilgilerine güven olmuyor ne yazık ki.
    google ın küresel bir projesi var zaten. herkesi izlemek. önce maps sonra chrome sonra android derken adamlar her alana el attılar. neden android i bedavaya veriyorlar üreticilere?
    mesele android değil sadece. önceden de apple ın konum bilgilerini paylaştığı haberini duymuştum. özellikle de reklam şirketlerinin de baskısı telefon üreticilerini buna mı zorluyor anlamadım. facebook da ara sıra "pardon" diyor. şu bilgileriniz herkesin erişimine açık hale geldi ama merak etmeyin kapattık diyor.
    artık büyük şirketlerin kullanıcılarından gelecek olan verilere ağzının suyu ile baktığı kanaatindeyim ne yazık ki.

• Siz şu anda takip edilmediğinizi mi sanıyorsunuz akıllı telefon kullanmasınız bile. Çok gizli saklı görüşmeler içerisindeyseniz blackberry alacaksınız ozaman. Tabi onunda güvenirliği tartışılır bir sınırdan sonra ama zaten şüpheli konumdaysanız herşey takip altında hiç merak etmeyin. Yeterki biri sizi ispiyonlasın... Bizzat tanık olduğum olaylar oldu...

Bu arada amerikadaki yasa doğru. Ülkemizde bukadar gelişmiş olmasada amrikada anlık takip çok kolay yapılaibliyor. İsterseniz ios kullanın, ios da tarayıcıdan bir arama moturuna girip bişeyler yazdığınız anda zaten takibe alınıyorusnuz. Şüpheli konumunda değilseniz yapay zeka sizi esgeçior. 11 eylünden sonra milleti fişleme konusunda amerika büyük adım attı ve tüm dünyada amerikan özentisi ülklerin yapmak sitediği şeyde budur. Öyle ya da böyle her şekilde takip altındayız zaten. Bunu android'e mal edecek adamlara değil hangi platform olursa olsun mücadele edebilecek adamlara ihtiyacı var bu dünyanın. Yoksa habire ios buu yapmış, andorid bunu yapmış der tartışır dururuz. Ios'da melek değildir.

edit: ben kendi telefonumda aradım taradım öyle bir IQagent bulamadım. mertigo86 dediği tamamen doğru , kaç kişiye baktırıdm hatta custom rom kullanıyorum ben onada baktım yok. WWE ve RUU romlarda bulunmuyor demekki. Kontralı alıp telefonu kırarsanız bundan kurtuluyorsunuz. Bence burda androidi değil operatörleri suçlamak daha doğru olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 14 Aralık 2011; 4:07:41 >

• başlık değişti. çünkü olay sırf android ile sınırlı değil...
  • Ben türkiye de bile kişisel verilerin yedeklendiğini düşünüyorum. En bastinden herkesin evinde internet var değil mi ? filtre uygulamasıda geldi, her ip tek tek filtreden geçiyor paket kapsamında olsanızda olmasanızda yani ipniz fişleniyor zaten dire. youtubeda videolar yüklenirken nereden yüklendiğine bir bakın telekomdan veri yükleniyor yazıyor altta. Telekomla youtube'un alakası ne

ip bazında hepsi belli filtreden geçip sonra bizim karşımıza geliyor. Arada her aramamızın her girdiğimiz sitenin verilerinin tutulmadığını nereden bilecez. Vallaha meşrulaştırmak için bir yasaya bakar iş. Belli kelimeler zaten yasaklandı müstehcen diye, çoğu kelimeyede takip kararı çıkarsa google da amerikadaki gibi bin ladin yazdığınız anda istihbarat birimlerine çatır çatır bilgiler gitmeye başlar.

Suç ve yasadışı işler için süper sistem aslında ama hali hazırda çoğu sade vatandaşın özel hayatını tehtit etmekte böyle uygulamalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

youtubeda videolar yüklenirken nereden yüklendiğine bir bakın telekomdan veri yükleniyor yazıyor altta. Telekomla youtube'un alakası ne

bunda abartılacak bir şey yok. ben bu sayfaya girerken de altta değişik site isimleri çıkıyor. o site ile ilgili anlaşmaları, aldıkları reklamlar vardır.
    bazı siteler de google ile anlaşıp belli arama sonuçlarını bildirirler. google ile alakasız bir site açıp, ...google.com gibi bir site yazısı çıkarsa altta bunda şaşılacak bir şey yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkomanyax

quote:

youtubeda videolar yüklenirken nereden yüklendiğine bir bakın telekomdan veri yükleniyor yazıyor altta. Telekomla youtube'un alakası ne

bunda abartılacak bir şey yok. ben bu sayfaya girerken de altta değişik site isimleri çıkıyor. o site ile ilgili anlaşmaları, aldıkları reklamlar vardır.
    bazı siteler de google ile anlaşıp belli arama sonuçlarını bildirirler. google ile alakasız bir site açıp, ...google.com gibi bir site yazısı çıkarsa altta bunda şaşılacak bir şey yoktur.

reklam değil indirilen veride ....telekomxxx....com diye adresten indirliyor. Sanki telekomun kendi sunucularından indirliyor gibi. Türkiye google ile kavgalı zaten youtube'a google'a reklam mı verecek bide

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berkomanyax

quote:

reklam değil indirilen veride ....telekomxxx....com diye adresten indirliyor. Sanki telekomun kendi sunucularından indirliyor gibi. Türkiye google ile kavgalı zaten youtube'a google'a reklam mı verecek bide

biraz geniş düşün hocam :)
    google a turk telekom yaz enterla. ilk çıkan site reklamlı site :)
    her reklam gösteri amacı ile olması gerekmez. google her alana el atmış bir site. bir çok bilgi toplama faaliyeti var. en önemlisi de veriler, arama kalitesini artırmak adına.

• http://o-o.preferred.turktelekom hocam sence bilgilerin cache olması çok mu iyi bi özellik :D youtube'da bahsettiğimde bu zaten. kimileri diyor mahsum bir bölgesel cache sunucusu kimileri diyor izleniyor. Vallaha bir ip ye bakar izlenme :D izlenmeninde başlangıcı temeli zaten bu 22kasımda devreye giren filtre zımbırtısı. Sen seçmesen bile yinede bir filtreden geçiyorsun ama seni etkilemiyor, filtreyi seçenlerin dnsleri ise yasaklı site olduğu zaman direk güvenli internet sayfasına yönleniliyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.