Şimdi Ara

Casio Marka Orjinal Saatler Çin'de Mi Yoksa Japonya'da Mı Yapılıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Üzerinde made in china yazıyor.
    Bir de içinden başka bir saatin kullanma klavuzu çıktı.
    Ayrıca Türkçe yazmıyor kılavuzda.

Artık Türkçe kılavuzlu satılma zorunda degil mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Casio Marka Orijinal Saatler: Çin Malı mı Japon Malı mı?

Casio, dünya çapında ünlü bir saat üreticisidir. Ancak Casio saatlerinin nerede üretildiği sorusu merak uyandıran bir konudur. Bu soruyu cevaplamak için öncelikle "cased in China" ifadesinin ne anlama geldiğini açıklayacağız.

"Cased in China" Ne Demek?

"Cased in China" ifadesi, bir saatin kasasının Çin'de üretildiği anlamına gelir. Ancak bu, saatin tüm parçalarının Çin'de üretildiği anlamına gelmez. Saat mekanizması, ekranı veya diğer bileşenleri Japonya veya diğer ülkelerde üretilmiş olabilir.

Casio Saatler Nerede Üretiliyor?

Casio saatlerinin çoğu Japonya'da tasarlanmakta ve üretilmektedir. Ancak bazı Casio modelleri Çin'deki fabrikalarda üretilmektedir. Bu saatler genellikle "cased in China" ifadesini taşır.

Casio Çin Malı mı?

Bazı Casio saat modelleri Çin'de üretilmiş olsa da, Casio bir Japon markasıdır. Saatlerin kasası Çin'de üretilmiş olsa bile, mekanizması, ekranı ve diğer bileşenleri Japonya'da üretilmiş olabilir. Bu nedenle, Casio saatleri genel olarak Japon malı olarak kabul edilir.

Casio Saatlerin Üretim Süreci

Casio saatleri, yüksek kalite standartlarına göre üretilmektedir. Japonya'daki fabrikalarda üretilen saatler, sıkı kalite kontrol testlerinden geçer. Çin'deki fabrikalarda üretilen saatler de aynı kalite standartlarına göre üretilir.

Sonuç olarak, Casio saatlerinin nerede üretildiği, saatin modeline göre değişmektedir. Ancak tüm Casio saatleri, Casio'nun Japonya'daki sıkı kalite standartlarına göre tasarlanmakta ve üretilmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • çin, kaçak gelmiştir ondan öyle yapmışlardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atl@s -- 28 Nisan 2008; 17:51:36 >
  • zorunluda tr de satıldıgına dair burda aldına deir bilgi vs. varmı elinde
  • Benimkinde de made in china yazıyor
  • hizlial.com 'dan aldım.
  • bir de bu kullanma kılavuzunu internetten bulabileceğimiz bir adres var mı?
  • resmi sitesinde olması lazım.bende hediye momentus var sözlümden.onunda klavuzu yanlıştı yani tam ona ait değildi diyelim genel model olarak atmışlar ama türkçeydi.sitesinden modelini bulup indirdimde o ingilizceydi benim dilim vardı anladım anlarım diyorsan sitesine bak.evet çinde de üretiliyor casio lar her ne kadar japon malı olsada ucuz iş gücü yüzünden.
    quote:

Orjinalden alıntı: Fb100.Yil

bir de bu kullanma kılavuzunu internetten bulabileceğimiz bir adres var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler, alttaki adreste buldum kılavuzu.
    http://world.casio.com/wat/download/en/manual/
  • Bendeki saatte de ikisi birden yazıyor. JAPAN MOV'T Cased in China.
  • " MADE IN CHINA DH "

Aynen böyle yazıyor. Diğer üç saate de bakayım merak ettim.
    Bütün ünlü firmalar Çin'de işçi ücretleri düşük olduğu için üretimi oralar da yaptırıyorlar.
    Mal nerede üretiliyorsa menşeii'sini orda alır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muuzoo

Bendeki saatte de ikisi birden yazıyor. JAPAN MOV'T Cased in China.

Kasada bende de aynısı yazıyor.
    Kordon da ise sadece made in china yazıyor.
  • bende made in japan yazıyor
  • çin yapımı olmasının o ürünün orjinal olmadıgı yada sahte oldugu anlamına gelmez seneler önce bazı walkmaler japan bazıları malezya yapımıydı şimdi işçilik ucuz oldugu içinde çine kaydı neredeyse her marka çinde montaj yaptırıyor çünkü maliyetler ucuzluyor nedeni işçilik ucuz oldugu için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.