Şimdi Ara

Casio’nun yeni modeli hem şık hem de modern bir görünüme sahip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Casio’nun yeni modeli hem şık hem de modern bir görünüme sahip

Casio, Japonya'da tanıttığı yeni G-Shock Virtual Mix Koleksiyonu ile hem endüstriyel tasarım hem de modern estetiği bir araya getiriyor. Bu koleksiyon, gri ve neon yeşil tonlarıyla öne çıkan GA-B001MW-8AJF, GD-B500MW-8JF ve GA-2300MW-8A olmak üzere üç farklı modeli içeriyor.

Koleksiyonun öne çıkan modeli GA-B001MW-8AJF, karbon çekirdek koruma yapısı ve reçine kaplama ile dayanıklılığı artırıyor. Hibrit analog-dijital ekranı, parlak yeşil saat göstergeleriyle dikkat çekerken, geleneksel G-Shock saatlerinin hacimli tasarımından uzak, daha ince ve köşeli bir yapıya sahip. Bu model, akıllı telefonlarla Bluetooth üzerinden eşleşerek otomatik saat ayarı ve telefon bulma gibi özellikler sunuyor. İki yıla kadar pil ömrü sağlayan enerji tasarruf özellikleri ve düşük pil uyarılarıyla kullanıcıya pratik bir deneyim sunuyor.

Casio’nun yeni modeli hem şık hem de modern bir görünüme sahip

GD-B500MW-8JF modeli, karbon yapı yerine daha sade bir tasarımı tercih ederken, adım sayar özelliğiyle spor takibine odaklanıyor. Akıllı telefonlarla senkronize olan bu özellik, fitness aktivitelerini destekliyor. Büyük boyutlu negatif LCD ekranı, koleksiyonun genel hatlarıyla uyumlu olarak yüksek bir okunabilirlik sağlıyor. Her iki modelde de dünya saatleri, 1/100 saniye hassasiyetinde kronometre ve birden fazla günlük alarm gibi G-Shock'un temel özellikleri korunuyor.

Ayrıca Bkz.Casio’nun yeni saati tasarımıyla göz kamaştırıyor

Bu yeni seri, önceki G-Shock modellerine kıyasla tasarım anlamında önemli bir değişimi yansıtıyor. Saat kasalarının mimari esintiler taşıyan köşeli ve geometrik yapısı, modern teknoloji aksesuarları ve oyun donanımlarından ilham alınarak tasarlanmış gibi görünüyor. Mat gri gövde kaplaması, sofistike bir görünüm kazandırırken neon yeşil detaylar dinamizmi artırıyor.

GA-B001MW-8AJF'nin Japonya fiyatı 22.550 yen (150$) olarak belirlenmiş durumda. GD-B500MW-8JF ise 20.900 yen (139$) fiyat etiketiyle satışa sunuluyor. Koleksiyondaki üçüncü model olan GA-2300MW-8A'nın tanıtım görsellerinde yer almasına rağmen fiyat ve erişilebilirlik bilgileri henüz açıklanmadı. Uluslararası satış tarihleriyle ilgili detaylar ise paylaşılmadı.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/12/12/casio-g-shock-virtual-mix-collection-launched/

• Şık ve modern humm
  • akıllı saatlerin çıkmasıyla hiçbir çekiciliği kalmadı bence bu tarz klasik saatlerin. casio'nun geçmişte ürettiği birkaç wear os saat vardı. nedense devamını getiremediler.
  • akıllı saatlerde pil-şarj sorunları olduğu müddetçe Casio her zaman satmaya devam edecektir.
  • furkan987654321 F kullanıcısına yanıt
    Akıllı özelliklerle dolu ilk saatleri yapan firma Casio zaten :) Sizin dediğiniz akıllı değil de android saat. Google ile anlaşmaları sona erince o macera bitti ve android saat diye isimlendirilmiş olsalar bile klasik bir saat değil bu cihazlar. Güncelleme almadığı zaman fonksiyonlarını yerine getirememe ve bir kaç sene sonra dahili pil üniteleri bitince çöp olma durumlarından dolayı senelerdir bir geçiş dönemi ürünü. İnsanlar oyalanıyor işte kullanmadıkları bir dolu özellik ile. O özellikleri kullanan kişileri elbette ayrı tutuyorum. Bende Casio nun andriod saattini kullanırım ama tüm işlevlerine hakim olarak elbette. Ama insanların çoğu aman nabız göstersin mutlaka diye aldığı cihazda daha nabız nedir, nasıl yorumlanı onu bilmiyor ki :) O yüzden esas bu gibi klasik Casio dijital ve 'gerçek' saatler hayatta kalmaya devam edecek, android olan her cihaz da kısa süre sonra malesef işlevini yitiren bir cihaz olarak kalacak... Solar panel kullanan ve temel ve gerçek saat fonksiyonları bulunan gerçek bir dijital saat , ülkemizdeki insanların yüzde doksanına fazla bile gelir.

• Casio tam olarak nezaman batar arkadaslar merakimdan soruyorum bir tahmin var mi? Şu ürünleri gordukce aklima nokia geliyor
  • venom800 kullanıcısına yanıt

Casio’nun geçmişini az da olsa ben de biliyorum hocam. İlk dijital, ışıklı, hesap makineli, kameralı hatta televizyon olarak izleyebildiğiniz ekranı olan bir saat bile çıkarmışlardı. Geçmişte teknolojiye yön veren bir firmanın şimdilerde akıllı saatlere bu kadar uzak kalması tam bir hayal kırıklığı bence. Geçmişte birçok casio saat modelini kullanan biri olarak şu an üstüne para verseler akıllı saati bırakıp klasik bir saate geçmem açıkçası. Şöyle düşünün, akıllı saati kullanmaya alıştığınız zaman klasik saate geçiş yaptığınızda tıpkı akıllı telefondan tuşlu fonksiyonsuz bir telefona geçiş yapmış gibi hissediyorsunuz. (Yakın dönemlerde askerlik yapanlar ne demek istediğimi bilir :D)Akıllı saatlerin gereksiz bir teknoloji olduğunu dile getirmişsiniz ama bence tam tersi. Klasik saatlerin şu an takı/aksesuar olmaktan başka hiçbir esprisi kalmadı. Akıllı saatlerin sağladığı kolaylıklar sayılamayacak kadar çok fazla. En basitinden kalori/adım/uyku takibini yapması, telefonla entegre çalışması, bildirimleri akıllı saatten okuyabilme, akıllı saatten arama yapabilme, duvar kağıdını istediğin gibi kişiselleştirebilme, telefonu eline almana gerek kalmadan saniyesinde hava durumunu görebilme ses kaydı yapabilme, telefonu cebine koyup yol tarifini saatten takip edebilme rahatlığı vs vs… Üstelik bunlar akıllı saatle yapabildiklerinizin yüzde 1’i bile değil ve akıllı saatler her geçen gün daha da gelişiyor. Casio ise 90’lardan kalma özellikteki saatleri 20-30 bin tl’ye satmanın peşinde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • furkan987654321 F kullanıcısına yanıt

İşte sizin gibi o fonksiyonlardan faydalananları ayrı tuttum zaten orayı anlamamışsınız sanırım . Gereksiz demedim bilakis o özellikleri kullanmaktan bir haber olan insanlar çok fazla dedim ;) Bir de hala aynı hatayı yapıyorsunuz, akıllı dediğiniz saatler zaten Casio lar tarafından hala yapılmakta . Şu kavramları oturtup doğrusunu kullanmazsak herkes öyle yanlış yanlış devam eder . Android saatler sizin bahsettikleriniz muhtemelen ve iki günde pili biten ( Google ve Apple olmayan , akıllı özellikleri ve kendi işletim sistemi olanların pil performansı çok daha iyidir.) , bu berbat pil performansına rağmen 20-30-40 bin TL lere satılmaya devam edilip hala pil performansı ile ilgili asla bir iyileştirme yapılmayan cihazlara para vermek tercih meselesi . Diyorum ya bende de android bir Casio var , wsd F30 Casio nun çıkmış olan en gelişmiş android saatidir (protrek serisine dahil) ama Casio şu an bir dolu özellikle gelen Multi fonksiyonel ( akıllı saat deniyor şu an ama isim evrim geçirdi kısacası ) saatler çıkarmaya zaten devam ediyor ve pil performansı android saatleri 10 a falan katlıyor . Halihazırda kullandığım modeli söyleyeyim hatta Casio gshock gpr h1000 rangeman serisinin son üyesidir ve bir dolu fonksiyon ile gelir , nabız ve uyku takibi , adım ve kalori sayacı, Max vo2 ölçümü vs vs ...

Aslında tercihleriniz doğrultusunda size hangi cihaz daha iyi geliyorsa onu kullandığınız için bu konuda bence bir sıkıntı yok , sorun kullandığınız cihazın gerçeklerini kabul etmekle alakalı. Yoksa herkes kendi için uygun olanı almaya çalışıyor ama popüler oldukları için ne olduğunu bilmedikleri onlarca özelliğe sahip android saatlere tonla para veren çok büyük bir kesimin olduğu da bir gerçek malesef...

• venom800 kullanıcısına yanıt

akıllı saatlerden kastım led ve dokunmatik ekranlı, telefona entegre edilebilen ve telefon yanınızda olmasa bile telefondaki birçok işlemi yapabileceğiniz/kontrol edebileceğiniz bir akıllı saatti. Akıllı saat kavramını yanlış kullanmış olabilirim o yüzden, kusura bakmayın. Sizin de dediğiniz gibi insanlar tercihleri doğrultusunda işine en çok yarayan ürünü kullansa keşke ama büyük bir kesim hiç işine yaramayan bir ürünü sırf gösteriş olsun diye satın alabiliyor. casio'nun gpr h1000 modeli benim de ilgimi çeken güzel bir model. Özellikle sarı rengi çok hoşuma gitmişti, iyi günlerde kullanın. Sadece casio'yu seven birisi olarak firmanın daha akıllı ve rekabetçi modeller üretmesini istediğimden sitemimi dile getirmek istedim ama sizin de bahsettiğiniz gibi herkesin ihtiyaçları farklıdır ve şu an için casio'nun ürettiği saatler bana tam hitap etmiyor diyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan987654321 -- 13 Aralık 2024; 12:13:13 >
  • Casio her zaman alınır satılır. Akıllı saatler ayrı bir kategori. En azından akıllı saatler gibi şarj etme derdi yok. Casio mts serisinden bir saat aldım safir camlı ve 10 yıl batarya ömrü var. Tak koluna unut...
  • Ben en iyi akıllı saatleri kullandım 7 yıldır. Casio zevke özel saatlerde üretiyor. Akıllı saatleri artık şarj etmek ona bakmak falan 2. Bir iş yerine güneş enerjisi ile şarj olan ve telefon senkronlu bir casio aldım. Sonsuza kadar şarj yok . Saate bakmak istiyorsanız gereksiz artılar istemiyorsanız ve bir saat sanatı z3vkine sahipseniz alın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.