Şimdi Ara

CASPER 4210D NOTEBOOK KULLANICILARI ANAKONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.teknosa.com/urunler/125033003/casper-4210d-notebook#product-features

Bugün teknosadan bu ürünü aldım. Açıkçası fazla araştırmadım. bütçem kısıtlıydı ve bu bilgisayar fiyatına rağmen donanımıyla dikkatimi çekti. Sonuçta kararımı verdim ve aldım.

karar vermemde etkili olan şeyler;

Kasasının alüminyum olması
    işlemcinin değişebilir yapıda olması(anakarta lehimli değil ve u serisi değil) 4210m kullanılmış. 2,6-3,2ghz aralığında çalışıyor
    Kasanın altının kapaklarla ayrılmış olması ve donanımlara kolayca erişilebilir olması
    2gb geforce gt940m ekran kartına sahip olması.
    1tb diske sahip olması. 5400 rpmlik toshiba disk var.

İLK İZLENİMLERİM:
    Gerçi henüz alalı birkaç saat oldu ama bu aşamada klavyede vakit geçirme fırsatı buldum. Bir kere kasa kalite olarak gayet güzel. Yazı yazarken gıcırtı, tıkırdama sesleri falan yok. Klavyede tuşlara bastığınızda, hiç esneme yok. ASus x550 serisi bilgisayarımda klavye tuşları esniyordu. Yazım kolay. tuşların geri bildirimi fena değil. chiclet tarzı yapısıyla yanlış yazmanız zor. Ben beğendim açıkçası.

Ekran parlak. Dışarıda kullanım zor olabilir. Parlaklığı gayet iyi bu kurtarıcı olacaktır ama aşağıda bahsedeceğim pilin mah değeri yüzünden zaten dışarıda kullanmak için tasarlanmamış bir cihaz olduğu belli.

Makine 3kg yakın. dolayısıyla sürekli yanınızda gezdirilebilecek bir alet değl. pili de 4400 mah. bu da ancak 2 saat kadar idare eder diye düşünüyorum. İşin aslı, bu bilgisayar daha çok prize takılı ve sabit kullanım için tasarlanmış.

KASA VE TASARIM:

Alüminyum kasa işçilik açısından gayet güzel. Alüminyum, kasa içerisinde ve klavye kısmında kullanılmış. Kapakta ise fırçalanmış bir görünüm var. Casper yazısı ortada konumlandırılmış. Yalnız parmak izi bırakabilir kapak.

Bildirim ışığı kısmında temel her şeyi görebiliyorsunuz. Burada aps lock tuşunun aktif olup olmadığı da görülebiliyor Bu güzel düşünülmüş zira bazı modellerde caps lock ışığı yok, ekrana bildirim geliyor, caps lock açık,kapalı diye. Ancak laptopun prize takılı olduğunu gösterir ayrı ışık yok. Sadece pil biterken uyarı veren bir ışığa yer vermiş casper.

SES:
    Özelleştirilmiş ses teknolojisi deniyor ama teknoloji neye dayanıyor belli değil. Kullanılan hoparlörler vasat. kasa üzerine iki ayrı yana yayılmış. tizler oldukça başarılı ama baslar yetersiz. Tabi kullandıkça hoparlör burn in olacaktır, o zaman biraz daha doyurucu olacaktır.

EKRAN:
    1366x768 çözünürlüğünde 60hz 32 bit 96dpi bir ekran kullanılmış. Yani standart bir ekran kullanılmış. Bu ekranın güzel tarafı, ekran kartına yük bindirmeyeceği için oyunlardan alınan zevk azalmayacaktır. Zaten istenirse ful hd bir monitöre bağlantı yapılarak oyunlardan alınacak zevk arttırılabilir.

Şimdilik ilk izlenim bunlar. Zamanla güncelleyeceğim. Casper almakla hata mı ettim, yoksa iyi bir şey mi aldım zaman gösterecek.
     CASPER 4210D NOTEBOOK KULLANICILARI ANAKONU CASPER 4210D NOTEBOOK KULLANICILARI ANAKONU CASPER 4210D NOTEBOOK KULLANICILARI ANAKONU

• merhabalar hayırlı olsun öncelikle,

Aradan bir süre geçmiş ilk izlenimleriniz nasıldır? Ben de bir dizüstü bilgisayar düşünüyorum. Çok fazla oyun merakım yoktur. İnternetten film dizi izlerim. Çok nadir oyun oynarım en üst grafik ayarlarında oynamasam da olur. Bugüne kadar Casper hiç aklımda yoktu ama tavsiyeleriniz doğrultusunda ben de Casper almayı düşünebilirim.

Bir de İntel Wi-Di teknolojisinden (Uyumlu model Televizyona kablosuz görüntü aktarımı teknolojisi) yararlanmak istiyorum. Bunun için gerekenler intel işlemci, intel grafik kartı ve intel kablosuz ağ bağdaştırıcısı. İşlemci ve ekran kartı konusunda bu modelde sıkıntı yok (Ekran kartı işlemciyle birlikte otomatik olarak içinde bulunuyor). Ancak kablosuz ağ bağdaştırıcısının modelini paylaştığınız fotoğraflarda göremedim. Rica etsem bilgisayarınızın ağ ve paylaşım merkezinden kablosuz bağlantıda kullanılan ağ bağdaştırıcısının marka-modelini öğrenebilir misiniz? Aşağıdakilerden biriyse sorun olmayacak.

Wireless Adapters
    One of the following wireless adapters is required:

Intel® Centrino® Wireless-N 1000, 1030, 2200, or 2230
    Intel® Centrino® Wireless-N 2200 for Desktop
    Intel® Centrino® Advanced-N 6200, 6205, 6230, or 6235
    Intel® Centrino® Advanced-N 6205 for Desktop
    Intel® Centrino® Wireless-N WiMAX 6150
    Intel® Centrino® Advanced-N WiMAX 6250
    Intel® Centrino® Ultimate-N 6300
    Intel® Dual Band Wireless-N 7260
    Intel® Dual Band Wireless-AC 7260
    Intel® Dual Band Wireless-AC 7260 for Desktop
    Intel® Dual Band Wireless-AC 3160
    Intel® Wireless-N 7260
    Intel® Dual Band Wireless-AC 7265
    Intel® Dual Band Wireless-N 7265
    Intel® Wireless-N 7265

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frttheman -- 18 Ocak 2016; 11:58:05 >

• frttheman F kullanıcısına yanıt
    Yaklasik 1 haftadir kullaniyorum, su an serviste olan asus laptoptan cok daha guzel.

Guzelin icini su sekilde acayim: bir kere windows 10 ile geldigi icin driverlar vs uyumsuz degil. Hemen aciyor, guncellemeleri yapiyor ve kullaniyorsunuz.

Klavyenin otyrdugu kisim sert yapida. Tuslarda esneme yok. Ben cok yazan biri olarak en cok buna sevindim. Alirken de ozellikle kontrol ettim.

Ekranin ozellikleri yukarida yaziyor. Yandan ve ustten bakinca renklerde belli bir aciya kadar bizulma olmuyor. Ekran mat olmadigi icin gunduz disarida kullanmak zor oluyor. Ama zaten bu masaüstü diye tasarlanmis bir cihaz bence cunku neredeyse adaptoru vs ile 3.5 kg.

Malzeme kalitesini ben begendim. Ama bu agirlik olarak geri dönmüş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam gta 5 ultra vs kaldırıyormu taksitle alacağım teknosadan çok kararsız kaldım :( ?? tasarımcıyım grafik çok önemli benim için photoshop vs hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.