Şimdi Ara

Casper CN.GLI4702A Notebook ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2000-2500 arası pc almak istiyorum.2500'ü geçmesin istiyorum.
    Pcyi oyun için alıyorum kesinlikle i7 işlemci ve GT740m ekran kartı istiyorum.
    Casperin bu modelini gördüm;
    http://www.gold.com.tr/casper-cn-gli4702a-notebook_u
    Fakat forumda dolaştığımda casper dan uzak dur sakın casper alma gibi yorumlar gördüm.
    Bunun sebebi nedir bilgisayarın özellikleri tamda istediğim gibi ve fiyatı da gayet uygun.
    Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerdiPc -- 28 Haziran 2014; 12:57:58 >

• Tek tek sıralıyorum ;

1 ) Casper yerli malı değil, tasarımı türk mühendislere ait değil, türkiyede üretilmiyor. Çinde toplu sipariş üzerine üretim yapan bir firmaya ürün yaptırıp üzerine CASPER damgası vurdurup burada piyasaya sürüyor. ( Not: eee kardeşim asus, samsung vs nerede üretiliyor onlardan orada yapılıyor diye saçma bir tez üretenler olabilir veya kardeşim senin aklına takılabilir bu soru bahsi geçen firmalarda dünya üzerindeki bir çok firma gibi orada üretim yapıyor ama kendi açmış oldukları tesislerde, kendi mühendislerinin tasarladığı sistemler üretiliyor. Casper ın alım yaptığı firma 3 üncü hatta 4 - 5 nci sınıf ürün kullanırken diğer firmalar ne bileyim dell, asus vs. 1 nci sınıf malzeme kullanıyor. )

2 ) Casper ın mallarını aldığı çinli firma donanım uyuşmazlıklarını göz ardı ettiği için casper ne isterse onu takıyor makinelere buda donanım uyuşmazlıklarını ve kararlı çalışma sorunlarını ortaya çıkarıyor.

3 ) Kullandıkları malzeme o kadar kalitesiz ki daha ayına varmadan menteşeler kırılıyor, panelde açılmalar meydana geliyor. Sen diyorsun ki ya olabilir buda kul yapımı veriyorsun garantiye. Cihaz geri geliyor ki gidişinden beter bilinçsiz teknik servis ve merkez çalışanları cihazların üretimlerini kendileri yapmadıkları için mesela ayaklık altında ki gizli vidayı görmüyor ve kanırtarak açıyor cihazı her yeri tornavida izi, çizik...Kimi cihazları japon yapıştırıcı ile yapıştırıp gönderiyorlar.

4 ) Kendi sattıkları ürünlerin hatalarını müşteriye fatura ediyorlar. Menteşe problemlerini garanti kapsamına almayan bir firmadan söz ediyoruz. Para ile yaptırsan bile 1 ay garanti veriyorlar.

5 ) Isınma problemi o kadar yüksek ki kullanılan malzemeden dolayı gerçekten yumurta kır pişsin geyiği vardır o geyik olmaktan çıkıyor gerçeğe dönüşüyor.

6 ) Yukarı söylemiş olduğum ısınma probleminden cihazın kapanması sorunu artık kronik hiç bir iş yapamaz hale geliyorsun.

7 ) Sen aldığın cihazdaki işlemciyi ve ekran kartını 4.nesil , 128 bit falan sanıyorsun ama içinden 3.nesil 64 bit donanım çıkıyor. Bu detaylara dikkat etmiyor çoğu kullanıcı ve sonuç hüsran

8 ) Senin linkini atmış olduğun cihazın kasa kalitesi o kadar düşük o kadar düşük kü uydu kanallarında 100 TL ye satılan concord marka tablet bile bu kasadan daha kaliteli. CD sürücüne bir disk yerleştirdin dönmeye başladığı anda yüreğini bir korku kaplıyor şimdi makine duman çıkarıp kalkıp yürüyecek sanıyorsun.

9 ) Ses jack problemleri, fan sesi problemleri vb hiç saymıyorum bile bunları sikayetvar.com sitesinden rahatlıkla bulabilirsin.

Sonuç; Ha yok ben illa alacam bu fiyata bu sistemi bulamam dersen casper'ın oyununa sende gelirsin sonra aradan 1 ay geçince PM atarsın kardeşim tüketici hakem heyetine nasıl başvuracaz, mahkemeye versem paramı alabilirmiyim diye. Karar senin bütçen sağlam. Elektronik cihaz elbet hepsinde bu sorunları yaşama olasılığın var ama bu diğer markalarda yüzde 1 iken casperda yüzde 99 demiyorum yüzde 100.

• Öncelikle bu konu ile alakanızdan dolayı teşekkür ediyorum ve casper dan vazgeçiyorum.
    Ben iyice araştırdım ettim zaten benim asıl gözümde olan asus bilgisayardı sadece merak ettim casperi ve kendime şu modeli buldum :)
    http://www.n11.com/asus-x550lb-xo025h-i7-4500u-8gb-1tb-gt740m-win8-P23822798
    http://www.bimeks.com.tr/urun/139964/asus-x550lb-xo025h-w8-.aspx
    Sizce iyimi çünkü gerçekten artık kararımı verdim galiba alıcam ben bu bilgisayarı.
    Casper dan kurtardığınız için teşekkürler
    Edit;sikayetvar.com u inceledim bilmiyordum bu siteyi tekrardan teşekkürler bu sitede herşey açıklanmış zaten :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerdiPc -- 29 Haziran 2014; 23:20:46 >

• DerdiPc D kullanıcısına yanıt
    Sistem özellikleri ihtiyaçlarını karşılıyorsa hiç düşünme hemen al. Ben ancak sana kasa kalitesi, malzeme ve işçilik konusunda fikir verebilirim. Bu cihazda da kasa kalitesi, malzeme ve işçilik 1. sınıf. Eğer bütçen el veriyor ve sistem özellikleri de ihtiyaçlarını karşılıyorsa kaçırma.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.