Herkese iyi günler casper CN-VRY4200A dizüstü bilgisayarı kullanıyorum ama klavyesinden dolayı 2 defa garantiye yolladım 2 defada klavyesini değiştirdiler ve tekrar bozuldu şuan ekran klavyesinden yazıyorum.Acaba şuan laptop değiştirme talep edebilirmiyim bi fikri olan varmı? Yazım hatalarından kusura bakmayım zor durumdayım :D
Cihazı değiştirmek için
- Bir yıl içinde 4 defa
- Garanti süresi boyunca 6 defa
parça değişikliği yapılmış olması gerekmektedir. Hangi parçanın değiştiği önemli değil ister ayrı ister aynı olsun. Eğer cihaz yeni alındı ise ( 1 ay'dan az ) aldığınız firmaya ( vatan, teknosa vs ) ürünün gizli ayıplı olduğunu ve değişim veya para iadesi istediğinizi bildirir bir dilekçe ile başvurmanız lazım. Dilekçeyi yazıp aldığınız yere iadeli taahhütlü olarak servis forum fotokopileri, fiş ve fatura fotokopisi ile ( asıllarını sakın göndermeyin ) başvuruda bulunun. Tabi dilekçenize eğer değişim veya iade talebiniz yerine getirilmezse hakkınızı tüketici hakem heyeti ve mahkemeleri vasıtası ile arayacağınızı ve sonunda yasal faizi ile parayı alacağınızı yazın. Ama cihaz 1 ay'dan fazladır sizde ise yapmanız gereken şu. Cihazı tekrar servise gönderin. Tekrar tamir etsinler ve geri alın. Daha sonra farklı bir arıza çıkardığında tekrar gönderin ve tekrar işlem görsün. 4 kere servise gittikten sonra ( aldığınız tarihten 1 yıl içeresinde yoksa garanti süresinde 6 defa maddesi geçerli olur ) yukarı saydığım adımları izleyin. Sakın ama sakın sıvı teması var vs yalanlarına inanmayın. Sizin suçunuz mu gibi gösterilen şeyleri kabul etmeyin. Merkeze şikayet edeceğinizi söyleyin eğer size klasik yalanları olan sıvı teması vs var derlese. Geçmiş olsun.