Şimdi Ara

Casper da Mavi Ekran hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce aldığım CASPER i5 işlemcili 8 Gb ram li notebook da sürekli mavi ekran hatası alıyorum..Ekran resmini de ekliyorum , servise sorduğumda bana ekran kartı sürücüsünü güncellememi tavsiye etti ancak ben çözüm olacağını sanmıyorum.. Bu konuda bana yardımcı olursanız minnettar kalırım....Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimyacı -- 2 Kasım 2011; 10:18:24 >

• Sistem dosyalarında sorun var gibi görünüyor sağlam bi format çakın eskisinden iyi olcaktır
  • bu sys dosyası intel ekran kartı ile alakalı bir dosya...intel ekran kartıyla ilgili güncelleştirme varsa indir ve kur.denemekten zarar gelmez.
    bunun yanında şu cihazın tam marka modelini söyler misiniz lütfen.
    eğer cihazda harici bir de ekran kartı varsa onboard intel kartın driverını kaldırınca sorun ortadan kalkabilir.
  • guvenli modda acmayi dene sonra system repair ile baslat oda olmazsa cak formati:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

bu sys dosyası intel ekran kartı ile alakalı bir dosya...intel ekran kartıyla ilgili güncelleştirme varsa indir ve kur.denemekten zarar gelmez.
    bunun yanında şu cihazın tam marka modelini söyler misiniz lütfen.
    eğer cihazda harici bir de ekran kartı varsa onboard intel kartın driverını kaldırınca sorun ortadan kalkabilir.

Ürün kodu CASPER CN.DRI2410A notebook Pc
  • Özellikleri....

• aygıt yöneticisinde GT540 harici onboard ekran kart mı var mı bu modelde intel olarak?bir bakar mısın?
  • quote:

aygıt yöneticisinde GT540 harici onboard ekran kart mı var mı bu modelde intel olarak?bir bakar mısın?

Üstat aygıt yöneticisinin görüntüsü şu şekilde....

• tşk ederim..oradaki intel kartı devre dışı bırakıp bilgisayarı kullanmayı dener misin senden rica etsem.
    eğer yine sorun düzelmez ise intel ekran kartının driverını kaldır sistemden.
  • quote:

tşk ederim..oradaki intel kartı devre dışı bırakıp bilgisayarı kullanmayı dener misin senden rica etsem.

İlginiz için ayrıca teşekkür ederim..oradaki intel kartı devre dışı bırakıp bilgisayarı kullanmayı denedim ancak herşey çok yavaşladı klavye bile çok çok yavaş Daha önceden HDMI port da çalışmıyordu şu an yine çalışmıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimyacı

quote:

tşk ederim..oradaki intel kartı devre dışı bırakıp bilgisayarı kullanmayı dener misin senden rica etsem.

İlginiz için ayrıca teşekkür ederim..oradaki intel kartı devre dışı bırakıp bilgisayarı kullanmayı denedim ancak herşey çok yavaşladı klavye bile çok çok yavaş Daha önceden HDMI port da çalışmıyordu şu an yine çalışmıyor...

:))
    herhalde nvidia karta geçiş yapmadan inteli kaldırdınız, tabi benim de hatam söylemeliydim.
    Şimdi sizin pcde 2 ekran kartı var.
    intel onboard ve dandik olanı.nvidia da harici vekaliteli olanı.
    nvidiaya geçip intel driverını kaldırmayı deneyebilirsiniz.
    ama tüm bunlardan önce intelin sitesine ya da laptop üreticisinin sitesine girip ekran kartı sürücüsünü güncelleştirmeyi de deneyin lütfen (intel olanı)

• Hocam ekran kartını güncelledim , ancak düzelen bir şey yok sanırım ekran kartında bir problem var , casper servise gideceğim sanırım... Saygılar
  • bence hemen götürmeyin biraz araştıralım.
    mavi ekran sorununu pilde iken mi yaşıyorsunuz yoksa hem pilde hem de adaptör takılı iken var mı probleM?
  • Lütfen senden ricam intel driverını kaldırıp

http://download.gigabyte.us/FileList/Driver/nb-driver-T1125M-VGA-32bit-8.15.10.2246.zip bunu indirip kurar mısın?
    intel forumlarında eski intel driver'a dönerek bu sorunu aşanlar olduğunu okudum.

enteresandır, bu mavi ekran çıkan pclerde (aynı dosya ile mavi ekran verenlerde) herkes hdmi ile alakalı birşeyler yapıyormuş.
    herhalde intel driverın hdmi ile akalalı bir sıkıntısı var.

senden ricam bunu da dene.
  • Pili hiç takmadım , sürekli adaptörle çalışıyor...Ayrıca UPS bağlı....
  • bu switchable graphics olayı tam bir fiyasko millete dert sadece arkadaş pil demi yapıyor şarj da yapıyormu hatayı söyleseydi keşke normalde intel i sadece pil takılı iken kullanması gerek şarj da daha fazla güç isteyen nvidia yı kullanır işin özelliği bu da

bios güncellemesini halen casper sağlamıyor belki sıkıntı onda da olabilir

arkadaş netteki bütün intel driverlarını denesin hangisi stabil ise onda karar kılsın olmazsa servise versin.
  • sağlam bir win 7 ultimate çak tüm driverları güncel yükle bakalım ne olacak..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.