Şimdi Ara

Casper Dizüstüler Hakkında Söylentiler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Ferrari S.p.A.

quote:

Orijinalden alıntı: OnlineKabus

quote:

Orijinalden alıntı: Lationem

Yorumlarınız için teşekkür ederim, bilişim öğrencisiyim bu işlerdende anlıyorum fakat daha önce fazla dizüstü kullanmadım. Casperin masaüstünden gayet memnunum fakat içerisindeki bir kaç parça dışında (dvd-cd okuyucularda sıkıntı oluyor iki kere değiştirmek zorunda kaldım) şimdi bilgisayarı yenileyeceğim laptop düşünüyordum fakat piyasadaki laptopların fiyatları özelliklerine göre çok çok üstte bu yüzden kendim toparlamaya karar verdim. Fakat yinede laptopları biraz daha araştıracağım toplamak için parçaları almadan önce...

Arkadaşlar 6 aydır casper kullanan birisi olarak söylüyorum benimde önyargılarım vardı casper hakkında casper cky3230e modelini aldım hiç beklemeyeceğiniz kadar memnunum ısınıyor diyenler uydurmasın casperın son 3 yıl içerisinde çıkardığı modelleri kullanın ona göre yorum yapın eski modellerine bende birşey demiyorum pcmde pes 2014 yüklü herşey en yüksekte oyun içinde 65 cyi geçmiyor normal kullanımda ise max.. ennnn fazla 42-43 derece casper ''bilgisayar''ı TÜRKİYE`ye getiren firmadır arkadaşlar ona göre yorum yapın lütfen

Senin gibi üyeleri görmek güzel gerçekten.

Casper'ın son çıkardığı modeller olan CHY ve CSY cidden tam f/p ürünü.

Ama Maalesefki Casper'ın ürettiği notebookları hayla dandik sananlar var.

Şunuda düşünmek lazım...
    1)Türkiye bilgisayar ne onu bilmezken, casper bilgisayarı Türkiyeye getirdi,madem casper bukadar kötü neden yıllardır pazar lideri ? neden bukadar çok çalışanı var? neden üretimi bukadar seri? lenovo z580 alcaktım bulamadım allahtan bulamamışım :) daha düşük fiyatı özellikleri 2 ye katlar lenovoyu

• quote:

Orijinalden alıntı: Ferrari S.p.A.

Casper Dizüstüler Hakkında Söylentiler

+1 casperdan memnun olmayan kişi casperı kullanmamış kişi bire bin katarak sonrasında oluşan önyargı

• Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum, bu yorumlardan sonra yine kararsız kaldım, araştırmaya devam...
  • dostum eğer sadece oyun oynayacağım gerisi beni ilgilendirmez dersen al
    ancak wi-fi,bluetooth v.s özelliklerini kullanacağım dersen alma.
    bende nirvana 15.6 var ısınma sorunu yok ancak fan ekseni kaymış ses yapıyor.
    1 saat kullandıktan sonra wi-fi kopuyor.
    kasası rezalet ekranı açarken heryerinden bükülüyor.
    içindeki ucuz donanımları çinli firmalara yaptırtmışlar driverını bulmayı bırak
    bulsanda kuramıyorsun

uzun lafın kısası ALMA

• quote:

Orijinalden alıntı: a3l4i

dostum eğer sadece oyun oynayacağım gerisi beni ilgilendirmez dersen al
    ancak wi-fi,bluetooth v.s özelliklerini kullanacağım dersen alma.
    bende nirvana 15.6 var ısınma sorunu yok ancak fan ekseni kaymış ses yapıyor.
    1 saat kullandıktan sonra wi-fi kopuyor.
    kasası rezalet ekranı açarken heryerinden bükülüyor.
    içindeki ucuz donanımları çinli firmalara yaptırtmışlar driverını bulmayı bırak
    bulsanda kuramıyorsun

uzun lafın kısası ALMA

Bilgisayar o halde gelmiyor kullanmak mesele

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkür ederim, piyasa durumunuda biraz araştırdımda 1,500 tlye dizüstü alacağıma kendim toplarsam dizüstündeki donanım özellikerinin iki - üç katına sahiop oluyor hatta dahada ucuza gelebiliyor....
  • bknz; sikayetvar.com
  • Lationem kullanıcısına yanıt
    yardımcı olabildiysem ne ala
  • quote:

bknz; sikayetvar.com

sizin yada onların sorunu...zaten ben bizim milletin yerli malına destek verdiğinide görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnlineKabus

quote:

bknz; sikayetvar.com

sizin yada onların sorunu...zaten ben bizim milletin yerli malına destek verdiğinide görmedim.

Yerli malına elbette destek vereceğiz/veririz fakat sen hiç işine yaramayacak birşeyi sırf yerli malı olduğu için alırmısın?
  • Benim işime yarıyor bence sizin sorununuz ucuz cihazlardan çok şey beklemeniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu anlatamadik bir turlu. Casper yerli mali falan degil arkadas. Adamlar cindeki firmaya yaptiriyor bilgisayarlari uzerine logoyu bastiriyor gonderiyor. Icinde ne turk muhendislerinin urettigi bir parca nede bir tane devre var. Adam alip satiyor. Bak kabus daha fn ve f2 ye bastiginda ne oldugunu goremiyorsun konu acmissin neden biliyormusun casper da casplok numlok tuslarinin acik olup olmadigini anlamak icin bile yazilim yuklemen gerekiyor. Onun icin giris duzeyinde kullanici oldugun belli hele bi kullan seneler gecsin bir kac marka eskit sonra yine gel bu basliga.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • turn table kullanıcısına yanıt
    "Onun icin giris duzeyinde kullanici oldugun belli hele bi kullan seneler gecsin bir kac marka eskit sonra yine gel bu basliga."

Bu banamıydı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lationem

"Onun icin giris duzeyinde kullanici oldugun belli hele bi kullan seneler gecsin bir kac marka eskit sonra yine gel bu basliga."

Bu banamıydı?

Hayir kardes. ustteki arkadasa soyledim onu senle ilgisi yok. Sen casper in ne mal oldugunu zaten biliyorsun. Bu insanlara bir turlu anlatamadik casper in ne oldugunu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne ısınmaymış konuşulmuşta konuşulmuş teknolojik alet şanş işi diyoruz, sana iyi gelmiş bana kötü gelmiş olabilir. ben Casper a karşı kesinlikle önyargılı değilim, burada yazılanlar yanlışta demiyorum . 14 aydır CBL bronz notebook kullanıyorum. Ne ısınma ne kasma, ne başka bir hata hiç yaşamadım. Casper a karşı böyle, Çinden geliyor parçalar bilmem ne demek saçma değil mi? Hayır Asus, samsung, lenovo nereden alıyoor? hepsi uzak doğu. biraz araştırın konuşun diyorum.
  • Bu çin mevzusuna bir açıklık getirmek istiyorum ve bunun üzerine birkaç bilgisayarın içini açıp inceledim ve gördüğüm şunlardı;

Casperin içerisinde Casper Mühendisleri'nin yaptığı hiçbir parçaya rastlamadım, anakart dahil tamamının üzerinde made in prc / china yazıyor, bu durum asus laptoplardada öyle ki sanırım asus zaten Türk markası değil :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragonPC7

ne ısınmaymış konuşulmuşta konuşulmuş teknolojik alet şanş işi diyoruz, sana iyi gelmiş bana kötü gelmiş olabilir. ben Casper a karşı kesinlikle önyargılı değilim, burada yazılanlar yanlışta demiyorum . 14 aydır CBL bronz notebook kullanıyorum. Ne ısınma ne kasma, ne başka bir hata hiç yaşamadım. Casper a karşı böyle, Çinden geliyor parçalar bilmem ne demek saçma değil mi? Hayır Asus, samsung, lenovo nereden alıyoor? hepsi uzak doğu. biraz araştırın konuşun diyorum.

Tüm parçalar işçilik ucuz olduğu için orada üretilip montajlanıyor. Sen olayı anlamamışsın kardeşim. Kafadan atıyorum asus made in china demi. He china ama bu adamların kendi fabrikası orada anlatabildim mi? Kendi fabrikasında üretiyor. Casper ın çinde fabrikasımı var daha önce defalarca anlattık adamlar şipariş verip yerel bir fabrikaya parça ürettirip damgalatıp yolluyorlar türkiyeye. Bunu başka şeylerdede görebilirsin ki adım gibi biliyorum sen zaten bu konuda bilgilisindir. Casper ın mühendislerimi tasarlıyor o parçaları? Hayır! Kendimi montajlıyor! Çok nadir bazı serileri! Peki yine asus a bakalım veya başka bir marka samsung. Kendi mühendislerimi tasarlıyor? Evet! Kendi üretim bantlarında mı montajlanıyor? Evet! Kullandığı malzeme kaçıncı sınıf kalitesi ne? Birinci sınıf , birinci kalite. Peki casper denen yıldız elek. A.ş nin kullandırtdığı bakın kullandığı değil malzeme kalitesi 5 . Sınıf. Böyle bir mantık olabilirmi peki eee ne hepsinde china yazıyor. Be o zaman güzel kardeşim seg marka tv ile samsung arasında ki fark ne ozaman? Bir gezer terlikle pazardaki terlik arasındaki fark ne? Sizin yürüttüğünüz mantığa göre hiçbir fark yok. O zaman saygılar. Güle güle kullanın. Kullandırın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• söylediğin markaların hiç birinin Çin de fabrikası yoktur. En fazla mühendislik ekiplerini oradaki yerli üreticinin fabrikasına gönderir, oradaki işçilerin başına diker ve olayı kontrol altında tutmaya çalışır. Gerçekten fabrika kurduklarını mı düşünüyorsun ? Çinden adam transfer eder kendi ülkesine daha az maliyetli olur Tüm sektöre baktığında panel, harddisk, anakart, işlemci ve tüm bu parçalarda belirli firmalar vardır. WD, ECS vs vs.. Herkes bilir. Firmaların tasarım yapma veya yaptırması konusuna gelince. Uluslararası markalar (ki burada asus, samsung, lenovo, hp vs den bahsediyoruz) dünyada bilmem kaç ülkeye satış gerçekleştiriyor.

Ürettikleri adetleri düşünebiliyor musun? Basit bir hesapla sana, 10.000 adet üretip tüm dünyaya satış yapan marka ile, sadece türkiyeye 1.000 adet üretip satış yapan firmanın maliyetleri aynı olabilir mi? Kaldı ki, tüm dünyaya satış yapan samsung, asus vs. bir bak bakiyim retaillere bir dolaş. En yeni modeli mi getiriyor Türkiyeye ? Amerikada modelin zamanı geçmiş bizlere öyle gelmiş bir de hala pahalı . YUH!

Tasarımları kendi üretmediğini de bilmiyoruz bu arada Casper'ın . Belki de yapıyor? Hangi modelini diğer markada gördük ki? Üretim aşamasında herhangi bir detayı değiştirmek, ürün geliştirmenin maliyeti ve üretim süresini hiç düşündük mü?

Yurtdışından ürettirip damgalatıp buraya getirdikleri ürünleri, hiç test etmeden kullanıcıya sunduklarını sanmıyorum. Sebebi, 20 yıldır IT gibi hızlı, değişken ve zor sektörde nasıl olur da üretim bandında kontrolleri yapılmadan satış yaparlar. Bunu göze alabilir mi? Alsa bu kadar zaman piyasada var olamaz.

Ucuzluk olmasına gelince, üretim adetleri ve pazarda tutunma, büyük oyuncularla rekabet edebilmeden doğuyor aslına bakarsan. Asus istediği kalitede 10.000 adet panele vereceği para 1 birim ise, aynı panele Casper 1.000 adet için 10 birim verecektir. Şimdi sen Casper bu maliyeti senin alış fiyatına yansıtırsa sen alacak mısın Casper? Daha ucuza gidip Asus alacaksın bu durumda değil mi? Bu sefer asus ucuz casper pahalı olacak.
    Rekabet edebilmek fiyatları, türkiye satın alma gücüne paralel seviyede tutmak için malzemelerin fiyatlarını buna göre ayarlayabilir markalar. Bu durumda A kalite yerine B panel kullanır, tasarıma müdahale edemez vs vs.

Yoksa istediğin kalitede tüm malzemeleri kullanır ürünlerinde ancak unutma bu fiyata yansıyacak. Şimdi gidip 5.000TL ye ürün alabilirsin. Ama biz Türküz yok abi bu pahalı deriz...

Casper fanı vs de değilim, sadece endüstri ile ilgileniyorum. Olayın asıl yüzünü görmekte fayda var. Çinde üretiliyor olması, Çin de fabrikası olduğuna gelmez. He kimin vardır? Lenovo %100 Çin malı.

Herkes istediğini kullansın. Ürün alırken Hizmet alabiliyor musunuz asıl konu budur. Casper'ın inanılmaz yaygın bir servis ağı var. Bu bile kazandırır.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.