Şimdi Ara

Casper g911 Laptop Ekran Kartı Driveri ve Hertz Değeri Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
20
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu cihazı yeni aldım sayılır. Cihaza intel ve nvidia driverlerını yükledikten sonra cihazı yeniden başlattığımda ekran sanki yukarıdan aşağıya doğru seri biçimde kayıyordu. Cihazı kapatıp tekrar açtığımda düzeliyor ama sistem içinden yeniden başlat dediğimde aynı sorunu veriyor. Driveri yüklerken intel arc kontrol uygulamasını da yüklemişim sanırım. Bunu kaldırınca düzeldi. Bir süredir problemsiz kullanıyordum. Sistem bu arada windows 11.

İşim gereği ve açıkçası kullanım alışkanlığım olarak windows 10 a geri döndüm. Şu anda yine iki driveri da kurdum (ve kurulumda dikkatli davrandım) ama yeniden başlatma yaptığımda yine aynı problemi veriyor. Ekran sanki eski televizyonda yayın yakalamaya çalışıyor gibi sürekli kayıyor. Bir şekilde kapat aç yapıyorum ve düzeliyor. Excalibur uygulaması üzerinden sadece nvidia çalışsın dediğimde hiç problem olmuyor.

Sorunu şöyle tanımladım. Sadece nvidia grafik kartı ile çalışayım dersem 165hz olarak gayet iyi çalışıyor. Lakin hibrit olarak çalışmasını istediğimde intel grafik kartı 165 hzde zaman zaman ekran kayma problemi çıkartıyor. 60 hz ye alırsam hiçbir problem kalmıyo ama cihaz 165 iken neden 60 ta kullanayım.

Cihaz fazlasıyla işimi görüyor ve memnunum ama kaçırdığım ince bir nokta var ve çözemedim. Konuyu aydınlatabilecek birisi var mıdır?

https://www.casper.com.tr/laptop-oyun-bilgisayari/excalibur-g911?code=G911.1390-DQ70A-C&id=8566590

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.