Şimdi Ara

Casper H36 ATI HD 5650 Güncel Driver ve BIOS Güncellemesi Kurulumu (Kesin Çözüm)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
10.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2011 yılında almış olduğum Casper Nirvana H36 marka laptopumun yaklaştık 4 yıldır siyah ekran hatasını ve driverın güncellenmemesinin en yeni oyunları oynayamamışsızlığımın üzüntüsü içerisindeyim. Neyse fazla gevezelik yapmadan anlatıyorum.

Elimiz de bir adet USB flash bellek olması yeterlidir. (Boyutu önemli değil.)

USB belleğimizi Bootable yapıyoruz.

https://drive.google.com/file/d/0B4r7RWNV8nX5Y2R6dnlNOVhEUzQ/view İNDİRİYORUZ.
    https://drive.google.com/file/d/0B4r7RWNV8nX5LXRVNHUwVUJxZ3M/view İNDİRİYORUZ.

1. AŞAMA

İndirmiş olduğun dosyaları ayrı klasörlere çıkartıyoruz.

2. AŞAMA

H36ST-202.rar dosyasından çıkan klasörümüz olacak H36T diye ona girin ve bekleyin.
    Diğer klasörü yani h36st.rar dan çıkan BIOS dosyalarımızdan H36STCA.401 adlı dosyayı yeniden adlandırıyoruz. H36STCA.401 bunu sonunu 401 değil de 202 yapıyoruz ve diğer H36T klasörümüzün içerisine atıyoruz karşımıza gelen pencereye Evet diyoruz ve USB belleğimizin içine klasörü değil onun içerisinde ki dosyaları usb' ye atıyoruz ve şimdi BIOS güncelleme yapabilirsiniz.

Sistemi yeniden başlatıyoruz ve DDOS ekranı karşımıza gelir gelmez öncelikle SAVE yazıyor Enter' a basıyoruz. Ardından H36TCA yazıp Enter' a basıyoruz ve BIOS güncellememiz böylece başlamış 1-2 dakika da güncellenmiş oluyor. Böylelikle Intel ekran kartını komple sistemden iptal ediyor sadece ATI' yi kullanmanıza olanak sağlıyor. Ben şuan en güncel sürüm olan 14.12 Omega sürücüsünü kullanıyorum.

Bu arada Not olarak düşmek istiyorum;

Bilmeyen arkadaşlarım hiç kurcalamasınlar. Bilmeyen arkadaşlarımın yapabileceği her tür hareket bilgisayarın sorunlarının olacağının farkına varması gerekir. O yüzden bilmeyen arkadaşlara önermiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem Uğur -- 9 Mart 2015; 15:15:00 >

• aynı laptop bendede var. dediklerini uyguladım bios güncelleme yaparken SAVE yazıyorum işlem yapılıyo. sonrasında H36TCA komutunu girince ""waiting for getting information from current bios"" yazısı geliyo ve hiçbir işlem yapılmıyor. bilgisayar 1 dakika sonra kapanıyor. bios şifresinide iptal ettim. güncelleme olmuyor. yardımcı olabilirmisin. teşekürler.
  • dakikalarca boyunca waiting for getting information from current bios yazısında kalıyor. Sanırım sıkıntı var anlattıklarında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crzma C kullanıcısına yanıt
    anlamadım gitti. 2 farklı flashla, farklı usb portlarla denedim olmadı. hep aynı şey. acaba dosyaların usb ye imajdanmı atılması gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hands2007

anlamadım gitti. 2 farklı flashla, farklı usb portlarla denedim olmadı. hep aynı şey. acaba dosyaların usb ye imajdanmı atılması gerekiyor.

Valla anlatan arkadaş saolsun cok guzel.bir.cozum ama sonrasında bi destek olsa iyiydi

• Arkadaşlar aynı sistemi bende denedim, biosu yükledim. Yalnız daha önce de çok denemiştim olmamıştı. Sorun flas belleği bootable yaparken oluyor. Technopat ta usb bootable yapmayı göstermişler oradaki şekilde yapınca sorun düzeldi ve biosu güncelledim. vin7 de ati sürücüsünü kurdum problesmiz şekilde güncelledi. Gel gelelim pc yi reset atınca ekran kapalı görünüyor yani içinde vindows açık ama ekran karanlık.

Neyse bende zaten vin 8.1 yüklemiştim. Oradan kurtum şimdi sorunsuz şekilde oyunları oynuyorum. ve ayrıca hayret ettim. Ekran kartı kalitesi nerdeyse iki katına çıktı diyebilimi. GTA yı önce minecraf gibi oynatıyordu bazı yerleri kare kare oluyordu ve 800*600 çözünürlükte ancak oynuyordu. Şimdi çok net ve takılma yok. Tabi yine düşük grafik ama çözünürlüklerini falan yükselttim. 5 yıldır bu şekilde boktan bir ekran katrı ile oyun oynamaya çalışıyordum.

Bu arada 3 gün önce Casper'e mail attım. Sağolsunlar bir cevap bile vermediler.

• Allah bu anakartı yapanında casper'ında ekran kartınında bin belasını versin.

Technopat'taki gib USB bootladım yukardaki anlatımı harfiyen yaptım her türlü siteye girdim çıktım ama bende de Waiting for informtion from BIOS dedi kaldı namussuz alet. Casper pişmalıktır almayın aldırtmayın batsın köpekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowofDeath06 -- 17 Mayıs 2015; 15:07:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar usb bootable yaparken yanlış yapıyorsunuz. Düzgün bir şekilde reklama giriyor ama Technopat' ta var usb bootable edilme yöntemi oradakine göre yapın. ;)
  • Herseyi yaptim yukleme tamamlandi ama windows acilinca siyah ekranda kaliyor ekran isigi kapaniyor

• Eski haline geri donderdim hic calismamasindan iyidir gene

• amaç ekran kartı güncellemek mi yoksa bios update etmek mi ?
    çünkü ben de casper h36 ati kullanıyorum hd5650 ekran kartı var harici olarak ama bios update falan yapmadan kurdum en son driver'i hatta istediğim sürümü dahi kullanabiliyorum.
    bu dertten muzdarip arkadaşlara yardımcı olabilirim elimden geldiğince
  • Bios update etmeden bu sorunu çözebilen lütfen yardım etsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: CasperPişmanlıktır

Bios update etmeden bu sorunu çözebilen lütfen yardım etsin

sorun çözülmüştür.güncel driverlar yüklenmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: karasimsek_1992

quote:

Orijinalden alıntı: CasperPişmanlıktır

Bios update etmeden bu sorunu çözebilen lütfen yardım etsin

sorun çözülmüştür.güncel driverlar yüklenmiştir.

banada yardımcı olabilirmisin ne yaptıysam olamdı bios güncelleme ekranda takılı kalıyor.
    Ekran kartını güncel driverı yüklemek istiyorum başka bir sorunum yok.

• Arkadaşlar BIOS güncellemek riskli iştir. Lütfen bunu göz önüne alarak güncelleme yapınız aksi halde bazı olumsuz durumlar ile karşılabilir, bilgisayarınızdan olabilirsiniz. Sorumlusu ben (konu sahibi) değilim. Lütfen göz önüne alarak BIOS güncellemesi yapınız. Ayrıca konu eski olduğu için bazı özelden yazıldan mesajlarınıza cevap verebiliyorum. Ancak artık konu bana da uzak kaldığı için irtibat halinde olamayabilirim. Zaten forum sitesine de uzun zamandır girmiyorum.
  • Waiting For current bios diyor bende denedim. Çözebilen var mıdır?
  • tanerali kullanıcısına yanıt
    Bir kaç yerde yanlış yapıyorsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem Uğur

Bir kaç yerde yanlış yapıyorsun.

Haklısın. Oraları geçtim fakat password istedi. Password bulamadım. Biosu sıfırlayamadım bir türlü

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Password derken ?

• karasimsek_1992 K kullanıcısına yanıt
    Hem bios hem ekran kartı kardeş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.