Şimdi Ara

casper h36 ram sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi akşamlar arkadaşlar hemen sorunuma geçiyorum 2010 üretimi casper nirvana h36 laptopum var üzerinde 1333 mhz elixer marka 4 gb tek modül ram var dün 8 gb hi level 1333 mhz tek modül ram aldım ve elixer ramım ile ikisini taktım fakat tahmin ettigim gibi çakıştı açılmadı sistem bunun üzerine elixer ramı çıkardım sadece hi leveli taktım bu sefer bilgisayar yene açılmadı 2 slottada denedim yene açılmadı başka bilgisayarda deneme fırsatım olmadıgı için bnde ram bozuk edası ile geri gönderdim.daha önce elixer ram in yanında 4 gb 1333 mhz kingston marka ram takmıştım çalışmıştı acaba tek slotta 4 ten fazla ram takamıyormuyum yada aldıgım rammı bozuktu peki yeni alacagım ramı nasıl alayım tek modül 8 gb mi yoksa 2 tane 4 gb kitmi makinamın ben 16 gb ye kdr destekledigini biliyorum (tam emin değilim)ben ne yapayım arakdaşlar bilgisi olan başına gelen varsa yardım edebilirse sevinirim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: SnakeMannn

iyi akşamlar arkadaşlar hemen sorunuma geçiyorum 2010 üretimi casper nirvana h36 laptopum var üzerinde 1333 mhz elixer marka 4 gb tek modül ram var dün 8 gb hi level 1333 mhz tek modül ram aldım ve elixer ramım ile ikisini taktım fakat tahmin ettigim gibi çakıştı açılmadı sistem bunun üzerine elixer ramı çıkardım sadece hi leveli taktım bu sefer bilgisayar yene açılmadı 2 slottada denedim yene açılmadı başka bilgisayarda deneme fırsatım olmadıgı için bnde ram bozuk edası ile geri gönderdim.daha önce elixer ram in yanında 4 gb 1333 mhz kingston marka ram takmıştım çalışmıştı acaba tek slotta 4 ten fazla ram takamıyormuyum yada aldıgım rammı bozuktu peki yeni alacagım ramı nasıl alayım tek modül 8 gb mi yoksa 2 tane 4 gb kitmi makinamın ben 16 gb ye kdr destekledigini biliyorum (tam emin değilim)ben ne yapayım arakdaşlar bilgisi olan başına gelen varsa yardım edebilirse sevinirim :)

casperin sitesine girin. kendi blgisayarınızı bulun ve bakın. orada yazar. genelde tek slota 4 gb ram takılır. siz yinede bir bakın

• quote:

Orijinalden alıntı: kaskas123

quote:

iyi akşamlar arkadaşlar hemen sorunuma geçiyorum 2010 üretimi casper nirvana h36 laptopum var üzerinde 1333 mhz elixer marka 4 gb tek modül ram var dün 8 gb hi level 1333 mhz tek modül ram aldım ve elixer ramım ile ikisini taktım fakat tahmin ettigim gibi çakıştı açılmadı sistem bunun üzerine elixer ramı çıkardım sadece hi leveli taktım bu sefer bilgisayar yene açılmadı 2 slottada denedim yene açılmadı başka bilgisayarda deneme fırsatım olmadıgı için bnde ram bozuk edası ile geri gönderdim.daha önce elixer ram in yanında 4 gb 1333 mhz kingston marka ram takmıştım çalışmıştı acaba tek slotta 4 ten fazla ram takamıyormuyum yada aldıgım rammı bozuktu peki yeni alacagım ramı nasıl alayım tek modül 8 gb mi yoksa 2 tane 4 gb kitmi makinamın ben 16 gb ye kdr destekledigini biliyorum (tam emin değilim)ben ne yapayım arakdaşlar bilgisi olan başına gelen varsa yardım edebilirse sevinirim :)

casperin sitesine girin. kendi blgisayarınızı bulun ve bakın. orada yazar. genelde tek slota 4 gb ram takılır. siz yinede bir bakın

sitesinde bulamadım ama galiba tek modülde 4 gb max destekliyor ve 8 gb max bellek kapasitesi var

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaskas123

quote:

sitesinde bulamadım ama galiba tek modülde 4 gb max destekliyor ve 8 gb max bellek kapasitesi var

alabiliyorsanız ssd alın. ram pek bir hız farkı yapmaz ama ssd çok büyük bir fark yaratır.

• dostum ram almakla büyük bi hata yapmışsın senin o leptopta yapacağın işleri işletim sistemin ne olursa olsun zaten 4 gb hayli hayli yeterde artar bile istersen 32gb tak yinede hiç bi anlamı yok işletim sistemin win7 diyelim 1 gb sende oyun oynuyon 1gb da o olsun mesela 2gb gerisi boş yani anladın illa hızlansın leptop diyosan 1 ssd al hiç olmazsa açılış kapanış hızı değişir oyuna girerken hızlı girersin günlük işlerinde hdd den yapacağın işlerin hızlanır durumun yoksa böyle devam et...
  • quote:

Orijinalden alıntı: la1end38

dostum ram almakla büyük bi hata yapmışsın senin o leptopta yapacağın işleri işletim sistemin ne olursa olsun zaten 4 gb hayli hayli yeterde artar bile istersen 32gb tak yinede hiç bi anlamı yok işletim sistemin win7 diyelim 1 gb sende oyun oynuyon 1gb da o olsun mesela 2gb gerisi boş yani anladın illa hızlansın leptop diyosan 1 ssd al hiç olmazsa açılış kapanış hızı değişir oyuna girerken hızlı girersin günlük işlerinde hdd den yapacağın işlerin hızlanır durumun yoksa böyle devam et...

aslında knigstonun 80 gb lik ssd +500gb normal hdd m var ama bi kere almış bulundum ramı yarın 2x4 gb halinde elimde olcak ne yazıkki :(
  • casper cn.tki.480A H36 Nvidia Optimus serisi tek slotta 4 gb DDR3 1066 mhz ram e kadar destekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samettoker -- 24 Haziran 2013; 13:44:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.