Şimdi Ara

Casper Nirvana CPQ-Q900-4M35 ve CPQ-Q900-4K35 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.340
Cevap
2
Favori
122.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: 34max34

arkadaşım herşey vistanın verdiği derecelendirmeden ibaret değil eminol.benim alalım 2 hafta oldu bu bilgisayrın 4 çekirdeğinden bi hayır göremedim.32 bit enabled yaptım yine olmadı.bazı arkadaşlar 64 bit ve hdd 7200 rpm değişimyle aşmış takılmaları.ancak 4200 rpm notbookla bile ben bukadar sorun yaşamadım.asustu tabii o bilgisyrm.vista kullanıcıları % kaçı 64 bit kullanıyolar ki.optimize olma ihtimali var demişti bazı arkadaşlar.32 bit bukadar sorun yaratamz.ben derimki asus ve benzeri kalitelerden vazgçmeyin.benim eski notbookum onboard ekran kartına sahipti.call of duty ilk versiyonunu oynatıyodu.paylaşımlı 64 mb tı.sonra acer aldım 1yıl önce amd işlemcili 2.2 ghz.ön bellegi 1mb tı ben onu yavaş bulmuştum.ama şu sistemeden çok daha hızlıydı.8600 gs ekran kartı vardı.yani toparlarsam sadece özellikle olmuyo kullanılan malzemeler bile performansı değiştiriyo.bi sogutma sistemi noksanlığı performansı otomatikman düşürür.gerisini siz hesap edin

Arkadaşım öncelikle marka pclerden vazgeçmeyin demişsin onlardada cok sorunlar var formu gezersen görürsün. Bu pcyi ilk aldığımda bazı sorunlar yaşadım hatta iade etmeyi bile düşündüm ama sorunların hepsini hallettim pc gerçekten çok performanslı bir bilgisayar. ben 64bite geçerken stabil çalışacağını düşünüp öyle yükledim gerçektende stabil çalışıyor. şuan pc ile ilgili hiç bir sorunum yok. Ama casper bu pcnin serisine devam ederse sorunların çoğunu aşacağına eminim.

• quote:

Orjinalden alıntı: 34max34

arkadaşım herşey vistanın verdiği derecelendirmeden ibaret değil eminol.benim alalım 2 hafta oldu bu bilgisayrın 4 çekirdeğinden bi hayır göremedim.32 bit enabled yaptım yine olmadı.bazı arkadaşlar 64 bit ve hdd 7200 rpm değişimyle aşmış takılmaları.ancak 4200 rpm notbookla bile ben bukadar sorun yaşamadım.asustu tabii o bilgisyrm.vista kullanıcıları % kaçı 64 bit kullanıyolar ki.optimize olma ihtimali var demişti bazı arkadaşlar.32 bit bukadar sorun yaratamz.ben derimki asus ve benzeri kalitelerden vazgçmeyin.benim eski notbookum onboard ekran kartına sahipti.call of duty ilk versiyonunu oynatıyodu.paylaşımlı 64 mb tı.sonra acer aldım 1yıl önce amd işlemcili 2.2 ghz.ön bellegi 1mb tı ben onu yavaş bulmuştum.ama şu sistemeden çok daha hızlıydı.8600 gs ekran kartı vardı.yani toparlarsam sadece özellikle olmuyo kullanılan malzemeler bile performansı değiştiriyo.bi sogutma sistemi noksanlığı performansı otomatikman düşürür.gerisini siz hesap edin

Arkadasim senin o PC den beklentilerin fazla olabilir ama su acik bir gercekki suan forumda alan 6 kisiden sadece sende bir turlu duzelmeyen sorunlar var. ben ozkanka ve mehmet222 surekli pcleri formatlayip nerede neyin sorun cikardigini bulmaya calisiyoruz. hangi driverin hangi versiyonunun bizim daha iyi oldugunu kisa zaman icerisinde buraya ekleyecegiz. Olaya marka acisindan bakmak senin sorunlarini cozmeyecektir. PC windowsu ve ekran kartini kurduktan sonra oyun makinasina donusen bir sey degil. Ona neler yukleyip neler yuklememen gerekenleri bilmen lazim.

Elindeki notebookun kiymetini bil cunku ayni ozelliklerde asus g71 3dmark06 da 8500 puan aliyor. Diger basligin ilk sayfalarindan bunu gorebilirsin. On yargili olmamaya calis.

• Gurcellonline'a katılıyorum...

Teknik servis konusunuda değerlendirmek lazım. Bence Casper satış sonrası hizmetler konusunda başarılı. Her şeyden önce muhattap olduğun firma büyük. Yabancı markalar gibi lokal "çakma" servisler ile anlaşmıyor. Aradığın zaman malının arkasında "ürünü sahiplenmiş" yetkililer çıkıyor. Ben bunu Acer'da görmedim mesela, call centeri arıyorum, teknik servis başka yerde. Yaa diyorum teknik adam ile görüştürün beni derdimi anlatayım... yok...

Ya hangi yabancı marka bu özelliklerde laptop getirmiş Türkiye'ye acaba? Ayrıca getirse bile kim bilir kaç para olur.

Bu casperin prestij ürünü arkadaşlar, servisi aradığımda ben bunu gördüm. Sorunları çözülür.
  • Ayrıca oyunda takılma probleminin temel nedeni olarak 179.48'i görüyorum ben. Eğer kurduysan, bence bir format at, orjinal driveri ile dene tekrar.
  • bikaç güne kadar 64 bit vista yüklcem.umararımbeklediğim performansı gösteririr.aslında çok büyük şeyler beklemiyodum.bilgisyarıma çift tıkladıgımda bekleme simgesini görmemem gerekiyodu ama bu bilgisyrda.birde yeni işletim sistemiyle deneyelim bakalım.casperın müşteri hizmetlerini aradım bi hafta gibi bi süre bekledim sorunlarımı ilettikten sonra.sonra e-mail attım.vista cd sini göndermek için aradılar.bikaç günekadar ulaşır.burada ürün hakkında tabiki olumlu olduğu kadar yaşadığımız problemleride dile getiricez.alacak kişilerin kafasında bazı şeyler belirmeliki aldığında hayal kırıklığı yaşamasın.ben nvidianın don sürümünü yükledim.o driver sorunlumu sizce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34max34 -- 21 Mart 2009; 18:54:54 >
  • Arkadaslar 179.48 i yukledikten sonra RAM kullanim miktari 100-200 MB artiyor. Burada ayni cihazdan alan arkadasimin notebookunda denedim. Ama oyunlardaki performansi artirdigi da cok net belli oluyor. NFS Undercoverde ve GTA4 de fraps ile bakinca Yaklasik 5-10 fps kadar etkisi oldugunu gorebilirsiniz. Ama sistemin calisma performansini ne kadar etkiler bu durum bilemem. Suan icin stabil calismaya en cok etkisi olan cozumun 64Bit Vista oldugunu soyleyebiliriz. Bunun yaninda Vistanin hangi surumunun kullanildiginin etkisi varmi yokmu kesin belli degil. Cunku daha oncede bahsettigim gibi ultimate de sorun yasamadim ama home premium yukleyince updateleri yapana kadar takilmalar olmustu.
    Notebookum henuz elime gecmedigi icin ayrintili inceleyemiyorum. Yine burada devreye ozkanka ve mehmet222 giriyor cunku surekli degisik seyler deneyerek takilmalara neyin sebep oldugunu bulmaya calisiyorlar. Bu konuya kesin ve kalici bir cozum buldugumuzda ilk mesaja update olarak ekleyecegiz.
  • chip in video incelemesinde adamın söylediğine göre notebook dört çekirdekli fln değilmiş...2 çekirdek 2'ye bölünüyormuş...Ortada 2 tane sanal çekirdek varmış .Eğer bu gerçekse performans açısından çok sakat bi durum var ortada...Bu yöntem pentium 4 hyper threading'te kullanılan yöntemin bi benzeri galiba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnan1905 -- 22 Mart 2009; 16:17:14 >
  • Ben bu ürünü almayı düşünüyorum ama yazılanlar kafamı karıştırdı. 7200 hdd ve 1033 fsb'li ram hız konusunda oldukça etkili olmalı. Yoksa çok çekirdek çok hız mantığı bende oturmadı. Oyun oynamayacağım. Oynadığınız oyunlar hariç fikir verebilirseniz çok memnun olurum. Bir de en hesaplı burayı buldum, daha iyi bir alternatif var mı?
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4219

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi90 -- 22 Mart 2009; 20:08:27 >
  • mehmet222 rica etsem pm den mail adresini atarmısın birkaç sorum olucak benim için önemli
  • pmden mesaj gitmediği için burdan verdim.

mehmet222@windowslive.com
  • Tespitim şu şekilde;

- Home premium 64 bit için orjial görüntü driveri + ses R2.19 (Realtek sitesinden) en iyi kombinasyon.

Ahci driveri için - + bir etki göremedim.
  • @ Gurcellonline,
    Takılmalar, oyun bir ses dosyasını çalmaya başlar iken oluyordu. Daha önce dediğim şu ses cızırtısı vardıya; bu sadece realtek yazılımından hoparlör testi yaparken geliyordu ve yazılımsal bir sıkıntıydı.
    Burdan yola çıkarak ses driverini güncelledim (R2.19) ve takılma %90 kayboldu. (%90 diyorum belkide %100, artık paronoyaklık seviyesinde takip ettiğim için belki normal kabul edilebilecek şeylere bile dikkat ediyorum)

Kısacası bu hali ile 1-2 gün takip edeceğim bir bozulma olaz ise, artık bu konuyu kendi adıma kapatacağım)

Bu arada ek tavsiye olarak
    1- Virtual ram C: için 4 gb min 6 gb max'a çekin
    2- Restore point'i kapatın.

@acemi90

Bimeks'i dene
  • @adnan1905

Bu yontem Intelin basindan beri yaptigi sey zaten. Adamlarda Cift cekirdek mantigi 2 cekirdegi koprulemek uzerine kurulu oldugu icin Intelin Core Teknolojisi AMD ye oranla geride. Ama suda varki AMD notebook piyasasi icin 4 Cekirdek uretmiyor. Dolayisiyla bu pazar Intele kaliyor tabi boyle bir durumdan en karli cikmak icin soylenecek tek birsey var "Intel Core 2 Quad Notebook".

@acemi90

Oyun icin notebook almak biraz karisiktir. Cunku Oyun Masaustu PC ler 1000$ dir Oyun Notebook lar 3000$. Yani 3000$ verirsin ayni oyunu ayni grafikte ancak oynatir sana saglayacagi tek avantaj notebook olmasidir. Su cok acik ; notebooklar arasinda piyasadaki en ustun ozelliklere sahip olan notebook. Her konuda digerlerinden 1 adim once sadece fiyati onlara oranlara daha dusuk ve uzerinde casper yaziyor olmasi herkesin onyargi ile yaklasmasina sebep oluyor.

@ozkanka
    Benim buradaki arkadasim ses kartinin 64bit driverini kurdugunu ve suan icin hic takilma yasamadigini soyledi. HDD 32bit disabled durumda ve ekran karti 179.48. Home premium var ve tum updateler yapilmis durumda.

Bilmek isteyen arkadaslar icin soyluyorum. PC yi almak zorunda degilsiniz. Uzerinde HP, Asus, Casper yada Toshiba yazmasi onemli degil. Sizin icin sadece 2 sey onemli
    1- Icerisindeki donanim
    2- Isiyi disari atabilme ozelligi

Ben bu cihazi kullandigim icin soyluyorum suana kadar beni yariyolda birakmadi. Ufak tefek sorunlar olmasi dogaldir, bunlarinda yazilimsal sorun oldugu cok acik. Yani update le yada dogru yazilimla cozulebilecek birsey.

• quote:

@ Gurcellonline

Benim buradaki arkadasim ses kartinin 64bit driverini kurdugunu ve suan icin hic takilma yasamadigini soyledi. HDD 32bit disabled durumda ve ekran karti 179.48. Home premium var ve tum updateler yapilmis durumda.

Özetlersek ;
    Home premium 64 bit'de 179.48 ile 2.19 realtek (Clevo sitesindeki daha eski, ben realtek'ten indirdim bunu) ses driveri ile sorun yokmu sizin arkadaşta?
  • @Gurcellonline
    Sanırım bir yanlış anlaşılma oldu. Ben oyun oynamayacağım dedim. Üzerinde SQL Server ve Visual Studio 2008 sabahtan akşama kadar çalışacak yapacağım işi söylemek gerekirse :)

Hard-disk dönüş hızı konusunda bir soru işareti var. Casper sitesinde 7200 rpm diyor ama öyle olsa her yerde özellikle belirtilirdi diye düşünüyorum. Sanırım 5400'e talimiz hala.

6 mb işlemci cache'i ve 1033 ram fsb'si benim için iyi rakamlar. Hdd dönüş hızı da 7200'se bana işlerimde fazlasıyla yeterli olacak bir makine.

Bu özellikleri daha ucuza göremedim, daha düşük özelliklere de elim gitmedi. Ürünü verdiğim adresten aldım. Elime geçtiğinde ben de düşüncelerimi sizlerle paylaşmaya özen göstereceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi90 -- 23 Mart 2009; 17:34:41 >
  • @ acemi90

Hayırlı olsun.
  • Merhaba beyler bayadır yazamıyordum işlerim yoğundu kusura bakmayın :)

Şu ana kadar bende de sıkıntı çıkmadı. Tek sorun vardı Cod4 de ki takılma ve bir arkadaşım casper P860-4K15 modelini aldı ona kurduk onda takılma yaşamadı oyun ama ondaki işletim sistemi Vista değil Xp di. Bana da biraz garip geldi açıkcası.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozkanka

@ acemi90

Hayırlı olsun.

Teşekkür ederim...
  • @acemi90
    seninde ismini x86 olarak ekledim listeye. Bu arada bizdeki HDDler 5400rpm. 7200rpm in senin islerine faydasi olacagina eminim. Bu islem icin servis ile gorusup garanti disi kalmadan firmaya yaptirmani oneririm. Saece 1 hafta notebooksuz kalirsin.

@ozkanka
    cod 5 de takilmalar yokmus. crysis warhead da airportta grafikleri dusurmus ama diger yerlerde normalmis. sacred 2 2.34 de 1440x900 da high rahat oynuyormus sadec bazi yerlerde takilmalar yasiyormus. gta4 u hala oynadigini ve ancak bitirdikten sonra bana cevap verecegini soyledi :D cunku benim dvdyi kullaniyor hain arkadasim :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.