Şimdi Ara

Casper Nirvana CPQ-Q900-4M35 ve CPQ-Q900-4K35 (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.340
Cevap
2
Favori
122.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende ram i arttırmayı düşünüyorum ve 1600mhz lik ram almayı düşünüyorum ancak dediğiniz anakart özelliklerine bir türlü ulaşamadım. Nerde yazdığını bilen varsa ve paylaşırsa çok güzel olur.
  • bence casper yeni windows 8 i bekliyor.hatta çıkmasına 3 ay kala yeni modeller çıkacak.GTX 595 FALAN OLABİLİR ..DEMEDİ DEMEYİN UYARIDIR BU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fortunasuper -- 25 Ekim 2011; 18:46:53 >

• Bu model icin 1333 MHz den sasmayin. Ben oyle yapiyorum cunku anakart 1600 desteklemiyor.
  • Çok uzun bir süre sonra foruma uğrayabildim :) Bu kadar para harcama kapasitesi olup(ben 3.5 sene önce 2 maaşımı vermiştim bu aleti almak için :)) hala bu makineyi kullanan var mı diye merak ettim :) Aldığım soğutucuyu saymazsak ben de hala ilk günkü konfigürasyonuyla bu laptop'u kullanıyorum ve gayet memnunum. Yine de bazı eklemelerle performans artışı fena olmaz, 1333 mhz 8 Gb ram(2X4 Gb almak gerekecek sanırım, üzerindekiler 2GB? Dikkat etmem gereken bir özellik var mı, yani 4 Gb 1333 mhz herhangi bir ram alıp uyumsuzluk sorunu yaşama ihtimalim var mı? Ram'i kendim takacağım için slot'ların yeri hakkında bilgi de fena olmaz), bunun haricinde bir geliştirme yapan var mı? SSD harddisk'ten bahsetmişsiniz, o teknoloji pahalı olduğu için biraz uzak kaldım, bizim alet SSD destekliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi90 -- 31 Aralık 2011; 20:59:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acemi90

Çok uzun bir süre sonra foruma uğrayabildim :) Bu kadar para harcama kapasitesi olup(ben 3.5 sene önce 2 maaşımı vermiştim bu aleti almak için :)) hala bu makineyi kullanan var mı diye merak ettim :) Aldığım soğutucuyu saymazsak ben de hala ilk günkü konfigürasyonuyla bu laptop'u kullanıyorum ve gayet memnunum. Yine de bazı eklemelerle performans artışı fena olmaz, 1333 mhz 8 Gb ram(2X4 Gb almak gerekecek sanırım, üzerindekiler 2GB? Dikkat etmem gereken bir özellik var mı, yani 4 Gb 1333 mhz herhangi bir ram alıp uyumsuzluk sorunu yaşama ihtimalim var mı? Ram'i kendim takacağım için slot'ların yeri hakkında bilgi de fena olmaz), bunun haricinde bir geliştirme yapan var mı? SSD harddisk'ten bahsetmişsiniz, o teknoloji pahalı olduğu için biraz uzak kaldım, bizim alet SSD destekliyor mu?

Hala bu makineyi kullaniyorum. Hala cok isimi goruyor ve hala performansindan memnunum :)
    Makina performansi icin sana onerim 2x4GB 1333 MHz DDR3 RAM ler yeterli olur. Zaten uzerini desteklemez anakart. Kasanin altini acinca RAM yuvalarini gorebilirsin cok basit bir sekilde degistirme imkanin var. Alacagim RAM ler kaliteli olursa sorun yasamazsin ama noname birsey almaya kalkarsan seni pek memnun etmeyecektir.
    Bunun haricinde HDD icin 500GB 16MB onbellekli 7200 RPM lik bir HDD alman sana guzel bir performans saglar. Dilersen yeni nesil 32MB onbellikli 750GB HDD de alabilrsin ama o masrafa degip degmeyecegini sana birakiyorum.
    SSD alan herkes cok memnun ama ben hala mekanik sistemde kalma taraftariyim. Datalarimin coklugu ve SSD lerin hala gereksiz pahali olusu beni bu upgrade seceneginden uzak tutuyor.

Yardimci olabilecegim bir sey olursa elimden geleni yaparim :)

• Bilgiler için çok teşekkürler. Fazla datalarım için kullandığım 1Tb(+1 tb destekli) WD ethernet harddiskim var. 64-128 gb bir solid state bile işimi görebilir diye düşünüyorum(Ah Casper başta bizi uyuttun, 7200 RPM'li modeli göndermedin :(). Tek kararsız kaldığım nokta bu bilgisayara masraf etmek mi yoksa işimi gördüğü sürece kaynaklarını sonuna kadar sömürüp zamanı gelince direk makine değiştirmek mi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: acemi90

Bilgiler için çok teşekkürler. Fazla datalarım için kullandığım 1Tb(+1 tb destekli) WD ethernet harddiskim var. 64-128 gb bir solid state bile işimi görebilir diye düşünüyorum(Ah Casper başta bizi uyuttun, 7200 RPM'li modeli göndermedin :(). Tek kararsız kaldığım nokta bu bilgisayara masraf etmek mi yoksa işimi gördüğü sürece kaynaklarını sonuna kadar sömürüp zamanı gelince direk makine değiştirmek mi...

evet sonuna kadar masraf edip sonra toptan laptop değiştirmek daha mantıklı. anakart+cpu+ram+ekran kartı üçlüsü hala bütün oyunları yüksek fps de kaldıracak kapasitede o yüzden sorun yok ram güncellemesi ve ssd fazlasıyla yetiyor. + laptop soğutucusu lazım oluyor çok ses çıkıyor

• Soğutucu aldım, gerçekten önemli.
    SSD olayı kafamı karıştırıyor. 64 çok kısıtlı olacağı için 128'de karar kıldım gibi. Bu makineye daha önce SSD ekleyen arkadaşlar aldıkları marka/model/fiyat yazarsa çok sevinirim. Ben de araştırıyorum bir yandan...
    Edit : HD videolarda sorun yaşayan var mı? Bazı mkv uzantılı filmlerde hızlı aksiyon sahnelerinde bende donma-karelenme sorunları oldu. Kameramla kaydettiğim mov uzantılı 1080p(1920-1080) videolarımda da aynı sorunu yaşıyorum. Eğer bu bir işlemci veya ekran kartı yetersizliğiyse hiç bir yükseltme yapmaya değmez,vakti gelince makineyi değiştirmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi90 -- 2 Ocak 2012; 22:07:20 >
  • Bu makinalar guncel cogu makinaya 10 basar. Bende 1.5TB HDD takmayı ve DVDRW yerine de aparat alıp 750GB 7200 takmayı dusunuyorum.
    Benim makinada 64GB Kingston SSD V+ var serviste 40 TL ye taktırmıstım. İcini actım ama sokemedim cunku tam oturmus durumda ve cıkarmak icin demiri egmek gerekiyor. Uygun fiyata taktırabilirsem ben kapasiteyi arttırmak istiyorum.
  • corsair 128 gb 300 kusure denk getirmistim
  • http://shop.plextoramericas.com/solid-state-drive-128gb-ssd-plextor-m3s-series-px-128m3s

Bu üründen sipariş ettim, fiyat 182$. Umarım yanlış sipariş verip uyum sorunu vs. yaşamam.

Ayrıca 2 tane de RAM aldım, sanırım bizim ihtiyara yapılabilecek başka mantıklı bir yükseltme kalmadı :)

http://www.amazon.com/gp/product/B002XN3OL4/ref=oh_o00_s00_i02_details

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi90 -- 3 Ocak 2012; 5:30:51 >

• Guzel urunler secmisin :) Canim cekti ama SSD gecmemeye kararliyim :)
  • Hehehe, teşekkürler. Benim de bu aralar yurt dışı imkanım olması ve hard-disk ihtiyacım kararı vermemi kolaylaştırdı. Bir de hard-disk kutusu aldım eski 500'lük yedek olacak. Aksi takdirde 400 lira iyi para gerçekten, şu an için acil ihtiyaç yoksa(neden olacaksa :P) deymez...

Edit : Artık iş işten geçti, dayanamadım aldım eklentileri ama soru araya kaynadı tekrar sorayım :)

HD videolarda sorun yaşayan var mı? Bazı mkv uzantılı filmlerde hızlı aksiyon sahnelerinde bende donma-karelenme sorunları oldu. Kameramla kaydettiğim mov uzantılı 1080p(1920-1080) videolarımda da aynı sorunu yaşıyorum. Eğer bu bir işlemci veya ekran kartı yetersizliğiyse hiç bir yükseltme yapmaya değmez,vakti gelince makineyi değiştirmek lazım.

Yine ilk başta blueray sürücü neden yok diye yakınmıştık ama koydukları DVD-Writer bari iyi olsaydı, neredeyse baştan beri harici aldım onu kullanıyorum, sizler de aynı sıkıntıyı yaşadınız mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi90 -- 3 Ocak 2012; 12:58:31 >

• HD film tecrubem fazla olmadi o yuzden soruna cevap veremiyorum. Zaten ekran 1080p desteklemedigi icin filmi otomatik 720p de goruyorsundur. Buda filmi oynatma sirasinda islemcine yuk bindirerek filmin yeniden encode ettirmesinden kaynakli olabilir. Film izlerken CPU grafiklerene bakarak bunu gorebilirsin.
  • 1080 desteklemediği aklıma gelmemişti. Birkaç video da 720'de deneyim. Sonuçları paylaşırım.

Edit : Olay 720 ya da 1080 değil, ne olduğunu çözemedim henüz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi90 -- 6 Ocak 2012; 17:24:32 >
  • VLC player'ı yıllardır kullanıyorum.

Sanırım sorun yıllardır aynı versiyonu kullanmamda :)

Filmleri sinemada izlemeyi tercih ediyorum ama test amaçlı HD bir film indirdim. 720p filmde bile aksiyon sahnelerinde donma oluyordu. Hiç güven vermeyen Windows Media Player ile denedim, sorun yok... Daha sonra yıllar önce en güvenilir sürümün VLC media player 1.0.0-rc1 olduğuna karar verip hiç güncellemediğimi hatırladım :)

VLC player 1.1.11 kurdum, şimdilik iyi görünüyor. Sorun yaşamaya devam edersem paylaşırım...

Edit : Bu arada film Killer Elite diye bir "şeydi", oyuncu kadrosuna aldanıp izlemeyin diye uyarayım dedim, az önce yarıda bıraktım sildim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi90 -- 9 Ocak 2012; 1:53:49 >
  • Evet, nihayet hard disk kutum geldi, içinden çıkan tornavidayla solid state'imi takabildim(her şeyi online alınca yıldız tornavida yerine düz tornavida sipariş etmişim, 1 haftadır yatıyordu harddisk :))

huso, o hard diski takmak için 40 TL isteyen arkadaşın gözlerinden benim için öp :D Ben de aletin içini açtım. Clevo'ya bildiğim tüm küfürleri ettim, böyle dizayn mı yapılır, hiç mi düşünmediniz hard-disk'in değişebileceğini falan diye. Bu arada hard-disk bölmesini üstten tutan aparatta harddisk'i değiştirmek için çekin yazıyor :D Neyse, senin demir eğme sözünü de düşünüp vidaları tek tek söktüm(yaklaşık 25 tane :D) Daha sonra kasayı kanırtıp açmayı denedim çünkü vidaları söktüğüm halde açılmıyordu. Hırs yaptım, bayağı uğraştım, ya ben İstanbul'u alacağım ya İstanbul beni dedim :D Sonunda ben debelenirken hard-disk elime geldi, aha kırdık aleti dedim, meğer tüm aleti parçalamaya gerek yokmuş, boşa uğraşmışım. Bu arada iyiki aleti komple sökmeyi başaramamışım, sonra fark ettim, çeşitli bağlantılar falan var, eğer alt bölmeyi ayırmayı başarsam muhtemelen bazıları hasar görecek ve alet kullanılamaz hale gelecekti. Ne demişler, cahille arkadaşlık etme küstürürsün, kırık camla taharet etme kestirirsin :) Uzun uzun yazdığım için kusura bakmayın, olur da benim gibi girişen olursa yapmasın diye söyledim.

Takma ucuz olursa yeni hard-disk takacağım demişsin. Harddisk'in bağlantı kısmı yukarı çekince geliyor. Eğer nasıl olduğunu anlamazsan haber ver bir video çekip yutuba koyarım :)

SSD performansına gelince, hadi ben dürüst olayım, bu para etmez. Şu anki aklımla bu laptop'a ne ram eklerdim ne SSD alırdım. Hoş, verdiğim toplam para 220 dolar, çok büyük para değil, o yüzden çok üzüldüm diyemem ama değmez...

Aldığım SSD şu anda restart yapınca sorun çıkarmıyor ama shutdown sonrası ilk açılışta görmüyor, firmware update de göremedim Plextor'a mail atıp soracağım. Bizim bilgisayara BIOS update yapan var mı? Hatta grafik kartının da yazılımını sürekli güncelliyorum ama düşününce onun da firmware'ini hiç güncellemedim...

RAM'ler henüz gelmedi, sanırım yarına elime geçecek. Onlar biraz daha kolay hallolacak gibi ama bir macera yaşarsam o deneyimlerimi de sizlerle paylaşırım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi90 -- 11 Ocak 2012; 21:03:17 >

• Ahahah, Hayirli olsun. Iyi bir deneyim olmus senin icin. Seni uyarmistim SSD konusunda ama neyse keyfin yerindeyse sorun yok demekdir :)
  • Bios update yaptım ama sorun çözülmedi. Bu işlerden pek anlamıyorum ama özendim test yaptım :P Siz karar verin artık performans iyi mi kötü mü :) Açılma süresi de 30 sn. civarlarında, aslında sorunu çözsem performans etkileyici gibi...

Casper Nirvana CPQ-Q900-4M35 ve CPQ-Q900-4K35

Casper Nirvana CPQ-Q900-4M35 ve CPQ-Q900-4K35

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi90 -- 15 Ocak 2012; 20:05:29 >

• Official Bios Update dosyasini nereden buldun?
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.