Şimdi Ara

Casper Nirvana Laptop um kasıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
8.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Casper dan 8-9 ay önce aldığım laptop aşırı kasmaya başladı. önce ısınma sorunu vardı fakat temizleyip ve fanını değiştirip o konuyu hallettik. ancak şuan sadece int exp.dayken bile kasma yapıyor.Daha yeni format attım ( Recovery değil ) ona rağmen oyuna girdiğimde bi zaman sonra aşırı kasma yapıyor ve bu kasma sadece yüksek grafikli oyunlarda değil cs1.6 da bile feci kasma yapmaya başladı . önceden GW2 de 60 - 110 LoL de 120-400 fps verirken şimdi LoL de 100 fpsden birden 30 a 20 ye düşüyor ve bu yaklaşık 20 dk sürüp sonra düzeliyor 5 dk lığına sonra yine düşük fps. hiç bi anlam veremedim ne yapmalıyım?

Pc özellikleri
    i7 2670QM
    8 GB Ram (1333 mhz)
    Amd radeon 6610m ekran kartı (128 bit , 1 gb + 1 gb ayrılmış bellek )

Dip not =
    Ekran kartı ısısı = 40-55 derece
    İşlemci ısısı = Temizletmeden önce 80-100 dü şimdi 45-60 ama bazen oyundayken 1-2 sn.liğine 90-98 dereceye çıkıyor sonra 60 a düşüyor . ancak bi kere çıkıp indikten sonra daha toplamıyor kendini . Kasmaya devam ediyor.
    Sorunu hiç anlayamadım ve çözemedim yardım ederseniz sevinirim.

• hocam acaba bilgisayarınız amd radeon ekran kartınız yerine paylaşımlı olan kartı mı kullanıyor bir kontrol edebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: InsectKin

hocam acaba bilgisayarınız amd radeon ekran kartınız yerine paylaşımlı olan kartı mı kullanıyor bir kontrol edebilir misiniz?

O dediğin eğer onboard ise , dxdiag dan baktığımda amd yi kullanıyor gösteriyor. bu arada +1 gb derken paylaşımlı hafızası var casper ın standart göz boyama taktiği broşürlerde 2gb yazmak için.. Bundan önceki formatta 4 gb kullanıyordu dxdiag dan baktığımda . driver ı silip eskisini yükledim şuan 1600 kullanıyor ama sorun aynı hiç bi gelişme yok. :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeTKiYou

İşlemci ısısı = Temizletmeden önce 80-100 dü şimdi 45-60 ama bazen oyundayken 1-2 sn.liğine 90-98 dereceye çıkıyor sonra 60 a düşüyor . ancak bi kere çıkıp indikten sonra daha toplamıyor kendini . Kasmaya devam ediyor.

arkadaşım bu değerlerde pc kullanılmaz casper leptoplarda aşırı ısınma problemi var bir soğutucu almalısın kesinlikle soğutucu alman lazım
  • Ben arkadaşa katılmıyorum Casper labtoplar rakiplerine nazaran en iyi soğutma tasarımlarından birine sahip özellikle TW9 modelleri çift çıkışlıdır. Arkadaşım kullanırken fişten çekmiyorsun dimi laptopu bu kasmaya ve ısınmaya yol açar. Uzun süre oyun oynayacağın zamanlar pilini çıkarmanı tavsiye ederim. Onun dışında iki ekran kartı mantığını anlıyamadım ama artık bir çok labtopta bundan var asus bir laptop ta kendi ekranında BF3 oynarken hdmi ile ekrana takınca açamıyorum bile. Ekran kartını gözden geçir özelliklerine bak. ve ram desteği yapma rami ekran kartına verme.
  • quote:

O dediğin eğer onboard ise , dxdiag dan baktığımda amd yi kullanıyor gösteriyor. bu arada +1 gb derken paylaşımlı hafızası var casper ın standart göz boyama taktiği broşürlerde 2gb yazmak için.. Bundan önceki formatta 4 gb kullanıyordu dxdiag dan baktığımda . driver ı silip eskisini yükledim şuan 1600 kullanıyor ama sorun aynı hiç bi gelişme yok. :(

Bu ısı değerlerini hangi program ile ölçüyorsun ? bazen arkadaşlar çalışma yüzdesini ısı zannedip yanılgıya düşüyorlar.
  • Virüs olabilir diyeceğim ama temiz kurulum yaptım demişsiniz.
    Sadece belli oyunlarda kassa crack sorunu diyebilirdim.
    IE'da bile kasıyor dediğinize göre, şöyle bir durum olabilir. Siz Format attıktan sonra güncelleme yaptı iseniz, bu güncellemeler bazen hatalı olabiliyor. Bence güncellemeleri silip denemelisiniz. Harddisk'inizi hd tune adlı program ile test etmelisiniz. İyi bir antivirüs programı ile sisteminizi taramalısınız.
  • quote:

Selamlar. Casper dan 8-9 ay önce aldığım laptop aşırı kasmaya başladı. önce ısınma sorunu vardı fakat temizleyip ve fanını değiştirip o konuyu hallettik. ancak şuan sadece int exp.dayken bile kasma yapıyor.Daha yeni format attım ( Recovery değil ) ona rağmen oyuna girdiğimde bi zaman sonra aşırı kasma yapıyor ve bu kasma sadece yüksek grafikli oyunlarda değil cs1.6 da bile feci kasma yapmaya başladı . önceden GW2 de 60 - 110 LoL de 120-400 fps verirken şimdi LoL de 100 fpsden birden 30 a 20 ye düşüyor ve bu yaklaşık 20 dk sürüp sonra düzeliyor 5 dk lığına sonra yine düşük fps. hiç bi anlam veremedim ne yapmalıyım?

Pc özellikleri
    i7 2670QM
    8 GB Ram (1333 mhz)
    Amd radeon 6610m ekran kartı (128 bit , 1 gb + 1 gb ayrılmış bellek )

Dip not =
    Ekran kartı ısısı = 40-55 derece
    Sorunu hiç anlayamadım ve çözemedim yardım ederseniz sevinirim.

muhtemelen virüstür bu özelliklere sahip bir bilgisayarda 2-3tane oyunu aynı anda açsan yine bir şey olmaz. kaldı ki basit şeylerde bile kasması virüse işaret eder. Ama resque cdlerle taratmanı öneririm antivirüslerden önce aktif olan virüsler sonradan görünmeye bilir.

• - Salih arkadaşım. çift ekran kartı bi onboard bide paylaşımlı kendi kartı var. + fişden çekmiyorum. gpu temp le cpu temp ile ölçtüm.

- Ramptha abi sırf denemek için format atarken güncellemedim hiç bişeyi yanında gelen cd ile yükledim bütün driver ları.
    - Ali-candan usta daha taze attım 2 gün oldu format atalı hemen oyunu denedim kasma yaptı. önceki driver ları yükleme sebebim o driver lar yüklüyken önceden lol de 414 fps bile görmüşlüğüm var şuan son güncellemeyi yükleyince 4 gb yapıyor paylaşımlı hafızayla öylede kasıyor zaten bende eski driver ı yükledim yine yanında geleni şuan 1600 küsür mb la çalışıyor ekran kartım .

- Not birazdan hd tune ile antivirüs indirip denicem ancak önerceğiniz bi antivirüs varsa link verebilrmsnz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTKiYou -- 25 Mart 2013; 20:00:29 >
  • HD tune la denedim %0.0 damaged blocks.
  • Gpu-Z adlı programı indirip render test yapabilir misin ? Alttan Amd ekran kartı seçili olsun GPU Load Amd ekran kartındayken yükseliyorsa Amdyi kullanıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unlimitêd -- 25 Mart 2013; 21:26:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unlimitêd

Gpu-Z adlı programı indirip render test yapabilir misin ? Alttan Amd ekran kartı seçili olsun GPU Load Amd ekran kartındayken yükseliyorsa Amdyi kullanıyordur.

Hiç bişey anlamadım bu render test den böyle bişe çıktı ortaya :

http://img11.imageshack.us/img11/2885/testkjp.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTKiYou -- 25 Mart 2013; 22:09:47 >
  • quote:

quote:

Gpu-Z adlı programı indirip render test yapabilir misin ? Alttan Amd ekran kartı seçili olsun GPU Load Amd ekran kartındayken yükseliyorsa Amdyi kullanıyordur.

Render test i açtığın zaman sensors e gelirsen orda ekran kartının ısınması - ne kadarını kullandığı tarzı bilgi veriyorda yanda açılan pencereden de AMD ekran kartını kullandığı ortaya çıkıyor. Sorunun 2. ekran kartına geçişten değil sanırım. İkimizin kullandığı bilgisayar da aynı. Aynı sorunu bende yaşıyorum şu anda. Zamanında LOL de sabit max. fps ile oynarken şu anda cs 1.6 da zaman zaman fps 100 den 40 lara düşüyor. Eğer çözümünü bulabilirsem burada paylaşırım.

• quote:

quote:

quote:

Render test i açtığın zaman sensors e gelirsen orda ekran kartının ısınması - ne kadarını kullandığı tarzı bilgi veriyorda yanda açılan pencereden de AMD ekran kartını kullandığı ortaya çıkıyor. Sorunun 2. ekran kartına geçişten değil sanırım. İkimizin kullandığı bilgisayar da aynı. Aynı sorunu bende yaşıyorum şu anda. Zamanında LOL de sabit max. fps ile oynarken şu anda cs 1.6 da zaman zaman fps 100 den 40 lara düşüyor. Eğer çözümünü bulabilirsem burada paylaşırım.

süper olur ya çok sağol.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.