Selamlar. Pegatron H36FD anakartlı, onboard intel + Nvidia optimus ekran kartlı Casper Nirvana CN.TKI-480A modeli laptopum var. Laptopu "Başlat" > "Kapat" dedikten sonra ekran kapanıp siyah ekran geldiği halde, pil bitene kadar power tuşu sarı yanıyor ve fan sesi de kesilmiyor.
Bilgisayara Yeniden Başlat dediğimde ve pili takılı halde farklı olarak; 1- elektrik fişi takılı değilse ekran kapanıp siyah ekran geldikten 25-30 saniye sonra bilgisayar kapanıyor ve tekrar açılmıyor. 2-elektrik fişi takılı ise yine ekran kapanıp siyah ekran geldikten sonra 25-30 saniye sonra bilgisayar kapanıyor ve 4-5 saniye kadar bekledikten sonra bilgisayar tekrar açılıyor Bios güncellersem şikayetlerimden kurtulmayı umuyordum. Casper servis bios konusunda yardımcı olmadılar, anakart arızası deyip kestirip attılar ve 650 tl gibi anakart değişim ücreti istediler. Bende kabul etmedim ve 35 tl servis hava parası vererek çıktım. Güncel Bios dosyası ararken nette 203 sürümünü buldum ve 201 bios sürümünü 203 e yükselttim ama yine sorunlarım aynı devam ediyor.
Sorunun yazılımsal veya donanımsal olduğu kanaatindeyim. Neler yapılabilir, yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.
Casper Nirvana Pegatron Corp. H36FD - AIDA64 Sistem Özeti:
BIOS Properties BIOS Type AMI EFI BIOS Version 203 System BIOS Date 2011 Video BIOS Date
BIOS Manufacturer Company Name American Megatrends Inc. Product Information [URL="http://www.ami.com/amibios"]AMI | American Megatrends Inc. : Redirect[/URL] BIOS Upgrades [URL="http://www.aida64.com/bios-updates"]Instant BIOS Updates from BIOSAgentPlus and AIDA64[/URL]
Computer Computer Type ACPI x64-based PC (Mobile) Operating System Microsoft Windows 7 Home Premium OS Service Pack Service Pack 1 Internet Explorer 11.0.9600.16428 DirectX DirectX 11.0 Computer Name CASPER User Name Casper Logon Domain Casper Date / Time 2013-11-23 / 22:07
Display Video Adapter Intel(R) HD Graphics (3861028 KB) Video Adapter Intel(R) HD Graphics (3861028 KB) Video Adapter NVIDIA GeForce GT 420M (2 GB) 3D Accelerator Intel HD Graphics Monitor AU Optronics B156XW02 V2 [15.6" LCD]
Storage IDE Controller Intel(R) 5 Series 4 Port SATA AHCI Controller Disk Drive Multiple Card Reader USB Device (7 GB, USB) Disk Drive WDC WD5000BPVT-00HXZT1 (500 GB, 5400 RPM, SATA-II) Optical Drive TSSTcorp CDDVDW SN-S083F SMART Hard Disks Status OK