Şimdi Ara

CAT 5 vs. CAT 6 Kablo?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
8.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler. SNR Margin değerim 8.4dB civarlarında. 100 Mbps internet yaptırdım ve Türk Telekom'un çalışanı sadece Cat5 kablo döşeyebiliriz dedi, çünkü ellerinde Cat6 yokmuş. Fakat ben forumlarda okuduğuma göre Cat6 kablo öneriyor herkes. Cat5 kablodan 100 Mbps hızını alabilir miyim? Sinyal zayıflaması veya dalgalanma devam eder mi?
    CAT 5 vs. CAT 6 Kablo?
    Not: 100 Mbps alamayacağımı biliyorum, 80 Mbps de alsam yeter fakat şuanki kablo ile dalgalanma yaşıyorum. Arada bir 75 Mbps hızına kadar ulaşsam da 45 Mbps'lere geri düşüyor. O yüzden cat5 mi cat6 mı karar veremedim..

• Yapay Zekanın Yanıtı

CAT 5 ve CAT 6 Kabloları: Karşılaştırma ve Farklar

Bilgisayar ağları için kullanılan CAT 5 ve CAT 6 kabloları, performans ve teknik özellikler açısından farklılık gösterir. İhtiyaçlarına en uygun kablo tipini seçmek için her birinin özelliklerini anlamak önemlidir.

CAT 5 Kablolar

• Hız: CAT 5 kabloları, 10BASE-T Ethernet için 10 Mbps, 100BASE-TX Ethernet için 100 Mbps'ye kadar hızları destekler.
    • Frekans: 100 MHz'e kadar frekansları destekler.
    • Çift Bükümlü Çiftler: Dört çift bükümlü çift içerir.
    • Maksimum Uzunluk: 100 metreye kadar.
    • Uygulamalar: Ev ağları, küçük işletmeler, düşük bant genişliği uygulamaları.

CAT 6 Kablolar

• Hız: CAT 6 kabloları, 10GBASE-T Ethernet için 10 Gbps'ye kadar hızları destekler ve CAT 5 kablolarından önemli ölçüde daha hızlıdır.
    • Frekans: 250 MHz'e kadar frekansları destekler, bu da daha az sinyaldışına çıkma ve parazite neden olur.
    • Çift Bükümlü Çiftler: Dört çift bükümlü çift içerir.
    • Maksimum Uzunluk: 100 metreye kadar.
    • Uygulamalar: Yüksek bant genişliği gerektiren uygulamalar, veri merkezleri, büyük işletmeler.

Anahtar Farklılıklar

CAT 6 kabloları, CAT 5 kablolarından daha yüksek hızları, daha yüksek frekansları, daha az paraziti ve daha uzun mesafelerde daha güvenilir bağlantıları destekler.

Hız Karşılaştırması

• CAT 5 kablolar 100 Mbps'ye kadar destekler.
    • CAT 5e kablolar 1 Gbps'ye kadar destekler.
    • CAT 6 kablolar 10 Gbps'ye kadar destekler.

İhtiyaçlarına Uygun Kablo Seçimi

Uygulamanızın bant genişliği gereksinimleri, CAT 5 veya CAT 6 kablo seçiminizi belirleyecektir. Ev ağları veya düşük bant genişliği uygulamaları için CAT 5 kablolar yeterli olabilirken, yüksek bant genişliği gerektiren uygulamalar veya uzun mesafeler için CAT 6 kablolar daha iyi bir seçenek olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • CAT 5 vs. CAT 6 Kablo?

Tercih sizin, elektirikçiye danışın kablo arası fiyat farklarını öğrenin, bütçeye uygunu seçin. Yada ttnet çeksin.
  • Hersh H kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Her elektrikçide bulunur mu?
  • Büyük dükkanlı elektirikçiler de sanırım vardır, olmadı şipariş üzerine belki getirebilirler. Ama ilk bulduğunuz dükkandan almayın, 3 5 farklı yere sorun. Dükkanlar arası fiyat farkı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hersh -- 8 Nisan 2017; 14:54:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hersh

Büyük dükkanlı elektirikçiler de sanırım vardır, olmadı şipariş üzerine belki getirebilirler. Ama ilk bulduğunuz dükkandan almayın, 3 5 farklı yere sorun. Dükkanlar arası fiyat farkı olabilir.

Teşekkür ederim. Son bir sorum olacak, benim şuan margin değerim bayağı bir düşük(Hatta 2-3 adet ek var). Ona rağmen 45 Mbps kadar hız alabiliyorum. Cat5 kablo çekeceğim büyük ihtimal. Çünkü anlaştığım kişide sadece Cat5 varmış. Cat5 kablo da 100 Mbps kadar destekliyor zaten 100 metreye kadar. Cat5 kablo ile ankastreden modemime kadar olan bölge onarıldıktan sonra SNR Margin değerim ortalama ne kadar artar?
  • Kardeşim buna kesin birşey diyemem. Forum da gördüklerim kadarıyla, olumlu sonuç alan da oldu, değişen birşey olmadı diyen de. İnşallah sizde olumlu olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hersh -- 8 Nisan 2017; 16:25:26 >
  • Fark etmez Cat5'de olur sonuçta DSL sinyali yollanacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xiaomi Mi Box s 5+1 ses problemi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2x 0,5mm lik telefon kablosu al aynı işi gorur

Ben 3x0.5mm lik kablo cektim . Hiç kayıp yok .

Cat5e veya cat6 alırsan biraz daha sağlam olur

Kaliteli kablo almaya özen gösterin . Bakır olsun içi

Ucuz diye gidip teneke kablo almayın :)

• Aynı işlevi görür farkı olmaz.

• Yanıtlayan herkese teşekkürler
  • Kaliteli bi Cat5 işinizi görür. Ancak mesafeden kimse bahsetmemiş. Yaklaşık kaç mt çekilecek.
  • Hocam Cat5 100 mbs rahat alır cat5e 1000 mbps destekliyor.

İnternetten kabloyu alabilirsin 20 metresi 10-15 TL ye bulursun. Benzer fiyatlara CAT 6 da alabilirsin.
  • Kablo ortalama 30-35 metre çekilecek. 3. katta oturuyorum. İnternetten 100 metreye kadar 100 Mbps destekliyor diye gördüm dün akşam. Umarım kablo %100 bakır veya %70 bakır falan çıkar
  • her ikisindede 2 veya 4 tanediydi sanırım canlı uç var diğerleri yedek gibi işe yaramıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Man Of Earth

Hocam Cat5 100 mbs rahat alır cat5e 1000 mbps destekliyor.

İnternetten kabloyu alabilirsin 20 metresi 10-15 TL ye bulursun. Benzer fiyatlara CAT 6 da alabilirsin.

Kesinlikle internet alınmamalı bu tür kablolar saf bakır kablolar göndermiyorlar çin malı demir karışımlı dandik kablo gönderiyorlar. Elektrikçiden görerek alınmalı

• quote:

100mbps ve 1000mbps oalyı ethernet bağlantısı için gerçerli.

dsl sinyaliyle alakası yok.
    santrale ne kadar yakınsan o kadar fazla hız alırsın
  • mevcut kablon sağlam ise değiştirmene gerek yok.
    hızını 75mbite sabitlet .sıkıntı yaşamazsın
  • Güncelleme: Bugün Türk Telekom çalışanları mesai saatleri dışında geldiler. Elit Hizmet vs. de ilgilenmediği için biz ayrıdan çağırdık. Kablo yenilendi. Ellerinde cat5e UTP kablo varmış. Binamızdaki kutu çok eski olduğu için Margin değeri genelde çok düşük hatların. Başka bir hatta bağlamayı denediler ve bir hattan 16.3dB margin değeri aldılar. O hattan çıkan Cat5e kablosunu da modemime götürdüler. Kabloda ekleme vs. yok. Geldikten sonra tekrar hız testi yaptım 16.3dB SNR değerine sahip olmama rağmen yine hızım 44 :( Arka planda ne program açık ne herhangi birşey. Başka sitelerden de hız testi yaptım. Türk Telekom'un kendi sitesinden bile denedim, 44 Mbps.
    Önceki hat değerlerim:
    CAT 5 vs. CAT 6 Kablo?
    Güncel hat değerlerim:
    CAT 5 vs. CAT 6 Kablo?
    Margin 2 katına çıkmasına rağmen speedtestte yine 44 Mbps görüyorum :( Nedir bunun sonu arkadaşlar.. Ne yapabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

100mbps ve 1000mbps oalyı ethernet bağlantısı için gerçerli.

dsl sinyaliyle alakası yok.
    santrale ne kadar yakınsan o kadar fazla hız alırsın

Aksini demedik ki hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: PCHunt

Güncelleme: Bugün Türk Telekom çalışanları mesai saatleri dışında geldiler. Elit Hizmet vs. de ilgilenmediği için biz ayrıdan çağırdık. Kablo yenilendi. Ellerinde cat5e UTP kablo varmış. Binamızdaki kutu çok eski olduğu için Margin değeri genelde çok düşük hatların. Başka bir hatta bağlamayı denediler ve bir hattan 16.3dB margin değeri aldılar. O hattan çıkan Cat5e kablosunu da modemime götürdüler. Kabloda ekleme vs. yok. Geldikten sonra tekrar hız testi yaptım 16.3dB SNR değerine sahip olmama rağmen yine hızım 44 :( Arka planda ne program açık ne herhangi birşey. Başka sitelerden de hız testi yaptım. Türk Telekom'un kendi sitesinden bile denedim, 44 Mbps.
    Önceki hat değerlerim:
    CAT 5 vs. CAT 6 Kablo?
    Güncel hat değerlerim:
    CAT 5 vs. CAT 6 Kablo?
    Margin 2 katına çıkmasına rağmen speedtestte yine 44 Mbps görüyorum :( Nedir bunun sonu arkadaşlar.. Ne yapabilirim?

sokaktaki kabinle bina arasındaki kablo sıkıntılıymış demekki.
    90-100mbit arası alırsın.
    hız testini modeme kablo ile bağlıyken yapıyorsunuz değil mi ?

santralin kapasitesi yetmediği için tam hız çıkmıyor olabilir. gece test yapmayı deneyebilir misin birde.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.