Merhaba arkadaşlar, geçen gün bir oyun yüklediğimde oyun biraz kastığı için Control Center'dan ekran kartının çekirdek hızını son seviye yaptım ve ekran bozuldu. Ekran bozulduktan sonrada monitör kapanıp tekrar açıldığında mavi ekran hatası veriyor. Ekran kartı Palit HD4850.. Daha sonra sistem geri yükleme yaptım sorun devam etti. Güvenli mod'dan programı kaldırmayı denedim yine olmadı. Bende Catalyst'in dosyalarını sildim. Program olmadan kullanıyorum ekran kartını ama oyunlarda ısınma yapıcak diye de korkuyorum. Şimdi tekrar yükledim tekrar ekran bozulmaya devam etti. Ne yapmam lazım? Acaba ekran kartında bir sorun çıkmış olabilir mi? Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
Ekran kartini aşırı zorlamis olabilirsin. zarar vermis olabilirsin. zaten mavi ekranda ekran kartinin driver ini resetlemek istemis fakat zaman asimina ugradigini yazmis. overclock u kaldirip dene.
O/C İşlemini tamami ile kaldırın DEFAULT değerlere getirin Riva Tuner adlı yazılımı indirin ve fan hızını %100 'e ayarlayın soğutma açısından problem olmamasıda gerekir...
Ve ''Your Uninstaller'' adlı yazılımı indirin Ati Catalyst Control Panel yazılımını bu program ile kaldırın normal olarak kaldırdığınızda Kayıt Defteri girdileri silinmeyecektir, o nedenle bu yazılım ile kaldırın ve yeniden temiz bir driver kurun DEFAULT ayarlara rağmen BSOD ekranı yeniden geliyorsa Ekran kartınızda donanımsal bir sorun oluşmuş demektir...
Overclock işlemini nereden kapatıcam tam olarak? BIOS'tan mı?
quote:
Orijinalden alıntı: KanYeE
Çekirdek hızınızı nereden arttırdıysanız veya hangi yazılım ile oradan eski değerlerine çekiniz...
Zaten BİOS, O/C konusunda VGA'ya imkan sağlamaz.
quote:
Orijinalden alıntı: makedonn
quote:
Çekirdek hızınızı nereden arttırdıysanız veya hangi yazılım ile oradan eski değerlerine çekiniz...
İşte en başından beri bunu yapamıyorum ya zaten, programı açamıyorum. Yeniden başlattığım Catalyst çalışırsa direk bozuk ekran veriyor. Ama dediğiniz gibi Your Installeri deneyeceğim şimdi.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: makedonn
quote:
İşte en başından beri bunu yapamıyorum ya zaten, programı açamıyorum. Yeniden başlattığım Catalyst çalışırsa direk bozuk ekran veriyor. Ama dediğiniz gibi Your Installeri deneyeceğim şimdi.
Dediğiniz ihtimalde kafama takılan bir nokta var bu da Catalyst sürücüsünü ne kadar silerseniz silin herhangi bir yazılımsız veya doğrudan REGEDİT'e girip girdilerini silmedikten sonra o programı kurduğunuzda otomatik O/C'li durum devam edecektir, ancak adını vermiş olduğum yazılım ile silerseniz herhangi bir problem yaşamazsınız ve O/C olmaksızın ki DEFAULT haline geri gelecektir çünkü tüm girdiler sileceğinden format atılmış bir bilgisayara yeniden Catalyst sürücü yüklenmiş gibi olacaktır. Bu durumu yapmanız halinde sorun çıkartıyorsa maalesef haberler kötü, ekran kartınız muhtemelen yanmıştır...
Dediğiniz ihtimalde kafama takılan bir nokta var bu da Catalyst sürücüsünü ne kadar silerseniz silin herhangi bir yazılımsız veya doğrudan REGEDİT'e girip girdilerini silmedikten sonra o programı kurduğunuzda otomatik O/C'li durum devam edecektir, ancak adını vermiş olduğum yazılım ile silerseniz herhangi bir problem yaşamazsınız ve O/C olmaksızın ki DEFAULT haline geri gelecektir çünkü tüm girdiler sileceğinden format atılmış bir bilgisayara yeniden Catalyst sürücü yüklenmiş gibi olacaktır. Bu durumu yapmanız halinde sorun çıkartıyorsa maalesef haberler kötü, ekran kartınız muhtemelen yanmıştır...
Dün Catalysti Your Installer ile denedim, denedikten sonra açılmadı. Bende bunun üzerine pc daha temiz olsun diye formatladım. Ve bunun üzerine Catalysti açtım ve fanı ilerlettiğimde tekrar ekran bozuldu Şu an bir sorun yok, oyunda da bir problem vermiyor sadece programda hata veriyor. Yarın aldığım yere gidicem büyük ihtimal garantiye gidecek sanırım
Kartta, stabilite sorunu oluşmuş zorlanmadan dolayı...
Garanti ile problem yaşamazsınız umarım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme