Şimdi Ara

CATIGA CS-152

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba,elimde yukardaki makineden mevcut kullanım kılavuzunu kaybettim çoğu sitede de bulamadım elinde kullanım kılavuzu olan formül kaydetme işlemini söyleyebilirler mi?

• ÖNCELİKLE ÇOK ŞANSLISIN ÇÜNKÜ BU KONUDA UZMANLAŞAN BENİM GİBİ BİR ADAM VAR BU FORUMDA :)

BEN DE BİR ÇOK YERDE STANDART SAPMA OLAYINI ARAŞTIRDIM CATIGA IÇİN VE BİR TANE ANLATIM BULAMADIM. KULLANIM KLAVUZU İÇİN ÜRETİCİ FİRMAYA HONKONG SANIRIM MAİL ATTIM DÖNÜŞ OLMADI. İNTERNETTE 1 ADET ÇEKÇE KULLANIM KILAVUZU BULDUM ONDADA DETAYLI ANLATIM YOK SADECE TUŞLARIN İŞLEVİ VAR. bu konu hakkında video hazırlayıp youtube'a bile koydum arkadaşlar yararlansın diye.
    http://www.youtube.com/watch?v=aTXPHNefSSw

HERHANGİ BİR FORMUL KAYDETMEK İSTİYORSAN ÖNCELİKLE ALFA TUŞUNA BASMALISIN.

HESAP MAKİNEN ÜZERİNDEKİ TUŞLARIN ÜZERİNDE KIRMIZI YAZILAR VAR MESELA ALFAYA BASIP 5 E BASARSAN EKRANDA 5İN ÜZERİNDEKİ KIRMIZI İLE YAZILMIŞ OLAN R HARFİ ÇIKIYOR.

FORMÜLÜN EN BASİT OLARAK (A*B)/C OLSUN

ŞİMDİ ANLATIYORUM YAPMAN GEREKENİ.

MAKİNAYI AÇTIN
    ( tuşuna basarak "parantez açtın"ALFAYA BASARAK sin tuşuna bastın ekranda A çıktı. sonra yanına bir *(çarpı) koydun sonra tekrar ALFAYA bastın ve cos tuşuna basarak B yazdırdın ) ile parantezi kapadın sonra / (bölü) koydun ve Alfaya basarak tan tuşuna basarak C yazdın. formülün bitti

sıra bunu makineye kaydetmekte. bunun için de SHIFT e bastın ve CALC tuşuna bastın. yazdıkların kaydolmuş oldu hafızasına artık. bu makinenin içinde otomatik olarak yüklenmiş silinemeyen 38 adet formül var. seninki 39.olmuş oluyor. makineyi kapat aç. 39a bas ve FMLA tuşuna bas.

yahut 39 kere FMLA tuşuna bas aynı şey..

formülün ekrana çıkacaktır. ardından CALC tuşuna bas (öncesinde shifte basmıyorsun bu sefer dikkat et) sana formülde girdiğin değerleri soracak A? yazıcak oraya değeri gir ve EXE tuşuna bas. sonra otomatik olarak B? diyecek yine değer gir ve EXE'ye bas. C içinde aynısını yap ve EXE ye bas.. bu şekilde son veri de girildikten sonra makine formülün sonucunu ekrana yazacak.

ben mühendislik okuduğum için bir çok sınavda bu makinenin hafızasını formüllerle doldurdum. dikkat edilmesi gereken formülün doğru yazılması.

daha sonra yazdığın formülü silmek istersen yazdığın formüle gelip SHIFT DEL yap..

anlamadığın bir şey olursa beklerim dostum..

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17hakan17 -- 19 Mart 2012; 2:05:24 >

• kullanım kılavuzu için üretici firmadan yanıt aldım
    şu anda örnekli anlatımıyla TÜRKÇE kullanım kılavuzu elimdedir. isteyenlere mail atabilirim PM den mail adresi bırakın yeter.
  • elimdeki hesap makinasının modeli CATIGA CS-152 örneğin:9-8=1.000000000 diye hesap yapıyo bunu nasıl düzeltebilirim bilen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohgberat

elimdeki hesap makinasının modeli CATIGA CS-152 örneğin:9-8=1.000000000 diye hesap yapıyo bunu nasıl düzeltebilirim bilen varmı?

ENG (enginnering siplay) ya da fix modu aktif ise sonuç böyle gösterilir.

Yanlış hatırlamıyorsam [FIX] [0] ya da [shift] [ENG] olması lazımdı.
  • HAKAN BEY CEVAPLARINIZ ÇOK YARDIMCI OLDU ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    counter strike 1.5 e bot atma???
    16 yıl önce açıldı
    CS 1.6 ping azaltma iceri qelin :D
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Klavuzu yükleyin pdf

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.