Şimdi Ara

>> Çatlak oluşumu Hk. ( Michelin Energy Saver) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
1
Favori
15.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı sorunu biz de Continentalde yaşadık. 3yıllık lastikler sizinkine göre daha fazla çatlak vardı. Gösterdik değişmesi gerek dediler.
    Biz de Hankook aldık.(kinergy eco)
    Şimdi hem yakıt tüketimi düştü hem eski lastikler alındığından beri her frende kayan araba (30km/h'la frene basınca bile kayıyordu nasıl işse)
    bu lastiklerle hiç kaymadı. Bu kayma işinden dolayı defalarce servise gitmiştik. Arabanın perfomansı özellikle son zamanlarda çok azalmış
    rampalarda çekmemeye başlamıştı, konforsuzlaşmıştı. Hatta sırf bu yüzden araba değiştirmeyi düşünüyorduk. Ta ki lastik değiştirene kadar.
    Tüm suç lastikteymiş. Şimdi performans normal, fren normal, araç konforlu. Lastiğin önemini de böylece anlamış olduk.
    Lastik arabanın yarısı demekmiş.
  • 3 sene lastiklerin eskimesi için nortmal bir süre, bunun michelin'le alakası yok. Bir de lastiklere kola, arapsabunu vs gibi şeyler sürülürse onlar da ömrü kısaltır. Onlar yerine amaca yönelik yapılmış lastiği besleğen ürünleri kullanmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

3 sene lastiklerin eskimesi için nortmal bir süre, bunun michelin'le alakası yok. Bir de lastiklere kola, arapsabunu vs gibi şeyler sürülürse onlar da ömrü kısaltır. Onlar yerine amaca yönelik yapılmış lastiği besleğen ürünleri kullanmak lazım.

bilgiler için teşekkür ler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dexterr41

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

3 sene lastiklerin eskimesi için nortmal bir süre, bunun michelin'le alakası yok. Bir de lastiklere kola, arapsabunu vs gibi şeyler sürülürse onlar da ömrü kısaltır. Onlar yerine amaca yönelik yapılmış lastiği besleğen ürünleri kullanmak lazım.

bilgiler için teşekkür ler

Rica ederim.
  • Yanlış bilmiyorsam bir lastiğin ömrü en fazla 3 yıldır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birisi bana desin ki en iyi lastik budur kefilim be arkadaş
  • Kışlık lastik kullanmıyorsanız kışında bu lastikler aracınızın üzerindeyse bu tarz çatlakların oluşması çok normal birde zaman geçtikçe az kullanılsa bile lastiklerde bu tarz deformasyonlar olacaktır.
  • jdmworks kullanıcısına yanıt
    http://lassa.com.tr/hizmetler/lastik-raf-omru

10 yıl diyor burda raf ömrüne
  • 2009 da aldığım almanyada üretilmiş aynı lastiklerde ,diş derinliği iyi olduğu halde 4 yılda 35bin km yaptım ,yanlarda resimdekiler kadar olmasada kılcal çatlamalar vardı
  • Michelinden sorun yaşamayan sadece ben varım galiba 2010 Yılında 185/65/14 Energy saver aldım, o kadar virajlara girdim patinajlar frenler resmen işkence ediyorum gazladığım zaman. Ama yıpranması olsun yol tutuşu olsun sonuna kadar memnunum. Çatlak vs hiçbirşey oluşmadı.
  • hocam lastiğiniz sağlam ancak galiba parlatıcı kullanıyorsunuz parlatıcılar mahvediyor lastiği kimyasal hele birde güneşte kaldıysa hep durum vahim onla alakalı olabilir diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

hocam lastiğiniz sağlam ancak galiba parlatıcı kullanıyorsunuz parlatıcılar mahvediyor lastiği kimyasal hele birde güneşte kaldıysa hep durum vahim onla alakalı olabilir diye düşünüyorum

hocam lastiğiniz sağlam ancak galiba parlatıcı kullanıyorsunuz parlatıcılar mahvediyor lastiği kimyasal hele birde güneşte kaldıysa hep durum vahim onla alakalı olabilir diye düşünüyorum
  • quote:

quote:

Belirtilmiş oldum gibi, Herhangi bir parlatıcı kullanmadım.

Lastikte herhangi bir sertleşme yok.

• H.SAHİN kullanıcısına yanıt
    bende de benzer lastik var. energy saver, ispanyol uretim. 35bin km de ve 2009 üretim. çatlaklar yok ve lastik sertleşmeye başladı. hızlı kalkışlarda sıksık pati çekiyor araç. en kısa zamanda değiştireceğim. size de değiştirmenizi tavsiye ederim.
  • bu çatlaklar benim görüşümce de iyi birşey değil,

benzeri çatlakları , 3 yaşındaki bridgestone da yaşadım, fabrikayı aradım , eksper atadılar, eksper lastikleri görmeye gelmedi.(2-3 kere erteledi sonra birdahada aramadı)
    bir lastikçiye yönlendirdiler, lastikçi bunlar normal sorun yok dedi.
    hayatımda artık bridgestone kullanmam.

benzer çatlakları : 3 yaşındaki goodyear da yaşadım, satan lastikçiye götürdüm, 4,5mm diş olmasına rağmen, bitmiş bunlar yenisini verelim dedi, bizde kullanıyoruz çok memnunuz dedi, satarkende böyle demiştin dedim , ordan ayrıldım.

benzer çatlakları : 7 yaşındaki continental de görmedim,
    benzer çatlakları : 5 yaşındaki continental eco da görmedim
    benzer çatlakları : 4 yaşındaki hankokta görmedim (içten çatlaklar vardı garantiden değiştirdiler)

bu sebeple, bridgestone, mişlen ve goodyear almıyorum artık. testlerde 1.de olsa, benim aracıma gelmez.

yeni lastiklerimde continental kullanıyorum, 3 sene sonra durumu yazarım

• FreeLander F kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler.

benzer çatlakları : 7 yaşındaki continental de görmedim,
    benzer çatlakları : 5 yaşındaki continental eco da görmedim

Yıllık kaç KM yaptınız? setleşme durumu oldumu?

Continental veya Yokohama düşünüyorum?
  • Conti 5 alabilirsin
  • Öneriler üzerine, Bugün lassa impetus revo aldım.

İnşallah pişman olmayız. Lassa revo kullanan var mi?

500TL . kampanya varmış. 250 TL'ye 25TL. 50 TL indirim yapıldı.

Adana da Kış lastiği kullanamıyoruz.

Son durum fotoğrafları,
     >> Çatlak oluşumu Hk. ( Michelin Energy Saver) >> Çatlak oluşumu Hk. ( Michelin Energy Saver) >> Çatlak oluşumu Hk. ( Michelin Energy Saver)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 9 Aralık 2013; 13:25:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: H.SAHİN

quote:

Orijinalden alıntı: GMGGarage

lastik kullanılmasa, poşetinde sıfır dursa bile ömründen yer, belli bir süre sonra lastiklerin hamuru sertleşir tutuşu ve konforu azalır..

Yani lastiğinizin ömrünü sadece diş derinliğine göre hesaplarsanız hatalı çıkabilirsiniz.

bunun dışında fazla sorun oluşturacağını düşünmüyorum açıkcası

http://forum.donanimhaber.com/m_24873372/tm.htm
    konuda detaylı anlatım yapılmış incelemenizi tavsiye ederim..

Şimdilik yumşaklığında veya yol tutuşunda hiç problem yok. Çok yumşak olduğu için hava basıncını 32-34 yapıyorum.

Parçalanma vb. risk oluşur mu? ( top atma )

Tşk.

Merhaba, ben de 2010 yılında Ford Focus aracımıza aynı lastiği taktım. Fakat bin pişman oldum. Focus gibi yol tutuşu efsane olan bir araçta bile güvensizlik yaratan bir lastik. Islakta zaten kötü de, kuruda da kötü.. Benim lastiğimde de aynı çatlaklardan vardı, bir ay kadar önce kaldırıma sürttüğümde yanaktan yarıldı. Ben de sinir olup dört lastiği de Conti PremiumContact 5 ile değiştirdim. Bir daha Michelin mi? Asla...

• Bana göre michelin markası kesinlikle ülkemiz yollarına uygun değil, aşırı yumuşak.Michelin alpin 4 kullanmıştım, konforuna diyecek yok ama karda buzda yol tutmuyordu pek ( erzurum), lastikte yolların bozukluğundan dolayı bir hayli aşınmada vardı.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.