Şimdi Ara

CAYIN 265, MELODY SP6, MARANTZ 11S1, PR.PROLOGUE 2 Mİ ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Valla Altan diğer arkadaşları bilemem ama ömrü hayatımda 9.6 tavsiye etmedim belki diamond 9.1 vs..tavsiye etmiş olabilirim ki o da içlerinde boyut olarak en küçük fakat diğerlerine göre daha iyi çalan gibiydi...Bu arada eğer aramızda eskiden 9.6'yı tavsiye edip şu anda da kötüleyen "Odyofil" arkadaşlarımız varsa onu bilemiyorum....Eğer öyle arkadaşlar varsa da yine de onları tenkit etmemek lazım zamanla algılar ihtiyaçlar ve zevkler değişiyor hatta tecrübeyle birlikte kulak daha hassas ve seçici hale geliyor bu durum yıllar sonra ortaya çıkarılırsa tükürdüğünü yalamış olmak gibi bir şey oluyor ama yapacak bir şey yok...Seneler önce kulağa iyi gelen 9.6 artık o kadar tecrübe edilen ve dinlenilen sistemden sonra anlamsızlaşmış olabilir..

Bu arada ben 9.6'yı ilk dinlediğimde ya benim kulaklarımda bir problem var ya da forumda gerçekten bu cihazı gözü kapalı herkese tavsiye eden üyelerin kulaklarında bir bozukluk var demiştim..Çünkü 9.6'nın zor bir hoparlör olduğunu anlamak için cidden odyofil olmaya da gerek yok çok basitçe başka sıradan bir hoparlörü alın ve A-B testi yapın...Fark bariz belli oluyor sizlerin de bildiğiniz gibi..Bu arada wharfedale'in o kadife gibi gerçek ses karakterini çok iyi bilen ve beğenen biri olduğumu da söylemek isterim ilk dinlediğim wharfedale ürünü 9.6 değildi yani..

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Class A 40 watts
    Bence en azından 91db/1watt/metre hassasiyete sahip bir hoparlör bulmak lazım.
    Bu amfinin fiyatı 1.300-1.500 TL bandında ise iyi bir seçim olabilir.

Mesela hangi hop, bir örnek verebilirmisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyahbeyazh -- 5 Aralık 2012; 9:18:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

@siyahbeyaz Gördüğün gibi forumda 9.6 lar pek sevilmiyor ama haksız da değiller sürmesi zor, sesi kapalı, işçiliği kötü vs..vs..Dali'nin Concept serisi ile zamanında karşılaştırma fırsatı bulmuştuk (o zaman yeni gelen zenzor7 leri deniyorduk) concept'lerin bile 9.6 lardan her anlamda açık ferah ve daha müzikal çaldıklarını gördük...Cayin 265 için ben iyi şeyler duymuştum amplinin mimarisi de dikkat çekici çift torodial trafo, kanal başına 40.000uF kapasitör vs...Bir de cihaz class-A 40 watt olunca en azından denenmesi gereken ampliler sınıfına giriyor bence..

Bu arada Burakın dediği bende bu aralar bir iki yerde bu cihazın ilanını gördüm dikkat etmek lazım eğer ciddi anlamda düşünülecekse orasına burasına iyice bakılmalı mümkünse içine de..

Sevilmiyor ifadesi bence biraz eksik olmuş. 4-5 sene öncesi bu fiyat aralığında çok fazla alternatif olmadığı gibi, bütün forumlarda yazıldığı üzere F/P oranı göz önünde bulundurulduğunda fazla rakibi yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyahbeyazh -- 5 Aralık 2012; 9:26:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Wharfedale 9.6 bir zamanlar forumun ezber tavsiyesi idi. Ustelik bahsi gecen diger hoparlorlerin coguda vardi. Kotu diyeni doverlerdi neredeyse. Nasil degisyor zamanla algilar.

AYNEN
  • Sevgili Atalayalper sana yazilmis bir mesaj degildi, ortaya yazilmisti. Bir donem ezber tavsiye idi bu hoparlorler. Iyidir kotudur diye bir tespitimde yok, sadece zevklerin nasil degistigine belkide gelistigine vurgu yapmak istemistim.
  • Altanspx; bana yazmadigini biliyorum zaten bende senin gibi dusunenlerdenim zamaninda hangi tavsiye konusunu acsak karsimiza 9.6 cikiyordu..Neyse hayirlisi olsun amplinizi aldiktan sonra mumkunse onunla gidin bence yeni hoparlor bakmaya tavsiyelerle olusabilen yanilma ve begenmeme payiniz ortadan kalkar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Altanspx; bana yazmadigini biliyorum zaten bende senin gibi dusunenlerdenim zamaninda hangi tavsiye konusunu acsak karsimiza 9.6 cikiyordu..Neyse hayirlisi olsun amplinizi aldiktan sonra mumkunse onunla gidin bence yeni hoparlor bakmaya tavsiyelerle olusabilen yanilma ve begenmeme payiniz ortadan kalkar

Ampli yurt dışından gelecek. Sanırım S1 veya Melody SP6 dan birisini alacağim.
  • Bir zaman bende bu markaları kovaladım ama son kararım kendi lambalımı üretmek oldu.
    Hashimoto lambalıyı birebir kopyalıyoruz sonuca az kaldı...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.