Şimdi Ara

cbr 125 hakkında soru (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hyosung'un çok fantazi bir supermoto modeli var mesela o çok orjinal olabilir.

Bu arada pazar günü motocross eğitimim var bakalım nasıl geçecek Bu yaz devam edip şu cross işini iyice ilerletip sonra motor almayı düşünüyorum. Gerçi param olsa alacaktım ama bu da mantıklı bir teselli oldu işte napayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinoz31 -- 15 Haziran 2007; 20:20:38 >
  • Kariyon u diyosun heralde ufak,yuvarlak,125lik şirin bişey.
  • sparcoo
    Bence sen hyosun 250gtr den başla.Motosiklet biraz ağır olsada zamanla alışırsın.Ama her zaman temkinli olmalısın.Çünkü ağır motosikletler şakaya gelmez
  • Mesela motoru alıp durduk yerde düşürenler var çünkü 170kg ve durduğu yerde bir yatmaya başladığında bir daha düzeltmek sağlam güç ister, hatta imkansız denebilir. Yani benim Kawasaki ZX-9R ile başlayan tanıdığım da var, adam otobanda 290km/h yapmış bir insan ama motoru durdurunca ayağı çukura geldiğinden boş yere düşürdü ve siniri bozulunca sattı. 290 yaptı diyorum ama benden iyi sürmüyordu, eğitimde anladık onu da yavaş sürerken belli oluyor asıl kimin iyi sürdüğü. Demek istediğim büyük motorla başlamak çok zevklidir ancak bir o kadar da risklidir. Korumaları takarsın sana birşey olmaz ama düştüğünde motora gelen hasar zaten aynı ölçüde canını yakar emin ol. Supersportların grenajları da tek düşüşte maşaallah 1000-2000YTL tutuyor en ucuz şekilde, o da ayrı bir koyar insana. Ama enduroların grenajlar plastik olduğundan düşünce kaldırır gidersin, için acımaz. Tabi hangisi sana uyarsa onu tercih et, ilk önce tarzını bul ve ona göre motorunu al, dışardan o güzel bu güzel diye duyduklarına aldırma çünkü zevkler herkes için çok değişken. Mesela Fazer 600 alacakken fikrini değiştirip Dragster 650 alan birkaç arkadaş gördüm, Fazer ve Dragster sürünce Fazer'dan korktular ve en uygunun Dragster olduğuna karar verdiler. Yani bu iş kulaktan dolma fikirlerle olmuyor. Supersport'u olup, bir kez cross deneyip ertesi günü motorlarını satıp cross alanlar da biliyorum ben. Ve kesinlikle cross yapmak çok keyifli asfaltla kıyaslarsak. Bunları da göz önünde bulundur ve imkanın varsa dene.

• benim kararım süpersport 'dan yana.yani aklımda olan honda CBR 600RR yada CBR 600F almak.Belki enduro daha rahat daha kullanışlı ama ben kararlıyım süpersport alıcam.CBR 600 dan başka süpersport önerileriniz varsa beni aydınlatacaktır hepinize güzel yorumlarınız için teşekkürler
  • O zaman sana eğitim alıp direk CBR600 almanı tavsiye ederim. Benim gittiğim Güvenli ve ardından İleri Sürüş'e gidersen kesinlikle CBR600 sürecek seviyeye gelirsin ve motoru tanıdığın için kendine güvenin olur. İleri Sürüş'te hocaya söylersin Fazer 600 grenajlı ile eğitimi alırsın(seçme şansı var o yüzden belirttim) Zaten bu eğitimi veren Yamaha'nın okulu ve 600'lüklerin kralı açık arayla Yahama R6'dır. Ordan eğitimin üstüne motorunu da alır güle güle kullanırsın. Ekipmanları sakın unutma Supersport şakaya gelmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: sahinoz31

O zaman sana eğitim alıp direk CBR600 almanı tavsiye ederim. Benim gittiğim Güvenli ve ardından İleri Sürüş'e gidersen kesinlikle CBR600 sürecek seviyeye gelirsin ve motoru tanıdığın için kendine güvenin olur. İleri Sürüş'te hocaya söylersin Fazer 600 grenajlı ile eğitimi alırsın(seçme şansı var o yüzden belirttim) Zaten bu eğitimi veren Yamaha'nın okulu ve 600'lüklerin kralı açık arayla Yahama R6'dır. Ordan eğitimin üstüne motorunu da alır güle güle kullanırsın. Ekipmanları sakın unutma Supersport şakaya gelmez

600 'lüklerin en kralı R6 dır demişsin. CBR 600 le arsında ne gibi farklar var bilgilendirme yaparsan sevinirim?

• Ya shootout'ları incelemiştim de gerek acceleration, gerek cornering gibi özellikleri daha üstün diyor hepsi. Ama bunları hissetmek için biraz profesyonel olmak şart yani biz anlayamayız.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.