Şimdi Ara

CCTV SİSTEMLERİ HAKKINDAKİ TÜM SORULARINIZI CEVAPLIYORUM.... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
808
Cevap
30
Favori
78.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Haikon DS-2CD2120F-IS 2MP IR Dome Kamera 3adet
    30m² oda için
    * 2MP Mini IR Dome Kamera
    * 1/3" PS CMOS, 2.8mm Sabit Lens
    * 30mt IR Görüş Mesafesi
    * 64 GB SD / SDHC / SDXC Kart Desteği
    * Dahili Mikrofon ve Alarm Girişi
    * 3D DNR, DWDR, BLC, ROI, Analizler
    * ONVIF, IP66, Vandal-Proof (IK8), 12VDC ve POE
    Haikon DS-2CD2T32-I5 3MP IP Kamera 10adet
    Dış mekan için
    * 3MP EXIR Bllet Kamera 1/3” PS CMOS
    * 2548 x 1536P
    * 4mm Sabit Lens, IP66, 50mt Aydınlatma
    * 3D DNR, ICR, DWDR, BLC, ROI
    * NAS Desteği, ONVIF, 12V DC veya POE
    Haikon DS-2DE5120I-AE 1.3MP IR PTZ Kamera 2adet
    Geniş bir alan için
    * 1.3MP Network Harici IR PTZ Kamera
    * (1920x1080@25 fps), 1/2.8" Progressive Scan CMOS
    * 20X Optik, 150mt IR Led Aydınlatma Mesafesi
    * Day / night (ICR), BLC, Beyaz dengesi (7 kademeli)
    * EIS, AGC, AutoFocus, 3D DNR, DWDR, 256 Preset
    * Ses Giriş/Çıkışı, SDCard (~32GB)
    * IP66, High-PoE & 24VAC
    Haikon DS-7616NI-E2 16 Kanal NVR Kayıt Cihazı
    * 16 Kanal NVR Netwok Kayıt Cihazı
    * (10/100Mbps), 2 SATA (2x4TB)
    * 1 x HDMI, 1x VGA (1920x1080), 1x Ses Çıkışı
    * 100 Mbps, 10 / 100 / 1000 Mbps Ethernet Arayüz
    * 1xRS-485,2xUSB 2.0, 1xUSB 3.0
    * 5MP Çözünürlük Desteği
    15 adet kamera ve bir adet NVR verdiğim liste için yorumunuz nedir. Sizin tavsiyeniz var mıdır. Kamera ve NVR sicimlerim doğrumu. Tavsiyenizi ve yorumunuzu bekliyorum. Yapabilirsek fiber hat üzerinden haberleştireceğiz yada UBNT POWERBEAM M5 400 cihazları ile wifi olarak haberleştireceğiz.

• Hocam ben hayvan damı için bazı yerlerden fiyat aldımhttp://www.cenova.com.tr/cn-1453ip.htm şu kamera içiin 100 dolar teklif ettiler ve aynı şekil poe destekli cenova 16 lı kayıt cihazı için 200 dolar teklifi aldım başka yerde aptina sensörlü 2 mp ip kamera (markasını daha önce duymadım şuanda tam hatırlamıyorum vescam vepcam mıydı) 3 kamera 16 lı avenir nvr (poe desteği yok) (daha sonra kamera ekleyeceğim için 16 lı) ve diğer tüm malzeler dahil artı kurulum 1900 tl dedi ilk teklifte kurulumu ben yapacağım bunlar arasında bir karşılaştırma yapar mısınız? ve en önemlisi aptina sensör başımı yakar mı?
    1/2.8" 2MP SONY Exmor CMOS Sensor le bi karşılaştırma yapma şansınız var mı?

• Merhaba CCTV başlığını görünce bir projemiz için cevap bulabileceğimizi zannediyorum.
    Su sondaj kuyusunda bir problemle karşılaştık. Bu nedenle de kuyunun içini görmek amacıyla bir görüntüleme sistemi kurmak istiyoruz.
    Kuyunun derinliği 300 metre ve de içinde doğal olarak su var. Kuyunun içine aksiyon kamerasını ipe bağlayıp gönderdik fakat istediğimiz sonucu alamadık. Bu nedenle de canlı olarak izleyebileceğimiz bir sistem olaması gerekiyor. kamera işiyle uğraşan kişilerle görüstüğümüzde tek bir kablo ile 150 metreden fazla görüntü alamazsınız dediler.
    Sadede gelecek olursak bize 300 metrede suyun içinde çalışabilecek ayrı zamanda ışık ayarlayabileceğimiz bir kamera sistemini nasıl kurabileceğimiz konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
    Not kameranın su yalıtımını kendimiz sağlayacağız
  • Merhaba

1- DVD/HVR/NVR AHD olan kayıt cihazım var. Bu üründe 4 adet eski analog kamera kullanıyorum.
    Üründe aynı anda 3 adet eski analog kamera ve 1 adet AHD kamera kullanılabilir mi?

2- Evime 4 kamera için 2+1 CCTV kablo sistemi çekmiştim. Şimdi ise 5. ve 6. kamera ihtiyacı doğdu.

2+1 CCTV kabloyu çoklayarak bir cctv kablosuna 2 kamera bağlanabilir mi?

Teşekkürler.
  • cenovyı blmemek yaptığın işlerin orantısıyla biraz tezat kaçıyor..
  • 2 mp ahd için aşağıdaki sensör ve işlemci nasıl ? 1080p kayıt yapmak istiyoruz. İş görür mü?
    1/2.8" Sony IMX222+ Hi3516C Chipset

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starback -- 20 Kasım 2016; 23:16:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhabalar. Super mini nvr aldım. Kameraları kurdum herşey iyi fakat hdd için esata girişi istiyor.

Buna nasıl hdd almalıyım ? ve çevirici nasıl almalıyım ? Hdd ye ayrıca güç ister mi ?
  • subutayi S kullanıcısına yanıt
    çin mallarına yorum yapmıyorum, nasıl diye bilgi veremem .
  • felekut F kullanıcısına yanıt
    çin mallarına yazılan ifadelerle ilgilenmiyorum. doğruluğuna bakamam, işinin arkasında duran bir satıcı ile çalışın
  • Klanist K kullanıcısına yanıt
    analog kamerayla 500-600mt de rg-6 kabloyla alırsınız, ip de kablosuz yönlendiriciler kullanırsınız.
    Benim sıkıntılı olarak gördüğüm suyu seçebilmesi. Karanlık olduğu için tüm kameralar gece moduna geçicek ve siyah beyaz olacaktır. IR ışıklarının kırılması yüksek olacak ve sizi yanıltacaktır. Çalışmasını aşarız da tam olarak neyi görmek istiyorsunuz bunun cevabını bi alalım. Ona göre bi çözüm bulalım.
  • cemabay C kullanıcısına yanıt
    cihazınız kaç kanalsa o kadar kamera kullanabilirsiniz.

Tek kablo üzerinden tavsiye etmemekle beraber 2 kamera çalıştırabilirsin.

bir canlı uç, bir toprak ( telli kısım ) ve 2 adet güç kablon var.

canlı ucun birinden bir kameranın artısını ver, güç kablonun birinden diğer kameranın artısını ver. Kameraların topraklarını kablonun toprağına ver.
    Gücün artısını diğer güç kablosundan , toprağını ortak topraktan ver.
    Cihaza BNC leri girerken sadece canlı uçları bağla, topraklar sadece adaptörde olacaktır.

DVR cihazının TOPRAK ÇIKIŞI VARDIR, onu da adaptörün toprağına ver, oldu bitti.
    Güç kablosu üzerinden verdiğin kamerada parazit yaşarsan gücü canlı uçtan vermek durumuna kalabilirsin, ama bu cümleyi uygulamadan önce yine sor, tekrar yazayım.
    Karıştırırsan kablo renklerini söyle, cizim atayım
  • tersaneci72 kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum demiyorum, çalışırken görmedim diyorum. Belki girdiğim her mağaza bahsi geçen markayla bile donatılmış olabilir ama ben o tarz çalışmıyorum.
    O yüzden bilmemek benim sucum değil. Her önüne gelen çinde ürettirip üzerine bi marka attırıyor, bilmek zorundamıyım.
  • starback kullanıcısına yanıt
    Teknik uyumuna baktığımda gayet iyi gözüküyor.Lakin marka önemli.
    Kayıt cihazına önem verin derim.
  • ottoman984 kullanıcısına yanıt
    hatırladığım kadarı ile e-sata yuvasına usb oturuyordu, usbli harici hdd kullanabilirsin. Harici güçlü kullanmanı öneririm.
  • muratoren92 M kullanıcısına yanıt
    ıp kamera tester lar o şekilde olmuyor, onvif üzerinden görüntü çekiyorlar.
    Sen RJ-45 tester alıp kabloyu test edebilirsin.
    Analog kameraları da kısa devre varmı diye test edebilirsin. Yoksa zaten çalışır. Analog kameraları RCA Sarıdan test edebilirsin.
    AHD kameraları test eden alet yapıldı mı bilmiyorum.

*** Linke baktım inan bilmiyorum, işe yarıyor mu diye.
    Ben dediğim şekilde çalışıyorum. Analog kameralar için kol test monitörümü kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D66DD504 -- 25 Kasım 2016; 17:12:17 >
  • evy. hocam. 1 gündür böyle kullanıyorum sıkıntısız şu an,
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Kablo sistemi 5 sene önce elektrikçi tarafından çekildiği için ve çekilen kablolar duvardan kayıt cihazına olan kısım üzerinde herhangi bir değer yazmadığından kabloların 2+1 olduğunu, ayrıca geçenlerde kamera gücü gidip geldiğinde kabloyu söküp taktığında 2+1 olduğunu görmüştüm. Şimdi tekrar söküp kabloları bir daha derin sıyırınca 5 sene önce kamera bağlantısını yapan ustanın ses kablolarını keserek kısalttığını fark ettim. cctv kablosunun içine girince kesik olduklarını fark edemedim.

Kısaca kablo sistemin 4+1 miş. Bu durumda işim daha kolay sanırım. ses kablolarından görüntü alıp hemen yanındaki diğer kamera kablosundan da elektriği alabilirim diye düşünüyorum. Bu şekilde olunca tek bir + - kabloya 2 kamera bağlanınca kablonun akım, amper gücü yeterli olur mu? 2 ahd gece görüşlü kamera bu kablolarda sorun çıkartır mı. Kamera adaptörümün güç sorunu yok.

Ayrıca DVR cihazlarında, üzerinde toprak çıkışı var dediniz. 2 dvr cihazım var 2 sinde de ben bu çıkışları bulamadım. Markaları cenova biri eski analog dvr lerden diğerde yeni ahd,nvr,dvr serisi. Teşekkürler.

• cemabay C kullanıcısına yanıt
    Toprak önemli, genelde cihazların arkasında kasa vidalanan yerdedir.
    4+1 kablo ile 4 kamera bile çalıştırabilirsin.
    Önermem ama kısa mesafelerde sorun yaşamadım.
    Kameraların topraklarını bir kablodan götürebilirsin.

sarı+kırmızı+siyah+beyaz + canlı +toprak olduğunu varsayıyorum

Canlı + topraktan bir kamerayı.
    kırmız ve siyahtan gücü götürürsün
    Diğer sarı ve beyazdan da diğer kamerayı götürürsün.

Bi kamera daha ekleyecek olursan canlı+sarı+beyazdan 3 kameranın + sını bağlarsın, genel topraktan kameraların toprağını verirsin.
    4. kamerayı anlatmama gerek yok sanırım.
  • Çok yeterli oldu. 2 kamera bağlamak işimi görür. Teşekkürler.
  • Merhaba

Neutron marka 7107 model Motorlu Lens (koaksiyonel kablodan uzaklaştırma yakınlaştırma yaparak bağlanan) kamera aldım. Kayıt cihazım CENOVA N801 modeli fakat bir türlü uzak bağlantıdan (yerel ağ) da dahil zoom, uzaklaştırma yakınlaştırma yapamadım.

Neuron ile de görüştüm Cenova ilede bir cözüm bulamadılar. Neutron bizim cihazlarda çalışıyor diyor. (tabi bu durumda ürün bilgilendirme açıklamalarına sadece bizim cihazlarda çalışır yazması gerekirdi) Cenova ile görüştüğümde onlarda kameranın baud hızı, protokol vs. bilmeniz gerekir (sanırım PTZ kobtrollerdeki Bağlantı türü: RS435, Koaksiyonel seçeneklerindeki verileri girmek için) diyor. Neutronda bizim cihazlarda otomatik çalışıyor diyor.
    Bu konuda yardımcı olurmusuznu? Teşekkürler.

DVR cihazında PTZ kısmında bağlatı türü olarsak 2 seçenek var. Bu seçeneklerden biri KOASİYOL (UTC) şeklinde, kameranın kullanım klavuzuda yok olmuyormuş. Kamerada da 2 kablo var. biri elektrik diğeride görüntü kablosu, başkada bir ayar giriş çıkış yok.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.