Şimdi Ara

cd imajı ile bir arşivi dvd ye yazma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben Acronis True İmage Programı ile bilgisayarımın C sürücüsünün imajını aldım. 3.5 gb tuttu. Bir de elimde Acronis True İmage programının 18 mb lik nrg formatında cd kalıbı(DVD ye yazılmıyo) var. Ben bu cd kalıbı ile bilgisayarımın imajını tek dvd ye yazmak istiyorum nasıl yapabilirim. Yardım ederseniz sevinirim.
    Not: Program boot özelliğine sahip olduğu için winrar gibi bir arşiv yöneticisiyle çıkartılıp dvd ye yazdırıldığında boot özelliği gidiyor.
    Not: Power iso adlı program Acrnis True İmage programının olduğu 18 mb lık cd kalıbını dvd ye yazıyor ama dvd çok oturumlu dvd olmuyor yani üzerine tekrardan dosya ekleyemiyoruz.
    Yardımlarınızı bekliyorum......

• http://forum.donanimhaber.com/m_6347984/tm.htm
  • iyi de ben acronis true image prograının nasıl kullanıldığını sormadım ben orda yazanları zaten biliyorum. Biraz daha dikkatli okursan sevinirim.
  • nrg formatındaki dosyayı sanırım ultra iso programı açıyor. Ultraiso ile açtıktan sonra 3.5 gb olan imaj dosyasını bir klasör içine alarak ultraiso ile açtığınız Acronis True İmage programının içine atınız ve iso olarak tekrar kaydediniz. Sonra bu dosyayı dvd ye yazdırın, sanırım işe yarayacaktır. Ben de Norton Ghost ile aynı şeyi yapmıştım ve tek dvd den ghostu çalıştırıp içindeki imaj ile bilgisayarı eski haline getiriyordum. Sanırım sizin istediğiniz de bu olsa gerek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: atakan84

nrg formatındaki dosyayı sanırım ultra iso programı açıyor. Ultraiso ile açtıktan sonra 3.5 gb olan imaj dosyasını bir klasör içine alarak ultraiso ile açtığınız Acronis True İmage programının içine atınız ve iso olarak tekrar kaydediniz. Sonra bu dosyayı dvd ye yazdırın, sanırım işe yarayacaktır. Ben de Norton Ghost ile aynı şeyi yapmıştım ve tek dvd den ghostu çalıştırıp içindeki imaj ile bilgisayarı eski haline getiriyordum. Sanırım sizin istediğiniz de bu olsa gerek.

Teşekkürler inş. işime yarar deneyaceğim. Ama senin dediğin şeyi power isola yaptım olmadı inş. ultra iso ile olur.
  • Malesef söylediğini şeyi bu kadar basit bir şekilde yapamazsın. Çünkü Acronis isoları korumalı olduklarından içerisine dosya eklemene izin vermez. Eklenir ama boot özelliği bozulur.
    Tabi eski sürüm acronis kullanıyorsan, mesela Acronis True Image 8.1 gibi bu söylediğini bu yöntemle yapılabilir.

Tabi çözüm yoluda yok mu dersen var tabi. Isoyu hiç bozmadan Dvd ye ekleyip çalıştırmak. Bunu ise EasyBoot programıyla yapabilirsin.

Aşağıdaki konuda dostum Lancelot_Real'un yaptığı güzel bir çalışma var bununla ilgili. Takıldığın yerde konu altında soru sorarsan sana yardımcı olacaktır.

http://forum.donanimhaber.com/m_23995938/tm.htm

Ben bununla ilgili fazla deneme yapmadığım için benlik bu kadar...

Umarım ufakta olsa bir yardımım olmuştur..... Kolay gelsin.....

• quote:

Orjinalden alıntı: blue_life

Malesef söylediğini şeyi bu kadar basit bir şekilde yapamazsın. Çünkü Acronis isoları korumalı olduklarından içerisine dosya eklemene izin vermez. Eklenir ama boot özelliği bozulur.
    Tabi eski sürüm acronis kullanıyorsan, mesela Acronis True Image 8.1 gibi bu söylediğini bu yöntemle yapılabilir.

Tabi çözüm yoluda yok mu dersen var tabi. Isoyu hiç bozmadan Dvd ye ekleyip çalıştırmak. Bunu ise EasyBoot programıyla yapabilirsin.

Aşağıdaki konuda dostum Lancelot_Real'un yaptığı güzel bir çalışma var bununla ilgili. Takıldığın yerde konu altında soru sorarsan sana yardımcı olacaktır.

• quote:

Malesef söylediğini şeyi bu kadar basit bir şekilde yapamazsın. Çünkü Acronis isoları korumalı olduklarından içerisine dosya eklemene izin vermez. Eklenir ama boot özelliği bozulur.

Yardımın için çok teşekkür ederim. Ama Acronis True image iso su korumalu demişsin. O dosyayı ben internetten falan indirmedim. cd den nero ile nrg olarak kaydettim yine korumalımıdır? ve kullandığım Acronis True İmage Programı oldukça eski 8 daha eskidir diye tahmin ediyorum büyük ihtamal 6. sürümüdür tam olarak 18 mblık bir dosya...

• quote:

Senin dediğin program sadace imajı dvd ye yazıyor. Aynı elimdeki poweriso gibi ama daha sonra bu dvd nin üzerine dosya eklenmiyor yani dvd yi çok oturumlu olarak biçimlendirmiyor Ama emeğin için yine de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sacrificedMiserablePawn -- 28 Temmuz 2008; 22:48:54 >

• Norton Ghost kullan. Hard Diskin (C'nin) imajını direkt olarak DVD'ye ya da CD'lere yazıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.