slm arkadaşlar 2 hosting firmasından host aldım biri Cdonts diğeri ise Persits kullanıyor asp yi bilimiyorum Cdonts form mailde hiç bir şekilde sonuç alamadım örnek kullanıdğım asp kodu Persits için :
Set guncelMail = Server.CreateObject("Persits.MailSender")
'//////// Bu bölüme gereki ayarlarý yazýnýz /////////// guncelMail.Host = "****.***l.***" ' mail server guncelMail.username = "***@****.net" 'bi mail acýlmasýlasým guncelMail.password = "******" ' sifresini buray ayazýnýz '//////// Bu bölüme gereki ayarlarý yazýnýz ///////////
guncelMail.From = Siteden ' bu bölüm keyfinize göre yapýn guncelMail.FromName = kim ' bu bölüm keyfinize göre yapýn
guncelMail.AddAddress kime guncelMail.Subject = "iletisim formu" guncelMail.IsHTML = true guncelMail.Body = ""&konu&"" On Error Resume Next guncelMail.Send If Err <> 0 Then strErr = Err.Description Response.Write "E-Mail Gönderilemedi.Hata :<b>"&strErr&"</b>" Else Response.Write "E-Mail Gönderilmiþtir." End If Set guncelMail=Nothing
%>
ikinci olarak kullandığım Cdonts kodu :
<% If (cStr(Request("Submit")) <> "") Then Dim objCDO,mesaj,ad,soyad mesaj =cStr(Request("varmesaj")) ad =cStr(Request("varad")) soyad =cStr(Request("varsoyad"))
Set objCDO = Server.CreateObject("CDONTS.NewMail") objCDO.From = cStr(Request("varemail")) 'Senders Email Address objCDO.To ="****@******.com.tr" objCDO.Subject ="Sayfadan mail var " objCDO.Body = ad & " " & soyad & "söyle yazmis :" &"<br>" mesaj objCDO.Bodyformat = 0 objCDO.Mailformat = 0 objCDO.Send() 'send mail Set objCDO = Nothing 'Clean up your objects!!! Response.Write("Mesajiniz Iletildi tesekkürler") 'default response End If %> <html> <head> <title>Iletisim</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"> <style type="text/css"> <!-- body { background-color: #FF9900; } .style1 {color: #FFFFFF} --> </style></head>
iki örnek kodda hataların nerde olduğunu sölermisiniz Persits kodunda mail geliyor ama gönderen,konu vb. yerler boş Cdonts ise hiç tık yok lütfen yardım edin.
yokmu yani bunu bilen insan.... yardıma ihtiyacım var