Şimdi Ara

Çekiliş: Yapı Kredi mobil'e giren 3bin*20 puan veya bin*100 tl hb çeki (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
4.240
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07E

Tabi mühendis değilim. Ancak mühendis tanıdıklarım var. Bundan 3 sene önce ikisi mezun oldu biri aseldanda diğer başka bir özel şirkette aylık 6 7 bin liraya ise girdi.

Bu sene durumlar nedir mezun olanlar kaça giriyor diye sordum 8 9 bin dediler. Ben onların yalancısıyım.

Türkiye mühendis mezarlığı. Biliyorsunuz her yerde üniversite açıldı. Dolayısıyla mühendisin asgari ücretle çalışıyor olması kendi degersizligini biliyor oluşundan kaynaklanabilir.

burda suç hükümette. adıyaman üniversitesinde inşaat mühendisliği bölümü açmış ama dolmuyor. ordan mezun olan adam da aselsan kalitesinde bir yere gidemiyor.
    sonuç -> 2300 lira maaş.

adıyaman üniversitesinde tıp fakültesi dışındaki diğer tüm bölümlerin tek bir amacı var, bölgedeki esnafı canlandırmak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• mahmut716 kullanıcısına yanıt

Hah bu çok doğru işte olay asgari ücretin az olması değil. Olay kaliteli insan yetistiremiyor olmamız dediğin gibi turkiyede üniversitelerin amacı etraftaki ticareti arttırmak, yeni üniversite insaatlarindan çıkar elde etmek ve gençleri düşünme ve sorgulamadan men ederek 5 6 sene pasifize etmek.

Yani sorunumuzun temeli burada yatıyor.

Aslına bakarsan bu sorun da değil. İstenen bir şey. İnsanlar kalitesiz olsun düşünmekten yoksun olsun gözleri açılmasın ve neticede hem ucuz iş gücü olur hem de her denilene boyun egsinler. Yani bu is devlet denetiminde sistematik şekilde bilinçli yapılıyor. Adama 18 inde liseyi bitiriyor. Okumaya elverişli değil 2 sene üniversiteye hazırlanıyor 5 senede üniversiteyi bitiriyor 1 sene askerlik yapıyor yaşı 26 ya geliyor. Elinde meslek yok sadece ne olduğu belirsiz üniversite diplomasi var öyle olunca orada burada torpil peşinde koşuyor. Torpille bir yere gelince de kendini oraya getiren güce biat ediyor. Ne yazık ki bu durum da ozendiriliyor.

Halbuki 18 inde üniversiteye gitmeyeceğini bilse de ona göre bir meslek sahibi olsa günün sonunda muhtemelen daha iyi bir yerde olacak. Herkese hayal satmanın amacı yok. Herkes doktor mühendis öğretmen avukat hakim olamaz. Teknik olarak bu imkansız

Neyse konu dağıldı ama bu konular açılınca kendimi tutamıyorum. Bir nesil daha heba oldu bu kara düzende ona yanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Baya sallamissin. Günde 50 liraya çalışan adam bitik adamdır hiç bir meziyet yoktur.

Hadi onu geç birinin başkasını asgari ücretli gösterip günde 50 lira vermesi suçtur buna gerek de yoktur. İş veren asgari ücretli gösterdiği zaman 500 liradan fazla vergi öder. E onu öyle göstermenin mantığı nedir. Hadi aylık 5000 lira verip bunu asgari ücret göstermenin mantığı var ama aylik 1500 verip bunu asgari göstermek akılla izah edilemez

Bir şey söylerken mantıklı sallayın da attığınız belli olmasın

Maşallah Türkiye'de herkes meziyetli sanki.

Çalışanların zaten %44 asgari ücretli.

Bu ülkede atom mühendisi üç bin liraya sabahtan akşama kadar çalışıyor. Bir de iş bulduğuna seviniyor.

Bu ülkede bazıları cennette yaşıyor olabilir. Ama bu yaşanılan gerçekleri değiştirmez.

Yapılan son kamu oyu araştırmalarında gençlerin yüzde 62 yurt dışında yaşamak istiyor.

Yazdığın doğruysa, fırsatını bulan bu ülkeden neden kaçıyor?

• batyaz kullanıcısına yanıt

atom mühendisi türk ulusal nükleer bilmem ne kurumunda türkiyenin nükleer güç ve araştırmalarında mı çalışıyor. Yazdığım şeyleri baştan okuyun ne demek istemişim anlayın.

Asgari ücret minimum geçinme maaşı değildir. Kabiliyetsiz insanın maaşıdır. Mesela hammal maaşıdır mesela bir bilgi tecrübe gerektirmeyen kişinin maaşıdır. Sen bu maaşın düşük olmasından dem vurursan okumuş adamın maaşını da yükseltmen gerekir. Asgari ücret 3 bin lira iken memur maaşı 5 bin olursa bu durumda orta sınıf kalmaz herkes fakir olur.

Asgari ücret çok ya da az değil türkiyede para değersiz türkiyede planlama yok

fırsatını bulan kaçar çünkü meziyeti olana değer veren ülkeler türkiyeden daha çok maaş veriyor çünkü oralarda üretim var en sonunda paraları değerli.

bugün trde 10 bin lira maaş alan adama zengin gözüyle bakarlar halbuki 1000 euro eder etmez o kadar.

Git almanyaya dilencilik yap (abartarak diyorum) günde 30 40 adamdan 1 euro demir para dilen ay sonunda 1000 1200 euro cebinde kalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 30 Aralık 2020; 15:50:0 >

• quote:

atom mühendisi türk ulusal nükleer bilmem ne kurumunda türkiyenin nükleer güç ve araştırmalarında mı çalışıyor. Yazdığım şeyleri baştan okuyun ne demek istemişim anlayın.

Asgari ücret minimum geçinme maaşı değildir. Kabiliyetsiz insanın maaşıdır. Mesela hammal maaşıdır mesela bir bilgi tecrübe gerektirmeyen kişinin maaşıdır. Sen bu maaşın düşük olmasından dem vurursan okumuş adamın maaşını da yükseltmen gerekir. Asgari ücret 3 bin lira iken memur maaşı 5 bin olursa bu durumda orta sınıf kalmaz herkes fakir olur.

Asgari ücret çok ya da az değil türkiyede para değersiz türkiyede planlama yok

fırsatını bulan kaçar çünkü meziyeti olana değer veren ülkeler türkiyeden daha çok maaş veriyor çünkü oralarda üretim var en sonunda paraları değerli.

bugün trde 10 bin lira maaş alan adama zengin gözüyle bakarlar halbuki 1000 euro eder etmez o kadar.

Git almanyaya dilencilik yap (abartarak diyorum) günde 30 40 adamdan 1 euro demir para dilen ay sonunda 1000 1200 euro cebinde kalır

Neyse seninle uğraşacak vaktim yok. Senin görüşün sana, benim görüşüm bana. Maşallah destan yazıyorsun. Anlaşılan çok vaktin var.

• quote:

Orijinalden alıntı: soldier_x

Çekilişlerden genelde bana baş cıkar ama gene katılayım

Aynen. Git piyango bileti al, onda bile şansın daha çok olur diycektim ki pardon, hile hurda derken şansın daha az olur

• Piyangodan ümidi kestik hocam coktan

• batyaz kullanıcısına yanıt

Şu anda boşum tatil ettik 2 hafta aslında doluyken de bu kadar yazabilirim  

• Hatta daha da fazla. Net rakam neyse vergi ve prim toplamı onun yarısına denk geliyor, yani asgari ücret bildiren biri ~1.200 devlete ödüyor zaten.

• Sonuçlar ne oldu acaba bilen var mı? Bugün açıklanacaktı. Çıkacağından değil, merak ettim sadece..
  • www.yapikredi.com.tr
    Yapı Kredi Mobil'e giriş yaptılar, hediyelerin sahibi oldular!
    https://www.yapikredi.com.tr/kampanyalar/detay/197421
    sonuçlar burda bana cikmamis

• Çıkmamış
  • Hiçbişey yok

• çıkmamış 😭
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.