Şimdi Ara

Celal Bayar Üniversitesi 2013 Girişliler [Ana Konu] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
403
Cevap
5
Favori
23.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben kendimde Manisa'lıyım, İzmir'den gidip geliyorsan eğer o yüzden sıkıcı geliyor olabilir fakat başka şehirden gelen arkadaşlarım genelde kendi şehirlerine göre Paris sanıyorlar burayı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Métropol

Ben kendimde Manisa'lıyım, İzmir'den gidip geliyorsan eğer o yüzden sıkıcı geliyor olabilir fakat başka şehirden gelen arkadaşlarım genelde kendi şehirlerine göre Paris sanıyorlar burayı :)

Paris sanan arkadaşlar nereden gelmişler?
  • Tokat, Mersin, Hatay vs.
  • benimde doğup büyüdüğüm şehir Manisa ama dışarıdan gelip paris sananı görmedim

ben alıştığım için benim için güzel bir şehir sonuçta kişiden kişiye değişir.
  • şu manisayı beğenmeme havaları bi bitmedi. ben de izmirden geliyorum arkadaş ne bu görgüsüzlük..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chirurgicum -- 12 Ocak 2014; 13:46:47 >
  • Chirurgicum C kullanıcısına yanıt
    beğenilecek bi tarafı yok ki
    not: izmirliyim
  • eldronheroes kullanıcısına yanıt
    yazılılm müh 1. öğretim
  • İşletme iö selamlar canlar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chirurgicum

şu manisayı beğenmeme havaları bi bitmedi. ben de izmirden geliyorum arkadaş ne bu görgüsüzlük..

analarının karnında paristelermiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Métropol

quote:

Orijinalden alıntı: Chirurgicum

şu manisayı beğenmeme havaları bi bitmedi. ben de izmirden geliyorum arkadaş ne bu görgüsüzlük..

analarının karnında paristelermiş

Alıntıları Göster
    a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chirurgicum -- 11 Ocak 2021; 6:27:16 >
  • Şu an Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi'nde Yazılım Mühendisliği Bölümü'nün Hazırlık sınıfında okumaktayım. Aslen Gaziantepliyim. Yazılım Mühendisliği lise hayatımın başından beri istediğim bir bölümdü ve bu isteğime ilk senemde kazanmış olmanın hala mutluluğu içerisindeyim. Ben meslek lisesi bilişim teknolojileri bölümü mezunuyum ve yazılım mühendisliği bölümüne m.t.o.k kontenjanından girdim. Şu an hazırlık sınıfında sadece 3 ders görmekteyiz.Bunlar; Matematik,Fizik ve Kimya dersleri.Haftada toplam 15 saat ders görmekteyiz. Haftanın 3 günü ders var diğer 4 gün tatil:) Okulda toplam öğrenci sayısı 104 kişi. 16+16 M.T.O.K kontenjanından gelenler 36+36 normal kontenjandan gelenler.Gelecek sene Mekatronik Mühendisliği ve Endüstriyel Tasarım Mühendisliği açılması planlanmaktadır. Fakültenin yeni açılmasından dolayı bir takım eksiklikleri var ama bu eksiklikler hızla giderilmektedir. Şu an neredeyse bir çok eksiklik tamamlanmış haldedir. Fakülte Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bulunmaktadır. Turgutlu Manisa'nın en büyük ilçesi denilebilir. Turgutlu'ya yerli halk eski ismi olan "Kasaba" yı kullanmaktadır.Buraya geldiğinizde o nedenle şaşırmayın. Turgutlu'da sosyal etkinlik, öğrencilerin hoşça vakit geçirebileceği fazla bi yer yok ama fakültemizdeki öğrenci sayısı arttıkça bu gibi yer ve faaliyetlerde artacaktır. Turgutlu İzmir'e çok yakın bir ilçedir. Trenle İzmir'e 4,5 liraya Alsancak'a kadar gidilebilmektedir. Manisa Merkez' ede 2,5 liraya gidilebilmektedir. Tren yolculuğu otobüse göre rahat ve daha ekonomik ama biraz daha yavaş otobüse göre :) otobüslede 7,5 liraya gidilebilmektedir. Onun dışında Turgutlu öğrenci için yaşanabilir bir ilçedir. Her şey bulunmaktadır ve en uygun fiyata :) İnsanları bayağı bi öğrenci dostudurlar ellerinden geldikçe size en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışacaklardır. Şu an iyiki de burdayım diyorum inşallah mezun oluncaya kadar da diyeceğim.Kısaca anlatacaklarım bu kadar daha anlatılacak çok şey var... [COLOR="Red"]www.yazilimmuhendisiyiz.biz[/COLOR] den daha detaylı bilgi alabilir ve bana ulaşarak her türlü sorularınızı iletebilirsiniz....

www.yazilimmuhendisiyiz.biz
    Facebook,twitter,Lindedİn gibi bir çok sosyal ağdan da bana ulaşabilir.
    info@yazilimmuhendisiyiz.biz yada yakupad@yandex.com adresindende bana ulaşabilirsiniz.
    http://www.yazilimmuhendisiyiz.biz

• Arkdaslar benım sızlere bir kaç sorum olcak ben Celal Bayar Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümünü istiyorum.2013 yılında 307 puanla ve 313 bin sıralamayla almış taban olarak.Benım bu yılki ygs 6 puanım 261 ve sıralamam 306 bin ve diploma puanım ekli değil diploma ortalamam 80 yani fena sayılmaz okulda 2.yim sizce bu bölüme girme şansım varmı
  • bende 2013 girişliyim ve size 1.5 dönemlik tecrübemi aktarıyorum.
    ben bilgisayar mühendisliğini 1. öğretim olarak kazandım. hazırlık sınavı aşırı cırttı anadolu lisesi 10 saatlik 9. sınıf eğitimiyle geçtim diyebilirim. ilk hafta okulda sürekli ingilizce işlenen derslere adapte olmakta zorlanıyorsunuz. dilekçe verip hazırlığa döneyim diye düşündüm vazgeçtim açıkçası sonra en son kurla aynı düzeyde bi ingilizcem var gibi bişey.
    bölüm hakkında: açıkçası bölümden birşey beklenir mi henüz bilemiyorum. öğrenim kadrosunda sene içinde önemli değişiklikler meydana geldi. sanırım asıl bölüm derslerini 2. sınıfta almaya başlayacağım için komple bir yorum yapamam. bölüm başkanı değişti sene içerisinde. ilk bölüm başkanı katip çelebiyle gitti (kaçtı sanırım muradiyeden) onun yerine bizim çok sevdiğimiz bi hoca oldu. gitmesi yüzünden programlamaya giriş dersi yalan oldu hoca değişti bilmemne derken kimse adamakıllı C'ye giremedi gibi bişey. fizik matematik derslerine şuan fen fakültesinden hoca geliyor. fizik dersinin labı var (ingilizce nasıl rapor yazılır öğrenin) matematikte sürekli ödev veriliyordu ilk dönem ama şimdi fen fakültesinden hoca gelince adam işleyip gidiyor. dersler tamamen ingilizce boşuna türkçe beklemeyin. ilk dönem kimya yok biyoloji var biyolojide cırt bi ders. sanırım 4. sınıf dersi olarak değişecek hocanın dediği " zor geliyormuş " bizim dediğimiz " nece konuşuyo bu " . devamsızlığa aşırı önem veriliyor ve sürekli derslerden ödev veriliyor ödev notunun vizelerden önemli olduğu büyük bi gerçek. özellikle bol bol türev integral çalışın mat1-mat2-fiz2 için.
    şuan 2. yarıyılda object oriented programming var ama hocası aşırı çöp hem anlatamadı hem vizede düşünülenden zor sorunca hepimiz isyanlardayız. bölüme gelirken başlangıç yapmanız gereken iki şey var birincisi C ikincisi Java. bir giriş yaparsanız derste yürümeniz kolay olur yoksa derste uyursunuz sadece.

muradiyeye gelirsek
    bir hocamızın THIS IS MURADIYE sözünden sonra anladık olanları aslında böyle yeşil bi alanın ortasında bir yer hiç bişey yok sosyal aktivite sıfırın altında diyebiliriz. temiz havası ve manzara tabiki güzel. ulaşım genel olarak mafyalaşmış durumda. ne yazıkki manisa büyükşehir el atmıyor o yüzden benim için çöp bi şehir oldu manisa. yakında açılacak ceypark (ceydorm yurdunun) hevesi hepimizde var ama ceydorm yurdunda yaşanılanları duyunca açıkçası orasınında adam gibi bişeye benzeyeceğini düşünmüyorum kesinlikle. muradiyeye gelirken bi beklentiniz olmasın gerçekten. muradiye hakkında soruları alabilirim

• Turgutlu Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği M.T.O.K. dan girmeyi düşünüyorum. Üniversite nasıl imkanları nasıl ? Eğitimi nasıl ? En önemlisi insanları nasıl Manısanın veya Turtgutlu halkının ? Bunlar hakkında bilgi almak istiyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim
  • hayvan arkadas kullanıcısına yanıt
    2013 girişliyim yazılım müh 1. öğretim
  • necromyhTh kullanıcısına yanıt
    teknoloji fakultesi manisadan ayrı turgutlu ilçesinde.okulumuzun bu sene 2. öğretim yılı.eğer 2. bölüm açılırsa yaklaşık 300 öğrencimiz olacak büyük ihtimalle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Cyborg

Yazılım Mühendisliği (M.T.O.K) hayırlı olsun herkese

Selam DGS ile geçiş yapacaklara verebileceğin bilgi uyarı var mıdır? Nedir ne değildir? Bilgilendirirseniz çook sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maroon On

quote:

Selam DGS ile geçiş yapacaklara verebileceğin bilgi uyarı var mıdır? Nedir ne değildir? Bilgilendirirseniz çook sevinirim.

Sanırsam Bilgisayar Programcılığı bölümünden geçiş yapacaksınız, gördüğünüz derslere benzer dersler göreceksiniz ama işin daha da özüne inerek ayrıntılı bir şekilde eğitim alacaksınız,yani size bir uygulamanın yapımını doğrudan vermek yerine anahtar algoritmaların nasıl kurulduğunu ve bütün bir uygulamaya nasıl entegre edildiği tarzında bir eğitim var. Sorunu tam olarak cevaplayabildim mi bilmiyorum daha detaylı bir şekilde konuşmak istersen özelden yazabilirsin.

• quote:

quote:

quote:

Sanırsam Bilgisayar Programcılığı bölümünden geçiş yapacaksınız, gördüğünüz derslere benzer dersler göreceksiniz ama işin daha da özüne inerek ayrıntılı bir şekilde eğitim alacaksınız,yani size bir uygulamanın yapımını doğrudan vermek yerine anahtar algoritmaların nasıl kurulduğunu ve bütün bir uygulamaya nasıl entegre edildiği tarzında bir eğitim var. Sorunu tam olarak cevaplayabildim mi bilmiyorum daha detaylı bir şekilde konuşmak istersen özelden yazabilirsin.

Teşekkür ederim. Evet bilg. Prog. Bolumunden geçiş yapacağım. Bu sene dgs ile ilk defa öğrenci alacak. Acaba 1. Sınıftan mi başlatıyor?
    Bildiğim kadarıyla 2012 yılında açılan bir bolum ve teknoloji fakültesinde imiş. Sizce eğitim kadrosu oturdu mu ? Teknoloji fakültesinin dezavantajları hakkında bilginiz var midir? Tekrar tesekkur ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim. Evet bilg. Prog. Bolumunden geçiş yapacağım. Bu sene dgs ile ilk defa öğrenci alacak. Acaba 1. Sınıftan mi başlatıyor?
    Bildiğim kadarıyla 2012 yılında açılan bir bolum ve teknoloji fakültesinde imiş. Sizce eğitim kadrosu oturdu mu ? Teknoloji fakültesinin dezavantajları hakkında bilginiz var midir? Tekrar tesekkur ederim.

DGS ile 4 yıllığa geçince yanlış bilmiyorsam 2 yıl daha okuyup 4 yıla tamamlamış oluyorsun yani herhalde 3.sınıftan başlarsın.
    Eğitim kadrosu oturdu diyebilirim hocalar konusunda bir sıkıntın olmasın hepsi alanında çok iyi, piyasa tecrübesi olan akademisyenler.
    Teknoloji fakültesinin dezavantajı olarak bir şey diyemem sürekli bir imza yetkisi konusu gündeme geliyor ama pek takip etmiyorum sonuçta üniversitede akademik eğitim alırsın para kazanmak için imza yetkinin olup olmamasının pek bir önemi olduğunu düşünmüyorum,bunun dışında mühendislik fakültesinden farklı olarak 1 dönem staj yapıyorsun, yani teoriden çok uygulamalı eğitim daha ön planda bunuda avantaj olarak nitelendirebilirsin.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.