Şimdi Ara

Cemaat - Siyaset (563. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.326
Cevap
52
Favori
246.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 561562563564565
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim anlatmak istediklerimden cikardigin mana bu ise benimde yapacagim pek fazla birsey yok... Bir konu hakkinda az bilip hakkinda cok konusmak seni Ak Trollerden daha farkli kilmiyor. AKP ile yakindan uzaktan alakan olmadigi halde, elma ile armutu dogru tezgahlara koymak gerekirki dogru urune dogru fiyat verilebilsin.

Adamlar caldi calmayacak ve caldirtmam diyen bir kesime bu dusmanlik sadece Ak trollere yakisir da digerlerine anlam vermekte zorlaniyorum.

Bu durumda da F.G. bedduasi aklima geldi.

eğer bu işi yapan insanların kasetlerini yayınlayarak insanların haysiyetleriyle oynayan, yolsuzluk yapmadığı halde yolsuzluk yaptı diye fitne fücur salan veya yaptığı halde bunu gizlemeye çalışan bizden biriyse allah bizi helak etsin evlerimize ateş salsın degilse onlarin evlerine atesler salsin

AMIN diyorum...
  • Tum Islam Aleminin Mubarek Ramazan Bayram'i kutlu olsun
  • Herkesin, mübarek Ramazan Bayramını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim. Bu hafta ki 2si1 programında 13:20dk da değerli Mesut Çevik' in söz ettiği bir konudan yola çıkarak, izlenimlerimi yazmıştım. Aynı yazımı burada sizlerle de paylaşmak istiyorum. Herhangi bir siyasi düşüncenin, her hangi bir partinin, her hangi bir kişinin, her hangi bir örgütlenmenin fanatiği ve takipçisi de değilim, bunu da belirtmek isterim. Gelişmelere, komplo teorilerinden uzak, objektif olarak bakan sıradan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım.

Bu hafta ki 2si1 videosunun 13:20 dk da sözü edilen konu beni çok etkiledi. Polonya da faaliyet gösteren bir Türk şirketi 2 sene içinde İstanbul' un Metro ağından daha büyük bir Metro yapıyor ve yaptıkları işte metallerin, tellerin ucuna dahi tek tek koruma takıyorlar ki üzerine düştü mü sakatlık çıkmasın diye, insana verilen değer olağan üstü ve bu durumu Polonya devleti ayda 4 kere ciddi şekilde denetliyor. Aynı Türk firması Türkiye de yaptığı iş için, kendisi tam 5 kez denetlenme talebinde bulunuyor ve 1 kez bile denetlemeye gelen olmuyor.

İşte bu durum, Soma Maden İşletmesinde 300+ insanın neden öldüğünün apaçık bir kanıtıdır ve işin en üzücü tarafı ise, insanlar hala miting alanlarını doldurup, insana değer vermeyen bu duyarsız devlet yöneticilerini alkışlıyorlar. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak en çok buna üzülüyorum ve sinirleniyorum.

İnsan hiç bir şey yapamıyorsa bile, o ölen madencilerin ve ailelerinin hatırına o miting alanlarına gitmez ve o duyarsız devlet yöneticilerini desteklemez.

Milletimiz ne kadar acımasız ve duyarsız olmuş, sanki Soma madeninde 300+ kişi değilde 3 kişi öldü. İnsan şuan devleti yönetenlere bir sorar, Soma Maden İşletmeleri şirketinin sahibi Alp Gürkan neden kodeste değilde dışarıda diye, adamı mahkeme heyeti çağırıyor, adam sağlık sorunlarını bahane edip mahkemeye bile gitmiyor. Sizde mitinglere gidiyorsunuz ve bu duruma seyirci olan şuan ki devlet yöneticilerini destekliyorsunuz. İnsan buna sinirleniyor, buna üzülüyor.

Şuan ki devlet yöneticileri, istedikleri zaman, işlerine geldiği gibi, kanunları değiştirerek, kolluk güçlerini istedikleri şekilde kullanıyorlar. Askere, polise, milletvekillerine operasyon yapıp yıllarca ceza evinde tutabiliyorlar. Üstelik daha mahkeme süreci devam ederken, gözaltı adı altında 3-4-5 sene hapiste yatırılıyor insanlar.

Peki insan bir sorar, tüm bu işlere gücü olan aynı devlet yöneticileri, 300+ kişinin katili olan Soma Maden İşletmeleri şirketinin sahibi Alp Gürkan ve sorumlu diğer yöneticileri için, neden ceza evinin yolunu açmıyor. Neden dışarıda gezmesine, üstelik mahkemeye bile gelmemesine göz yumuyor. Neden? Neden?

Siz hala, otobüs dolusu kitleler halinde mitingleri doldurup, bu kişileri alkışlamaya devam edin. Somada vefat eden madencilerin ailelerini ve geride kalan yakınlarını ne kadar üzdüğünüzün farkında değilsiniz. O mitinglere gitmeden, bir kez olsun, Soma maden işletmesinde bile bile öldürülen 300+ insanı ve yakınlarını düşünün. Ondan sonra o mitinglere gidip, aynı alkışları tutacak mısınız kendinize bir sorun, vicdanınızın sesini dinleyin. İstediğin partiye, istediğin kişiye oy ver ama bu kadar hatası olan kişilerin mitinglerine gitmek ve alkış tutmak nedir ya, üstelik ayranın yok içmeye, donun yok giymeye, otobüslerle miting alanlarına gidiyorsun ve kavurucu sıcağın altında sana bu yaşamı layık gören yöneticileri alkışlıyorsun.

İnsan buna üzülüyor buna sinirleniyor. Çünkü bu ülkede insana, insan hayatına değer verilmiyor ve bir şeyler değişmezse, ülke bilimi kucaklamazsa, verilmemeye de devam edecek.

• Bunları akp liler ile tartışamıyorsun ki. Adam birşey söylüyor, alıntı yapıp cevap veriyoruz ama hiç oralı olmuyor. Ya da bazı arkadaşlar gerçekten uzun uzadıya analiz yapıp yazıyorlar ama hiçbir akp liden tek satır yorum gelmiyor.

Ama dikkat edin. Seçimler sonuçlandığında hepsi burada olacak ve en iyi bildikleri işi yapacaklar.
  • Yahudi odulunu verenler geri istemis, biz de kinamis miyiz ne yapmisiz var midir isin aslini astarini bilen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pelerinli kullanıcısına yanıt
    Isin asli astari derken resmi yazi gondermis American Jewish Congress, bu arada aldigini tartismiyoruz da geri verme surecini tarsiyoruz o da ayri bir nokta.

http://haber.rotahaber.com/amerikan-yahudi-kongresi-erdogandan-cesaret-madalyasini-geri-istiyor_476701.html
  • Polislerin tutuklanmalari olayini da ellerinize yuzlerine bulastiriyorlar...

Selami Tevhid orgutu ile hukumetin milletvekilleri ile ilgili baglantilari ortaya cikmasin diye cok cabaliyorlar....

Yine aynı sorgu esnasında, emniyet yetkilileri kendilerine yöneltilen sorular üzerine, Selam Tevhid örgütünün üyeleri ile hükümet üyeleri arasındaki bağlantılar hakkında ifade vermeye başladı. Böylece, bazı hükümet üyelerinin isimleri ile devlet görevlilerinin isimleri mahkeme kayıtlarına geçti. Bu durum zaman zaman gergin anların yaşanmasına yol açtı. Sorgu heyeti, şüphelilere, “sorulara detaylı yanıt vermeyin” uyarısında bulundu. Ancak, bu uyarı da işe yaramadı. Emniyet müdürleri, Selam Tevhid örgütüne yönelik dosya hakkında bildiklerini anlatmaya devam ettiler. Hâkim ve savcılar ise son çare olarak, katalogda bulunan bazı soruları atlama kararı aldılar. Kamuoyuna da, süre yetmediği için bazı soruların yöneltilmediği açıklaması yapıldı.

http://m.aktifhaber.com/news.php?id=1023653

• Anlamazlar hala yandaş medya full destek avukatlar sorun cikardi ifadeler alinamiyor yaziyor okuyanda inanıyor. Menderes için de sözde mahkeme kurdular, sonuç belliydi.. e bilmem kaç sene olmuş demekki hala ayni yerdeyiz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Zycoz

Isin asli astari derken resmi yazi gondermis American Jewish Congress, bu arada aldigini tartismiyoruz da geri verme surecini tarsiyoruz o da ayri bir nokta.

http://haber.rotahaber.com/amerikan-yahudi-kongresi-erdogandan-cesaret-madalyasini-geri-istiyor_476701.html

Haberi okumamistim, ustun koru bakmistim, asli astari o anlamda. sagolasin

Bizimkisi simdi de "benim musluman kardesimin odulunu almaya calistilar" der meydanlarda. zaten kinamisiz da (haberde yoktu ama okudugum sozlukte buyukelcilikce kinadigimizi yazmis, simdi telefondan bulamam geri o mesaji)

• quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

quote:

Orijinalden alıntı: Zycoz

Haberi okumamistim, ustun koru bakmistim, asli astari o anlamda. sagolasin

Bizimkisi simdi de "benim musluman kardesimin odulunu almaya calistilar" der meydanlarda. zaten kinamisiz da (haberde yoktu ama okudugum sozlukte buyukelcilikce kinadigimizi yazmis, simdi telefondan bulamam geri o mesaji)

Ne zaman baksam sen burdasın

Neyse ben bölmeyim, buyrun devam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• kemal1414 kullanıcısına yanıt
    Bulamazlar degil, catur cutur "bulurlar" da. ama bu deliller nasil kendilerini es gececek deliller olacak? Gercek delilleri manipule etse ve ya eksik yayinlasa, geri kalanlarinin ve ya asillarinin kendisiyle iliskisi oldugundan kendi ayagina sikmis olur; eh, yalan yanlis bir seyler sallasa bu sefer de cemaatin medya organlarina takilir. o bir ara cok ovundukleri en cok satan gazete zaman gelir ayaklarina dolanir

• O savcı konuştu: Paçavradan hukukçu değilim, MİT Müsteşarı dinlenmedi, dinlenilen kişiyi aradı

http://t24.com.tr/haber/o-savci-konustu-pacavradan-hukukcu-degilim-mit-mustesari-dinlenmedi-dinlenilen-kisiyi-aradi,266652

Iyide niye kulaklarini tikamadinda dinlenini aradi diye dinledin ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zycoz -- 5 Ağustos 2014; 20:17:54 >
  • T24 adliye muhabiri Arzu Yıldız'dan Önemli Açıklamalar

http://video.rotahaber.com/detay.asp?kat=18636

17 Aralık'tan senin ağzına kadar dolu bütün deliller toplanmış bir dosya çıktıktan sonra cadı avına başlıyorsan kimseyi ikna edemezsin. Herhalde yolsuzluktan darbe çıkaran iktidar çok yakında horozu yumurtlatıp öküzü buzağılatabilir. Buna şaşırmamamız lazım.
    Dinleme nedir, dinlemeye takılma nedir ayrımını yapmamız gerekiyor.

Hala bilincini kaybetmemis narkoza girmemis insanlarin olmasina sukrediyor insan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zycoz -- 5 Ağustos 2014; 20:28:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

ne söylesek bilemiyorum

yahu kardeşim ,özellikle burada akp. yi savunanlar Allah rızası için bu iddiaların doğru olup olmadığını hiç mi merak etmiyorlar

gerçi daha dün ve bugün yaşadığım durumlardan sonra bunları gayet iyi anlayabiliyorum

dün konuştuğum ve Tayyib beye oy vereceğini söyleyen teyzemizin cevabı ;

yemeyen mi var ,ben yine de Tayyib'e oy vereceğim ,siz istediğinizi anlatın ,istediğiniz delili getirin fark etmez

diyen bu teyzeme şunu sordum ;

komşun hırsız olsa ve senin canını yaksa sen ona destek olur musun ?

yok olmam

bugünkü Tayyib beye oy vereceğini söyleyen akrabama aynı soruyu yönelttiğimde ;

senin malını mı yedi ,sana ne yediyse

diye cevap verdikten sonra verdiğim her örnek onu gittikçe kızdırdı ve son anda kavga etmekten vazgeçtik

yani (doğrudur-değildir bilemeyiz) ama öyle olsa bile ona oy veririm ,diyen bir millete Ekmelettin bey bence fazla lüks olur ,bırakalım onlar paşa paşa yaşasınlar :)

bak ekrem dumanlinin 2008'de secim oncesi bunlar yapilir dedigi herseyi harfiyen yapiyorsunuz.
    http://www.zaman.com.tr/ekrem-dumanli/secim-stratejisi-belli-olmustur-gelin-desifre-edelim_789618.html

sen suna cevap ver.
    bunlari madem savcin polisin ogrendi niye secim oncesini bekledi aciklamak icin , ogrendigi anda aciklasa idi de alnindan opeydik ya.
    hirsiz senin piyonun olaydi hic sorun yoktu , tiksirana kadar yemesine musade ederdin hic de ses cikarmazdin.
    insanlarin mahremine girdiginiz dinlediginiz icin , polislikte memurlukta lyd dgs bilimum sinavlarda soru calmak sureti ile masum insanlarin hakkina tecavuz ettiginiz , islam icinde olmayacak teviller seyler yaptiginiz icin(ogretmenlik yaptigim yurtdisi kolejinizde FARZ ramazan orucunu TEDBIR OLSUN DIYE "bugun oruc tutmama sirasi sende" denildigi icin sapikliginizi gorup birakip donen biri olarak soyluyorum bunu) artik toplum nezdinde inandiriciliginiz kalmadi...bunu gorun artik.kimse yangin var hirsiz var demenize itibar etmiyor.

tamam hirsizi secmeyelim , kimi secelim? cemaatin ekmelini secelim hukumete is yaptirmasin ulke kilitlensin gene tansu-mesut guunlerine mi donelim?
    kardesim ulke yonetmek istiyorsan kursana partini gir secime isteyen oy versin.ne dolap dumen ceviriyorsun?hemde siyaset ile alakam yok diyerek.
    gecen muhterem hocanin taaa 90 li yillarda sizinti basyazidaki ozala yaptigi hakaretleri okudum kanim dondu delirdim serefizim.
    al buda linki.
    http://www.sizinti.com.tr/konular/ayrinti/milletin-yolunu-kesen-kanli-kabus.html
    lan sen kimsin cumhurbaskanina bu laflari edebiliyorsun edepsiz...
    yok namazda gozunu cevireni gorunce yuzune isetesi geliyormus.kursuye hocaya yakisiyormu bunlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 6 Ağustos 2014; 10:23:18 >

• Diyceklerime baslamadan önce emniyet muduru çoçugu olmamda hic bi sakınca gormuyorum.Kendimi muhalıfakpli olarak tanımlıyorum.Basbakanın yaptıkları egriyse egri diyebılıyorum.Ben dunde cemaat yapılanmasına karşıydım bugunde dun nerdeysem hala aynı yerdeyım.Fetullah gulenınyaptıklarını cevreme anlatınca 'Adam Allah dostu çarpılırsın sozlerine dikkat et' diyenler bıle oldu.Şimdi foyoları ortaya cıktıgını dedıgımde herkes haklısın dıyo ama onceden gormek lazım.Cemaat kesinlikle bi dini cemaat degıldır şirkettir.Madem fetullah gulen emeklı vaiz nasıl oyle gorkemlı bı yerde yasayabılıyo?Adamın emrınde kac tane hızmetcısı var?Afrika'da bişey olunca nasıl oluyoda mılyon dolarlık yardımlar aktarabılıyo?Cevap cemaatci arkadascılar icin cok basit KENDİ YAZDIGI(!) kitaplarıyla elbette?Sizce bu mumkun mu?Aranızda kaç kişi hususı olarak gidip gulen kıtabını aldı? ya da elıne zorla tıkıstırılınca kac kişi içini acıp baktı?Ben size soyluyum cemaatci beynı yıkanmıs insanlar sagolsun.Yakın cevremdekı fetullahcılardan ornek verıyım adamlar 5 kişilik bi aile ve zaman gazetesınıntrajını artırmak adamın kıtaplarının satışını arttırmak için kişi basına aynı gazeteyı aynı dergıyı aynı kıtabı alıyolar.Okullarında yarısmalar vsduzenlıyolar fetullahgulenın kıtaplarından sonrada en cok satanlarda kıtaplar bu paralar nereye gidiyo?Gelelim baska konuyo adamlar nasıl bı dını orgutse sohbetlerını bıle aynı meslek gruplarıyla yapıyolar hatta meslek gruplarında bile ayrısmalar ve bulundukları rutbe ve makamlara gore.Ornegın polis memurlarının sohbetlerıyle baskomıserlerin sohbetleri aynı olmaz.Aralarında bı hıyerarşi vardır.Dersanelerinde rehber ögretmenler namus bekcılı yaparlar AJAN ÖGRENCİ secerler ve diger ogrencılerın neyle mesgul oldukları cemaate bakısı fetullahgulene olan sempatisi kız arkadası var mı sıgara alkol vs kullanıyo mu? Bunları boylece ogrenmeye calısırlar ve kafalarlar dersane sonrakı sohbetlerde.BİZLER DUNYA BARIŞINA İSLAMA HİZMET EDİYORUZ diye insanları kandırırlar.Aralarında fetullahı eleştirmek hakkında kotu soz soylemek zinhar yasaktır yapılmaması gereken 10 kusurlu hareketten sadece birisidir.Ki bu insanların nasıl yapılandıgını herkes bılır.Polislik sınavlarında ne pis işler doner bilmek istemezsiniz.Heryıl sınavlar kaoslu olur kı kendı adamlarını daha kolay yerlestırsınler bınlerce ınsanın hakkı yenır tabi bunlar FG nın dedıgı gıbı Sistemi degiştirmeye çalışırsanız yok olursunuz ilk once guclenmek gerekır sozlerınden dolayı kendı aralarında kul hakkı olarak gozukmez.Bıyıklı abileri ahlak abideleridir ama.Daha yazacak cok şey var ama ins bu insanların tum okulları kapatılır faaliyetleri durdurulur.

• BLACKART61 B kullanıcısına yanıt
    Peki tayyip bunların bu kadrolara yerleşmesine müsaade ederken neredeydi? O zaman da parelelcilik oynamıyormuydu bunlar ? Ha ne zaman birbirlerinin ekmeğine düştüler işte o zaman şapka düştü kel göründü.

Bu ülkede kpss sorularının çalınmasına bu insanların bu mevkilere gelmesine neden olan sorumluların en başında hükümet gelmiyor muydu ?

Şimdi çıkıpta bunlar parelelci diyince kusura bakma ama yemezler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesut777

Peki tayyip bunların bu kadrolara yerleşmesine müsaade ederken neredeydi? O zaman da parelelcilik oynamıyormuydu bunlar ? Ha ne zaman birbirlerinin ekmeğine düştüler işte o zaman şapka düştü kel göründü.

Bu ülkede kpss sorularının çalınmasına bu insanların bu mevkilere gelmesine neden olan sorumluların en başında hükümet gelmiyor muydu ?

Şimdi çıkıpta bunlar parelelci diyince kusura bakma ama yemezler.

Yazımın istedigi yerini anlamıssın istemedıgın tarafını anlamamıssın su kısmı tekrar oku ''Basbakanın yaptıkları egriyse egri diyebılıyorum.Ben dunde cemaat yapılanmasına karşıydım bugunde dun nerdeysem hala aynı yerdeyım.Fetullah gulenınyaptıklarını cevreme anlatınca 'Adam Allah dostu çarpılırsın sozlerine dikkat et' diyenler bıle oldu.Şimdi foyoları ortaya cıktıgını dedıgımde herkes haklısın dıyo ama onceden gormek lazım'' diye yazdım.Ki hukumet suclu degıl dıye bıse demedım.

• BLACKART61 B kullanıcısına yanıt
    Önce Afrika'ya giden paralar nereden geliyor demişsin. Sonra bunca kitap, gazete satisinin parası nereye gidiyor demişsin.

Cemaatin birsuru zararlı ve yanlış özelliği var. Ancak cemaat devleti ele geçirmeye çalışıyor, paralel yapı oluşturuyor savlari gülünç bir komplo teorisinden öteye gidemiyor.

• Arkadaşlar dürüstçe söylemek gerekirse;

Evet bu cemaat sonuçta bir oy ve maddi güç barındırıyor.

Partilerin neye ihtiyacı var paraya ve oya.

Dolayısıyla rahmetli ecevitte cemaate ses etmedi övdü vs... Erdoğanda akp de cemaate destek verdi gözyumdu vs..

Şimdi bariz din sömürüsü yapıp güçlendiler.

Cemaat din adına ne vadetti insnalara ya şeriat ya hayırseverlik vs.. sonuçta bu din tüccarlığından başka birşey değil.

Yok faiz harammışta faizsiz bankacılık bilmem ne.

Buna benzer kombassan olayı almancıların paralarının yenmesi filan.

Ortadoğuda dinin adı terörle eşdeğerse, ülkemizdede para ile eşdeğer olmuş

Yazık bu dine.

Şunu kabul edelimki dürüst ve mert insanlar tarih boyunca cephelerde ön safta savaşmış ölmüşler.

Nerde bir hancı,bilmem saray uşağı savaş kaçkını varsa yaşamış bugünlere gelmişiz.

Demekki darwin haklıymış. Güçlü olan hayatta kalmış. insanın gücü aklıdır.

Aklını bireysel kullanıp kaypaklık yapınca hayatta kalacağını anlamış bugünlere dek neslini sürdürmüş.

Aramızda dürüst insanlar vardır ama inanın çok değil.

Vergi vermeyi sevmeyiz mesela askere gitmemek, işten kaytarmak vs. klasik özelliklerimiz.

O zman diyorumki madem dürüst değiliz ki buna tüm partiler dahildir o zman bir sistem otokontrol geliştirelim.

Şu anki otokontrol mkanizması muhalefete bakın gitmiş cemaati destekliyor.

Kısacası bugün ben akşam üzeri oltamı alıp deniz kenarına balık tutmaya gidicem.

Eğer iç karışıklık çıkarsada önüme geleni vurucam.

Herkes kendi başının çaresine baksın.

Çünkü bu bozuk neslin bugünlere gelmemesi gerekiyordu. Bilmem anlatabildim mi?

• Drazy kullanıcısına yanıt
    Cemaat din adına ne vadetti insnalara ya şeriat ya hayırseverlik vs.. sonuçta bu din tüccarlığından başka birşey değil.

dürüstçe söyleyelim.rtenin çıktığı tv yere konmaz,doğduğu şehir mübarektir,dokunmak bile ibadettir,peygamberdir,allahın tüm sıfatlarını almıştır,allah gödnermiştir...al birin vur ötekine
  • 
Sayfa: önceki 561562563564565
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.