Şimdi Ara

Cemaatçiler mi daha kötü yoksa militan ateistler mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
126
Cevap
0
Favori
2.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kitaba konu olan grup inanc fasizmi degil etnik fasizmin olsuturdugu gruplardir.

Soz konusu sahislar kendilerinin ateism olmasini one cikarirken baska bir yazar cizer grup ise etnik milliyetciliklerini on plana cikarir.

Grupta her milletten birey olmasi etnik milliyetcilik yapmadiklari anlamina gelmez.

Mhp icinde turkiyedeki tum toplumlardan insanlar mevcut.

John Gray dedigin adam bunu diyorsa koca bir omru bosa gecirmis demektir.

Moderniz terorizmi yaratmaz.

Modernizm ilerler ilerleyemeyen cahil kesimler geri birakildigi kullanildigi somuruldugu son minvalde asagilandigi yalanina nasvurarark terorizmi mesru kilmaya calisir.

Yine gunumuz basta inanc ve etnik terorizmlerin buyuk medeni dindir.

Bunlarin icinde en fazla one cikan da islam ve siyasalllasan islamin destegiyle azmis islamist terorizmdir.

Bu orgutlerin islamla alakasi zerre degil arsa kadardir.

Tabi bunu (gercek islam bi degil)cilerin kafasi almaz.

Gray in mantigiyla bakarsak modernizm kapiya dayaninca din elden gidiyeaah diyen seyh said te saidi nurside haklidir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 24 Eylül 2018; 0:37:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hangi kitap bu selahaddin? Kitabı okumadan ahkam kesme, benim anlattığım grup başka kitabın konusu bambaşka. Neyin Din olup olmadığı bile zerre belli değilken "Dinin Terörü" diye yaratılan icatlar sadece batılılara ve sömürgecilere alan açmak için uydurulmuş mitler ve kavramsallaştırmalar olmasını konu ediniyor.

Önce İslamcılık ve Selefilik nedir onu öğren, sonra gel konuş. Bunların hepsi bal gibi de modernist veya modernizm etkisindeki fundemantalistlerdir. Geleneksel İslam dediğimiz 20. yy ortalarında durdurulana kadar bir süreklilik içinde yaşanan şeyle hiçbir alakası yok. Ancak ilk dönem hariciler gibi marjinal gruplara bağlarız zorlarsak. Selefiler, Kadızadeliler hatta Vahhabiler bile bu kadar kafayı yakmamış. Sadece John Gray değil aklı başında hiçkimse bu realiteyi reddedemez. Kii ortadoğudaki İslamcı terör örgütlerinin hibrit savaş için yaratılan konvansiyonal güçler olduğu da açık.

• Anlattigin grubuda kastetrigin kitabtaki konuyu da iyi anladigimi dusunuyorum.

Islam in donemi iyisi kotusu ilkmlisi ilimsizi yoktur.

Islamin cesitli arguman ve iddalarla aklanmaya calismasi asil oryantalizmdir.

Islam islamdir.

Kuran kuran

Musluman musluman dir.

Gercek islam bu degil koca bir safsata matriks iddiasinin kaniti olurcasina musluman illuzyonudur.

Gray dedigin sahsin dine bakis acisi kitaptan edindigin argumanlar ve savundugun seylere katilmadigimi ifade ettim

Konular ve uslubun benzerligi acisindan ozgur demisrtasi biraz dinlemeni oneririm.

Veya tumden gelimle tume varimi bi daha okumanda fayda var.

Tahminen en fazla karsi ciktigin cumlemi rply edip bitireyim.

Modernizm terorizmi yaratmaz.

Terorizm cehaletten beslenir modernizmden degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: selahattın ısık

Anlattigin grubuda kastetrigin kitabtaki konuyu da iyi anladigimi dusunuyorum.

Islam islamdir.

Kuran kuran

Musluman musluman dir.

Gercek islam bu degil koca bir safsata matriks iddiasinin kaniti olurcasina musluman illuzyonudur.

Gray dedigin sahsin dine bakis acisi kitaptan edindigin argumanlar ve savundugun seylere katilmadigimi ifade ettim

Konular ve uslubun benzerligi acisindan ozgur demisrtasi biraz dinlemeni oneririm.

Senin kafa gitmiş, Özgür Demirtaş ne oğlum? Gerçek İslam bu, şu demiyorum. Sadece modern çağdaki örgütlerin ne olduğunu söylüyorum. Ve bunların geleneksel islamda bir karşılığı olmadığını belirtiyorum. Bunu acaba nasıl inkar edeceksiniz?

Terörizm dediğin şey büyük ve modern devletlerin yeni savaşma tarzı. Cehaletten değil Leviathan'dan besleniyor. Clauseweitz dönemi kapandı Virilio'nun tanımladığı postmodern nihilist hibrit savaşların tam ortasındayız. Artık savaşmanın bile bir anlamı kalmadı. Işid gibi yapılar bu süreçleren bağımsız düşünülemez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hitap sekline dikkat et.

Yobazlikla yarisan kokusmus bilgine ne yapacagin seni ilgilendirir..

Kitap yuklu merkepler sozununde anlamini bi arastir..

Bol nuansif kelimeler seni bilgin degil baska bir seye donusturur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 24 Eylül 2018; 2:50:24 >
  • 1151292116 1 kullanıcısına yanıt
    Bu kesinlikle doğru ve geçerli bir argüman. Eğer forumu gerçekten de kendimize bir şeyler katmak için kullanıyorsak her konuyu klasik Allah yok dinler yalan konularında tartışılan düzeyde sığlıkla konuşmamak gerek. Dünyada her şey bu kadar düz değil. Mesela bahsi geçen Vahabilik akımı aslında çok daha önceleri geleneksel İslam anlayışı tarafından tenkit edilmiş ve Osmanlı otoritesiyle tarih boyunca başı ezilmiş bir akımdır. Ta ki birinci dünya savaşında İngiliz desteğiyle güçlendirilip kendisini ifade edeceği siyasi bir zemin bulana kadar. Ondan sonrasında zaten selefilik akımının hortlaması ve akabinde de ilk "İslami" terör örgütlerinin kurulmasına doğru giden bir süreç vardır. Mesela çok basit bir örnek vereyim. Bu gün dünyanın en popüler terör örgütü El-Kaide tamamen Suudi Arabistan tarafından finanse edilen bir örgüt. Hatta Usama bin Ladin'in ailesi Suudi Arabistan'ın saygın ailelerinden biri. Bu gün gidin Kabenin temizliğini yapan şirket bile onların. E Suudi Arabistanın da aslında bir uydu devlet olduğunu bilmeyen yoktur sanırım. Hadi bunu da geçtim bu gün Amerikada dahi Işid'in aslında bir CIA projesi olduğu tartışılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MANGUTAY -- 24 Eylül 2018; 4:8:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MANGUTAY

Bu kesinlikle doğru ve geçerli bir argüman. Eğer forumu gerçekten de kendimize bir şeyler katmak için kullanıyorsak her konuyu klasik Allah yok dinler yalan konularında tartışılan düzeyde sığlıkla konuşmamak gerek. Dünyada her şey bu kadar düz değil. Mesela bahsi geçen Vahabilik akımı aslında çok daha önceleri geleneksel İslam anlayışı tarafından tenkit edilmiş ve Osmanlı otoritesiyle tarih boyunca başı ezilmiş bir akımdır. Ta ki birinci dünya savaşında İngiliz desteğiyle güçlendirilip kendisini ifade edeceği siyasi bir zemin bulana kadar. Ondan sonrasında zaten selefilik akımının hortlaması ve akabinde de ilk "İslami" terör örgütlerinin kurulmasına doğru giden bir süreç vardır. Mesela çok basit bir örnek vereyim. Bu gün dünyanın en popüler terör örgütü El-Kaide tamamen Suudi Arabistan tarafından finanse edilen bir örgüt. Hatta Usama bin Ladin'in ailesi Suudi Arabistan'ın saygın ailelerinden biri. Bu gün gidin Kabenin temizliğini yapan şirket bile onların. E Suudi Arabistanın da aslında bir uydu devlet olduğunu bilmeyen yoktur sanırım. Hadi bunu da geçtim bu gün Amerikada dahi Işid'in aslında bir CIA projesi olduğu tartışılıyor.
    Sonunda sağduyulu birilerini görebildim minnettarım

• quote:

Orijinalden alıntı: 1151292116

quote:

Orijinalden alıntı: selahattın ısık

Anlattigin grubuda kastetrigin kitabtaki konuyu da iyi anladigimi dusunuyorum.

Islam islamdir.

Kuran kuran

Musluman musluman dir.

Senin kafa gitmiş, Özgür Demirtaş ne oğlum? Gerçek İslam bu, şu demiyorum. Sadece modern çağdaki örgütlerin ne olduğunu söylüyorum. Ve bunların geleneksel islamda bir karşılığı olmadığını belirtiyorum. Bunu acaba nasıl inkar edeceksiniz?

Terörizm dediğin şey büyük ve modern devletlerin yeni savaşma tarzı. Cehaletten değil Leviathan'dan besleniyor. Clauseweitz dönemi kapandı Virilio'nun tanımladığı postmodern nihilist hibrit savaşların tam ortasındayız. Artık savaşmanın bile bir anlamı kalmadı. Işid gibi yapılar bu süreçleren bağımsız düşünülemez.

Alıntıları Göster
    Hayırrrrrrr

Aldatma masum mu masum insancıkları o rezil palavralarınla yeter artık

Boş zamanlarında geri kalmış araplara satranç takımı dağıtan hayırsever johnson bacon yeni atlantisteki conforz araştırma üniversitesinin mühendislerine akıl hocalığı yaptığı görevinden istifa ettikten sonra üçüncü dünya kıtasına göç edip arap halkına eşitliği özgürlüğü social constructivismin verdiği hafifliği son olarak da kuantum bonibon armağan etmiştir

Buna rağmen kıymet bilmeyen araplar şehirlerdeki keçilerin yerine çöp arabalarının koyulmasını deve hadisine aykırı bulduklarından yapısal olarak parçalarına ayrılma suretiyle patlamayı seçmişlerdir

Bunun sonucunda evrenselliğin temsilcisi yüce modern batı medeniyeti belki araplar vicdan azabına kapılıp durur diye medya yoluyla kötülemeyi seçmişlerdir

Yağı belli bölgelerine sürenlere karşı tenkit yapılmasını kaldıramamak çok vulgar kokan hareketler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 24 Eylül 2018; 4:29:15 >

• yorumların çoğunda militan ateist mi var denmiş

apo=pkk tanrı var mı diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

yorumların çoğunda militan ateist mi var denmiş

apo=pkk tanrı var mı diyor
    Facepalm
  • konuyu nerelere getirmişsiniz.

terörizm ile konunun ne alakası var.

......................

açın okuyun frankfurt okulunu terör nedir nasıl yapılır kime karşı yapılır tezlerini oradan okursunuz.

......................

konunun özü ne kardeşinden ne annesinden vazgeçemeyen bir antatın din veya bilim gibi lanse edilmesi.

gerçek din veya gerçek bilim bu değil yani.

........................

şiddetin tarihçesinde şiddet cinsel içerik taşır ve bu içerik yukarıdaki kardeş ve anne denen öğe ile anksiyetik duruş gösterir.

...........................

adam asi isyankar anark bir yapıda. diyeceksin ki A ve B nin türemesinden anlaşıldı ki bir kavram ya kardeşinle ya annenle seni cimaya zorlamış ve sen çok çok kızgınsın.

duygularını anarşizm veya terörizm olarak ifade ediyorsun. olay kısaca bu. silahlı terörün orgini budur.

..........................

ancak frankfurt okulunu okursanız 1989 berlin duvarına kadar doğu alman pasif direnişinin organizesini görürsünüz.

rus gibi düşünen, rus gibi hareket eden rusun hakikatini bilip ondan eksilterek marjinal hedefleri öngörüp mevcut yapıyı elimine eden her türlü aktif pasif eylemin adı gerçek terörizmdir. öyle elde silah başta burkalık iş değildir terör.

.................................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 24 Eylül 2018; 18:10:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

konuyu nerelere getirmişsiniz.

terörizm ile konunun ne alakası var.

......................

açın okuyun frankfurt okulunu terör nedir nasıl yapılır kime karşı yapılır tezlerini oradan okursunuz.

......................

konunun özü ne kardeşinden ne annesinden vazgeçemeyen bir antatın din veya bilim gibi lanse edilmesi.

gerçek din veya gerçek bilim bu değil yani.

........................

şiddetin tarihçesinde şiddet cinsel içerik taşır ve bu içerik yukarıdaki kardeş ve anne denen öğe ile anksiyetik duruş gösterir.

...........................

adam asi isyankar anark bir yapıda. diyeceksin ki A ve B nin türemesinden anlaşıldı ki bir kavram ya kardeşinle ya annenle seni cimaya zorlamış ve sen çok çok kızgınsın.

duygularını anarşizm veya terörizm olarak ifade ediyorsun. olay kısaca bu. silahlı terörün orgini budur.

..........................

ancak frankfurt okulunu okursanız 1989 berlin duvarına kadar doğu alman pasif direnişinin organizesini görürsünüz.

rus gibi düşünen, rus gibi hareket eden rusun hakikatini bilip ondan eksilterek marjinal hedefleri öngörüp mevcut yapıyı elimine eden her türlü aktif pasif eylemin adı gerçek terörizmdir. öyle elde silah başta burkalık iş değildir terör.

.................................
    Sorunun esası korkusunu aşka dönüştüremeyecek kadar iradesiz kimselerin korkularını bastırmak için sevgi açlığı duymasıdır

Bu açlığın dışavurumu da haliyle terörizm olabiliyor

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    sevgili zodion diğer konuna da yazdım orada daha ayrıntılı cevaplar da var.

saygılar...
  • işid el kaide de ekşimeyen yüz pkk diyince kararıyor

ne olduğnunuzu anlamyamıyorum deyince atar da yapıyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

işid el kaide de ekşimeyen yüz pkk diyince kararıyor

ne olduğnunuzu anlamyamıyorum deyince atar da yapıyorsunuz
    Sana facepalm yaptım ne pkksı

Seni bunu yazmaya iten mantığını anlamakta zorlanıyorum

Öyleyse bu konudaki şikayetinin geçerliliği yoktur
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Felsefe yapın. Bir de mesajları doğru okuyun.

Benim tezleri şeytan melek insan ve bunların isyanı uzerine kurgudan ote değil.

....................

Ayrıca yazdığım mesajlarda çok daha onemli araçlar var. Gozden kaçtı galiba. Bu ayraçlar daha halledilebilir ve tamamen felsefi konular.

Çarptırmaya gerek yok konuları değil mi?

Bu arada sana anark nedirin tanımını da yapmışız. Sen o boşluğu dilediğinle doldur.

• işid veya el kaide terör örgütü değil mi
    onlara bir tepki koymanızı beklerdim
    yapılmayınca yazma gereği hasıl oldu

kastedilen terör değildir dahi denmedi
    ben bundan islamı terörle anabilirsiniz ama ateizmi anamazsınız anlarım
    başka bir taraflara çekmeye gerek yok
    Zodionun diğer konusundaki cevabımı oku.

Ayrıca burası felsefe siyasetten bolum anlamında bize ne?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.