Şimdi Ara

Ceng gerçekten çok iyi bir bölüm mü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bölüm dediğiniz bilgisayar mühendisliği programının iyi olması kişinin kendisine uygunluğu ile ilgilidir, bölüm iyi demek mantıksız oluyor. İmkanların iyi olması üniversitenin durumuyla, iş ilanları ile ilgilidir.

Remote olması iyi bir imkan gerçekten de. Diğerleri kişinin becerisi, ilgisi, yaşadığı ülke ile ilgilidir.

Bilgisayar mühendisi olmak istediğini zanneden insanları, emin misin diye uyarmak, yapıştırın yazın acımayın en iyi bölüm (?) gibi şeyler yazarak, kim bilir hangi amaçlarla, gaza getirmekten daha faydalı bir yaklaşım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace_ITU -- 30 Temmuz 2022; 15:25:57 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sana 5 arkadaşımdan ve kendimden örnek vereyim. Bu arkadaşlardan ikisi Bilkent ee tam burslu okudu, diğerleri ytü ceng ve Hacettepe ceng okudu . Ben de ytü ceng okudum.

Bilkent ee okuyanlardan birisi üniversite boyunca boş durmadı ve İsviçre'de Avrupa'nın en iyi ünisinde staj yaptı (masrafları o üniversite karşıladı), mezun olmadan önce Stanford, MIT gibi ünilerden doktora kabulü aldı şimdi mezun oldu ve bu yıl MIT'de bütünleşik doktoraya başlayacak en az 6 yıl sürecek ve aylık 3300 dolar burs verecekler.

Diğer Bilkent ee okuyan arkadaş da derslerinde iyiydi ama akademik anlamda değil de iş hayatında ilerlemek iş tecrübesi kasmak istedi ve mezun olup bir şirkette asgari ücretin 4 katıyla işe başladı.

Ytü ceng okuyan arkadaş mezun olur olmaz munich teknikte yüksek lisansa başladı, Almanya'daki bir yazılım şirketinde yarı zamanlı çalışıyor aynı zamanda.

Hacettepe ceng okuyan bir arkadaş da munih teknige gitti o da aynı şekilde.

Hacettepe ceng okuyan diğer arkadaş ve ben de yüksek lisans doktora tekliflerine rağmen iş hayatında ilerlemeyi seçip asgari ücretin 4 katıyla işe başladık, uzaktan çalışıyoruz, yüksek mesai yok, haftada 42 saat yani çok rahat olduğumuzu söyleyebilirim. Yurtdışındaki şirketlere başvurup mülakatlara girmeye görüşmeye de devam ediyoruz bir yandan ama 4 yıla kalmadan yurtdışından döviz üzerinden maaş alacağımız bir iş bulacağımız kesin gibi bir şey şimdiden birkaç teklif aldık ama relocation problem olduğu için gitmedik çünkü Türkiye'den uzaktan çalışabilecegimiz fırsatlara bakıyoruz, bu fırsatı sağlayan şirketlerle görüşmelerimiz de devam etmekte.

Diyeceğim odur ki eğer akademik ilerlemek, yurtdışında yüksek lisans doktora yapmak istiyorum diyorsan ytu hacettepe ceng ile de bunu yapabilirsin munihe çok giden oluyor diyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SporcuPc -- 30 Temmuz 2022; 17:3:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.