Şimdi Ara

CENG İÇİN MARMARA VS GTÜ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    eyv

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,

Öncelikle bu yazıyı seni marmara bilgisayar konusunda aydınlatabilmek adına bir marmara bilgisayar mezunu olarak yazıyorum. Üniversite 2. sınıftan beri çeşitli firmalarda çalışıyorum ve şu an Türkiye'nin en prestijli şirketlerinden birinde çalışıyorum.

* Her şeyden önce Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği ekosisteminin Türkiye'de çok büyük bir oranda İstanbul'da olduğunu söyleyebilirim. Elbette Ankara, İzmir gibi şehirlerde de birtakım şirketler, organizasyonlar mevcut fakat ne yazık ki İstanbul ile kıyaslandığında yok sayılabilecek kadar az. Bu yüzden Bilgisayar Mühendisliği bölümünü okurken kendini geliştirebilmek, network edinebilmek, staj bulabilmek ve daha okurken çalışabilmek adına İstanbul'da tercih etmelisin.

* En önemli ikinci kriter kesinlikle öğrenim dili. Tüm kaynakların İngilizce olduğu bir sektörde kod yazarken dahi İngilizce yazman gerektiğini göz önünde bulundurursak String'i katar ismiyle öğrenmenin senin için fayda değil zarar getireceğini öngörmek oldukça mümkün. Marmara Bilgisayar Mühendisliği'nde alacağın hazırlık eğitiminden ve İngilizce eğitimden tatmin olacağını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Zaten akademik kadronun büyük çoğunluğu doktorasını Amerika gibi ülkelerde yapıp gelmiş ve dil konusunda hiçbir problemi olmayan ve bu konuda taviz vermeyen hocalardan oluşuyor. Bu da YTÜ gibi türkçe eğitim veren bölümlere göre ciddi avantaj anlamına geliyor.

* Bilmiyorum ders müfredatını inceleme fırsatın oldu mu ancak incelersen müfredatımızın Türkiye'den Boğaziçi, dünya genelinden Stanford gibi üniversitelerin müfredatlarıyla çok büyük ölçüde benzerlik gösterdiğini göreceksin. Ayrıca bölüm, MÜDEK akreditasyonuna sahip olduğu için diploman tüm dünyada geçerli sayılacak.

* Ekosistem demişken konumdan bahsetmemek olmaz. Zira etkinliklerin çoğu merkezi ilçelerde yapılıyor. Bunlardan uzak kalmak network'ünü genişletmen konusunda sana olumsuz yansıyabilir. Kadıköy Göztepe Kampüsü'ne hiç yolun düştü mü bilmiyorum ancak olabilecek en stratejik konumlardan birine sahip olan kampüs sana İstanbul'un her noktasına en kısa sürede ulaşabilmeni, İstanbul'un kalbi olduğunu düşündüğüm Kadıköy'ün de kendi eşsiz deneyimini yakalayabilmeni ve canın sıkıldığında Moda sahile inip kafanı dinleyebilmeni sağlıyor.

* Ders işleniş biçimi ve projelere verilen ciddi önem bölümü okurken biraz terletse de sonrasında mezun olduğunda pratik tecrübesi ve özgüveni yüksek bir mühendis olarak risk almaktan çekinmeyen ve teknik yeterliliğe sahip bir birey olmanı sağlıyor.

* İnternette dolaşan olumsuz yorumların birçoğu asılsız ve genelde başka okullar tarafından karalanmak üzere söyleniyor. Şimdi bu yazımın güvenirliğini de sorgulayabilirsin. Kısa bir araştırma yaparak söylediğim her noktanın doğru olduğunu sen de görebilirsin. Ayrıca kafana takılan bir şey olursa bana mail üzerinden de ulaşabilirsin. gencbiryazar001@gmail.com

Son olarak şu siteleri ziyaret edebilirsin.
    cse.eng.marmara.edu.tr
    Öğrencilerimizin Büyük Başarıları - Bilgisayar Mühendisliği - Marmara Üniversitesi
    http://cse.eng.marmara.edu.tr/ogrencilerimizin-buyuk-basarilari
    http://cse.eng.marmara.edu.tr/neden-biz/

Umarım yardımcı olmuştur.Şimdiden hayatta başarılar :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.