Şimdi Ara

CENGİZ HAN için YAPILAN BU MÜZİK OLDUKÇA ETKİLEYİCİ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • e video yok millet tartışmaya dalmış. biri videoyu eklese..
  • ben o soysuz it köpek Cengiz Han'ın taa.. zamanında dünyanın ilim yuvası olan Bağdat'daki kütüphaneyi yakıp geçti. barbaroğlubarbar. zorun neydi! allah bin türlü belasını versin. cayır cayır yansın köpek.
  • Arkadaşlar öldüm gülmekten demin bi haber okudum :)) hahahahah ax ax ax axxxxxx hele helede habere birisi bir yanıtta bulunmuş esas o beni resmen yerlere yığdı :)) hahahahahahahahaha durun linki veriyim okuyun. :D http://haber.mynet.com/detay/dunya/mogolistan-20-bin-turk-erkegi-ariyor/491100 Bu habere yorum yapan biriside şunu yazmış bakın aynen kopiliyorum hahahahh dalibeyaz:
    (9 ay önce) "20 bin değil...1 milyon COŞKUN GELİR MERAK ETMESİN MOĞOLLAR:))"
  • Türkçe konuşuyordu muhtemelen anne babasından birisi Türktü.Ayrıca esas ismi olan Timuçin Türkçe bir kelimedir.Bunun yanı sıra Türkçede Tengiz Moğolcada Çengiz yani günümüz Türkçesinde Deniz anlamındadır.Orta asya tarihçilerinin Türkçedeki T harfinin Moğolcada Ç harfine eş değer olduğunun altını çizdiğini unutmayalım.Türkler bilindiği gibi bir kısmı anadoluya göçtüğündede beylikler halindelerdi tarihteki Türklerin yaptığı gibi birbirleri ile ya birleştiler yada kapışıp birleştiler.Malumunuz Moğollarında ordusunun büyük bir kısmı Türktü ve Türk savaş taktikleri içermekteydiler.Önemli oranda Göktürkler orduda büyük rollerde ve mevkiilerdeydiler.Bugüne bakıyoruz haritada dünyanın yarısı Türk toprağı neredeyse bu yüzden savaş tekniği olarakta Türklerin savaş teknikleri tartışılmaz derecede tarih boyunca etkili olmuşlardır dolayısı ile.Bunları nereden biliyorsun derseniz Tarihin arka odasını sunan tarihçimiz Murat Bardakçı ve diğer tarihçilerimizden olan ilber Ortaylı gibi önemli tarihçilerimizin büyük tarihçi diye sıfatlandırdığı merhum Hüseyin Nihal Atsız 'ın yazılarından ve araştırdığı kaynaklardan ve diğer bir kaç tarihçimize dayanarak yazıyorum.Ayrıca bir haber okudum bunada gülmeden edemedim sizinde okumanızı ve özelliklede alttaki okuyucu yorumlarınıda okumanızı tavsiye ediyorum. :D http://haber.mynet.com/detay/dunya/mogolistan-20-bin-turk-erkegi-ariyor/491100

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluedevil86

ilk önce türkler arasında genetik benzerlikler azalmaktadır.

Mesela anadoludaki Türk ile hem asyadaki hem kafkasyadaki hemde balkanlardaki türkler arasında fark vardır. İç anadoludaki türkler genetik olarak irani genlere daha yatkındır. güneydekiler ise arap semit genlerine daha yatkındır. batıdakiler ve kuzey kısmı ise kafkas genine daha yakındır.

lakin cengiz han kırmızı saçlı ve yeşil gözlü imiş. İranlı bir tarihçi bu şekide cengizi kayıtlamıştır. cengiz hanı ender ziyaret eden tarihçilerde. Teomanın torunu Gök Khan kızını çin kağınlığına vermiştir. kızın adını hatırlamıyorum ama çinliler kız için güzelliği ve kırmızı saçlarından bahsetmiştir. bugün kaç türk kırmzı saçlıdır ?

Bluedevil kardeş sen hakkaten okumamışsın Türklerin nasıl Tarih sahnesine çıktığını.Ben sana Türk Tarih Kurumunun araştırmalarının ve bulunan belge ve bulgulardan söz edeyim.Türkler Kızılderililer ve Alpinler denilen 2 ırkın birbirleriyle karışmasından sonra oluşan yepyeni bir Irktırlar.Alpinler ve Kızılderililer bir yerdi tam hatırlamıyorum orada daha fazla ve bir başka yerde daha az karışmışlardır ve Kızıl derililer çekik gözlüdürler , Alpinler ise çekik gözlü olmayan ve beyaz tenli bir Irktırlar.Orta asyadaki günümüzde gördüğümüz Türkler Alpinlerin Kızılderililer ile çok fazla karışmasından oluşmuşlardır.Günümüzde Türkiye de bulunan Türkler ise Alpinler ve Kızılderililerin daha az karışmasıyla oluşmuş Türk ırkıdır.İRANLI TARİHÇİ DEDİĞİNİN YAZISIDA ŞUDURKİ TAMAMEN YANLIŞ AKTARMIŞSIN BİLMİYORSAN BARİ LEKELEME LÜTFEN RİCA EDİYORUM.. :S
    BAK YAZI ALTTA İYİ OKU: (Ayrıca Bakınız Hüseyin Nihal Atsız yazılarında mevcuttur)

14- Selçukluların İranlı saray şairlerinden "Dih Hudây Ebu'l-Ma-âlîyi'r Râzi" Selçuk sultanının sarayındaki Türk kölemenlerden bahsederken şöyle demektedir: "Hepsi Kırgız ve Çin kökünden olan servi boylular, hepsi Yağma ve Tatar tohumundan olan gül yüzlü güzeller. Aralarında gümüş çeneli Oğuz ve Kıpçak güzelleri, mis yüzlü ve ay gibi Kay ve Kimekler de var. Tanrım, bu Türk çocukları ne güzel şeyler ki onlara bakan insanın gözleri bahar gibi olur."
    Buradaki Çin'den maksat uzakdoğu Türkleri ve belki de Moğollardır. Tatarlar'ın Yağmalarla birlikte gül yüzlü güzeller olarak gösterilmesi onların su katılmamış Türklüklerine en büyük delildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak_0606 -- 23 Ekim 2010; 3:40:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: burak_0606

Arkadaşlar öldüm gülmekten demin bi haber okudum :)) hahahahah ax ax ax axxxxxx hele helede habere birisi bir yanıtta bulunmuş esas o beni resmen yerlere yığdı :)) hahahahahahahahaha durun linki veriyim okuyun. :D http://haber.mynet.com/detay/dunya/mogolistan-20-bin-turk-erkegi-ariyor/491100 Bu habere yorum yapan biriside şunu yazmış bakın aynen kopiliyorum hahahahh dalibeyaz:
    (9 ay önce) "20 bin değil...1 milyon COŞKUN GELİR MERAK ETMESİN MOĞOLLAR:))"

Cok eski haber:(

• quote:

quote:

Mesela anadoludaki Türk ile hem asyadaki hem kafkasyadaki hemde balkanlardaki türkler arasında fark vardır. İç anadoludaki türkler genetik olarak irani genlere daha yatkındır. güneydekiler ise arap semit genlerine daha yatkındır. batıdakiler ve kuzey kısmı ise kafkas genine daha yakındır.

lakin cengiz han kırmızı saçlı ve yeşil gözlü imiş. İranlı bir tarihçi bu şekide cengizi kayıtlamıştır. cengiz hanı ender ziyaret eden tarihçilerde. Teomanın torunu Gök Khan kızını çin kağınlığına vermiştir. kızın adını hatırlamıyorum ama çinliler kız için güzelliği ve kırmızı saçlarından bahsetmiştir. bugün kaç türk kırmzı saçlıdır ?

Bluedevil kardeş sen hakkaten okumamışsın Türklerin nasıl Tarih sahnesine çıktığını.Ben sana Türk Tarih Kurumunun araştırmalarının ve bulunan belge ve bulgulardan söz edeyim.Türkler Kızılderililer ve Alpinler denilen 2 ırkın birbirleriyle karışmasından sonra oluşan yepyeni bir Irktırlar.Alpinler ve Kızılderililer bir yerdi tam hatırlamıyorum orada daha fazla ve bir başka yerde daha az karışmışlardır ve Kızıl derililer çekik gözlüdürler , Alpinler ise çekik gözlü olmayan ve beyaz tenli bir Irktırlar.Orta asyadaki günümüzde gördüğümüz Türkler Alpinlerin Kızılderililer ile çok fazla karışmasından oluşmuşlardır.Günümüzde Türkiye de bulunan Türkler ise Alpinler ve Kızılderililerin daha az karışmasıyla oluşmuş Türk ırkıdır.İRANLI TARİHÇİ DEDİĞİNİN YAZISIDA ŞUDURKİ TAMAMEN YANLIŞ AKTARMIŞSIN BİLMİYORSAN BARİ LEKELEME LÜTFEN RİCA EDİYORUM.. :S
    BAK YAZI ALTTA İYİ OKU: (Ayrıca Bakınız Hüseyin Nihal Atsız yazılarında mevcuttur)

14- Selçukluların İranlı saray şairlerinden "Dih Hudây Ebu'l-Ma-âlîyi'r Râzi" Selçuk sultanının sarayındaki Türk kölemenlerden bahsederken şöyle demektedir: "Hepsi Kırgız ve Çin kökünden olan servi boylular, hepsi Yağma ve Tatar tohumundan olan gül yüzlü güzeller. Aralarında gümüş çeneli Oğuz ve Kıpçak güzelleri, mis yüzlü ve ay gibi Kay ve Kimekler de var. Tanrım, bu Türk çocukları ne güzel şeyler ki onlara bakan insanın gözleri bahar gibi olur."
    Buradaki Çin'den maksat uzakdoğu Türkleri ve belki de Moğollardır. Tatarlar'ın Yağmalarla birlikte gül yüzlü güzeller olarak gösterilmesi onların su katılmamış Türklüklerine en büyük delildir.

ben burada bilmediğim veya emin olmadığım konular hakkında tartışmam lakin "bilmiyorsan bari lekeleme" lafın komedi

öğren ajan öğren !

Karl Earlson
    The Mongol leader Temujin (AD 1167-1227), better known by his title Genghis Khan (Universal Ruler), was a man of strongly Nordish racial ancestry. According to the Persian historian Ab ul Ghasi, the tribal clan to which Temujin belonged, were known as the Bourchikoun (Grey-Eyed Men). [Günther (1934) 185; Lamb (1928) 22.] The ancestral mother and founder of this clan was known as Alan goa (beautiful Alan). According to the Mongol and Chinese legends on the subject, she was said to have been visited in her tent by a divine being, who possessed golden hair, a fair complexion and grey eyes. Shortly after this visitation, she gave birth to the first member of the Bourchikoun clan. [Günther (1934) 184.]

Temujin himself was noted in Chinese descriptions of him, for his tall stature and heavy beard. [Günther (1934) 185.] We should also note the following depiction of Temujin's appearance, as given by Harold Lamb, in his biography of the great Khan:

"He must have been tall, with high shoulders, his skin a whitish tan. His eyes, set far apart under a sloping forehead, did not slant. And his eyes were green, or blue-grey in the iris, with black pupils. Long reddish-brown hair fell in braids to his back." [Lamb (1928) 23.]

Ab ul Ghasi also observed that the family of Yesukai, the father of Temujin, were known for the fact that their children often had fair complexions, and blue or grey eyes. [Günther (1934) 185.] Temujin's wife, Bourtai, bore a name which means "Grey-Eyed". [Lamb (1928) 23.] As both Günther (1934) and Lamb (1928) note, Temujin's relatives and descendants also possessed fair features: Temujin's son and successor Ogadei (1229-41), had gray eyes and red hair; Temujin's grandson Mangu (1251-9), had reddish eyebrows and a red-brown beard; Subatei, who conquered China, had a long, reddish beard. [Edwards (1997) 13.] Indeed, it was said that people were surprised Kubilai Khan had dark hair and eyes, because most of Genghis Khan's descendants had reddish hair and blue eyes. [Günther (1934) 185.]

burada fazla söze gerek yok :) öğren.

ayrıca alpinid dediğin ırk uralicrtir. finller gibi , komiler gibi , samiler gibi ve bizden olan kıpçak boylar gibi.

alipinidler

CENGİZ HAN için YAPILAN BU MÜZİK OLDUKÇA ETKİLEYİCİ!

kıpçaklar tatar ve başkortlar
    tatarlar

başkortlar

şimdi sana türkiye gerçekleri
    arap geni taşıyanlar

iraniler

illiryan - arnavut

kafkas-karadeniz

şimdi anadoludaki türkler safkan TÜRK ama cengiz hanın soyunu sorguluyoruz. biraz garip geldi doğrusu ...

• quote:

quote:

quote:

ben burada bilmediğim veya emin olmadığım konular hakkında tartışmam lakin "bilmiyorsan bari lekeleme" lafın komedi

öğren ajan öğren !

KARDEŞ BİR SÜRÜ RESİM YOLLAMIŞSIN BEN FAZLA NETE GİREMEM ASLINDA AMA BU GECE SABAHLADIM O YÜZDEN YAZINI GÖRMÜŞ BULUNDUM.ŞİMDİ TÜRKİYENİN GERÇEKLERİ DEDİĞİN O ŞAHISLARIN NECİ OLDUĞUNU BEN ZATEN BİLİYORUM TAYYİBİN GÜRCÜ ASILLI OLDUĞUNU EŞİNİN ARAP KÜRT KARIŞIMI SİİRTLİ OLDUĞUNU , ABDULLAH GÜLÜN ERMENİ KARIŞIMLI OLDUĞUNU VS VS.. BENİM ANLATMAK İSTEDİĞİM ÇOK FARKLI TÜRKİYEDEKİ TÜRKLER DEĞİŞMEMİŞTİR EVET ALPİNLER VE KIZILDERİLİLER FARKLI FARKLI IRKLARDIR BUNLARIN AZ KARIŞMASINDAN ANADOLUDAKİ TÜRKLER OLUŞMUŞTUR.ORTA ASYADA İSE ÇOK KARIŞMASINDAN DAHA ÇEKİK GÖZLÜDÜR TÜRKLER BUNU DEMEK İSTEDİM.BAK BEN SANA BUNU HEM YAZI OLARAK HEMDE LİNK OLARAK SUNACAĞIM LİNKTEKİ VİDEOYU İNDİRMENİ RİCA EDİYORUM ÇÜNKÜ O LİNKTE PROFESOR DR. REHA OĞUZ TÜRKKAN ANLATIYOR GÖRÜNTÜLÜ VE SESLİ OLARAK.ÖNCE YAZI OLARAK BELİRTEYİM KONUŞMALARINDAN BİR KESİTİ SONRASINDADA LİNKİ VERİYORUM LÜTFEN İNDİR VE İZLE DEĞERLİ KARDEŞİM BEN SANA HAKARETTE BULUNMADIM AKSİNE YANLIŞ BİR DÜŞÜNCEDE OLMA DİYE İZLEDİĞİM VE OKUDUĞUM BİR BİLGİYİ ARZEDİYORUM.SEVGİLERİMLE BELKİ BİDAHA YAZAMAYABİLİRİM ÇÜNKÜ ÇALIŞIYORUM.

Fatih Altaylı ile Murat Bardakçı’nın birlikte sundukları Teketek Özel’in bu haftaki konuğu; 1944’te yaşanan Türkçülük ve Turancılık tutuklamalarının ünlü ismi Ordinaryus Profesör Dr. Reha Oğuz Türkkan.
    3 Mayıs 1944 günü kimler, niçin tutuklandılar? Tabutluklara kapatılan Türkçüler neler yaşadı? Türk tarihinin kökenleri nereye uzanır? Atlantis muamması nedir? Etrüskler Türk müydü? Çin’de yeni bulunan Beyaz Piramitler’in esrarı...
    Teke Tek Programın'da Türkkan'in söylediklerine göre;
    Türklerin "Beyaz Alpin" tipi "Brakisefal" (yuvarlak Kafatasli) bir Irk oldugunu iddia etmesiyle basladi. O'na göre bu Irk bugünkü Ural daglarinda, millattan önce 9000 yilinda ortaya çikti (ondan öncekiler "insan" sayilamazmis). Bu Irk'in bir kolu yine o çok eski zamanlarda Avrupa'ya gelerek bugünkü Orta Avrupa'ya yerlesti.
    Ayni Irk, Siberya'nin güneylerine göçtü ve "az olarak" Kizilderelilerin "Mongoloyid" atalariyla karisti.. ve bundan "Oguz tipi" Türkler çikti.
    Daha sonra bir bölümü Altay Daglarina giden bu "Alpinler", ayni Mongoloyidlerle "biraz daha fazla" karisarak bugünkü çekik gözlü Orta Asya Türklerini türetti.
    Bu Brakisefal Irk Türklerdi yani.

BUDA TÜM PROGRAMIN LİNKİ TIKLA İNDİR İZLE MUTLAKA ÇOK GÜZEL BİLGİLER ANLATILMAKTA DEĞERLİ KARDEŞİM İNCİTİCİ BİŞEY SÖYLEMEDİM AMA TEKRARDAN ÖZRÜMÜ KABUL ET SEN YİNEDE.

http://crypt-it.com/s/KZRUNP

• quote:

quote:

quote:

quote:

öğren ajan öğren !

KARDEŞ BİR SÜRÜ RESİM YOLLAMIŞSIN BEN FAZLA NETE GİREMEM ASLINDA AMA BU GECE SABAHLADIM O YÜZDEN YAZINI GÖRMÜŞ BULUNDUM.ŞİMDİ TÜRKİYENİN GERÇEKLERİ DEDİĞİN O ŞAHISLARIN NECİ OLDUĞUNU BEN ZATEN BİLİYORUM TAYYİBİN GÜRCÜ ASILLI OLDUĞUNU EŞİNİN ARAP KÜRT KARIŞIMI SİİRTLİ OLDUĞUNU , ABDULLAH GÜLÜN ERMENİ KARIŞIMLI OLDUĞUNU VS VS.. BENİM ANLATMAK İSTEDİĞİM ÇOK FARKLI TÜRKİYEDEKİ TÜRKLER DEĞİŞMEMİŞTİR EVET ALPİNLER VE KIZILDERİLİLER FARKLI FARKLI IRKLARDIR BUNLARIN AZ KARIŞMASINDAN ANADOLUDAKİ TÜRKLER OLUŞMUŞTUR.ORTA ASYADA İSE ÇOK KARIŞMASINDAN DAHA ÇEKİK GÖZLÜDÜR TÜRKLER BUNU DEMEK İSTEDİM.BAK BEN SANA BUNU HEM YAZI OLARAK HEMDE LİNK OLARAK SUNACAĞIM LİNKTEKİ VİDEOYU İNDİRMENİ RİCA EDİYORUM ÇÜNKÜ O LİNKTE PROFESOR DR. REHA OĞUZ TÜRKKAN ANLATIYOR GÖRÜNTÜLÜ VE SESLİ OLARAK.ÖNCE YAZI OLARAK BELİRTEYİM KONUŞMALARINDAN BİR KESİTİ SONRASINDADA LİNKİ VERİYORUM LÜTFEN İNDİR VE İZLE DEĞERLİ KARDEŞİM BEN SANA HAKARETTE BULUNMADIM AKSİNE YANLIŞ BİR DÜŞÜNCEDE OLMA DİYE İZLEDİĞİM VE OKUDUĞUM BİR BİLGİYİ ARZEDİYORUM.SEVGİLERİMLE BELKİ BİDAHA YAZAMAYABİLİRİM ÇÜNKÜ ÇALIŞIYORUM.

Fatih Altaylı ile Murat Bardakçı�nın birlikte sundukları Teketek Özel�in bu haftaki konuğu; 1944�te yaşanan Türkçülük ve Turancılık tutuklamalarının ünlü ismi Ordinaryus Profesör Dr. Reha Oğuz Türkkan.
    3 Mayıs 1944 günü kimler, niçin tutuklandılar? Tabutluklara kapatılan Türkçüler neler yaşadı? Türk tarihinin kökenleri nereye uzanır? Atlantis muamması nedir? Etrüskler Türk müydü? Çin�de yeni bulunan Beyaz Piramitler�in esrarı...
    Teke Tek Programın'da Türkkan'in söylediklerine göre;
    Türklerin "Beyaz Alpin" tipi "Brakisefal" (yuvarlak Kafatasli) bir Irk oldugunu iddia etmesiyle basladi. O'na göre bu Irk bugünkü Ural daglarinda, millattan önce 9000 yilinda ortaya çikti (ondan öncekiler "insan" sayilamazmis). Bu Irk'in bir kolu yine o çok eski zamanlarda Avrupa'ya gelerek bugünkü Orta Avrupa'ya yerlesti.
    Ayni Irk, Siberya'nin güneylerine göçtü ve "az olarak" Kizilderelilerin "Mongoloyid" atalariyla karisti.. ve bundan "Oguz tipi" Türkler çikti.
    Daha sonra bir bölümü Altay Daglarina giden bu "Alpinler", ayni Mongoloyidlerle "biraz daha fazla" karisarak bugünkü çekik gözlü Orta Asya Türklerini türetti.
    Bu Brakisefal Irk Türklerdi yani.

BUDA TÜM PROGRAMIN LİNKİ TIKLA İNDİR İZLE MUTLAKA ÇOK GÜZEL BİLGİLER ANLATILMAKTA DEĞERLİ KARDEŞİM İNCİTİCİ BİŞEY SÖYLEMEDİM AMA TEKRARDAN ÖZRÜMÜ KABUL ET SEN YİNEDE.

http://crypt-it.com/s/KZRUNP

İlk olarak türk kelimesi , araplardaki mümin kelimesine denk gelir. yani Tanrıya inanan insan topluluğu. Mesela Orhun kitabeleri 1700 yıllıktır. lakin oradaki sözler hemen söylenipte işlenmedi taşlara. nereden baksan -1000 veya -1500 yıllık bir geçmişe sahip. Oğuz kağanın kuralları vardır. Aslında oğuz kağan içinde zülkarneyn deniliyor, oğuz kağanın benzerliği iran efsanesindeki Feridun ile de aynı.

yani türkler bir ırka mensuptur demek saçma. Heleki anadoludakileri saf türk ilan etmek ise tam komedi

2000 yıllık anadoludan kalan bir resim

bu tip gerçek avrupa ırkıdır. zamanında karışmışlar işte. lakin sarışım mavi gözlülere türk olarak bakılmaması saçma.

atatürk 30 yaş fotosunda hangine daha çok benziyor

slav olan  CENGİZ HAN için YAPILAN BU MÜZİK OLDUKÇA ETKİLEYİCİ!

yoksa tatar olan  CENGİZ HAN için YAPILAN BU MÜZİK OLDUKÇA ETKİLEYİCİ!

yani anadoludakiler saf kan değil. bu yüzden çekik gözlü türklere (çinli türk mü olur ) laf eden denyolarada kıl oluyorum. bu yüzden tatarlar, kazaklar bize soğuk. onlara görede biz arabız.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.