Şimdi Ara

Cennet Papağanı Ciddi Tüy Dökme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
19.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İki adet cennet papağanı besliyoruz. Bir tanesi son birkaç haftada üzerinde neredeyse hiç tüy kalmayacak şekilde tüylerini döktü. Resmini ekliyorum.

Kendisi mi tüylerini yoluyor, diğeri mi yoluyor yoksa bir hastalık sebebiyle mi dökülüyor anlayamadık. Zira kendi tüylerini yolduğuna belirgin ve sürekli bir şekilde şahit olmadık.

Ankara'da sormadığım yer kalmadı, kuştan anlayan veteriner bulamıyorum, bu sebeple de hep petshop lara soruyorum, onlar da soğuk, kafesinin yerinin değişmesi gibi strese bağlı şeyler söylüyorlar. Bizimkilerin ne yeri değişti ne de soğuk yada rüzgar ile ilgili bir durum oldu.

Resimde gözüken kafesteki dışkılar yeni, o tüneği yeni koymuştum, tüy dökülmesi ondan önce başladı, gerçek ağaç dalı olduğu için dışkılar üzerine yapışıyor sanırım. Bundan da olabilir mi bilmiyorum ama dediğim gibi dökülme önceden başladı.

[simage][/simage] Cennet Papağanı Ciddi Tüy Dökme Sorunu

Bu arada gün içerisinde hareketliyken özellikle akşamları diğerine nazaran çok daha hareketsiz, gözler kısık şekilde duruyor.

Sizce problem ne olabilir ?
    Ankara'da kuştan anlayan veteriner bildiğiniz var mı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cennet Papağanı Ciddi Tüy Dökme Sorunu

Cennet papağanlarının tüy dökmeleri normal bir süreç olsa da, aşırı tüy dökülmesi bir sağlık sorununun işareti olabilir.

Cennet Papağanı Tüy Dökme Mevsimi

Cennet papağanları genellikle yılda iki kez, ilkbahar ve sonbaharda tüy dökerler. Bu süre zarfında, normalden daha fazla tüy dökebilirler. Ancak, bu tüy dökümü genellikle kısa sürer ve kuşun genel sağlığını etkilemez.

Sevdiğin Papağan Tüy Dökümü

Cennet papağanlarının tüy dökme mevsimi dışında aşırı tüy döktüklerini fark ederseniz, bu bir sağlık sorununun işareti olabilir. Aşağıdaki nedenler aşırı tüy dökülmesine neden olabilir:

• Stres: Yeni bir ortama taşınmak, kafeste bir değişiklik veya başka bir hayvanla uyumsuzluk gibi stres faktörleri aşırı tüy dökülmesine yol açabilir.
    • Beslenme eksiklikleri: Yetersiz beslenme, tüy sağlığını etkileyebilir ve tüy dökülmesine neden olabilir.
    • Parazitler: Kuş bitleri, tüy akarları ve diğer parazitler tüy dökülmesine katkıda bulunabilir.
    • Hormonal dengesizlikler: Tiroid disfonksiyonu gibi hormonal dengesizlikler aşırı tüy dökülmesine neden olabilir.
    • Tüy yolma: Bazı cennet papağanları stres veya can sıkıntısı nedeniyle tüylerini yolarlar.

Cennet Papağanı Tüyleri Dökülüyor

Cennet papağanının tüylerinin döküldüğünü fark ederseniz, aşağıdaki adımları atmalısınız:

• Kuşunuzu gözlemleyin ve tüy dökülmesinin neden olabilecek herhangi bir stres faktörü veya davranış değişikliği olup olmadığını belirleyin.
    • Kuşunuzu sağlıklı ve dengeli bir beslenmeyle beslediğinizden emin olun.
    • Kuşunuzda herhangi bir parazit belirtisi olup olmadığını kontrol edin.
    • Kuşunuzu düzenli veteriner kontrollerine götürerek hormonal dengesizlikler veya diğer sağlık sorunlarını ekarte edin.

Aşırı tüy dökülmesi, cennet papağanlarında ciddi bir sağlık sorununun işareti olabilir. Bu nedenle, bu sorunu gözlemlediğinizde derhal veterinerinize başvurmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • diğer kuş nerede acaba ? stresten oluyor diğer seçenek ise tüy dökümü zamana gelmiştir. ama bu kadar dökülmez.

Bir diğer nokta ise eğer kafes fotoğraftaki gibi ve 2 kuş ise o hayvan stres yapmasında ne yapsın. Bir 50 tlye adam akıllı kafesmi alamıyorsunuz ? küçücük kafes büyütün kafesi kocaman kuşlar. Stres ise 7-24 hapishane hayatı yaşatan gardiyan sahipleri yüzünden oluyor. Meyve sebze verin tüyleri için. Eğer yem değiştise kaliteli yem alın. Ucuza kaçmayın

Edit : Resime bakıp ben bile stresi girdim o küçücük alan 2 kuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShibLeg -- 18 Kasım 2016; 0:9:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

diğer kuş nerede acaba ? stresten oluyor diğer seçenek ise tüy dökümü zamana gelmiştir. ama bu kadar dökülmez.

Bir diğer nokta ise eğer kafes fotoğraftaki gibi ve 2 kuş ise o hayvan stres yapmasında ne yapsın. Bir 50 tlye adam akıllı kafesmi alamıyorsunuz ? küçücük kafes büyütün kafesi kocaman kuşlar. Stres ise 7-24 hapishane hayatı yaşatan gardiyan sahipleri yüzünden oluyor. Meyve sebze verin tüyleri için. Eğer yem değiştise kaliteli yem alın. Ucuza kaçmayın

Edit : Resime bakıp ben bile stresi girdim o küçücük alan 2 kuş.

Selamlar,

Merak etmeyin kafes yeterince büyük, 280 TL'lik Hagen Vision kafes. Fotoğrafı tellerin arasına yaklaştırıp çektiğim için anlamamışsınız. Yemleri piyasada bulabileceğiniz en iyisinden, emin olun ne yiyecek anlamında ne de başka türlü harcamalarda ucuza kaçmıyorum.

Meyve, sebze, vitamin en iyisinden, sürekli temizlik vesaire buralarda bir sıkıntı yok. Başka birşey var, hastalık olabilir ama gün içerisinde de hareketli görünüyor. Diğer kuş ta aynı kafesin içerisinde ancak onda gram tüy dökülmesi yok, hareketli.

Zaten bu sebeple burada tecrübeli arkadaşların yorumlarını almak istedim.

• mturker kullanıcısına yanıt
    cennet papağanı forumu var burada bilgili arkadaş yoktur orada açın konu.
  • Teşekkürler.
  • MAlesef papağanlardan çok iyi anlayan veteriner bulmak zor. Tüy dökmenin genel sorunu strestir.Hiçbirşey bulamadıysanız kuşunuzla biraz daha ilgilenmeyi denyeyin birde....
  • İlgileniyorum hem ben hem de evdeki diğer herkes. Veteriner yorumunun da stres ile alakası yok, bir deri testi yapılması gerekiyor şimdi bunu yaptırmaya çalışıyorum. Tabi bu veteriner anlıyorum dedi ama emin de değilim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kafes gayet iyi s1 galiba kuş erkek sanırım yanlışlıkla aynı cins kuş verildiyse birbirleriyle kavga eder
    Strese girmiş olunca yolar kafasının üstünü diğeri kuş yolmuş oda strese girip diğer yanlarını yolmuş olabilir
    Eşini kendi seçmesi yani aşık olması gerekir yoksa öldürebilir kafesleri ayırıp 3 ay ayrı besleyin sadece dışarı çıkarıp beraber uçurun eşleşirse ondan sonra aynı kafese koyun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 senelik konuyu hortlatmanın ne gereği vardı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kuşlar çokmu narin hayvanlar duvara çarptı ve öldü. 😣😣😣

• Merhabalar. benimde cennet papağanım tüy dökmeye başladı. antibiyotik tedavisinden sonrada devam etmekte. vitamin takviyeside işe yaramadı. halsizliği geçti fakat yine tüy dökmekte. Sizin papağanınızın durumu ne oldu, sorunu çözebildiniz mi?  Cennet Papağanı Ciddi Tüy Dökme Sorunu
  • emreturker2010 E kullanıcısına yanıt
    b vitamini ile hızlı tüy çıkışı olur. b vitamini takviyesi verin. 4-5 damla suyuna haftanın 3 günü. 1 gün temiz 1 gün vitaminli olarak.

tüy dökümü normal, her kuş senede 2-3 defa giriyor.
  • Benim cennet papağınım var o da biraz tüy dökmeye başladı ama 2 gündür döküyor her 5 dakikada döküyor stress falan diyorlar ama sanah 10dan akşamdam 10dan beri dışrada duruyor kafes küçuk ama her gün meyve ve sebze ve kabak çekirdegi,ceviz kırıp veriyorum mevsimsel diye düşünüyprum ve kafesi2 günde bir değiştiryprum fikri olan varmı

• Nazmi ali N kullanıcısına yanıt
    Mevsimsel olabilir. Bit vs yoksa, tüylerini yolmuyorsa yüksek ihtimal tüy dönemindedir.

• Peki buna karşı bi şey yapayım mı?

• Tüylerini yolmuyor kendi kendine düşüyor..

• Bittidr yok bit spreyi kullanıypruz hemde kenfini yıkıyor

• Peki tüy dökmesi ne zaman bitter

• Çok soru soruyprum ama bide ne zaman elektrikli süpürge açılsa tuhaf sesler çıkartıyor bu kötü bir şey mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nazmi ali

Çok soru soruyprum ama bide ne zaman elektrikli süpürge açılsa tuhaf sesler çıkartıyor bu kötü bir şey mi?
    korkuyorlar. kötü
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.