Şimdi Ara

Cep telefon pili nasıl şoklanır??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
141.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bunun küçük bir halini kısmen zararsız bir deneme ile tecrübe edebilirsiniz.

bunu ilkokul 3-4 e gıderken pili habire biten ozamanlar yenı yenı tanıstıgımız kucuk el atarılerı ve oten anahtarlıklar ıcın pıl parasından harclık kalmadıgında kesfetmıstım :)

kol saatlerine yada hesap makinalarına taktıgınız kucuk pıllerın bos olanından bulun.

ev fazla 6v. luk adaptorlerden bır tane alın.

ıster - + uclar ıcın adaptor kablosunu ıster kesın ıster bırer ınce kablo ıle uclardan cıkma yapın.

pili + + ya - - ye gelecek sekılde kutuplarına akımı vererek elınızde tutun (korkmayın elınız ıslak/terlı degılse carpmaz)

bır sure sonra farkedeceksınızkı pıl yavas yavas ısınmaya baslayacak hemen ardındanda alt ve ustten sismeye baslıyacak işte o an akımı kesin.

yoksa elınızde pil patlar!

siz en ıyısı hafıf ılıklık hıssetmeye basladıgınız anda akımı kesın.

piliniz şaj olmuştur.

şimdi hemen hemen aynı olay diğer bataryalar içinde geçerlidir diyebiliriz.

telefon yada laptop bataryalarınıda şoklamak isterseniz çok ama çok dikkatli olmalısınız, çünkü yaptıgınız işlem standart bir işlem değildir elinizdeki bataryanın mukavemet oranı hakkında bilgi sahibi olmassanız patlama saat pilindeki gibi mantar patlaması benzerı degıl bomba patlaması benzerı bır şey olur!

• çıkışın agır olmus biraz
    quote:

Orjinalden alıntı: excalibur13

arkadaşım biliyorsan söyle. Bilmiyorsan ukala ukala kadıköyde yaptır işte ne demek. Ben kendim yapmak istiyorum. Kadıköyde yaptıracak olsam gidip yaptırırım. Adam ol ukalalık yapma. Bilmiyorsan sus adam sansınlar. Adamıda hasta etme

yaptırtmak daha mantıklı patlayabilir bataryadanda olma
  • biraz riskli bi iş yapmaya değer mi bilmem ama eğer orijinali çok pahalı diilse tercih edilebilir
  • arkadaşlar 2saat fela aman napıyosunuz 10 sn taş çatlasn 20sn
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail masat

http://video.eksenim.mynet.com/sav89/Bataryasi_Biten_Telefon_Nasil_Calistirilir/179660/

bataryayı çıkar tak gene açılır ama çok az bi süreliğine
  • ARKADAŞLAR SİZE İZLEYECEĞİNİZ BİR KAÇ YOL GÖSTERİP KARŞILAŞTIĞINIZ PROBLEMLERDEN NASIL BAŞARI ELDE EDECEĞİNİZİ ANLATICAM.

EĞER Kİ TELEFONUNUZ ŞARJ OLMUYOR,AÇILMIYOR YADA SİM KART YADA SD KARTINIZI OKUMUYOR İSE

1) ÖNCE BATARYANIN ÜZERİNDE Kİ PİNLERİ KONTROL EDİN.BAZILARI KISKAÇ GİBİ OLUR.O KISKAÇLARI SAĞ VE SOLUNDAN İĞNE YARDIMI İLE DARALTIN Kİ PİNLER KISKAÇLARA TAM YERLEŞİP OTURSUN.

2)BATARYANIN OTURDUĞU TELEFONUN ÜZERİNDEKİ BATARYA YUVASINDA PİNLER VARDIR BUNLARDA YAYLIDIR.BU YAYLARI YİNE İĞNE YARDIMI İLE ARKADAN ÖNE DOĞRU KASTIRIN Kİ BELKİ BATARYA YA TEMAS ETMİYORDUR.

3)BUNLARI YAPTI İSENİZ YİNE SONUÇ ALAMADIYSANIZ ŞARJI TAKIP TEK ELİMİZLEDE BATARYAYI TELEFONA DOĞRU BASTIRINKİ YİNEDE TEMAS ETMİYORSA DESTEK YARDIMIYLA TEMAS EDER.(BURDAN TEMAS EDİP ETMEDİĞİNİ YİNE ANLAYABİLİRİZ)

4)ŞARJ ALMIYORSA EĞER
    BATARYAYI ÇIKARIN VE ŞARJ ALETİNİ TAKIN.ÖLÇÜ ALETİ YARDIMI İLE DC(+/-) KONUMUNDA ÖLÇÜN BELKİŞARJ ALETİNİZ BOZUKTUR.YADA KOMŞUNUZDAN ÇALIŞAN ŞARJ ALETİ İSTEYİN.EĞER Kİ PİNLERE GERİLİM GELİYORSA BATARYADA SORUN VAR.

5)BATARYA YI ŞOKLAMAK İSTİYORSANIZ HERKESİN EVİNDE MODEM,TELSİZ TELEFON YADA ŞARJ ALETİ İLE ÇALIŞAN BİRŞEY VARDIR.YANLIZ DİKKAT EDİN 6 İLE 9 VOLT ARASINDA OLSUN.BAZI ARKADAŞLAR 12 V YAZMIŞLAR AMA 12V LUK BİR GÜÇ KAYNAĞININ GENELLİKLE AMPERİ YÜKSEKTİR.ÇÜNKÜ 12V İLE ÇALIŞAN ALETLER GENELDE BİRAZ GÜÇLÜ ALETLERDİR.

****BEN AZ ÖNCE ÇAKMA N95 ÇİN MALI TELEFONUMU ASUS MODEMİNİN 9V 400mA LİK ŞARJ CİHAZININ UÇLARINI KESEREK ŞOKLADIM HER İHTİMALE KARŞIDA PİNLERİN OTURDUĞU SARI (BAKIR KAPLAMA) YERLERİ İĞNENİN UCUYLA TEMİZLEDİM Kİ BELKİ OKSİT YAPMIŞTIR VE PİNLERİN OTURDUĞU KISKAÇLARI YİNE İĞNE YARDIMI İLE DARALTTIM. SONUÇ 30TL LİK BATARYA ALMAKTAN KURTULDUM.

******EĞERKİ SİM KARTINIZI OKUMUYORSA YADA BİR OKUYUP BİR OKUMUYORSA DİŞ FIRÇASI İLE YADA BIÇAĞIN UCUYLA BİRAZCIK SİM KARTININ YUVASINI FIRÇALAYIN YADA BIÇAKLA HAFİFTEN KAZIYIN. DAHA SONRA AYNI İŞLEMİ SİM KARTINIZA YAPIN.BUNU SD KARTLARINIZ İÇİNDE GERÇEKLEŞTİREBİLİRSİNİZ.

ARKADAŞLAR BİR UYARIYI TEKRARLİYİM. YÜKSEK AMPER İLE ŞOKLAMA MAYA DİKKAT EDİN. BİLMEYENLER İÇİN SÖYLİYİM ŞARJ ALETİNİN ÜZERİNDE OUTPUT YAZAR 700mA E KADAR OLMASINA DİKKAT EDİN.

PEKİ NEDEN FAZLA ŞOKLAMAYALIM SORUSUNA GELİNCE: BÜTÜN BATARYALARIN İÇERSİNDE BİLENLER BİLİR KONTROL DEVRESİ VARDIR.YANİ BATARYANIN DOLDUĞUNU,BİTTİĞİNİ , NEKADAR ŞARJ KALDIĞINI TELEFONDA GÖSTERMEYE YARAYAN ,KISA DEVREYİ ENGELLEYEN DEVRE TELEFONUN İÇİNDE DEĞİL TAM AKSİNE BATARYANIN ÜZERİNDEDİR.BU DEVREYİ DE YAKMIŞ OLUP DAHA FAZLASI OLUNCADA BATARYAYI YAKABİLİRSİNİ AMAN DİKKAT!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: veletifo

ARKADAŞLAR SİZE İZLEYECEĞİNİZ BİR KAÇ YOL GÖSTERİP KARŞILAŞTIĞINIZ PROBLEMLERDEN NASIL BAŞARI ELDE EDECEĞİNİZİ ANLATICAM.

EĞER Kİ TELEFONUNUZ ŞARJ OLMUYOR,AÇILMIYOR YADA SİM KART YADA SD KARTINIZI OKUMUYOR İSE

1) ÖNCE BATARYANIN ÜZERİNDE Kİ PİNLERİ KONTROL EDİN.BAZILARI KISKAÇ GİBİ OLUR.O KISKAÇLARI SAĞ VE SOLUNDAN İĞNE YARDIMI İLE DARALTIN Kİ PİNLER KISKAÇLARA TAM YERLEŞİP OTURSUN.

2)BATARYANIN OTURDUĞU TELEFONUN ÜZERİNDEKİ BATARYA YUVASINDA PİNLER VARDIR BUNLARDA YAYLIDIR.BU YAYLARI YİNE İĞNE YARDIMI İLE ARKADAN ÖNE DOĞRU KASTIRIN Kİ BELKİ BATARYA YA TEMAS ETMİYORDUR.

3)BUNLARI YAPTI İSENİZ YİNE SONUÇ ALAMADIYSANIZ ŞARJI TAKIP TEK ELİMİZLEDE BATARYAYI TELEFONA DOĞRU BASTIRINKİ YİNEDE TEMAS ETMİYORSA DESTEK YARDIMIYLA TEMAS EDER.(BURDAN TEMAS EDİP ETMEDİĞİNİ YİNE ANLAYABİLİRİZ)

4)ŞARJ ALMIYORSA EĞER
    BATARYAYI ÇIKARIN VE ŞARJ ALETİNİ TAKIN.ÖLÇÜ ALETİ YARDIMI İLE DC(+/-) KONUMUNDA ÖLÇÜN BELKİŞARJ ALETİNİZ BOZUKTUR.YADA KOMŞUNUZDAN ÇALIŞAN ŞARJ ALETİ İSTEYİN.EĞER Kİ PİNLERE GERİLİM GELİYORSA BATARYADA SORUN VAR.

5)BATARYA YI ŞOKLAMAK İSTİYORSANIZ HERKESİN EVİNDE MODEM,TELSİZ TELEFON YADA ŞARJ ALETİ İLE ÇALIŞAN BİRŞEY VARDIR.YANLIZ DİKKAT EDİN 6 İLE 9 VOLT ARASINDA OLSUN.BAZI ARKADAŞLAR 12 V YAZMIŞLAR AMA 12V LUK BİR GÜÇ KAYNAĞININ GENELLİKLE AMPERİ YÜKSEKTİR.ÇÜNKÜ 12V İLE ÇALIŞAN ALETLER GENELDE BİRAZ GÜÇLÜ ALETLERDİR.

****BEN AZ ÖNCE ÇAKMA N95 ÇİN MALI TELEFONUMU ASUS MODEMİNİN 9V 400mA LİK ŞARJ CİHAZININ UÇLARINI KESEREK ŞOKLADIM HER İHTİMALE KARŞIDA PİNLERİN OTURDUĞU SARI (BAKIR KAPLAMA) YERLERİ İĞNENİN UCUYLA TEMİZLEDİM Kİ BELKİ OKSİT YAPMIŞTIR VE PİNLERİN OTURDUĞU KISKAÇLARI YİNE İĞNE YARDIMI İLE DARALTTIM. SONUÇ 30TL LİK BATARYA ALMAKTAN KURTULDUM.

******EĞERKİ SİM KARTINIZI OKUMUYORSA YADA BİR OKUYUP BİR OKUMUYORSA DİŞ FIRÇASI İLE YADA BIÇAĞIN UCUYLA BİRAZCIK SİM KARTININ YUVASINI FIRÇALAYIN YADA BIÇAKLA HAFİFTEN KAZIYIN. DAHA SONRA AYNI İŞLEMİ SİM KARTINIZA YAPIN.BUNU SD KARTLARINIZ İÇİNDE GERÇEKLEŞTİREBİLİRSİNİZ.

ARKADAŞLAR BİR UYARIYI TEKRARLİYİM. YÜKSEK AMPER İLE ŞOKLAMA MAYA DİKKAT EDİN. BİLMEYENLER İÇİN SÖYLİYİM ŞARJ ALETİNİN ÜZERİNDE OUTPUT YAZAR 700mA E KADAR OLMASINA DİKKAT EDİN.

PEKİ NEDEN FAZLA ŞOKLAMAYALIM SORUSUNA GELİNCE: BÜTÜN BATARYALARIN İÇERSİNDE BİLENLER BİLİR KONTROL DEVRESİ VARDIR.YANİ BATARYANIN DOLDUĞUNU,BİTTİĞİNİ , NEKADAR ŞARJ KALDIĞINI TELEFONDA GÖSTERMEYE YARAYAN ,KISA DEVREYİ ENGELLEYEN DEVRE TELEFONUN İÇİNDE DEĞİL TAM AKSİNE BATARYANIN ÜZERİNDEDİR.BU DEVREYİ DE YAKMIŞ OLUP DAHA FAZLASI OLUNCADA BATARYAYI YAKABİLİRSİNİ AMAN DİKKAT!!!

kardeş adam şoklama sormuş sen sim kart olayından çıkamamışsın bir ton yazı yazmışsın ama cvp yazmamışsın forum gitti artık valla nerde eski dh laf olsun diye yazanlarla doldu

• Arkadaşlar yukarıdaki veletifo adlı arkadaşın güzel açıklamasını okudum ve bende kendimce evi havaya uçurmadan tırsarak OUTPUT:700mA çıkışlı olan eski panasonic telefonun kullanmadığım ac adapterşrj aletini uclarını açarak bir güzel telefonun piline artı eksi temas ettirerek şoklamaya çalıştım.BİLİN BAKALIM NE OLDU????????
    havaya uçmadım mühim olanda bu zaten...:D şoklama esnasında(şoklamamı onuda çözemedim) 10-15 saniye civarı bekledim,bataryada herhangi, bir ısınma söz konusu olmadı,belkide işlemi tamamiyle yanlış yaptım ama artı artıya(kırmızıkablo sanırım artı olan)ekside eksiye tutturdum.önmüzdeki günlerde bataryanın durumuna bakarak sizlere tekrar bilgi vereceğim,lakin bugün batarya sabaha kadar şarj etmeme rağmen 1 gün gitmedi bile.saygılar.... Önemli not!!!: ayrıca bu avatarın url sini girdim fakat resim gif felan gözükmüyor bilgisi olan arkadaş varsa yardım etsin LÜTFEN!!!!

• Cep telefonu bataryasını şoklamayı düşünen arkadaşlar; öncelikle belirteyim ki hiçbir bataryayı voltajı az ya da çok olsun elektrik akımına bağlayıp öylece bırakmayın. Gelelim şoklama tecrübeme:

2004 senesinde aldığım S.E. T610'umun bataryası çok da konuşmadığım halde ikinci günün sonunda bitmeye başlamıştı. Cep telefonumun bataryasını çıkarttım. 12v. 500 ma bir tane adaptörüm vardı. Artı ve eksi kutuplar birbirine aynı olacak şekilde birkaç saniyelik temas ettirip çekerek aşağı yukarı beş dakika boyunca şoklama işlemi yaptım. Şoklamanın ardından şarj ettim. Şu an batarya altı gün rahat gidiyor.

Not: Şoklama bütün bataryalarda işe yarayacak diye bir kural yok. Benim elde ettiğim sonuç, 12v ve 500 miliamper değerleri idi. Daha yüksek voltaj ve akım değerlerinin istenmeyecek sonuçlar doğurması muhtemeldir. Şoklayacağınız bataryayı cep telefonundan çıkararak yapın. İşlem sırasında mutlaka bataryanızın sıcaklığını kontrol edin. Az bir miktar ısınma normal olmakla birlikte, aşırısının sonu patlamadır; Allah korusun...

• Üniversite yıllarımda büyük bir telefon aksesuarları ihraç eden bir firmada çalışıyordum. Uzakdoğudan gelen vea müşterilerin arızalı dediği telefon bataryalarını 12 v lik güç kaynağı ile şokluyorduk. Nasıl yapıyorduk bu işlemi:
    Bataryala 3-4 v olduğundan güç kaynağını 5-6 v değerinde çalıştırıp +,- uçlarına dikkat edip 1-2 saniye tutardık. bu işlemi 2-3 kez tekrarlardık okadar, ardından ölçü aleti ile kontrol ederdik.Çalışmayanlar çöpe giderdi.Eğer batarya birden çok ısınır veya şişmeye başlarsa o bataryayı hemen atardık.Dediğim yöntemle yüzlerce bataryayı şokladım hiç patlayan olmadı.3-4 vluk bataryaya 12-24 v gibi değerlerde şoklama yapılmamalı.
  • 1 yıllık hort atıyorum eski bir telefon var.Bataryası ölüydü yeni bir batarya aldım.Ama şarj olmuyor batarya.Eski pili takınca makina şarj olmaya başlıyor.Ne yapacagım şoklamamı gerekli ? cihazda arıza olsa eski pillede şarj olmazdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heisenberg01

1 yıllık hort atıyorum eski bir telefon var.Bataryası ölüydü yeni bir batarya aldım.Ama şarj olmuyor batarya.Eski pili takınca makina şarj olmaya başlıyor.Ne yapacagım şoklamamı gerekli ? cihazda arıza olsa eski pillede şarj olmazdı

Aldığın batarya sıfır, şoklama yapmana gerek yok. Telefona uyum sağlamamış olabilir. Sen aldıktan hemen sonra satıcıya geri iade etmeliydin.
  • konuyu pörtletecem ama gercekten tecrübeli biri yok mu acep kac kez ve kac seniye ve pilin kac kati volt amper onemli degil onu anladıkta sagolsun arkadaslardan biri baya yapmisda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canmrtcan -- 23 Mayıs 2016; 13:07:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.