Şimdi Ara

Cep Telefonlarında GPS!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar umarım konu daha önce açılmamıştır aradım bulamadım eğer varsa şimdiden çok pardon.Benim merak ettiğim şey cep telefonlarında gps ücretlendirmesi diye birşey varmı.Yani çok fazla bilgim yok bu konuda ama el tipi gps aletlerinde vs gps kullanımı için harita vs hariç bir ücret ödenmiyor.Bahdettiğim kullanım esnasında yani.bu aralar almayı düşündüğüm sony ericcson w760 modelindede dahili gps sistemi var.Edindiğim bilgiye göre harita indirme ve güncellemelerde belli bir miktar ya faturaya ya kontöre yansıyor.Bu doğrumudur vede sorduğum gibi asıl önemli olan kullanım esnasında herhangi bir ücrete tabi tutulurmuyum??
    Bilmemek değil öğrenmemek ayıp deyip cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar

• Gps özelliği olan bir Cep telefonunu aldığınızda, eğer içinde önceden yüklü bir navigasyon yazılımı ve harita yoksa bir kereye mahsus parasını verip navigasyon yazılımı ve o yazılımın kullandığı haritaları alıp yüklüyorsunuz. Daha sonra kullanım süresince herhangi bir ücret söz konusu değil. Somut bir örnek vermek gerekirse gps özellikli cep telefonunuzu aldınız. Bir de gidip I go 8 ve I go 8 in kullandığı Başarsoft firmasının Türkiye haritasını da alıp yüklediniz. Bu noktadan sonra istediğiniz kadar kullanın herhangi bir ücret veya kontör söz konusu değildir.

Ancak burada ince bir nokta var: Sokaklar ve caddeler devamlı değişiyor. Yeni caddeler alt ve üst geçitler açılıyor. Yeni mahalleler kuruluyor. Sizin satın almış olduğunuz haritanın bu nedenle güncellenmesi gerekiyor. Bu güncelleştirme de ücretli. Aksi takdirde cihazınız yeni açılan yolları göremez.

• Bazı yeni telefonlarda aGPS (assisted) GPS özelliği var. Sanırım bu gprs'den (dolayısıyla internetten) yer bilgisi alarak konum bulma işini hızlandırıyor. Bu özellik istenirse iptal edilebiliyor. Yeni HTC modellerinde, Quallcom işlemcili gps'li telefonlarda bu özellik var. Şahsi tercihim ASUS P535 gibi SirfIII işlemcisi kullanan cep telefonlarını kullanmak ve şahsi isteğim, daha az enerji tükettiği için MTK işlmecisi kullanan telefon ve GPS cihazlarinin çıkması.
    bu konuda başlattığım, ama kimse ilgi göstermediği için en arkaya düşen konudaki örnek sayfalara bakabilirsiniz: aGPS
     Cep Telefonlarında GPS!!

Not: Resimde aGPS yerine QuickGPS terimi kullanılmış. Gördüğünüz gibi, 7 günde 1 kez yapılacak bir download işlemi olduğu için faturayı kabartmasını pek beklemem

quote:

Thanks to the new QuickGPS A-GPS by Qualcomm (see details below), the Kaiser gets a fix in about 8 to 10 seconds with a good view of the sky for the entire 7 day lifespan of the assistance data. Without A-GPS a warm fix in similar conditions takes between 30 and 45 seconds, so the gain is notable.

Side by side testing shows that the SiRFstarIII Mio A701 gets a fix bewteen 12 and 18 seconds, not quite as good, but close. In degraded conditions, such as a dense urban environment, TTFF performance remains good at about 20/30 seconds for my tests in downtown Paris. The worse the conditions, the more significant the impact of A-GPS and in such conditins a fix can take anywhere between 1 and 5 minutes.

öte yandan sirfIII işlemci telefonlarda da aGPS olabiliyormuş:
    quote:

The first screenshots of the QuickGPS application of the Kaiser showed it was identical to the one of the HTC P3300 and HTC X7500 based on the SiRFstarIII chipset. It made me wonder whether the Kaiser was maybe using a SiRFstarIII chipset after all or a Qualcomm chipset with SiRFinstantFix, but in fact it is a Qualcomm chipset with Qualcomm A-GPS, knowns as gpsOneXTRA, 40Kb of data valid for 7 days, comparable to the 50Kb of SiRFInstantFix valid for 7 days too.

Not: Bütün bu söylediklerim Microsoft PocketPC işletim sistemini kullanan cep telefonları içindir. Nokia'daki smart2go tabanlı yazılımın, eğer siz daha önceden yüklemediyseniz, seyahat sırasında harita yüklemeye çalıştığını biliyorum. Eğer Symbian işletim sistemli telefonlara Garmin MobileXT programını ve haritalarını yüklerseniz, seyahat sırasında harita yükleme sıkıntınız olmaz. Harita önceden hafıza kartına 1 kez yükleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 2 Ağustos 2008; 17:18:26 >

• Bu durumda aklıma bir soru daha takıldı.Cep telefonlarında güncelleme,çok aşırı olmasada ücretli bir durum.Peki el tipi bir gps aletinde durum nasıl oluyor.Ordada güncelleme esnasında herhangi bir ücret söz konusumu??
  • evet el tipi gs lerde de harita güncellemesi gerekli ve ücretli.
  • eski bir başlığı hortlatmak istemezdim fakat yardıma ihtiyacım var ve internettede birçok bilgi var ne yapacağıma hangisinin doğru olacağına kanaat getiremedim. bilen bir arkadaş açıklk getirirse memnun olacağım.

sorun şu: bende n95 marka cep telefonu var bu telefonu navigasyon olarak kullanmak istiyorum. ama haritalara bakmak değil navigasyon araçlarındaki gibi bulunduğum yeri 3 boyutlu olarak göstermesini ok ile yönlendirmesini istiyorum. bu mümkün mü yoksa cep telefonlarında sadece haritalara mı bakarak kullanıyoruz. bilmem kaç TL ödeyip navigasyon almak istemiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
  • N95 symbian sistem kullanıyor. Internette iyi ararsanız telefonunuza uygun tam istediğiniz yazılımlar var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cep telefonu taşınması
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: favoriteteam

eski bir başlığı hortlatmak istemezdim fakat yardıma ihtiyacım var ve internettede birçok bilgi var ne yapacağıma hangisinin doğru olacağına kanaat getiremedim. bilen bir arkadaş açıklk getirirse memnun olacağım.

sorun şu: bende n95 marka cep telefonu var bu telefonu navigasyon olarak kullanmak istiyorum. ama haritalara bakmak değil navigasyon araçlarındaki gibi bulunduğum yeri 3 boyutlu olarak göstermesini ok ile yönlendirmesini istiyorum. bu mümkün mü yoksa cep telefonlarında sadece haritalara mı bakarak kullanıyoruz. bilmem kaç TL ödeyip navigasyon almak istemiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

Symbian işletim sistemi kullandığından garmin isimli yazılımı tavsiye ederim
    internette bulabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lothlorien

Arkadaşlar umarım konu daha önce açılmamıştır aradım bulamadım eğer varsa şimdiden çok pardon.Benim merak ettiğim şey cep telefonlarında gps ücretlendirmesi diye birşey varmı.Yani çok fazla bilgim yok bu konuda ama el tipi gps aletlerinde vs gps kullanımı için harita vs hariç bir ücret ödenmiyor.Bahdettiğim kullanım esnasında yani.bu aralar almayı düşündüğüm sony ericcson w760 modelindede dahili gps sistemi var.Edindiğim bilgiye göre harita indirme ve güncellemelerde belli bir miktar ya faturaya ya kontöre yansıyor.Bu doğrumudur vede sorduğum gibi asıl önemli olan kullanım esnasında herhangi bir ücrete tabi tutulurmuyum??
    Bilmemek değil öğrenmemek ayıp deyip cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar

agps gibi özellikler oan telefonlarda normal gps entegresi ve anteni olmadığında operatörün baz istyonları aracılığıyla çektiği yerlerde bu hizmeti ücretli kullanabilirsin. ama pocket pc cep bilgisayarı dediğimiz tiplerde igo8 gibi bir yazılım ve türkiye haritası edinirsen ücretsiz kullanırsın yeni haritalar hep nette mevcut. Symian işletim sistemli bir telin var ve de gps özelliği var ise garmin yazılımını tavsiye ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.